Васил Михайлов
Големият актьор Васил Михайлов, известен и като Капитан Петко Войвода, е твърдо срещу властта

Големият Васил Михайлов: Който не подкрепи властта, сега умира от глад!

Васил Михайлов не подкрепя настоящата политическа власт в България!

Един от малкото хора на изкуството, които не застават зад ГЕРБ, е актьорът Васил Михайлов, станал известен с ролята си на Капитан Петко Войвода преди почти 40 години. Той критикува съвсем ясно властта, смятайки, че това управление убива всичко свято в нашата страна.

Големият проблем, който Михайлов вижда, е унищожаването на българския театър. Според него политиците ни са го съсипали, както са съсипали всичко останало в държавата, пише Istinata.net.

Протестът на 82-годишния актьор срещу управляващите стигна дотам, че преди 3 години той отказа да получи наградата си „Икар“ в знак на несъгласие с управлението на страната.

„Политиците превърнаха актьорите ни в шоумени. Който отказа да стане такъв, сега умира от глад и болести.“ – отсича Васил Михайлов.

Васил Михайлов
Големият актьор Васил Михайлов, известен и като Капитан Петко Войвода, е твърдо срещу властта

Властимащите на няколко пъти му подадоха ръка, за да се разбират с него. Наградата „Икар“ за цялостен принос към театъра беше именно такова подаване на ръка, но Михайлов категорично отказва да подкрепи властта. Той е възмутен от всичко, което са съсипали нашите управници, от всички кражби, направени от тях.

Според Васил Михайлов театърът е бил целенасочено унищожен, тъй като той е трибуната на народния глас. Чрез театъра винаги са се говорили истини за корупцията, за кражбите на управлението и т.н.

„Истината не е необходима на престъпно забогателите хора у нас. Те веднага я заклеймяват като фалшива новина, като нещо, което не се е случило. Затова запушват устите на хората, като съсипват театъра.“ – беснее Петко Войвода.

По всичко личи, че възрастният актьор подкрепя протестите. Той никога не е харесвал Бойко Борисов. В интервю за БЛИЦ преди 12 години, когато Борисов още беше само кмет на София, го обяви за човек, който говори едно и също и не прави нищо за народа.

Васил Михайлов винаги е бил с „леви“ убеждения. Той има опит и в политиката, тъй като беше депутат от БСП в кабинета „Станишев“.

Въпреки това днес Михайлов не се слави с охолен живот и живее от пенсията си, плюс някоя и друга роля в театъра и киното.

Преди 2 години репортери на „Уикенд“ съобщиха, че са го видели да се реди за закуски, като си е взел най-евтиния бургер. Тогава е бил облечен в доста стари дрехи и си личало, че не разполага с големи финансови възможности.

Васил Михайлов е един от малкото хора на изкуството, които застават открито срещу правителството на Борисов. Повечето хора от тази област се изказват ласкаво за управлението на страната ни.

Например певицата Райна Кабаиванска е много близка с Бойко Борисов и открито хвали управлението му. Лили Иванова също е с добро мнение за властта, тъй като е приятелка с Йорданка Фандъкова.

Васил Михайлов обаче не цепи басма никому. Макар през ръцете му да са минали немалко пари през годините, днес той живее много скромно. Причината е, че никога не се е „навеждал“ пред властта, за да получи лични облаги. Ето защо не се появява често в медиите през последното десетилетие.

Ако тази статия ви е харесала, можете да я разпространите до повече хора!

Прочети още

Кога е родена Натали Трифонова? Години. Данни тип Уикипедия: Баща, майка, бременност, височина, гадже. Връзки с Христо Стоичков, Бойко Борисов. Сватба.

Натали Трифонова

Кога е родена Натали Трифонова? Години. Данни тип Уикипедия: Баща, майка, бременност, височина, гадже. Връзки …

12 Мнения

 1. Елена Касапова

  Някой хора са прям и и неподкупни. И не се въртят като слънчоглед или на каде техни вятъра и има изгода .като някой певици и артисти и простосмъртни хоро неможе да са Подлоги

  • И героят му КАПОТАН ПЕТКО ВОЙВОДА не цепеше басма никому…

  • Предлагам, всички ние, като си идваме от чужбина, да отидем във Военния театър и да занесем армаган – вино, уиски, мезе хубаво за Васко мИХАЙЛОВ.

 2. valentina Vasileva

  ПОКЛОН пред достойното поведение на този достоен ЧОВЕК И АРТИСТ!
  пожелавам му здраве и ако можех, бих му помогнала, за да се подобри здравословното му състояние! Той го ЗАСЛУЖАВА!

  • Румяна

   Веднъж войвода,винаги войвода! Няма значение кой е врагът,имат значение интересите на НАРОДА.
   Велик артист,велик човек.
   Мойте искрени уважения За Достойнството му.

  • Николай

   Честит празник имен ден на Васил, бих го нарекъл ако имах право:ТИТАН на сцена и вживота;Но стига Му тази награда…. Михайлов да си жив и здрав за всички и добри и лоши!?!

 3. Лазаров

  Има все още достойни дейци на културата, които са с народа, а не слугуват на шайката. Може да гладуват, но не опетняват своето име. Това показва, че са непреходни и таланта им е истнски. Това дава надежда, че България ще пребъде. Мутрите вън.

 4. Нели Кондова

  Васил Михайлов е велик актьор и личност с ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО! ТАЗИ ВЛАСТ УНИЩОЖАВА ВСИЧКО ЦЕННО!

 5. Нели Кондова

  Защо не публикувахте коментара ми?

 6. Любен Калчев

  Васил Михайлов винаги е бил спечен комунист, беше любимец на Живков и кликата му и сега е сърдит, защото просто не е неговото! Не е и толкова талантлив, просто ония го бяха раздули до небесата, до голяма степен изкуствено! Лош човек е като характер, егоист, почти уби жена си с глупавата си любов с млада актриса, която можеше да му е дъщеря! Не е толкова добър и като Петко Войвода, един изкуствено раздут герой, за което той има и лична вина. Прави се на сърдит герой, а истината е съвсем прозаична – тъгува за силното си соц време! Е, това е, братле, беше каквото беше, сега ще ядеш банички с извара!

  • GEORGI GENOV

   ТИ СИ СЛЕПЕЦ И ЛЪЖЕЦ.АЗ ЛИЧНО СЪМ ГО ГЛЕДАЛ ..ТАКЪВ ДОБЪР АКТЬОР ,РАЗДАВАХА СЕ СЪС СЪРЦЕ И ДУША НА СНИМАЧНАТА ПЛОЩАДКА..ВСИЧКО ГО ИЗЖИВЯВАХА ЛИЧНО И БЯХА ТАЛАНТИ..ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА ТЕЗИ КОИТО ИМАХА ТАЛАНТ ГИ РАЗВИВАХА,А ОНЕЗИ КОИТО НЯМАХА СЕДЯХА И СИ ГРИЗЕХА НОКТИТЕ ОТ ЗЛОБА.А СЕГА Е ОБРАТНОТО.ТАЛАНТЛИВИЯ И МОЖЕЩ СЕ МАЧКА А НЕКАДЪРНИЦИТЕ СА НАЧЕЛО..ЗАТОВА ДЪРЖАВАТА НИ ПОТЪНА ОТВСЯКЪДЕ.НИТО ФУТБОЛ ИМАМЕ,НИТО АКТЬОРИ НИТО ДОБРИ СПОРТИСТИ НИЩО НЯМАМЕ.САМО ЕДНИ ГОЛЕМИ УСТИ БЕЗ НИКАКВО ПОКРИТИЕ.ТОВА СМЕ КОМПЛЕКСАРИ И ВЪЗДУХАРИ..

  • Дойчо Люцканов

   Любен Калчев: Миришеш ми на некадърен и неуспял актьор. Познах ли?

 7. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *