Влизане, вход в Школо (Shkolo.bg). Регистрация. Редактиране на профил. Достъп до електронен дневник.

Школо (Shkolo). Вход, регистрация. Достъп до електронен дневник

Влизане, вход в Школо (Shkolo.bg). Регистрация. Редактиране на профил. Достъп до електронен дневник. Стани обучител!

Ето откъде се влиза в Школо:

А ето и откъде става регистрацията:

Ако имаш въпроси,

Школо е интернет базирана платформа за улеснена комуникация между страните в образованието – учители, ученици, родители. Тя е част от процеса за дигитализиране на образованието.

Школо заменя дневниците на хартия с електронни. Софтуерът облекчава преподавателите по отношение на училищната документация.

Школо се ражда като идея през 2010 г. и вече има 13 г. опит. Към момента към платформата са присъединени 1800 учебни заведения и 200 хил. индивидуални потребители.

Цели на платформата
Участници в образователния процес Полза
Учители улеснява и автоматизира административната част от учителските задължения по водене на дневници и друга училищна документация
Родители подобряване на комуникацията с учителите, текущо информиране за оценките, отсъствията и поведението на детето им, известяване в реално време
Ученици възможност за обратна връзка относно учителите и учебния процес, ангажирането им към нови методи на обучение
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Платформата е платена. Желаещите да я използват училища заплащат годишен абонамент. Той е в рамките на 569 лв  – 1749 лв за училище с под 1000 ученика, като цената отразява обема на пакета от услуги. От цените се правят отстъпки, когато се заплатят 2 години.

Shkolo.bg
Компютърната комуникация замести емблематичните атрибути на училището – дневника и бележника

Вход в Школо (Shkolo.bg). Как става влизането?

 • Влизане през Гугъл: написваме в търсачката „Школо“ и платформата е първият резултат на страницата. Избираме го и линкът ни отвежда към заглавната страница.
 • Директно влизане: през линк https://www.shkolo.bg/

На заглавната страница върху облачен фон се изписват три опции за продължаване: Академия, Уроци и Дневник.

Когато изберем „Дневник“, платформата ни отвежда към формата за вход или за регистрация.

Регистрация в Школо (Shkolo.bg)

Регистрацията се извършва на база мобилен телефонен номер. Той се въвежда в предвиденото поле и се изчаква получаването на 6-цифрен код. С въвеждане на верния код се отваря полето за регистрация. В него се изписват име и фамилия, електронен адрес, потребителско име, парола.

Регистрация се осъществява и е възможна единствено за учебни заведения, които вече са станали членове на платформата и функционират в нея. Не е възможна регистрация на лице, което не е обвързано с роля в училище от абонаментния списък.

Редактиране на профил

Следваща стъпка е да посочим училището, от което се интересуваме. На второ място е позицията в образователния процес – учител, ученик или родител, а има и още опции (виж снимката).

Shkolo.bg 02

При избор на роля „родител“ следва въвеждане и на данни за ученика. За затрудняващите се в десния горен ъгъл има помощно ръководство, разделено по типове потребители.

Родители на две, три и повече деца, добавят имената на учениците чрез знака плюс в горния десен ъгъл на страницата. По същия начин добавят втора и трета роля участници, които са едновременно родители, учители, психолози или други.

Достъп до електронен дневник

След приключване на регистрацията новият участник заявява достъп до електронния дневник. Той е подал своето име, името на детето си и в кой клас е.

След като тази информация бъде сверена и потвърдена, потребителят получава достъп до дневника. Това е защита срещу нерегламентирано проникване на странични лица.

Подадената заявка се разглежда от клания ръководител или от администраторът на съответното училище. Акаунтът се потвърждава с имейл от училището.

Получавайки достъп до електронен дневник на училище, потребителят има право да чете единствено информацията за своето дете плюс обща статистическа информация, която се подава за всички потребители.

За влизане в конкретната информация потребителят избира първо опция „дневник“ и след това името на детето. Чрез дневника потребителят следи седмичното разписание, оценките, съобщения и обяви, отсъствията, както и статистически данни за класа и за учениците с най-добри резултати и с най-много отсъствия.

Евелина Лютова
Shkolo.bg 03
Тази информация се сверява от класен ръководител / директор / администратор на училището и тогава се дава достъп

Стани обучител!

С посредничеството на платформата учителите имат опция за онлайн уроци в свободното си време. За целта те не сключват отделен договор с Школо.бг, защото приемането на Общите условия е достатъчно.

В платформата се обявяват свободните часове на преподавателя и там се приемат заявките от желаещи ученици.

Обучителят сам определя дължината на часа и неговата цена, като тя не трябва да е по-малко от 20 лв. Платформата получава комисионна от 25% от цената на всеки проведен урок.

Школо Бг улеснява обучителите със система за водене на график в реално време, създаване на виртуална класна стая с видео и аудио връзка. Уроците са индивидуални или групови, отново по преценка на обучителя.

За новите обучители сайтът предоставя подробни указания как да се създаде привлекателен профил, какви са неговите атрибути, дава съвети за оформяне на пакетите от уроци и как да се визуализира учебното съдържание.

Контакти с екипа на Школо.БГ

Телефонът за обучители е 0894 729 022.

За желаещите да ползват индивидуални уроци има чат в десния долен ъгъл на екрана. В него отговаря образователен експерт. Той консултира родителя или ученика относно нуждите от допълнителни занимания. Запознава го с актуалните предложения от обучители и помага на клиента да избере подходящ. Експертът се свързва в рамките на 24 часа след подаването на заявка за консултация.

Ръководство за дистанционно обучение

Функцията за обучение от разстояние е разработена и използвана през ковид пандемията. Тя е в готовност за работи при възникване на нова необходимост от неприсъствени часове.

Възможности на платформата:

 • Чрез модул за комуникация се разпращат съобщения до всички потребители от засегнатата група.

Например учител изпраща съобщения до всички ученици от даден клас на конкретно училище. Класният ръководител известява всички ученици и родители от ръководения клас. Директорите и администраторите имат по-широки права и те могат да пишат на всички потребители от училището.

Съобщенията през отдела за комуникации са не само текстови. Чрез прикачени файлове се споделя учебно съдържание.

 • Чрез модул за учебни материали се качват уроци за учениците, като те се класифицират по предмети и други параметри. Задава се ниво на видимост, като се избират конкретни потребители.

Уроците в Школо се изучават на място или се изтеглят, според предпочитанието на ползвателя.

С помощта на специална програма учителите могат да записват и качват видео уроци.

 • С помощта на модула за тестове се провежда проверката на учениците.

Изпитните тестове излизат в конкретно време и зададена продължителност. Оценяването става автоматично или полуавтоматично.

Екипът на Школо.БГ информира, че продължава да развива и въвежда нови инструменти за разширяване на възможностите за дистанционно обучение.

Вижте и ТОВА: Кой е най-якият бъбъл гофретник? От Лидл или онлайн да си купим уред за бъбъл гофрети? Кой тиган е най-добър?

Бъбъл гофретник

Прочети още

Класация за най-добра машина за понички. Казанлъшки и американски донати. Най-добър домашен уред. Газова машина, автоматична и др. Комбинирани за понички и гофрети.

Най-добрите машини за понички. Уреди, мнения, цена

Класация за най-добра машина за понички. Казанлъшки и американски донати. Най-добър домашен уред. Газова машина, …

3 Мнения

 1. г-жа Танева

  Родителите имат всички възможности да са информирани без родителски срещи и привикване в училище, само че не се интересуват. Поне не колкото нас и нашите родители.

 2. Ирина Иванова

  Школо е комерсиален сайт за правене на пари.

 3. Пенка Маринова

  На мен като учител сайтът ми харесва и ми е удобен, но не е интересен за учениците.

 4. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *