Цветан Василев, КТБ
Цветан Василев нападна остро властта

Цветан Василев: ГЕРБ, БСП и ДПС са едно и също, те фалираха КТБ! (ВИДЕО)

Цветан Василев е бесен, че го изкарват зъл гений, а всъщност не той е фалирал Кооперативната търговска банка (КТБ)! Поне това е неговото твърдение.

Скандалният банкер Цветан Василев направи брутални разкрития в ефира на TV1 в интернет разговор с Генка Шикерова за предаването „Алтернативата“.

Цветан Василев за политиката

Василев изрази становището си в няколко аспекта. Политическият се оказа направо скандален, тъй като той обяви ГЕРБ, БСП и ДПС за едно и също.

„Аз искрено вярвах, че след Борисов ще дойде промяната. Дойдоха обаче БСП и ДПС, които не са нещо различно. Пламен Орешарски тогава беше просто марионетка на Пеевски.“, каза банкерът, срещу когото има повдигнати обвинения за кражба на пари.

Той признава, че подкрепеният от него политически проект „България без цензура“ е бил грешка. Партията, по думите на Цветанов, е била създадена и финансирана от Делян Пеевски, а представителното й лице е бил Николай Бареков.

Цветан Василев срещу Делян Пеевски

Василев, който се укрива в Сърбия от 6 години, смята, че основният проблем на България в момента е, че Бойко Борисов и Делян Пеевски са се обединили. Нещо, което по неговото време не е било така и даже са били конкуренти.

Банкерът по време на цялото интервю се изказваше изключително остро най-вече за Делян Пеевски. Определи го, едва ли не, като най-големия злодей в страната, когото всички мразят.

„Човекът с болните амбиции е Делян Пеевски. Майка му ми е казвала, че той иска да управлява държавата. Вероятно обаче това никога няма да се случи, защото всички го мразят, а на него не му пука.“, каза Цветан Василев.

Цветан Василев
Цветан Василев нападна остро властта

Цветан Василев за медиите

По отношение на медиите, той е на мнение, че ТВ7 е бил неуспешен проект. Това беше телевизията на властта преди време, но така и не успя да се наложи като номер едно в България и накрая е била фалирана насила.

Василев постави Пеевски като лидер и на Нова телевизия. Според него, Кирил Домусчиев е само финансистът на тази телевизия, а този, който на практика я управлява, е Делян Пеевски.

Цветан Василев призна, че навремето е имало план за обединение на ТВ7 с bTV, което обаче не се е състояло. Той смята, че в момента bTV е подложена на рекет от страна на властта, която определя като мафия.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

„Как така по моето време, със зъл гений като мен, бяхме на 74-то място по свобода на словото, а сега сме на 111-то място. И аз имам вина за всичко това, но мен ме няма от 6 години, а пропадаме все повече.“, беснее банкерът.

Той разкри, че Делян Пеевски го е принуждавал да купува все повече и повече медии. Ако видел, че някоя медия е независима и надига глава, просто е била купувана.

Бизнесът на Цветан Василев също е бил рекетиран, подобно на този на Васил Божков, но по малко по-различен начин. При него Бойко Борисов пращал да иска пари Александър Сталийски, а при Божков това очевидно е била Севда Арнаудова.

Василев отказва да поеме вината за фалита на КТБ и продължава да твърди, че не е извършил нито едно престъпление. Той хвърля вината за фалита на банката върху държавата в лицето на ГЕРБ, БСП и ДПС.

Какво прави в момента банкерът

Както е известно, от години Цветан Василев е в Сърбия и зад него стоят влиятелни личности, които не позволяват той да бъде екстрадиран в родината си. Банкерът твърди, че живее много скромно, като все още харчел парите, които е спечелил от подадени свои недвижими имоти малко преди да избяга от България. От време на време припечелвал и от фанансови консултации, които давал на инвеститори, желаещи да вложат пари в Сърбия.

Цялото безкрайно интересно интервю можете да видите в това видео:

Прочети още

Radostin Vasilev 570x480

Радостин Василев: Не съм влязъл в политиката с трабантче, бе! Мерцедесът ми е 140 бона

Руди Гела продължава да наглее! Депутатът Радостин Василев не спира да отвращава народа. След като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *