Nikolay Vasilev 600x370
Николай Василев е "за" еврото в България

Бъдещият премиер Николай Василев: Ще въведа еврото незабавно!

Николай Василев има една голяма кауза и тя е влизането на България в еврозоната!

Бъдещият премиер Николай Василев е добре познато лице в родната политика. Той участва в две правителства, като в едното от тях дори изпълняваше ролята на вицепремиер.

Сега обаче му предстои още по-висока топка и тя е да застане на същинския връх в държавата. От дясната ръка на Симеон Сакскобургготски Василев се превръща в лидера на България.

Успехите на икономиста в миналото са немалко. Най-известните са свързани с техническата модернизация у нас. Благодарение на него българските училища се сдобиват с компютри, а интернетът у нас става най-евтиният в цяла Европа, което е валидно и до днес, съобщи 24 часа, цитиран от сайта на Мартин Карбовски Vtorifront.bg.

nikolay-vasilev_600x370
Николай Василев е „за“ еврото в България

Като министър на администрацията и на транспорта, Николай Василев винаги е подкрепял западната ориентация на България. Той е сред големите привърженици на еврото. За негова голяма заслуга се счита изписването на „евро“ на български език върху евробанкнотите още преди членството ни в ЕС.

51-годишният Василев е категоричен, че ще работи за влизането на България в еврозоната възможно най-скоро. Той е убеден, че само така нашата страна ще влезе в европейското семейство и ще има стандарт на живот като на останалите членки на ЕС.

Нека уточним за тези, които все още не са разбрали, че по-рано днес Слави Трифонов предложи от името на партията победител в изборите „Има такъв народ“ за премиер Николай Василев. Не е тайна, че шоуменът е почитател на НДСВ, а самият Василев му гостува в шоуто миналата година.

Интересен факт е, че докато Николай Василев беше в политиката, той отнасяше немалка доза подигравки от Слави и екипа му, които го наричаха Ники Маус. Днес обаче очевидно отношенията им са повече от изрядни.

Още за Николай Василев можете да прочетете по-надолу!

Николай Василев, бивш министър, направи анализ на случващото се в страната! Изкъртващо интервю във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“.

По-паметливите и интересуващи се от политика българи едва ли са забравили Николай Василев. Той беше въведен в политическия живот на България от Симеон Сакскобурготски, в чиято дясна ръка се превърна.

От 2009 г. Василев не се занимава с политика, но снощи напомни за себе си във „Вечерното шоу на Слави Трифонов„, където сподели своите възгледи за това, което става в държавата и поведението на правителството.

“Фигурин

Той смята, че НОЩ и управляващите са си свършили работата откъм медицинска гледна точка, тъй като в България действително не си е проличала пандемията. Икономическият въпрос обаче за него е доста по-сложен.

Първо, Николай Василев е твърдо против да се раздават пари на хората, т.е. в чистия им вид, както е в останалите членки на ЕС. Според него, тези пари трябва да се инвестират в определени сектори, за да не рухне икономиката. Защото, ако започнели да се раздават пари, те бързо щели да бъдат изхарчени.

Бившият вицепремиер (2001-2005) сподели, че намира изграждането на държавни бензиностанции за абсурдно в 2020 г. Според него, по този начин България се връща с повече от 30 години назад, когато работеше комунистическият модел у нас.

„Ако беше 1985 и 1989 г., щеше да е нормално да говорим за това. Но когато си преминал към пазарна икономика, това изглежда абсурдно.“, заяви бившият министър на транспорта в ефира на 7/8 TV.

Николай Василев
Николай Василев вижда и плюсове, и минуси на това, което става в страната през последното десетилетие

Друга голяма грешка, която отчита в сегашното управление, е намаляването на ДДС за ресторантьорския бизнес. Той счита, че ресторантьорите са успели да заблудят премиера, че това е необходима мярка.

„Ако няма туристи, колкото и да е ДДС-то, сезонът ще е провален.“, каза Василев.

Относно Бойко Борисов, той го определи като мъжкар, понеже преди време, когато бил опозиция, му казвали „Гледай какъв е мъжкар Борисов, как говори, а не като вас“. „Което сигурно е вярно“, каза Василев.

„Не е полезно да си толкова дълго в политиката, но щом Борисов печели избори, значи е майстор.“, смята Николай Василев.

Протежето на Царя обаче намира немалко неща в държавата като доста обнадеждаващи. Той например смята данъчната ни система за изключително добра и дори най-добрата в ЕС, тъй като най-малко натоварвала гражданите.

Основен проблем в страната, според него, е концесията на Летище София. Летището ни скоро щяло да стане по-лошо от това на Белград.

Бившият министър на държавната администрация и административната реформа все пак счита, че България върви по правилния път, защото е западноориентирана страна, а можеше това да не бъде така. Според него, върви се напред, но с много малки стъпки.

„Откакто сме в ЕС, много малко е направено в България. Има напредък, но можеше много повече.“, смята Василев.

Друг плюс, който той вижда, е, че имаме стабилен валутен борд. „Ние сме най-бедната страна в ЕС, но сме една от най-стабилните, с най-нисък дълг и това е огромно постижение.“, заяви Василев.

Евелина Лютова

Не на последно място той отчита като постижение на правителството, че у нас няма бежански проблеми, въпреки че сме близо до Изтока.

Николай Василев беше в управлението на България 8 години, по време на две правителства. От 11 години насам той се занимава с бизнес и е управляващ съдружник в голяма инвестиционна компания.

Вижте цялото интервю с Николай Василев при Слави тук! (Искат регистрация, но от „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ дават една седмица безплатен трайъл и можете да се възползвате!)

Прочети още

Radostin Vasilev 570x480

Радостин Василев: Не съм влязъл в политиката с трабантче, бе! Мерцедесът ми е 140 бона

Руди Гела продължава да наглее! Депутатът Радостин Василев не спира да отвращава народа. След като …

3 Мнения

  1. Николай Василев беше един от най-вредните министри при управлението на Царо. Е, не толкова вреден, колкото министър Милен Велчев, разбира се!

  2. Този защо не е в пандела .Забравихме ли какви вреди икономически нанесе този ежко.
    Да каже колко загуби държавата от договора за митнически контрол от една англииска фирма-ефект никакъв ,а милионите за граничен контрол с едни флашки ,където ни разходваха на граничните пунктове като овце.
    И взеха комисионните и край на експеримента-това е само част от неговото компетентно присъствие.

  3. Гергов

    Василев е вреден за България,той ще защитава собственият интерес и на господарите на които служи,но в никакъв случай интересите на гражданите ,Не трябва да се допусне този мишок да управлява България.

  4. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *