Митрополит Гавриил: Всеки ден се моля на Бог да не изгубим г-н Борисов!

Мирополит Гавриил подкрепя напълно управлението на ГЕРБ и в частност Бойко Борисов!

Българската православна църква продължава да стои плътно зад властта. Това го доказа и ловешкият митрополит Гавриил, който подкрепя и много харесва Бойко Борисов.

„Хора от чужбина идват и ми казват – радвайте се, че имате такъв ръководител като г-н Борисов, който мисли за народа, молете се на Бог да не го изгубите“ – споделя митрополит Гавриил.

И той наистина се моли за Борисов и се надява да не падне от власт. Свещеникът одобрява напълно стореното от управлението на държавата в последните 11 години и за него са необясними протестите срещу правителството, което в неговите очи си върши отлично работата.

митрополит Гавриил
Митрополит Гавриил се моли за Борисов

Митрополит Гавриил подкрепя Борисов и неговото управление най-вече заради реакцията им по време на пандемията. За разлика от театри, кина и т.н., църквите и храмовете не бяха затворени. Дори на Великден те останаха с отворени врати, което се хареса на свещениците.

„Вярата е изцерявала много болести, историята го доказва. Така че коронавирусът може да бъде победен в църквата.“, смята отецът от Ловешкия манастир.

И до днес в църквите не се спазват почти никакви мерки против COVID-19. Повечето хора влизат без маска, пипат свещите и други предмети, някои от тях дори целуват иконите.

Бойко Борисов, напук на твърденията си, че коронавирусът е много опасен, не взима никакви мерки за божиите храмове и това се харесва на свещениците.

Митрополит Гавриил е поредният, изказал се в подкрепа на премиера. Неотдавна митрополит Николай от Пловдив определи Борисов като спасител на БПЦ и го затрупа с един куп похвали. Още по-скоро пък митрополит Антоний каза в интервю, че Бойко Борисов трябвало да остане на власт, защото бил пратеник на Господ, понеже Бог раздавал властта на земята.

Всичко това настрои протестиращите срещу БПЦ и в момента духовните лица са персона нон грата на протестите. Изключение прави само архимандрит Дионисий, който е на протестите от ден първи.

Прочети още

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата:

Премахване на влага в къщата

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата: Редовно проветрявайте – Отваряйте прозорците всеки …

5 Мнения

 1. Босаков

  Срам ме е от такива като тая……

 2. Neven Dimitrov

  Митрополит Гавриил е по-добре да се моли да се излекува психически приближената му Побеснианна Мерхеб. Защото беснее като църковен Делта Гард.

 3. Безкрайно уважавам Българската православна църква, която е била опора на българите в най-тежките времена, и безкрайно се отвращавам от нейните висши представители днес. Това са бивши доносници на ДС, които нямат никаква връзка с Бога!

 4. Мирослав Аврамов

  Попе , навремето в казармата имахме лаф – “ ти си се сдухал от служба “ .
  Те това ти подхожда , мисля .

 5. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *