Спипа го! Борисов ще лежи в затвора 5 години след удар на Кацаров

Стойчо Кацаров докладва Бойко Борисов и очаква да спечели тази битка!

Още една голяма война в политиката се разрази. Тя е между бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров.

Оказва се, че Борисов може да бъде осъден от д-р Кацаров, който вече е подал сигнал срещу него в прокуратурата, писа Petel.bg. Обвинението е за лъжливо твърдение, засягащо здравето на хората.

Неотдавна лидерът на партия ГЕРБ си позволи да изкаже теза, че Кацаров и неговият екип предлагат на хората COVID ваксини с изтекъл срок. Той твърди, че годните ваксини сме ги продали на Норвегия и други страни, а тук са останали само тези, които са валидни до 30 септември 2021 г.

borisov-katsarov_600x380
Стойчо Кацаров „закопчава“ Бойко Борисов

Стойчо Кацаров се е почучвствал пряко засегнат от това твърдение и е завел дело срещу Бойко Борисов за клевета и лъжа. По принцип за това може да се наложи само глоба, но в случая подобно твърдение се приема като засягащо пряко здравето на българите, тъй като може да ги откаже да се ваксинират. При това положение, ако бъде осъден, Борисов може да получи до 5 години затвор.

Това не е първият случай, в който екс премиерът е съден за клевета. Преди няколко години евродепутатът Елена Йончева също го осъди заради лъжливо твърдение и се наложи да й бъде изплатено обезщетение.

Самият Кацаров обаче може също да се озове зад решетките заради злоупотреба с власт. Научете повече по темата от текста по-долу!

Стойчо Кацаров ще си плати за издевателствата над българския народ!

Най-обсъжданата фигура през последните 24 часа у нас е здравният министър Стойчо Кацаров. След като той издаде заповед за влизане на закрито със „зелен сертификат“, народът изригна срещу него.

Днес цял ден има протести пред Министерството на здравеопазването, които са водени от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Много от протестиращите обаче не са симпатизанти на тези две партии, но не могат да гледат как се унищожава умишлено държавата ни.

Въпросният сертификат се издава само на ваксинирани с трите дози ваксини, документирано преболедували COVID-19, хора с PCR тест в последните 72 часа и такива с антигенен тест в последните 48 часа. Всички останали нямат право да посещават събития на закрито, магазини, ресторанти, кафенета, музеи, галерии и всички други закрити обекти.

stoycho-katsarov_600x370
Стойчо Кацаров се озовава зад решетките

Това е наредба, която издаде служебният министър д-р Стойчо Кацаров. Тя обаче е напълно противоконституционна и дори незаконна. Всъщност за подобно деяние като това на Кацаров може да се стигне до съд и затвор.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

В Раздел 5 от Наказателния кодекс е формулирано точно и ясно, че за принуждаване, пропускане или претърпяване на нещо против волята чрез заплахи и злоупотреба с власт се наказва с до 6 години лишаване от свобода.

Министър Кацаров днес заплаши, че ако не се спазва наредбата му, нарушителите ще бъдат глобявани с от 10 до 50 000 лв. и дори може да бъдат дадени на прокуратурата, което да им лепне до 5 години затвор, писа „Стандарт„.

Както и да се погледне на това, злоупотреба с власт има. Стойчо Кацаров използва поста си, за да пропусне (в случая) нещо против волята на хората. Ето защо правосъдната система е в правото си да съди и дори вкара в затвора служебния министър.

Редица партии вече се обявиха против заповедта му. В това число, освен „Възраждане“ и „Атака“, са и кръвните врагове БСП и ГЕРБ, както и ВМРО и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Всички те заплашват, че ще сезират прокуратурата за престъплението на Кацаров.

Повечето от българските граждани определят изискването за „зелен сертификат“ за чист медицински фашизъм. Костадин Костадинов дори обяви с отвращение и изненада, че такъв терор не е имало дори по времето на Бойко Борисов.

Прочети още

Ползи и вреди от Кверцетин. Колко време се пие? Противопоказания на Кверцетин.

Кверцетин. Колко време се пие? Ползи и вреди

Ползи и вреди от Кверцетин. Колко време се пие? Противопоказания на Кверцетин. Мнения от БГ …

Едино мнение

  1. Ян Бибиян

    Крайно време е всички противоконституционни права които даде Боко тиквата на здравния министър да бъдат отнети, така няма да измислят глупости.

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *