Да си спомним лятото: Ангелкова има 8 лв. за кафе на плажа и не й пука, че останалите нямат!

Николина Ангелкова вече няколко дни се прави, че проверява безумията на нашето Черноморие, но реален резултат така и не се вижда, което навежда на мисълта, че алчните концесионери и бизнесмени няма да получат наказание!

Коя е Николина Ангелкова? Тя е бивш министър на туризма от ГЕРБ, известна с многото си гафове и проявите на известна суетност. Родена е през 79-а година в Крумовград. Завършва платен курс в Харвард по лидерски умения, а по-късно и защитава магистратура по право в икономическия университет в София (УНСС). Била е един от шефовете на агенцията „Пътна инфраструктура“. От 2013 година започва с политическата си кариера като зам.-министър на местното развитие. В момента (към 19 март 2021) е редови депутат от ГЕРБ.

Изключителна наглост и безочие се проявява на българския плаж, а министър Ангелкова мълчи. Оказва се, че привилегиите, които бяха обещани за летуващите, са само обещания.[1]Случката е от юни 2020 година, когато Ангелкова беше още министър.

Безобразията на родното Черноморие

Сигнал от възмутен човек алармира, че таксата да седнеш на шезлонг на плажа е цели 8 лв. Да, звучи безумно, но това се оказва на практика.

8 лв. да си сложиш сянката на плажа

Въпреки че се твърдеше, че шезлонгите ще са безплатни, в плажа „Бургас Север“ не позволяват това да се случва. Там казват на хората, че не могат да стоят на шезлонга без да консумират нищо от заведението.

И тук идва най-големият потрес. Най-евтиното нещо, което може да се консумира до морските вълни, струва цели 8 лв. Именно това е цената на кафето там.

5 лв. за wi-fi

За друго безумие алармираха на Златни пясъци. Там масово се взимат пари от плажуващите под предтекст, че плажът има wi-fi и затова трябва да се плати 5 лв. Тоест консумираш, не консумираш, 5 лв. трябва да дадеш.

10 лв. шезлонг и 12 лв. чадър

Друг смущаващ случай се появи в Слънчев бряг – Юг. Там пък правилото за безплатни шезлонги и чадъри не се спазва открито. Преди дни на посетители им е била предоставена сметка от 64 лв. за 4 шезлонга и 2 чадъра, което значи 10 лв. на шезлонг и 12 лв. на чадър. Управителят даде смехотворно оправдание, че нов служител е объркал папките и е взел тази от миналата година.

Този случай се проверява от министър Ангелкова и екипът й вече повече от седмица и все още няма информация дали има промяна. Създава се впечатление, че реално държавата не е на страната на туристите, което е смущаващо.

Николина Ангелкова
Министър Ангелкова мълчи за безобразията на родното ни Черноморие
Случаят „Нестинарка“

Нека припомним и скандалния случай с „Нестинарка“. Стопанинът спечели концесията с предложение от 0,36 лв. за чадър и още толкова шезлонг. Оказа се обаче, че с ползването на чадър върви задължително шалте, което струва 5 лв.

Преотстъпване на плажа на заведения

От други трикове по родното Черноморие също има оплаквания. Оказва се, че в северния бургаски плаж концесионерът е дал част от шезлонгите и чадърите си на близки заведения, които могат да предлагат каквито си искат цени. Така много хора си мислят, че пият кафе за 2 лв., но излизайки навън, то става 8 лв.

Оказва се, че има любопитна законова поправка, според която концесионерите трябва да преотстъпят до 4% от съответния плаж, за да има повече място за заведения. Това откровено обърква плажуващите, които си мислят, че отиват просто на плаж, а се оказват в бар или кафене.

Българите бягат в Гърция на море

Предвид всички тези безчинства, все повече българи са започнали отново да се ориентират към Гърция, където може да им поискат същите пари, но за доста по-добри услуги.

Обещаваха се и ваучери за лятото, но реално се получава като безлихвените кредити и не всеки може да се възползва от тях.

Незнайно защо вече толкова дни Николина Ангелкова не е изразила позицията си относно безобразията, които се вършат край родния морски бряг. Тече някаква проверка, но не й се дава никаква гласност.

Източник: Banker.bg

References

References
1 Случката е от юни 2020 година, когато Ангелкова беше още министър.

Прочети още

Borisov Borislava 600x400

Бойко Борисов няма да признае дъщеря си от Борислава, за да не бъде съсипан!

Бойко Борисов няма доблестта да си признае, че има още една дъщеря! Много деца растат …

Едино мнение

  1. Николин

    На Николина Ангелкова искаме да ѝ видим новото носле, ша го испапкам начи! Голема е сладоранка, бобончето на Баце.

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *