Моряк от „Царевна“: Благодаря на Русия, че ни спаси! (Кирил Петков лъже, че е участвал)

Моряците от „Царевна“ вече са в България и са щастливи при семействата си!

Щастлив се оказа краят за българските моряци на кораба „Царевна“. Те вече са у дома и могат да прегърнат жените и децата си.

В основата на тяхната евакуация е Русия. Това разкри един от моряците, писа Breaking.bg.

„Сами слязохме от кораба. Чакахме България да направи нещо, но в един момент ни писна и взехме нещата в свои ръце. Милицията на ДНР (Донецка Народна Република) и руските военни ни помогнаха да бъдем експортирани безопасно, за което искам да им благодаря“, разкри пред медиите един от моряците, който обаче не пожела да си каже името.

В същото време Кирил Петков изрази възмущението си, че в медийното пространство се завъртя информацията, че правителството не е помогнало на мораците от „Царевна“. Той твърди, че това не е вярно и че заслугата на държавата ни е голяма.

kiril-petkov_600x400-2
Излъга ли за „Царевна“ Кирил Петков?

Съпругите на моряците обаче не потвърдиха думите на премиера и тактично замълчаха. Това дава повод да се счита, че нашият министър-председател с прякора Просто Киро отново е излъгал народа, както го направи вече няколко пъти преди това.

Външният министър Теодора Генчовска също изрази учудването си от информациите, че правителството не е взело никакво отношение по темата с българските моряци. Тя твърди, че до последно са водени разговори за тяхното безопасно прибиране в България.

Интересно обаче защо моряците ни са придвижени през Донецк, която се води вражеска за НАТО територия, при това с помощта на руски военни. Това и досега остава загадка, при положение че България е част от структурите на НАТО.

Прочети още

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата:

Премахване на влага в къщата

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата: Редовно проветрявайте – Отваряйте прозорците всеки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *