Hasan 600x400
Хасан Адемов победи Ковид-19, но не иска да помогне на другите с пари

Депутатът Хасан Адемов призова насред кризата: Не давайте пари на хората!

Хасан Адемов се справи с Ковид-19 и има свое виждане за справянето с кризата в България!

Председателят на социалната комисия в парламента се оказа първият заразен с коронавирус политик. Близо месец и половина Хасан Адемов се бореше със заболяването, което ту си отиваше от него, ту се завръщаше отново.

Хасан Адемов за COVID-19

Днес депутатът от ДПС вече е напълно здрав, като за целта е спазвал стриктно препоръките на лекарите. Той е бил тестван три пъти, преди да го пуснат от болницата, а след това е бил 14 дни и под карантина.

Адемов разкри подробности около заболяването. В предаването „Карай направо“ по Нова телевизия народният представител потвърди информацията, че COVID-19 изобщо не се усеща в началото.

„Три дни след заразяването аз се чувствах в отлична форма, но рентгеновата снимка показа нещо съвсем различно, истинското лице на коронавируса.“, каза Адемов.

hasan_600x400
Хасан Адемов победи Ковид-19, но не иска да помогне на другите с пари

Хасан Адемов за справянето с икономическата криза

Той взе отношение по икономическата страна на нещата. Стана ясно, че подкрепя изцяло правителството и всичко, което прави по време на пандемията до момента.

Хасан Адемов не намира за адекватни критиките, че не се дават парични помощи на всеки човек, защото това за него няма да бъде ефективно. Той не вижда смисъл от раздаването на пари „на калпак“, защото това е еднократна помощ без бъдеще.

„Ако решим, че всеки има нужда, може да изхарчим целия си ресурс за много кратко време.“ – смята депутатът.

Въпросът е обаче защо трябва да е еднократна, при положение че в останалите членки на ЕС се дават безвъзмездно пари на всеки човек всеки месец. В Испания например хората получават по 300 евро на месец, без да им се иска нищо в замяна.

В България обаче до момента държавата не е дала нито един лев безвъзмездно. Предлагат се само безлихвени кредити.

Без пари „на калпак“

Хасан Адемов смята, че няма смисъл от подобни помощи, а е по-добре тези пари да се вложат в секторите, които са най-засегнати от извънредното положение, пише Novini.bg. По този начин щели да се създадат работни места и да се намали безработицата.

Демир бозан за безсъние

Депутатът подкрепя и мярката 60/40, според него тя работи отлично. Той е на мнение, че социалната ни система има капацитета да издържи на тежката криза, която предстои.

Интересен факт е обаче, че от 60/40 са се възползвали едва 5% от работодателите. Твърди се, че изискванията са твърде много и малцина могат да се впишат. Освен това през месеците, в които не се работеше, осигуровките на несъкратените лица продължаваха да текат, така че отпуснатите пари от държавата на практика са отивали за осигуровки и се е получавал един кръговрат.

Милиардите заем от ЕС са нещо добро

Д-р Адемов намира за правилно решението да се възползваме от помощта на ЕС, който се очаква да даде на държавата ни 15 млрд. евро. Все още обаче не е ясно колко от тези пари ще трябва да се връщат, тъй като има различни мнения и изказвания през последните дни.

Да не забравяме, че България има заем от 10 млрд. лева, който данъкоплатците връщат. Колко още може да издържи българският гражданин да му вдигат данъците, също не е ясно. Преди няколко дни имаше предложение за ново увеличение на данъка на по-старите коли.

Много въпроси остават без отговор, което е притеснително за състоянието на държавата.

 

Прочети още

Radostin Vasilev 570x480

Радостин Василев: Не съм влязъл в политиката с трабантче, бе! Мерцедесът ми е 140 бона

Руди Гела продължава да наглее! Депутатът Радостин Василев не спира да отвращава народа. След като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *