Nikolai Denkov 600x400
Николай Денков спаси децата от задължителното тестване

Респект! Този човек спаси децата ни от тестовете за COVID

Николай Денков постъпи много мъдро и не задължи учениците да се тестват!

Въпреки огромния натиск от чужбина България да се присъедини към европейското „семейство“ и да принуди своите граждани да се ваксинират, това все още не се случва у нас, и то благодарение на служебния кабинет, сформиран от президента Румен Радев.

Министърът на образованието Николай Денков обяви категорично, че задължително присъствие в училищата няма да има, а който желае, ще може да продължи да се обучава онлайн. Тези, които искат да присъстват физически, ще бъдат подлагани на бързи антигенни тестове, както и учителите, писа Vesti.bg.

Nikolai-Denkov_600x400
Николай Денков спаси децата от задължителното тестване

Заповедта на Денков на този етап е най-доброто, което може да се направи. Дава се избор дали да се присъства или да се учи онлайн. По този начин родителите, които смятат, че тестовете за COVID ще навредят по някакъв начин на децата им, ще имат избор.

Самите тестове ще се провеждат от двама човека на клас и е необходимо децата да не са консумирали храна или напитки през последния половин час.

„Докато аз съм начело на просветното министерство, няма да въведа задължителното тестване“, каза министър Денов.

Той е на мнение, че чрез задължителното тестване ще се стигне до задължителна ваксинация, което е ограничаване на човешките права. Затова най-доброто, което може да се направи за момента, е да се остави и онлайн обучението. Така ще има свобода на избора.

Николай Денков е в основата и на това до момента все още да не се изисква зелен сертификат на учителите. Той категорично е отказал на здравния министър Стойчо Кацаров да задължи учителите да се ваксинират, като им изисква зелен паспорт.

Прочети още

Списък с агенти на ДС в листите за изборите в неделя, 9 юни 2024 г.

Списък с агенти на ДС в листите за изборите в неделя, 9 юни 2024 г.

Ето списъка с имената на лицата, за които в документа е установена принадлежност към Държавна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *