Министър Горанов: Срамно е да живееш само от заплата, без поне 20 000 лв. спестявания!

Владислав Горанов смята, че човек трябва да мисли за бъдещето си и да не живее само ден за ден!

Министърът на финансите е на мнение, че всеки трябва да заделя от заплатата си, за да има за черни дни. Това стана ясно от изказване на Владислав Горанов.

Спестяванията според Горанов

„Мъж на 50 г. да няма поне 20 хил. лв. спестявания е срамно.“, казва по темата Горанов, пише Novini.store, цитирайки БТВ.

Изказването му е по повод депутати от БСП, които са декларирали в Сметната палата, че нямат никакви други пари, освен тези, които получават под формата на заплата. Горанов очевидно се съмнява в това и смята, че ако е истина, то тогава е срамно за тях.

Съмненията на финансовия министър са за укриване на доходи от страна на политиците по принцип. Той намира за странно, че много от тях декларират по 5-10 хил. в Сметната палата, а е добре известно на всички, че живеят доста по-охолно от това, което биха им позволили 10 бона.

Владислав Горанов
Колко спестявания има Владислав Горанов?

Връзката му с Божков

Самият Владислав Горанов е упрекван, че получава пари под масата, и то много пари. Упреците срещу него започнаха да валят след разкритите му чатове с Васил Божков, който твърди, че е бил рекетиран от финансовия министър и премиера.

Има ли милиони Горанов?

Наскоро полк. Николай Марков разкри в ефир, че един зам.-министър завършва 4-годишния си мандат с натрупани около 40 млн. лв. Ако следваме логиката, то министър пък трябва да има поне 80 млн. в сметката си, а какво остава за министър на финансите, на когото сметките с пари са му заложени в професията.

Имот за 1 милион

Неотдавна Fakti.bg съобщи, че Горанов притежава вилно място в „Ярема“ на Витоша, чиято цена е 1 млн. лв. Как го е купи с министерската си заплата и дали е теглил кредит, не се знае. Кредити от по милион обаче няма.

Министърът обаче твърди, че имотът е на неговите кръстници, но пък живее там без наем. По време на строежа се е появявал многократно там, което също пробуди съмнения, че той е собственикът.

Може би от тази гледна точка, при положение че построи палат за 1 милион, на Горанов му е трудно да повярва, че има хора, които нямат и 20 000 лв. в сметката си. За него това не са големи суми, поне по думите на Божков, който разкри, че са му искани суми от порядъка на 15-20 млн. лв.

Това обаче засега остава без последствие от прокуратурата и най-вероятно дело срещу финансови министър няма да има, нито пък негова оставка.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

 

За Михаил Николов

Прочети още

kiril-petkov_600x400-2

Моряк от „Царевна“: Благодаря на Русия, че ни спаси! (Кирил Петков лъже, че е участвал)

Моряците от „Царевна“ вече са в България и са щастливи при семействата си! Щастлив се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.