Студен душ за Кирил Петков! Радев му отнема премиерския стол, за да не пусне РСМ в ЕС

Румен Радев готов на всичко, за да не допусне Република Северна Македония да влезе в Европейския съюз!

Казусът със РСМ отхвърля още едно правителство

Президентът Румен Радев е напът да нахока собствения си ученик в лицето на Кирил Петков, а причината е казусът със Северна Македония. Лидерът на „Продължаваме промяната“ преди дни се изказа пред македонска медия, че ще промени фокуса на отношенията между двете държави и той вече няма да се базира на историята, а на икономиката. Това негово изказване обнадежди македонските власти, че България най-после ще им даде зелена светлина за влизането в ЕС.

Това обаче очевидно не се е понравило на президента Радев. Той обяви след парламентарните избори, че иска възможно най-скоро да бъде съставено правителство, но след това започна да бави преговорите, което пробуди съмнения дали иска редовен кабинет.

radev-petkov_600x370
Румен Радев няма да позволи на Кирил Петков да пусне РСМ в ЕС

„Румен Радев нарочно бави сформирането на редовно правителство. Ако може, ще го забави до Коледа. Допускам, че това е така заради позицията, която трябва да се заеме от новото правителство по отношение на влизането на Северна Македония в ЕС. Един грешен ход по този наболял за България въпрос ще срине „Продължаваме промяната“ до мястото, на което се намира „Демократична България“ в момента“, убеден е журналистът Стоян Тончев, който е близък с президента, пише Tribune.bg.

По думите му излиза, че Румен Радев ще се опита да спре Кирил Петков и Асен Василев от сваляне на ветото срещу РСМ. За целта ще забави максимално преговорите за правителство, а както стана ясно, срокът, който САЩ даде на България, е до 14 декември, а до 31 декември да се стартират преговорите за присъединяване на РСМ към европейското семейство. Не е ясно само защо точно САЩ поставя условия за неща, свързани с ЕС.

Кирил Петков потвърди, че се гласи за премиер. Ако обаче е решил да пусне Северна Македония в ЕС, президентът Румен Радев ще се превърне от негов ментор в негов враг, коментират из политическите среди.

Още за ген. Радев и неговите възгледи по различни теми можете да прочете по-надолу, където са предишните ни статии!

10 ноември

Днес се навършват 32 години от падането на социализма и стартирането на прехода в България. Въпреки че много от българите празнуват тази дата като нещо добро, президентът Румен Радев е на противоположно мнение.

Според държавния глава преходът не е донесъл нищо хубаво на страната ни. Нещо повече, той е спомогнал за по-лошия живот на мнозина, писа Pan.bg.

Ген. Радев изказа своите виждания във Видин, където днес беше на посещение. Той заяви в прав текст, че 10 ноември не е нещо положително в българската история, колкото и „сините“ почитатели да се опитват да го изкарат такова.

rumen-radev3_600x400
Румен Радев не празнува 10 ноември
Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

„На тази дата отбелязваме началото на прехода в България, но не го празнуваме. Не го празнуваме, защото много хора останаха ощетени от този преход. Животът на много българи стана беден. И затова днес ние трябва да се фокусираме в това да спрем корупцията чрез спазването на закона.“ – каза Румен Радев във Видин.

Според президента именно преходът е обрекъл много българи на мизерия, за да може днес България да е най-бедната държава в ЕС.

Още за Радев можете да прочетете по-надолу!

Новата американска база

Главнокомандвашият на българската армия Румен Радев няма да позволи строежа на нова американска военна база в България. Това стана ясно след отказа му да въвлече страната ни във военен конфликт с Русия.

Руският външен министър Сергей Лавров пусна слуха, че САЩ се готвят да правят нова своя военна база и този път тя ще бъде около Черно море, за да могат да атакуват Русия по морски път. Той дори обяви, че тази база ще бъде построена или в България, или в Румъния, писа Focus-news.net.

rumen-radev_600x400 (18)
Румен Радев вбеси САЩ

Президентът Румен Радев обаче е категоричен, че няма да застраши безопасността на българското население, като допусне пета американска база у нас. Това за него ще бъде пагубно не само за сигурността на много българи, тъй като ако се открие огън срещу Русия, Владимир Путин ще трябва да отвърне, но и за отношенията с нашата освободителка, които при управлението на Бойко Борисов се влошиха много благодарение на шпионския скандал, иницииран от Иван Гешев.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Ако САЩ толкова държи да построи база около Черно море, ще трябва да търси услугите на Румъния. Това пак би застрашило българския народ, но не чак в толкова голяма степен от варианта, в който базата ще се намира край Варна.

Отказът на ген. Радев може сериозно да му навреди на предстоящите избори, тъй като е публична тайна, че САЩ дирижира доста от партиите у нас.

За разлика от случая със зелените сертификати, наложени му от Запада, този път Румен Радев няма да се съгласи с „Големия брат“ САЩ.

Още за Радев четете по-надолу!

Енергийният въпрос

Президентът Румен Радев проговори за т. нар. „Зелена сделка“, с която от ЕС твърдят, че ще намалят вредните емисии в енергетиката. Според родния държавен глава обаче това е рисковано действие, към което трябва да се подходи много внимателно.

Ген. Радев не е против Зелената сделка, но е на мнение, че само тя е неспособна да обслужи енергийно България. Затова не бива да предаваме Русия и да бързаме да се отлъчваме от досегашните методи в енергетиката.

radev_600x370-1
Румен Радев не се отказва от Русия

„Зелената сделка е енергиен микс на ЕС, който изпълва само 38% от нашата енергетика. 26% са от ядрена енергетика, 16% от въглища и 16% от газ. Докато не успяваме да запазим зелената енергия, не можем да задраскаме базовите мощности“, каза Радев, писа Dir.bg.

Той има предвид, че не можем да спрем партньорството си с Русия по отношение на газта, дори и след Зелената сделка. Според президента зависимостта ни от руската държава ще продължи и през следващите години, колкото и западните ни съюзници да се опитват да я ограничат и дори ликвидират.

Още за Радев – по-надолу!

Радев срещу Михайлов

Президентът Румен Радев още веднъж доказа, че е човек от народа и не се чувства повече от останалите граждани на Република България. Това стана ясно по време на футболната среща между България и Северна Ирландия (2:1) снощи.

Евелина Лютова

Ген. Радев и синът му Георги, който рита за юношите на ЦСКА, са изгледали двубоя на стадион „Васил Левски“, но не от ВИП ложите, а при обикновените фенове в сектор „А“, съобщи сайтът на Мартин Карбовски Vtorifront.bg.

Очевидно държавният глава не желае да се отнасят с него различно и иска да се слее с тълпата. Той е закупил билетите за мача като всеки един обикновен запалянко на стадиона.

rumen-radev2_600x400
Румен Радев се показа като народен човек, който се бори срещу мафията

Нещо друго обаче прави по-голямо впечатление. Румен Радев е отказал да присъства на купона по случай преизбирането на Борислав Михайлов като президент на БФС. По този начин той недвусмислено е показал негативното си отношение към корупционните схеми, които властват в българския футбол през последните 15 години.

мнения, отзиви, коментари, форум

Преди няколко месеца Димитър Бербатов изпрати писмо до Румен Радев, в което изрази позицията си за футболната мафия, която цари у нас.

Още за президента четете по-надолу!

Радев за независима България!

Президентът Румен Радев вече повече от 3 месеца се разпорежда в страната, тъй като той назначи служебното правителство. Той е на мнение, че е наследена една разрушена държава, която е завещана в този си вид от управлението на ГЕРБ.

Ген. Радев почти през цялата си кариера като пилот е бил началник и затова не може да приема чужди заповеди, особено ако те са против националния ни интерес. Ето защо той е категоричен, че не е от хората, които сляпо изпълняват всичко, което ЕС и НАТО заповядат, пише Bgnewscom.eu.

„Румен Радев не е против НАТО и ЕС, но е на мнение, че те трябва да се съобразяват с интересите на България, защото тя е техен партньор, а не подчинен. Затова от Запада толкова дълго държаха Борисов на власт. Той слушкаше и папкаше от ЕС, при Радев това е невъзможно“, споделят хора от президентския екип.

rumen-radev_500x350
Румен Радев иска независима България

Българският президент аплодира Виктор Орбан за начина, по който защитава Унгария и търси само нейното благополучие. Той възнамерява да посвети втория си мандат на подобна политика, с което ще привлече много русофили на своя страна.

Според слуховете ген. Радев е затоплил толкова много отношенията си със САЩ през последните месеци само защото предстоят президентски избори и не иска да му бъде спретнат номер като на Жан Виденов преди 25 години. Помним обаче, че в началото на мандата си Румен Радев се изказваше много ласкаво за Русия и на няколко пъти се видя лично с Владимир Путин.

Очаква се, след като бъде преизбран, Радев отново да завие на изток и да опита да извлече максимална полза от това, най-вече като ресурси за държавата. Също така има слухове, че през есента България ще вкара в масова употреба руската ваксина срещу COVID-19, както направиха в Унгария още в началото на годината.

Още за Радев можете да прочетете по-надолу!

НАТО напада Русия

Българският президент не е съгласен България да стане буферна зона в Третата Световна война, която се задава. Румен Радев е категоричен, че няма да предостави българска територия за осъществяването на военни действия.

Обществена тайна е, че НАТО се готви за атака срещу Русия, която ще бъде осъществена в Черно море, а впоследствие може да бъде прехвърлена във въздуха. За целта се иска България да предостави своите владения и атаката да започне именно от тук.

Ген. Радев обаче се е противопоставил на този план с аргумента, че по този начин се рискува България да стане мишена на руснаците, които несъмнено ще отвърнат на удара. Може да се стигне до смърт на много българи, което за президента е недопустимо.

rumen-radev_550x400
Румен Радев не дава на НАТО да атакува Русия от България

По всичко изглежда, че НАТО в случая ще обслужи американските интереси, защото именно САЩ е държавата, която има проблем със санкциите, наложени от Русия. Освен това в своята 250-годишна история като държава САЩ има само една война на своя територия и това е Гражданската война.

В случая се търси отново чужд терен за провеждане на американските военни действия и България изглежда примамлива дестинация. Единствената пречка е Румен Радев, когото американците доскоро считаха за свой доверен човек, защото е техен възпитаник. Сега обаче те се чувстват предадени от него и не е изключено да опитат да го свалят на предстоящите президентски избори през есента.

Още за Радев можете да прочетете по-надолу!

Икономиката по време на пандемията не се пипа!

През септември се задава поредната Ковид вълна и бизнесът по цял свят трепери, защото се очаква отново на много места да има затваряния на заведения и съкращения на персонал в много сектори. В България обаче този път това може да не се случи, и то благодарение на Румен Радев.

Българският президент е категоричен, че трябва да се противодейства на пандемията без традиционните затваряния, които ще сринат отново икономиката на страната. Държавният глава смята, че трябва да се търсят други начини за борба с коронавируса, пише Novi168.zbox7.eu.

rumen-radev_600x370
Румен Радев няма да затваря държавата по време на пандемията

„Трябват сериозно отношение и мерки срещу вируса, но целта не е да се затвори държавата. Трябва да се реагира така, че да не пострада икономиката.“ – каза ген. Радев.

Тъй като през септември има голяма вероятност да управлява все още служебното правителство, което е спуснато директно от Румен Радев, тежката дума за коронакризата този път ще падне върху президента. Той е категоричен, че не трябва да се затваряме и този, който опита подобно нещо, ще бъде отговорен лично пред държавния глава.

Радев постоянно говори за повишаване на доходите, а това изглежда невъзможно във време на криза. Ето защо той смята, че не бива да има затваряне на бизнеса и държавата трябва да продължи да функционира нормално.

Още за Румен Радев можете да прочете по-надолу!

Помилванията на затворници

Няма по-безмилостна президентска двойка от Румен Радев и Илияна Йотова. Това сочи статистиката, пише Spisanieexpess.com.

Последното помилване на затворник е от март 2020 г. В продължение на година и половина Радев е отхвърлил над 350 молби от затворници.

До момента от Румен Радев има едва 13 помилвани затворници. Това е най-ниската помилвана бройка, откакто президентството има право да помилва хора, лишени от свобода.

radev_600x370-1
Румен Радев е най-безмилостният президент в историята на България

Предшественикът му Росен Плевнелиев е помилвал 28 души по време на своя мандат, като двама от тях е помилвал изцяло самоволно, без предложение от комисията.

Рекордът обаче държи Георги Първанов, за когото стана ясно, че по време на двата си мандата (2002-2012) е помилвал над 500 души, като цели 50 от тях не са били предложени от комисията. По неговото време помилването не се огласяваше публично и едва след края на управлението му се разбра за всичките помилвания.

Румен Радев обаче не помилва никак лесно. Той е категоричен, че за да са в затвора, тези хора са направили нещо наистина страшно и заслужават да са там.

Интересен факт е, че най-много молби за предсрочно освобождаване има от убийците, следвани от престъпниците от сферата на грабежите. Като мотиви биват изтъквани влошаване на семейните отношения, нужда да се издържат децата им и влошено здраве.

„Убиец на свобода не се пуска. Това е най-тежкото престъпление и не бива да рискуваме още човешки животи, като пуснем навън такъв човек“, категоричен е ген. Радев.

Още за Румен Радев можете да научите по-надолу!

Радев железен и в Австрия

Румен Радев за пореден път доказа патриотичната си позиция и защити интересите на България. Това се случи при визитата му в Австрия, където се срещна с федералния президент Александер Ван дер Белен, писа News.bg.

Българският държавен глава отново засегна умишлено темата със Северна Македония, като категорично отказа да я подкрепи за влизането й в ЕС.

„Докато има език на омразата и се дискриминират македонските граждани с българско самосъзнание, няма как да подкрепя разширяването на ЕС със Северна Македония. Знам позицията на Европа по този въпрос, но когато кажа „не“, значи „не“. Трябва сериозна промяна в Северна Македония, започваща от учебниците“, заяви ген. Радев в лицето на австрийския си колега.

rumen-radev1_600x370
Румен Радев железен и в Австрия

По-рано днес македонският лидер Зоран Заев обяви, че е готов да впише българите в конституцията на страната, но едва след като Северна Македония бъде приета в ЕС. Тази позиция определено не устройва българския интерес, защото няма гаранции, че Заев ще спази думата си, а и че въобще ще бъде на своя пост при влизането в ЕС след време.

Румен Радев пък постоянно получава натиск не само от Брюксел, но и от Вашингтон за промяна на позицията му за Северна Македония. По правило трябва всички членки на ЕС да са съгласни, за да се присъедини нова страна към тях. Към момента единствено България има възражения, и то главно заради служебното правителство и президента.

Надеждите са, че Слави Трифонов ще продължи тази политика и ще отстоява българските интереси и принципи, особено след като 20 години проповядва патриотизъм от малкия екран.

Можете да научите още за българския президент от статиите ни по-надолу!

Мизерията в България

Румен Радев не може да приеме за нормална държава от Европейското семейство, в която има заплати от порядъка на 300-400 евро. Това за него просто е абсурдно, пише Informiran.net.

Ето защо българският президент се опитва да тушира еуфорията у някои, че само след 2 години и половина България ще приеме като своя парична единица еврото. Това няма да избави народа от мизерията, в която живее.

„Каква Европа бе, хора?! Много далеч сме от ЕС, нямаме нищо общо с него. Не виждате ли, че хладилниците са празни, много хора живеят крайно зле. Всички ние живеем в държава на абсурдите. Не може да претендираш за някакво ниво, защото си в ЕС, а да даваш такива заплати и пенсии, срамота е!“ – изригна Румен Радев пред медиите.

rumen-radev_600x400 (1)
Румен Радев хвърли истината в лицето на мафията!

Той не пропусна да обвини за всичко това правителството на Бойко Борисов и самия него персонално. Според Радев Борисов е престъпник, който е окрал парите на народа и затова заслужава да лежи до живот в затвора.

Президентът се опитва да вкара Борисов зад решетките, но докато Иван Гешев е главен прокурор, това изглежда трудна задача. Ето защо и Гешев вече е погнат от родните власти.

„Най-бедната държава в ЕС, най-висока смъртност и най-ниска раждаемост. Ако с това се гордее Борисов, страда от разстройство на личността“, завърши Радев.

Още за Румен Радев можете да прочетете по-надолу!

Радев и македонците

Президентът на България не спира да се държи повече от достойно по казуса „Северна Македония“. Румен Радев няма намерение да се съобразява с ЕС по този въпрос и е категоричен.

Държавният глава заяви пред медиите, че между София и Скопие трябва да има диалог, а Брюксел не трябва да се меси е него. България не приема заповеди от никого, категорично отсече ген. Радев.

Както е известно, ЕС и САЩ оказват натиск над България да подкрепи влизането на Северна Македония в „европейското семейство“. България обаче няма да го стори, ако македонците не променят цялостно отношението си към нашата страна.

rumen-radev_600x400
Румен Радев не слугува на никого!

„Трябва промяна в учебниците и музеите на Северна Македония, трябва езикът на омразата да бъде изкоренен, да падне границата“, каза Радев, писа News.bg, сякаш намеквайки, че България трябва да върне в границите си Северна Македония.

Президентът иска признаване от страна на македонците, че са взаимствали своята история от България. Той е категоричен, че няма да даде зелена светлина към ЕС на нашите съседи, ако не се поправят в много отношения.

Казусът с влизането на Северна Македония в ЕС е изключително сложен. По правило всички страни от Съюза трябва да са единодушни и докато това не стане, не може да се вземе решение. Към момента единствено България начело с Румен Радев противоречи на Запада по този въпрос.

Още за Радев – по-надолу!

Еврозоната в България

Президентът на Република България не е очарован от решението на ЕС толкова скоро България да влезе в Еврозоната, още повече без преходен период. Както стана ясно, от 2024 г. нашата страна ще има нова парична единица.

Ген. Румен Радев обаче не е голям оптимист от това бързане, защото вижда в него реален шанс за по-лош стандарт за живот на българите. Според него цените ще се качат, но не и доходите на хората, което ще е най-фаталната последица от влизането ни в Еврозоната.

radev1_600x370
Румен Радев е против ранното евро

„Аз съм на страната на българските граждани, не ме вълнуват други интереси. Към този момент можем да се радваме на Еврозоната само ако ни гарантира по-високи доходи за населението. В противен случай не виждам кое е радостното. Последиците могат да са фатални за икономиката ни.“, смята президентът, който наесен ще се пробва за втори мандат.

Той се притеснява да не стане като в Португалия, която след въвеждането на еврото 10 години беше в стагнация. Затова е категоричен, че ще направи всичко възможно да забави процеса по влизане в Еврозоната, защото още не сме готови.

„Да, влизането в Еврозоната е наша стратегическа цел, но времето й още не е дошло. Може ли да се гарантира, че българската икономика е конкурентноспособна, за да бъде в Еврозоната? Ето, там трябва да бъде фокусът“, отсича Радев, пише Стандарт.

Президентът ще направи всичко по силите си да не се стигне толкова скоро до еврото у нас, тъй като в близките години не се очертава голямо повдигане на заплати и пенсии.

„Еврото може да съсипе българите, няма да го позволя“, категоричен е Румен Радев.

Още за президента – по-надолу!

Радев за корупцията

Българският президент Румен Радев разкритикува сериозно поведението на ЕС спрямо скандалите за корупция в България. Според него Европа си затваря очите за това, което става у нас.

„ЕС гледа под микроскоп корупцията в Русия, но не прави същото и за България.“, смята ген. Радев.

rumen-radev_600x400 (20)
Румен Радев възмутен от ЕС

Той сподели гледната си точка не къе да е, а в меката на ЕС Брюксел. Мнозина обаче възприеха позицията му като защита на Русия.

„Това, което каза Радев в Брюксел, е присъщо на Мария Захарова. Да не повярваш, че става въпрос за президента на България“, смята журналистът Ивелин Николов, пише Vivi.bg7.eu.

Още за Румен Радев четете по-надолу!

Радев отказа на Северна Македония

Президентът на Република България изригна с интересен пост във Фейсбук. Румен Радев написа, че България няма да се съгласи с ЕС и САЩ по темата за Северна Македония.

Държавният глава е категоричен, че македонците трябва да спрат с изопачаването на историята, да си сменят учебниците, музеите, паметниците. Докато не признаят, че идентичността им се гради върху кражба от българската държава, Радев категорично отказва да подкрепи Северна Македония за влизане в ЕС и НАТО.

radev_600x370
Румен Радев разби Запада с позицията си за Северна Македония

Тази негова позиция е в противовес със западните сили, които искат България да подкрепи своята съседка, за да станат нещата по-лесно. От САЩ вече се изказаха, че България трябва да подкрепи македонците, но Румен Радев отказва да го направи.

Самият президент на България дори си позволи да напише в мрежата, че няма да позволи да се извиват ръцете на нашата родина, за да се покрият нечии чужди интереси.

Вижте в оригинал какво коментира ген. Радев по темата:

Радев за Украйна

Президентът на България изрази своята позиция по въпроса с Украйна и евентуалното й членство в НАТО. Румен Радев е на мнение, че Европа не бива да се меси в тези дела, защото те не я засягат.

Бившият пилот е категоричен, че военните сили нямат място в Черно море, защото притесняват българите и това може да им причини неприятности при военен конфликт.

„Напрежението между Русия и Украйна може да ескалира всеки момент. Европа обаче не бива да става заложник на вътрешните амбиции на Украйна. България няма полза от милитаризация на Черно море“, заяви ген. Радев, съобщи Mediapool.bg.

rumen-radev_600x400 (18)
Румен Радев разкритикува САЩ

Изказването му явно е насочено срещу САЩ, тъй като именно американски войски са окупирали Черно море и само чакат да завземат Украйна под носа на Русия. Путин обаче до момента се справя отлично и не позволява на НАТО да пробие.

Румен Радев неведнъж се е изказвал в подкрепа на САЩ и Русия, но неведнъж ги е и критикувал., Българският президент за 5 години доказа, че следва единствено българския интерес, без значение дали той е на изток или на запад.

Още за Радев четете по-надолу!

Радев срещу Байдън

Американската администрация започна откровено да прекалява с политиката си спрямо България. Когато се намеси във вътрешните дела на страната ни и строго осъди Делян Пеевски и Васил Божков, никой не възрази, тъй като корупцията  у нас е явна от години.

Сега обаче същите тези Съединени американски щати засегнаха много болезнено България, която уж уважават като лоялен партньор. Те застават открито зад Северна Македония и настояват България да промени отношението си по приемането на своите съседи в Европейския съюз.

Даниел Сървър, който е експерт по Балканите във Вашингтон, разкри пред македонската информационна агенция МИА, че САЩ ще окажат много силен натиск на България за приемането на Северна Македония в ЕС, пише Otupor.com.

„Българите имат някакви абсурдни искания за езика и историята. Ще им бъде оказан силен натиск, но едва ли в София ще го чуят, те си знаят своето.“, казва в изявление Сървър.

radev-biden_600x400
Румен Радев отряза мераците на Байдън и компания

Проблемът пред Америка в случая е, че президентът на България трябва да направи тази голяма крачка по приобщаването на Северна Македония към европейското семейство. Румен Радев обаче отказва да го направи, ако не бъдат изпълнени българските искания. А те са македонците да признаят, че дължат езика си и писмеността си на България, както и да признаят, че в много отношения са припознали българската история за своя.

До момента няма никакви изгледи от Северна Македония да отстъпят и да направят това. От своя страна ген. Радев е категоричен, че няма да пусне в ЕС държава самозванец, която гради идентичността си на чужд гръб.

Подкрепата от САЩ не стряска Радев, който от 5 години се стреми да бъде лоялен към НАТО, но не и за сметка на националните ни интереси.

„Да признаем това, което иска Северна Македония, означава да се отречем от самите себе си, от това, което сме от толкова много векове“, категоричен е българският президент.

Още за Румен Радев и достойните му постъпки можете да прочетете по-надолу в текста!

Радев срещу Путин – кой кого?

Румен Радев разби всички илюзии на Владимир Путин. Българският президент ясно и точно даде на Русия да разбере, че дължи своята същност на България.

Днес Русия е символ на християнството, но истината е, че това нямаше да е възможно без помощта на България. Руският народ днес е силно образован, което се показва от статистиката, но и това нямаше да бъде факт, ако не беше България.

Тези неоспорими факти са били напомнени на Владимир Путин от Румен Радев по време на конференцията в Санкт Петербург. Руският президент не е успял по никакъв начин да реагира на тези думи, освен да замълчи и да се съгласи негласно, тъй като историята го потвърждава.

radev12_600x500
Румен Радев насмете Владимир Путин

„От България Русия получи своята писменост. От българските земи Русия получи и християнството, и старобългарския църковнославянски език.” – заяви Радев насред Петербург.
Той дори използва като потвърждение думите на Дмитрий Лихачов, че Русия е получила своята духовност именно от България.

Всичко това идва като отговор на България към Путин след унизителното му за нашата страна изказване на 24 май, че Русия получава писмеността си от македонските земи.

Разбира се, Путин е изключително обиден на България поради всичко, което нашето предишно правителство направи и думите му на 24 май бяха един вид отмъщение. Припомняме, че в последните няколко месеци България набеди няколко човека за руски шпиони, без каквито и да е доказателства.

За Михаил Николов

Прочети още

radev-herro_600x400

Скандалът ескалира: Румен Радев „уволнява“ Херо Мустафа заради Крим?

Херо Мустафа може да си стяга багажа за САЩ още тази седмица! Скандалът около изявлението …

44 Мнения

 1. да дойде да ме уплаши внукйт на тая гнида да му размажа продажната физиономия

 2. Амин дай, боже Радев стопли отношенията с Русия и стане премиер на България
  ОСТАВКА на герб
  Смърт на фашизма

  • ГЕРРБАЖИЯТА

   Няма днес си купих 4 парчета наденица дадох 8 лева..Дано да са на власт поне 4 ммандата Герб и да стане същата наденица 60 лева и минималната заплата да ее пак 610 лева и пенсйте от 250 да стане на полвиина целият народ ще бъде благодарен на ппартиия Герб..

  • Дойчо Люцканов

   Има ли някой по-проста патка от Нина?

   • Тодорова

    Какви са тези хвалби неверни за Радев, той е най жалкият политик който е имала България, човек без достойнство, корумпиран и лъжец, мразя го Импийчмънт

 3. Празнодумци, иска ви се, но този селяндур ще отиде в девете глуха! Кави партии, какви 5 лева, та той срича и не може да мисли, две думи сам не може да изрече! Ха ха ха смешници путинофили!

  • ВАШИЯТ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ ПЪК ГОВОРИ ГЛУПОТЕВИНИ И ПРЕСКАЧА ОТ ТЕМА В ТЕМА И НЕ МОЖЕШ ДА МУ РАЗБЕРЕШ МИСЪЛТА -НИЩО ГОВОРЕНЕ С ЕДНА ДУМА !САМО МЪРМОРИ И НИЩО НЕ ПРАВИ !ДЕЛА ТРЯБВАТ БАЙНО ДЕЛА А НЕ ДУМИ Е КАЗАЛ ВЕЛИКИЯТ ЛЕВСКИ !

  • Един от тримата

   Пълния абсурд няма край долните Гербери само лаят ,но народа е със Радев и лично аз го Подкрепям а ония лайна ще им се стори доста горещо накрая

  • Кой?Радев ли не може да свърже две думи ма?Вие не сте ли май луда?По добър оратор от него няма и в ЕС.А ма тиквуна ви наистина не може да свърже две думи,за что то е див селяндур и му се смеят от целия ЕС.

 4. Християн Христов от Котел

  А бе вие сте много тъпи хора аз ви предлагам да се спрете вече ние сме по силни от вас защото сме единни аз не ме страх да си пиша името казвам се Християн Христов от Котел съм

 5. ИЗМЕСЛЯТ И СКАЛЪПВЯАТ ВСЯКАКВИ НИЗОСТИ ЗА РУМЕН РАДЕВ, ЗАЩОТО Е ЕДИНСТВЕНО И НАЙ- ВЕЧЕ БЪЛГАРОЛЮБЕЦ А СЛЕД ТОВА СЛАВЯНОЛЮБЕЦ И ЕВРОАТЛАНТИК!

  • Мунчо, Фигуранта, Нищото, Ветото,пРЕЗИЛдент, пРЕЗИДЕНТ,Фърчилко, Баджанака… – все изрази на „народната любов и респект“ към този гнусен предател и СЪВЕТСКА (даже не руска) подлога.

   • Пламен

    Най накрая, СВЕТЛО В ТУНЕЛА. БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ.Ще подкрепя Радев, ако трябва, ще му стана жив штит. Това е моят президент.

 6. капитан Нико-Войвода

  ПРЕЗИДЕНСКА РЕПУБЛИКА С РУМЕН РАДЕВ ! АКО ТРЯБВА ЩЕ НАПУСНЕМ И РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ЕВРОСЪЮЗ ! ОСТАВКА ЗА ГЕРБ

  • Кой?Радев ли не може да свърже две думи ма?Вие не сте ли май луда?По добър оратор от него няма и в ЕС.А ма тиквуна ви наистина не може да свърже две думи,за что то е див селяндур и му се смеят от целия ЕС.

  • Йордан Кьосев

   Време е всички олигофрени да се изметат от българската политика , защо не смеят да посочат кой какво е крал защото и те са крали.Затова всички на боклука.Ако е нужно и Президентска република ДОБРЕ .Но всичко заграбено да бъде върнато до стотинка. СЪД и затвор до ЖИВОТ.

 7. Петко Войвода

  Ако всички газолици,пишат като вас ,е ясно защо сме на това дередже..

 8. Соня Колтуклиева – от журналистка – поредна мисирка и нищо повече!

 9. Митко Димитров

  Румен Радев е дисциплиниран военен човек и той се подчинява само на Ген. Решетников и на никой друг. Освен,че призова да се бият българи срещу българи-какво друго направи за България великия Президент.

  • Калинкова

   ,,Зона“, необективни сте. Представяте фактите едностранно, тълкованията са несъответни.
   Радев не смее да се противопостая на Русия, защото е неин избраник и проводник на нейната политика и интереси.

 10. Да живее България..с вас сме Господин Радев Бог да ви Благослови и ви издигне!

 11. Михаил Николов, от 1944 г. не са минали 100 г., Преди 1944 г. има откъслечни прояви на македонизъм и антимонархически уклони в някои болшевики като Лазар Колишевски /с майка влахинка, отгледан от едногодишен от роднини власи, възпитан еничарски от сърби/, но дори и сред комунисти като Методи Шатаров е имало отявлени патриоти, истински българолюбци. Преди тази фатална за България година обаче, никой от Македония не си е позволил да обижда на татари и други глупости. Само с една дума/цифра демонстрираш несъстоятелност и невежество несъвместими с журналистиката, била тя и онлайн, нататък не съм те и чел, щото си ми прочетен вече… Здраве и късмет! Дерзай!

 12. Димитър Христов Димитров

  От поне две години публикувам, че тъй като президента Радев отказва да участва в задкулисните далавери с власт имащите, неминуемо ще се опитат да го „оплюят“ и отстранят, както по вътрешни, така най-вече по външни причини. Няма да има никакво значение, че в цялата си дейност е защитавал само интересите на народа. Подобно беше съдбата и на Виденов- основните удари получи от „съпартийците“ си… Политиката, политиката, игра за продажни душици…

 13. Димитър Христов Димитров

  Преди доста години, в едно интервю казах, че най-трудно е когато останеш сам, както срещу извършителите на престъпления, така и срещу колегите си… Какво да се прави, такъв е живота. Всеки, според моралните си ценности определя поведението си, но като правило, почти винаги остава не разбран, защото повечето от хората гледат да оправят личния си живот, а не да оправят политиката…

 14. БСП НИКОГА НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ ДОКАТО Е КУРНЕЛИЯ,Я ПА Я КОРНЕЛИЯ НА ВЛАСТ НЕИНАТА ПОЛИТИКА Е МНОГО НЕКАДЪРНА И ПО ЗЛЕ ОТ ГЕРБ,ТА НЕКА СИ ГОВОРИ ГЕН.РАДЕВ ПАК ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ НА НАС НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД .ЗА НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ГОЛЯМ РЕСПЕКТ

 15. И без подкрепата на Нинова Президента ще спечели а и много симпатизанти на БСП
  ще го ПОДКРЕПЯТ!

 16. Само нова независима партия с Президента Радев ще възроди България. НАРОДА Е С ВАС.

 17. И без КОРНЕЛИЯ РАДЕВ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЗАТОВА ЗАЩОТО СЕ ДОКАЗА КАТО ИСТИНСКИ И ДОСТОЕН ЗА УВАЖЕНИЕ МИСЛЕЩ ЗА НАРОДА СИ УСПЕХ НИНОВА ПОЛЕКА ПОЛЕКА СЕ ПРОВАЛЯ

 18. Браво на Президента ни, възхищавам Ви се, моля Ви не ни изоставяй те, не ни предавайте, защото ние само на Вас разчитаме, за да започне възраждане на Родината ни!

 19. Радев винаги е твърдял,че е безпартиен.А Нинова се тъкми за мястото на Бойко,но…
  едва ли ще стане.А Радев няма нужда от нейната подкрепа.

 20. Ако искате да помогнете на народа и на България господин президент трябва да сте в изпълнителната власт. И там ще имате пълна победа, не само като президент

 21. Марков

  ИИИ АЗ ПРЕДИ МАЛКО НАПИСАХ КАТО ВАС ПОНЕЖЕ СЛУШАХ ИСКАЗВАНЕТО МУ НО НЕ ЗАБРАВАЙТЕ КАКВО КАЗА ОЩЕ ОТ НАЧАЛО СЪС СВИТИЯТ ЮМРУК ЧЕ ПРОВОКАТОРИ ЩЕ ИМА ОТ ВСЯКАДЕ И ТО СЕ СЛУЧВА БРАВО ЗА ВАС ЧЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛИ

 22. Огнянов

  Госпожо Корнелия защо носите това име майка ви се казва Нели а баба ви се казва курва и е много подходящо за вашето име и си единствената с такова первезно име стигнала върха

 23. Уважаема г.жо (жице) да речем че вие аз вярваме на г.жа Нинова че не е изрекла тез думи. Вие знаете че имаме много наивни хора които вярват че е изрекла тез думи
  Нищо неи пречи да излезе по БСТВ и да опровергае иначе лошо се пише на БСП.

 24. ДА ви кажа честно не вярвам ГН РАДЕВ да го каже това СЛУШАХ ИСКАЗВАНЕТО МУ и тои каза че Као се кандатира НЯМА ДАСЕ моли на нито една партия А ще се Остави на НАРОДА И щом го казва ЗНАЧЕ ни ВЯРВА КАКВО се иска от нас да го Подкрепихме както подобава И АКО не СПЕЧЕЛИ А той ще Спечели да Продължихме да сме за Гърба ми Мисля че България че и НАРОДА И ЩЕСИ ДОИДЕ НА МЯСТОТО ТОЙ ЕЕ НАШИЯТ Спасител

 25. капитан Нико-Войвода

  Давай Румене мачкай мутрите ние сме с тебе !Смачкай крадливата мутра другите сами ще се разбягат

  • Тодорова

   Какви са тези хвалби неверни за Радев, той е най жалкият политик който е имала България, човек без достойнство, корумпиран и лъжец, мразя го Импийчмънт

 26. Людмил

  А съм за Радев, не на НАТО. Да си одът у Тех Тиа американци.
  Ако Радев желае ще тръгна срещу тях.
  Амин!

 27. Валентин Ангелов

  Радев , ако е така както го представяте , е нужно всички да го подкрепяме.

 28. Андон Катранев

  Подкрепа за президента Радев . А територията северна македония трябва да бъде прекръстена Северо-западна македония защото според сегашното си име може да предяви претенций и към Благоевградски регион който също е на север от Гърция и Гърците ни набутаха това име умишлено за да може макетата да поискат Българска територия така ще стопят БЪЛГАРИЯ /от друга страна турците имат претенции/ Това племе македонско е мръсно в костите заслужава геноцид /, в никакъв случаи не трябва да се съобразяваме с тая измет !

 29. Георги Петров

  НАЗВАНИЕТО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, – е проблематично за България. Щом като се признава СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, това означава , че има и ЮЖНА МАКЕДОНИЯ. и когато македонците се окопитят, тогава ще ги ЧУЕМ.

 30. КОТОНИ

  СИЛНО МЕ ПРИТЕСНЯВА ВИСОКАТА СМЪРТНОСТ В БЪЛГАРИЯ! НЕОБИЧАЙНО ВИСОКА И В СВЕТОВЕН МАЩАБ! ЗА МЕН ПРИЧИНАТА Е В ИЗМЪЧЕНИЯ И С ИЗСТИСКАНИ ЖИЗНЕНИ СИЛИ НА ДВЕ ТРЕТИ ОТ
  ТОЗИ НАРОД. ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ БЕЗХАБЕРНО УПРАВЛЕНИЕ НА КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ ЗАВЪРШИЛИ С УНИКАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ТИКВАТА. КАКВИ СИЛИ ДА ИМА ЕДИН НАРОД ПОДЛОЖЕН ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ НА ГЕНОЦИД. НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ, ЧЕ РЕЖEМ КЛОНА НА КОЙТО СЕДИМ. НИКОЙ НЕ ОБРЪЩАШЕ ВНИМАНИЕ НА ДУМИТЕ НА ОТГОВОРНИ ЗА СЪДБАТА НА СТРАНАТА НИ БЪЛГАРИ. ПРИ ТОТАЛНО КОРУМПИРАНА И РАЗГРАДЕНА ЗДРАВНА СИСТЕМА. И ТОЗИ МОМЕНТ ДОЙДЕ – ЕДИН БОЛЕН И ЗАГИВАЩ НАРОД! НЕ СЛУЧАЙНО И НЕ ОТСКОРО ЕВРОПА МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ СЛЕД БЪЛГАРИТЕ.
  ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТГОВОРЪТ НА ПРЕЗИДЕНТА НА ВЪПРОС, КОЙТО НЕМИНУЕМО ЩЕ МУ БЪДЕ ЗАДАДЕН НА УТРЕШНИЯ ДИСПУТ.
  НАРЕД СЪС СЕРИЯТА ПРОДАЖНИЦИ БЪЛГАРИЯ Е РАЖДАЛА И ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИЦИ. СТАМБОЛОВ, СТАМБОЛИЙСКИ, ЦАР БОРИС ТРЕТИ !
  ОТ СЪРЦЕ ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ

  ГОРНОТО ОБЯСНЕНИ

 31. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *