Да си спомним лятото: Ангелкова има 8 лв. за кафе на плажа и не й пука, че останалите нямат!

Николина Ангелкова вече няколко дни се прави, че проверява безумията на нашето Черноморие, но реален резултат така и не се вижда, което навежда на мисълта, че алчните концесионери и бизнесмени няма да получат наказание!

Коя е Николина Ангелкова? Тя е бивш министър на туризма от ГЕРБ, известна с многото си гафове и проявите на известна суетност. Родена е през 79-а година в Крумовград. Завършва платен курс в Харвард по лидерски умения, а по-късно и защитава магистратура по право в икономическия университет в София (УНСС). Била е един от шефовете на агенцията „Пътна инфраструктура“. От 2013 година започва с политическата си кариера като зам.-министър на местното развитие. В момента (към 19 март 2021) е редови депутат от ГЕРБ.

Изключителна наглост и безочие се проявява на българския плаж, а министър Ангелкова мълчи. Оказва се, че привилегиите, които бяха обещани за летуващите, са само обещания.[1]Случката е от юни 2020 година, когато Ангелкова беше още министър.

Безобразията на родното Черноморие

Сигнал от възмутен човек алармира, че таксата да седнеш на шезлонг на плажа е цели 8 лв. Да, звучи безумно, но това се оказва на практика.

8 лв. да си сложиш сянката на плажа

Въпреки че се твърдеше, че шезлонгите ще са безплатни, в плажа „Бургас Север“ не позволяват това да се случва. Там казват на хората, че не могат да стоят на шезлонга без да консумират нищо от заведението.

И тук идва най-големият потрес. Най-евтиното нещо, което може да се консумира до морските вълни, струва цели 8 лв. Именно това е цената на кафето там.

5 лв. за wi-fi

За друго безумие алармираха на Златни пясъци. Там масово се взимат пари от плажуващите под предтекст, че плажът има wi-fi и затова трябва да се плати 5 лв. Тоест консумираш, не консумираш, 5 лв. трябва да дадеш.

10 лв. шезлонг и 12 лв. чадър

Друг смущаващ случай се появи в Слънчев бряг – Юг. Там пък правилото за безплатни шезлонги и чадъри не се спазва открито. Преди дни на посетители им е била предоставена сметка от 64 лв. за 4 шезлонга и 2 чадъра, което значи 10 лв. на шезлонг и 12 лв. на чадър. Управителят даде смехотворно оправдание, че нов служител е объркал папките и е взел тази от миналата година.

Този случай се проверява от министър Ангелкова и екипът й вече повече от седмица и все още няма информация дали има промяна. Създава се впечатление, че реално държавата не е на страната на туристите, което е смущаващо.

Николина Ангелкова
Министър Ангелкова мълчи за безобразията на родното ни Черноморие
Случаят „Нестинарка“

Нека припомним и скандалния случай с „Нестинарка“. Стопанинът спечели концесията с предложение от 0,36 лв. за чадър и още толкова шезлонг. Оказа се обаче, че с ползването на чадър върви задължително шалте, което струва 5 лв.

Преотстъпване на плажа на заведения

От други трикове по родното Черноморие също има оплаквания. Оказва се, че в северния бургаски плаж концесионерът е дал част от шезлонгите и чадърите си на близки заведения, които могат да предлагат каквито си искат цени. Така много хора си мислят, че пият кафе за 2 лв., но излизайки навън, то става 8 лв.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Оказва се, че има любопитна законова поправка, според която концесионерите трябва да преотстъпят до 4% от съответния плаж, за да има повече място за заведения. Това откровено обърква плажуващите, които си мислят, че отиват просто на плаж, а се оказват в бар или кафене.

Българите бягат в Гърция на море

Предвид всички тези безчинства, все повече българи са започнали отново да се ориентират към Гърция, където може да им поискат същите пари, но за доста по-добри услуги.

Обещаваха се и ваучери за лятото, но реално се получава като безлихвените кредити и не всеки може да се възползва от тях.

Незнайно защо вече толкова дни Николина Ангелкова не е изразила позицията си относно безобразията, които се вършат край родния морски бряг. Тече някаква проверка, но не й се дава никаква гласност.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Източник: Banker.bg

References

References
1 Случката е от юни 2020 година, когато Ангелкова беше още министър.

За Михаил Николов

Прочети още

mitio-ochite_600x420

Митьо Очите: Всичко минаваше през Борисов! Той е чудовище, ламтящо за пари

Митьо Очите разкри далаверите на Бойко Борисов! Димитър Желязков, когото познаваме като Митьо Очите, проговори …

Едино мнение

  1. Николин

    На Николина Ангелкова искаме да ѝ видим новото носле, ша го испапкам начи! Голема е сладоранка, бобончето на Баце.

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.