Кощунство! Църквата подкрепя Борисов, защото той бил пратеник на Бог (ВИДЕО)

Митрополит Антоний даде направо скандално интервю, в което става ясно, че осъжда протестите и подкрепя властта!

Българската Православна църква, колкото и да твърди, че е безпартийна, все по-ясно започва да подкрепя правителството на Бойко Борисов. Митрополит Антоний дава размислите именно в тази насока.

Той разкри в интервю за „24 часа“, публикувано и в сайта Doxologiainfonews.com, своите виждания за случващото в България през последните месеци. Свещеникът сподели, че Църквата винаги е подкрепяла властта, защото тя е дадена от Бог. Освен това всички духовни лица се молели за властимащите, но не каза същото за протестиращите.

митрополит Антоний
Митрополит Антоний потвърди, че Църквата е с властта

От думите на митрополит Антоний излиза, че Бойко Борисов е пратеник на Господ, тъй като е получил от него правото да управлява България. Всичко това звучи скандално, особено на фона на снимките на премиера с пачките евро и пистолета в спалнята.

Антоний осъжда протестите у нас, защото хвърлянето на жълти павета и храна по полицаите било прекалено. Духовните лица нямало как да подкрепят насилието и затова били против протестите срещу Борисов.

Според митрополита, който живее в Берлин, духовни лица нямат място на протестите и затова осъжда строго действията на отец Дионисий. По времето на турското робство свещениците са били сред хората, за да им вдъхват увереност, докато сега ситуацията е друга, смята Антоний.

Припомняме, че това е поредното изявление на лице от БПЦ в подкрепа на правителството. Преди месец митрополит Николай от Пловдив изсипа куп възхвали към всичките мандати на Бойко Борисов.

Изгледайте цялото интервю с митрополит Антоний във видеото!

За Михаил Николов

Прочети още

asen-toshko_600x371

Асен Василев съсипва Тошко Йорданов в съда!

Асен Василев ще се разправи с Тошко Йорданов в съдебната палата! Един от основателите на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *