Веселин Марешки
Веселин Марешки ще лежи в затвора

Пипнаха го! Веселин Марешки влиза в затвора за 4 години

Веселин Марешки е осъден да влезе ефективно в затвора!

Лидерът на партия „Воля“ го закъса много здраво със закона. Веселин Марешки ще трябва да влезе в затвора за период от 4 години. Това реши днес Варненският апелативен съд, съобщи „Дневник“.

Марешки отива зад решетките

Причината е, че депутатът изгуби делото, заведено срещу него през 2014 г. То беше за изнудване и Марешки е признат за виновен. Освен лишаването на свобода, той е принуден да заплати 8000 лв. на жертвата Асен Миланов.

Всичко започва преди 6 години, когато Веселин Марешки и жена на име Красимира Колева се опитват да оказват рекет спрямо наемателя на пицария „Ред Хот“ във Варна. Те искат от него да им плаща наем от 10 000 лв. месечно, вместо на собственика на терена, с когото е сключен договорът – Тони Димитров. Когато Миланов отказва, следват заплахи от страна на Марешки и Колева.

Веселин Марешки
Веселин Марешки ще лежи в затвора

Тони Димитров е бивш съпруг на Красимира Колева. След като при развода тя не успява да му измъкне терена на пицарията, решава да действа по втория начин и се свързва с Марешки, който пък има земя точно до това място. Двамата се съюзяват, а целта е да измъкват по 10 бона всеки месец.

Асен Миланов обаче реагира и търси помощта на Костадин Костадинов, който е известен като лидера на партия „Възраждане“. Когато Костя Копейкин се среща с Марешки на плажа, вторият му забива юмрук в лицето.

Интересното е, че миналата година Марешки и Колева са били оправдани, но след обжалването са осъдени. Той на 4 г. и 8000 лв. глоба, а тя на 3 г. и 6000 лв. глоба.

Срещу Веселин Марешки има още един куп дела за изнудване на собственици на аптеки във Варна, София, Видин и Добрич.

Решението на съда е без право на обжалване и се очаква лидерът на „Воля“ да влезе ефективно в затвора.


Ето как Бойко си осигури гласовете на Марешки, за да остане начело на България!

Веселин Марешки осигури на Бойко Борисов оставането му във властта!

Вчера Веселин Марешки се обърна на 180 градуса и подкрепи управляващите, които успяха да си внесат проекта за нова Конституция. Бяха събрани 127 гласа „за“ при необходими 120. Всичко това обаче стана благодарение на партията на Веселин Марешки, която осигури последните 12 гласа.

“Фигурин

Изненадата беше голяма, тъй като до последно Марешки твърдеше, че няма да подкрепи проекта. В последния момент обаче си извъртя мнението и застана зад Бойко Борисов.

Концесията на Кабакум

Оказва се, че това решение на аптекаря не е никак случайно и е плод на интереси. В деня, в който се гласува за внасянето на проекта за нова Конституция (02.09.2020), едноличното дружество „Булмедикс 2012“ спечели концесията за плажа „Кабакум – Север 2“, намиращ се в близост до Варна. Собственик на фирмата е Андон Дончев, който само допреди 2 месеца беше депутат от „Воля“ и дясна ръка на Веселин Марешки, пише Дневник.

Плажът е даден на Дончев за срок от 20 години. През този период той се задължава да направи инвестиции за 373 000 лв.

Любопитен факт е, че предишният концесионер на този плаж е майката на Веселин Марешки Веска чрез дружеството „Белвекс“. Тя я е получила отново по времето на управлението на ГЕРБ.

Това обяснява факта, че преди 8 години на същия този плаж лидерът на „Воля“ построи прословутия си двуетажен фитнес.

Веселин Марешки
Веселин Марешки остави Борисов във властта

Има сериозни подозрения, че Андон Дончев и Веселин Марешки продължават да работят заедно и са съдружници в много общи бизнеси. Подозренията се засилват от това, че концесията за „Кабакум – Север 2“ бе спечелена в деня, в който се решаваше съдбата на правителството и от Веселин Марешки зависеше тя.

Припомняме, че Бойко Борисов щеше да подаде оставка, ако не бяха събрани 120 подписа за внасянето в парламента на проекта за нова Конституция. След като те се събраха с гласовете от „Воля“, ще се гласува за свикване на Велико Народно събрание, като подписите там ще трябва да бъдат поне 160.

Опозицията в лицето на Корнелия Нинова снощи заяви, че проектът за нова Конституция е обречен, защото 160 подписа е невъзможно да бъдат събрани, при положение че едва събраха 127. Борисов знае много добре, че няма да мине проектът, но целта му е печелене на време до редовните парламентарни избори през март, смята Нинова.


Марешки: Осигурявам безплатни лекарства за всички над 65 г. и децата до 4 клас!

Веселин Марешки има нова кауза и в момента работи плътно за нея!

Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки обяви много важна задача, която си е поставил. Той работи усилено за осигуряване достъпа до лекарства на голяма част от хората в България.

Безплатни лекарства за възрастни и деца

Лидерът на „Воля“ каза в ефира на БНТ в предаването „Денят започва“ с Георги Любенов, че неговият екип вече се бори лекарствата за всички българи над 65 г., както и за всички деца до 4 клас, да станат напълно безплатни. Предложението съвсем скоро ще бъде внесено от „Воля“ в парламента и ще бъде гласувано.

Марешки се надява то да бъде прието, тъй като е в добри отношения с управляващите партии. Той обяви, че ще участва отново на парламентарните избори тази есен, но това ще бъде последният му опит да влезе във властта.

Евелина Лютова
Стимулира се образованието

Депутатът разясни, че са го измислили децата до 4 клас да получават безплатни лекарства с цел да стимулират образованието. Тези медикаменти няма да се дават на всички деца, когато става въпрос за тези между 7 и 11-годишна възраст, а само на тези, които ходят на училище. По този начин Марешки индиректно заяви, че ромските деца няма да получават тези помощи, ако не учат.

Привилегии ще има и за учениците от 4 до 8 клас. Те ще получават лекарства на половин цена.

Що се отнася до възрастните хора, той се надява, че така ще се покачи прага на смъртността у нас, тъй като покрай коронавируса стана ясно, че в България няма много хора в рисковата група, защото повечето са починали, за разлика от една Италия или Испания. Ако всички над 65 г. получават безплатни лекарства, това не просто ще удължи живота им, а и ще облекчи икономическото им състояние.

Веселин Марешки
Веселин Марешки с интересен проект
Държавните бензиностанции

Лидерът на партия „Воля“ засегна и темата за държавните бензиностанции. Той каза, че ако беше част от правителството, щеше да ги направи още на първата година от мандата, а не в края му, както е сега. „Досега всички българи щяха да спестят хиляди левове“, отсече варненецът.

Политическите възгледи на Марешки

Собственикът на аптеки  „Марешки“ не скри възмущението си от президента Румен Радев. Според него, той не е направил нищо добро за тези 4 години, докато е на власт. Бизнесменът е на мнение, че думите на ген. Радев за корупцията в България щяха да тежат повече, ако президентството не беше уличено в порочната практика да се назначават посланици по втория начин, имайки предвид скандала с Пламен Узунов.

Веселин Марешки похвали прокуратурата и изрази надежда, че най-после всички онези, които са тормозели и неговия бизнес, ще си получат заслуженото. Според него, Иван Гешев си върши страхотно работата до момента.

Той не пропусна да уязви Мая Манолова, която за него не е никаква алтернатива за нещо по-добро. „Толкова ли няма по-добър от Мая Манолова, че все тя ще се кандидатира за всичко.“, отсече бизнесменът.

Слави Трифонов също няма да донесе нищо добро, смята Марешки. Той се аргументира с това, че шоуменът не е близо до хората, малцина са го виждали на живо и затова няма как да му вярваме, че е един от нас.

Веселин Марешки призова хората да гласуват за този, който е направил нещо за тях преди да влезе в политиката, какъвто е той, а не да вярват само на обещания.

 

Прочети още

Borisov Borislava 600x400

Бойко Борисов няма да признае дъщеря си от Борислава, за да не бъде съсипан!

Бойко Борисов няма доблестта да си признае, че има още една дъщеря! Много деца растат …

Едино мнение

  1. българин

    Мутра в затвора? Айде бе? Няма такъв случай!

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *