Игор Матович се изплю върху западните ваксини: Не съм убиец, затова залагам на Русия!

Игор Матович държи словашкият народ да бъде ваксиниран срещу COVID-19 с руската ваксина!

Премиерът на Словакия Игор Матович, който дойде на власт в страната преди година, обещава на народа си, че ще го избави от коронавируса. За целта той залага на ваксина, но не на западна такава, макар Словакия да е част от ЕС, а на руската „Спутник V“, пише Super.news7.eu.

Матович вярва, че това е най-добрата ваксина срещу Ковид-19 в света. Неговата страна е най-пострадалата от пандемията в цял свят, тъй като има най-много жертви на глава от населението. Именно затова словашкият премиер държи ваксинацията да се състои с най-качествения продукт.

Преди седмица Словакия получи първата си доза ваксини от Русия. Това предизвика вътрешен дебат на политиците в страната, някои от които държат да се използват само западни ваксини. Игор Матович обаче категорично отказва да се съгласи с тях и заяви публично, че за нищо на света няма да върне „Спутник V“ обратно в Русия.

„Никога, абсолютно никога не бих позволил руската ваксина да бъде върната. Да, ние сме част от ЕС, но не мога да откажа на своите хора висококачествен продукт. Аз не съм убиец!“ – категорично отсече Игор Матович.

igor_600x400
Игор Матович спасява Словакия с руската ваксина

Той е вторият лидер на държава – членка на ЕС, който си позволява да „пазарува“ ваксини от Русия още преди позволението от Брюксел вчера. Първият е Виктор Орбан, който осигури „Спутник V“ на Унгария още преди месец.

Матович и Орбан са взели решението да се снабдят с руската ваксина след допитване до медицински специалисти в своите страни. Те са потвърдили, че това е най-добрата ваксина срещу коронавирус в света на този етап.

Трябва да се подчертае, че Русия направи огромен удар с тази ваксина, тъй като тя е първата патентована ваксина срещу Ковид в целия свят. По-голямата част от човечеството вече ползва именно нея. Цяла Латинска Америка вече експлоатира продукта, както и значителна част от Азия. В Европа също вече започва да пробива.

Според слуховете Игор Матович се страхува от страничните ефекти на другите ваксини и затова предпочита руската, за която се твърди, че е най-безопасна.

Прочети още

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата:

Премахване на влага в къщата

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата: Редовно проветрявайте – Отваряйте прозорците всеки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *