Румен Радев изригна: Мафията ще рестартира държавата, ОСТАВКА и това е!

Румен Радев даде специално изявление относно опитите на Борисов да остане начело на България!

Съдържание:

Президентът Румен Радев е направо бесен от решението на Бойко Борисов, вместо да си подаде оставката, да рестартира държавата. Само преди минути държавният глава, за когото гласуваха над 2 милиона и половина българи, даде брифинг за пред медиите.

Радев не спира да иска оставката на Борисов

Радев продължава да отстоява позицията си, че промяната в България ще дойде само с оставката на правителството. Той няма да спре да се бори за нея.

„Може ли партия, която бойкотира парламентарния контрол, да предлага промени в Конституцията? Не! Може ли власт, задушила свободата на словото, днес да предлага дискусия за бъдещето на страната? Не! Може ли от мафията да се очаква реформа в съдебната система? Не!“ – изригна ген. Радев.

Той дори обвини Бойко Борисов в нарушаване на Конституцията с тези промени, които замисля, защото Велико Народно събрание може да се свиква само по искане на повече от половината депутати или от президента. С това премиерът е нарушил член 159.

Румен Радев
Румен Радев все още иска оставката на Борисов

Президентът е категоричен, че решението на Борисов за рестарт е опит да се неглижира гражданското недоволство и да се хвърли прах в очите на протестиращите.

Припомняме, че по-рано днес Борисов каза в своя реч, че е време за рестарт на държавата и трябват промени в Конституцията. Те включват намаляване мандата на главния прокурор от 7 на 5 години, намаляване на народните представители от 240 на 120, намаляване състава на ВНС от 400 на 200 и др.

Опозицията в лицето на президента обаче не е съгласна и продължава да иска оставката на правителството.

Още наши статии за Румен Радев можете да прочетете по-надолу!

Искат импийчмънт за Радев

Преди минути Атлантическият съвет на България внесе подписка за импийчмънт на ген. Радев. В нея авторката Циклама Партовска прави на пух и прах президента. Обяснява как той е заплаха за националната сигурност и как се стреми да изкара България от ЕС и НАТО.

„Външната политика, към която призовава Румен Радев, отдалечава България от ЕС и НАТО. Той работи против националните интереси на родината си. Такъв човек не бива да бъде главнокомандващ на въоръжените сили. Или си за България, или си за Радев, среден път няма!“, се казва в съобщението за петицията.

Демир бозан билки за бъбреци

Вчера граждани също започнаха подписка за отстраняването на президента. В момента тя набира скорост.

Бойко Борисов открито обяви, че иска оставката на Румен Радев и явно вече е вкарал в сила всички възможни действия, за да я получи.

Румен Радев
Води се война срещу Румен Радев

След реакцията на Атлантическия съвет обаче от Европа също вече са вперили очи в Румен Радев. Обикновено при такива сигнали ЕС реагира светкавично и има вероятност ЕС също да се намеси в свалянето от власт на българския президент.

Целта на всички врагове на Румен Радев е чрез тези подписки да бъде заведен под отговорност за държавна измяна и ако висшият съдебен състав реши, че е виновен, да бъде отстранен от длъжността си.

Припомняме, че ген. Радев бе избран от 2 млн. и половина българи през есента на 2016 г. Същите тези 2,5 млн. бяха определени от Борисов като прости, щом са гласували за „прост летец“, което стана ясно от един от скандалните му аудиозаписи.

Този човек е опасност за евроатлантическия път на България!Той няма нито ценностния, нито моралния, нито управленския, нито политическия капитал, за да сформира служебно правителство.ОСТАВКА!

Публикувахте от Атлантически Съвет / Atlantic Council of Bulgaria в Понеделник, 10 август 2020 г.


Започна се: Румен Радев сменя Конституцията, за да вземе цялата власт!

Над 2 млн. българи искат открай време България да стане президентска република и по подобие на САЩ и Русия едноличната власт да бъде в президента. Румен Радев също има такава цел и вече започва стъпките за осъществяването й.

Само преди минути стана ясно, че днес се е състояло заседание към президентството, на което ген. Радев е поискал конституционни промени, пише Dariknews.bg.

Най-добрите цени за реклама са в "Зона 98", достигнете до 30 000 читатели на ден ТУК =====>

Акцентите на заседанието са били три: засилване защитата на правата на гражданите, конституционният модел на съдебната власт и независимостта на съдебната ни система.

Румен Радев
Румен Радев иска цялата власт в страната

Първият акцент е началото на една огромна промяна. Твърди се, че Румен Радев иска да даде цялата власт в ръцете на народа, като инициира референдум относно това България да стане президентска република. Първата стъпка вече е направена, а именно обсъждането на конституционните промени.

Независимостта на съдебната система също е болна тема за президента, тъй като прокуратурата нахлу в президентството със съдебна заповед, която според Радев изобщо не е трябвало да бъде издавана и се е нарушил законът с издаването й.

В крайна сметка Румен Радев се ползва с огромна подкрепа от народа и ако успее да прокара конституционни промени, то може да се окаже, че даже няма нужда да сваля Борисов, защото той самият вече ще има повече правомощия от него.

Евелина Лютова

Иван Костов в ужас, Румен Радев му „тегли куршума“!

Бившият премиер Иван Костов иска отново да оглави държавата. Ако правителството на Бойко Борисов падне, ще бъде съставен служебен кабинет, а Костов се гласи за негов лидер.

Този кабинет обаче се прави от президента на България, а Румен Радев няма никакво намерение да оставя страната ни отново в ръцете на Иван Костов. Генералът бил голям критик на синия лидер и не искал и да чува за кабинет с него.

Костов обяви пред „24 часа“, че не е уместно да става пак премиер, но слуховете твърдят, че той е заел тази позиция чак след като Радев му е дал да разбере, че не иска и да чува за него. Неслучайно Костов каза, че няма вяра на Радев, тъй като в момента отношенията им са много обтегнати.

мнения, отзиви, коментари, форум
Румен Радев и Иван Костов
Румен Радев не дава на Иван Костов да се завърне

Припомняме, че Иван Костов беше премиер на България в периода 1997-2001 г. и е обвиняван за едни от най-големите престъпления. До ден-днешен той е считан за бащата на приватизацията, която постави началото на икономическата криза, в която се намираме и досега.

Все още не е ясно кого Румен Радев е набелязал за служебен премиер. Счита се, че той вече е готов с няколко варианта, тъй като таи големи надежди Борисов да падне от власт възможно най-скоро. Интересното е, че сред вариантите му са двама бивши премиери като Жан Виденов и Ренета Инджова. За трети бивш като Костов обаче явно няма място.


Карбовски: Нападат Румен Радев, защото не стана престъпник като тях!

В тези размирни времена, в които се намира българският народ, Мартин Карбовски смята, че единственото спасение на България е Румен Радев. Именно президентът е лицето, което може да промени ситуацията в страната, смята журналистът.

„Ген. Радев е единственият добър ход на БСП в последните години. Най-после случихме на президент, но президент, който отказва да стане политик.“, казва Карбовски в сайта си Lentata.com.

„Хората копняха за достоен човек и го получиха. Очакваше се прегръдката от Банкя да го задуши, защото военният е свикнал да изпълнява команди. Радев обаче не се поддаде.“, продължава Карбовски.

Мартин Карбовски
Мартин Карбовски се оказа привърженик на Румен Радев

Той е убеден, че настоящият президент на България е първият, който не е корумпиран и отказва да влезе в порочния кръг.

„Предупредиха го толкова пъти, подаваха му ръка, само и само да го превърнат в един от тях. Румен Радев обаче не пожела, не пожела да стане престъпник.“, споделя мнението си тв водещият.

Според него именно защото не са успели да го пречупят и да го превърнат в един от тях са започнали да вадят компроматите срещу него. Така се извадиха СРС-тата, в които стана ясно, че е назначил на работа бъдещата си съпруга не по установения ред. Макар прокуратурата да няма право да изкарва публично СРС-та, тя го направи.

След това започнаха ударите и срещу неговите съветници. Срещу самия Радев обаче нищо не могат да намерят.

Мартин Карбовски е на мнение, че президентът не иска да бъде политик. Той се разграничава от „десните“, но се опитва да не бъде и напълно „ляв“.

Според журналиста именно Румен Радев трябва да поведе народа, той трябва да бъде лицето на протестите, каквото беше в началото. Сега е моментът да покаже, че не е фигурант, смята Карбовски.


Студен душ за Радев: Гешев слага белезници на човека, избран от над 2 милиона българи!

От днес Конституционният съд разглежда делото, образувано по поставени от Иван Гешев въпроси, които са свързани с имунитета на президента Румен Радев. Главният прокурор иска тълкуване на закона за защита на държавен глава.

Гешев пита в прав текст дали ген. Радев може да бъде разследван за държавна измяна и какви са условията това да се случи, пише Otupor.com, цитирайки Свободна Европа.

По всичко изглежда, че главният прокурор има желанието да разследва президента по казуса с Пламен Бобоков. Нещо повече, Гешев би се гордял, ако успее да осъди държавен глава и да го тикне зад решетките. Нещо, което в ЕС ще повиши значително имиджа му.

Румен Радев
Иван Гешев иска главата на Румен Радев

Снемането на имунитета на Радев би означавало, че срещу него ще може да се проведе разследване и евентуално да бъдат повдигнати обвинения. По всичко личи, че прокуратурата смята, че Румен Радев е нарушил закона.

Най-неприятната горчилка обаче ще изпие българският народ. Настоящият ни президент е избран мажоритарно от над 2 млн. българи. Това значи, че той се ползва с огромна подкрепа и ако бъде погнат от властта, не е изключено хората да се вдигнат по улиците в знак на протест.

Ако действително имунитетът на Радев падне, то значи, че Бойко Борисов го е победил, но служебно. Както е известно, в един от скандалните аудиозаписи на премиера се чу, че той иска президентът да стане смешен пред целия народ.


Соня Колтуклиева: Румен Радев е алкохолик от кръчмата в „Дружба“, чиста махленска клюкарка!

В рамките само на два дни журналистката Соня Колтуклиева нападна остро цели два пъти президента Радев. Тя го направи по повод изказванията на генерала срещу премиера Бойко Борисов, когото явно Колтуклиева уважава много.

Тази сутрин бившата брадърка написа във Фейсбук, че Румен Радев е „махленска клюкарка“, която се държи като „фирмен алкохолик“.

Тя го нападна заради думите на президента вчера, че има по-различни отношения с бизнеса от тези на Борисов, който го рекетира. Освен това Радев каза, че в неговото нощно шкафче няма нищо, за разлика от това на премиера, което е пълно с пари.

Соня Колтуклиева срещу Румен Радев
Соня Колтуклиева пак обиди Румен Радев

Соня Колтуклиева обаче побърза да защити Борисов, изтъквайки, че Радев не е построил нищо и затова не реже лентички. Според нея, президентът е намразил министър-председателя, след като е започнало разследването срещу жена му.

Преди два дни журналистката отново обиди Румен Радев с думите „увисна като прани гащи на простор“.

Публикациите на Колтуклиева изглеждат направо скандални, тъй като тя обижда в прав текст държавен глава, което във всяка цивилизована страна би било недопустимо, но в България се позволява.

Журналистката, която участва два пъти в „Биг Брадър“ и два пъти бе изгонена от зрителите в началото на формата, си навлече доста критики с постовете си за президента. Тя самата обаче блокира потребителите, които я критикуват.

Вижте в оригинал публикацията на Соня Колтуклиева от тази сутрин!

 


Пламен Бобоков ужасен: Искат да свалят Румен Радев чрез мен!

„Цялото обвинение срещу мен е една манипулация, всичко е извадено от контекста. Аз съм ужасен! Целта не съм аз, а президентът Радев.“, това заяви Пламен Бобоков пред журналисти днес.

Както е известно, бизнесменът е обвинен в търговия с влияние и участие в аферата с боклука.

Името на президента бе намесено до това на Бобоков заради кореспонденция между бизнесмена и президентския секретар Пламен Узунов. Прокуратурата изрази съмнения, че по този начин Бобоков е упражнявал влияние в държавни дела.

Пламен Бобоков
Пламен Бобоков е бесен, че го обвиняват, за да свалят Румен Радев

Вчера е била разпитана по случая Екатерина Захариева – външният министър на България. Тя е казала, че Пламен Бобоков е имал среща с нея и се е опитвал да назначава определени посланици, пише Blitz.bg.

Засега срещу Румен Радев няма нищо, освен че е познавал лично Бобоков и се е срещал с него преди години. Все пак обаче противниците на президента вече поискаха оставката на Узунов.

Засега президентът отказва да го освободи, тъй като твърди, че всичко това е постановка на прокуратурата с цел отклоняване на вниманието от скандалите с Бойко Борисов.


 

Ген. Радев смачка Борисов като фас: Президентът яхна победоносния кон, за ужас на премиера!

Ако има някой, който може да заеме мястото на Бойко Борисов, то това е единствено Румен Радев. В момента няма друга реална опозиция в България.

Корнелия Нинова с БСП изглежда по-скоро като нокаутиран опонент, отколкото като опозиция. Затова не може да се очаква от партията-майка да промени властта.

Това обаче може да направи ген. Радев, който отново е начело в любовта на хората. Това сочи статистиката.

Агенцията „Галъп Интернешънъл“ извади данни, според които рейтингът на президента през юни се е покачил. Той се ползва вече с 50% одобрение, а 31% не го харесват, съобщи bTV.

За сметка на това доверието към Бойко Борисов пада. Едва 30% му вярват, докато 57% са на противоположния полюс.

Румен Радев
Румен Радев оглави народната любов

Счита се, че доверието към премиера е спаднало така рязко заради скандалните компромати, които излязоха с негово участие в интернет. Това тотално е сринало рейтинга му.

Припомняме, че първо се появи аудиозапис с глас, приличащ досущ на този на Борисов, в който той нарича Цвета Караянчева „проста кърджалийска п…“ и обижда още един куп свои колеги от Европа. На записа гласът наподобява на пиян човек.

Междувпрочем, дали заради това, че Караянчева не защити честта си след скандалния запис или заради нещо друго, но доверието и към нея е спаднало драстично. Вече цели 68% не я харесват.

След това се появиха снимки от спалнята на Борисов, на които той спи, а в шкафа му се виждат хиляди евро и пистолет. Самият премиер призна, че е именно той на леглото, а не е фотошоп, но все още не е признал дали наистина държи толкова пари в нощния си шкаф.

Всичко това тотално е сринало рейтинга на Борисов и най-вероятно хората, които са снели доверието си към него, вече са минали на страната на Румен Радев.

Към президента също имаше компромати през този месец, но това сякаш не успя да убеди гражданите, че той има някаква вина. Беше доказано познанството му с Пламен Бобоков, когото в момента прокуратурата разследва.

Снощи ген. Радев изригна във Фейсбук, че действията на българската прокуратура са избирателни и целят вменяването на вина у президентството. За сметка на това президентът твърди, че проведените разпити с Борисов, Горанов и един от депутатите са преминали при пълна медийна тишина и нищо не се знае за тях.

В крайна сметка Румен Радев се утвърди като народния любимец на България и именно на него разчита половината от българския народ да внесе така чаканата промяна в държавата.


Президентът Радев: С тези данъци бедните стават по-бедни за сметка на богатите, несправедливо е!

Румен Радев за сетен път изложи големите си критики относно управлението на ГЕРБ и каза какво трябва да се промени за по-добър живот в България!

Президентът Румен Радев посети Садово и се срещна с кмета там. При това свое посещение той изложи основните си възгледи за положението в България и как то да се промени към по-добро.

Трябва да се ограничи вносът и да се засили родната продукция

Един от големите проблеми, които генералът изтъкна, е хранително-вкусовата промишленост в България. Той смята, че прекалено много залагаме на вносни храни, а в същото време по нашите земи има потенциал за производство и развитие на биоземеделието, пише Actualno.com.

„Трябва да възобновим българската агрокултура. Не можем да разчитаме само на внос, защото така ставаме заложници на всяка бъдеща криза.“, отсече ген. Радев.

В този ред на мисли президентът обяви, че трябва да се въведе Закон за земята, който да ограничи вносните стоки за сметка на българските.

Румен Радев
Румен Радев посочи основните проблеми в държавата

Той разкритикува и данъчната политика на държавата, която определя като несправедлива. „Бедните стават по-бедни, а богатите са облекчени, това не е справедливо и е далеч от европейския модел.“, е мнението на президента.

Не ни трябват държавни бензиностанции

Радев взе отношение и по въпроса с държавните бензиностанции, които се очаква да заработят у нас.

„Държавата и досега не се справяше с картелите за горива, а иска да играе двойна роля – хем регулатор, хем конкурент. Ще се налеят огромни пари и трябва да се даде отчетност откъде са те и дали няма да натоварят отново българските граждани.“, каза Румен Радев.

„Ако бензиностанциите ще се правят както магистралите, по-добре да не се правят. Вместо 100 бензиностанции е по-добре във всеки областен град да се направи център за дигитални технологии и иновации.“, допълни генералът.

Той не е съгласен и с намаляването на ДДС на 9% само за ресторантьорския бизнес и книгите, защото така останалите оставали ощетени.

Румен Радев е на мнение, че България е влязла с хаос в извънредното положение и е излязла от него пак с хаос. Той не вижда никакъв ефект от взетите от правителството мерки по време на двумесечната криза.


Голям! Румен Радев в лицето на Путин: Ние ви дадохме писмеността! (ВИДЕО)

Румен Радев доказа, че за него България е над всичко и е способен да се опълчи дори на Русия, за да защити нашите ценности!

Президентът на България Румен Радев отговори по възможно най-добрия начин на критиците, които постоянно го нападат, че слага интересите на Русия преди тези на България. Това се оказва невярна информация.

Днес ген. Радев честити 24 май на всички българи и разкри много интересни неща пред журналистите. Оказва се, че нашият президент е казал в лицето на Владимир Путин, че ние сме им дали писмеността.

Това се е случило по време на икономически форум в Петербург миналата година. Тогава Румен Радев е разкрил пред всички, че България е допринесла за писмеността на Русия. Путин е бил сред присъстващите, но едва ли е имал нещо да каже, защото на истината няма как да се противоречи.

Румен Радев и Путин
Румен Радев с истината за писмеността в лицето на Владимир Путин

Българският държавен глава днес каза още, че трябва да се слушат повече учените. Например Дмитрий Лихачов е руснак, но твърди и признава категорично, че Русия дължи своето духовно начало именно на България.

Радев коментира още, че е горд с нашата азбука и именно просветата и културата е в основата нашата родина да възкръсва след всяко изпитание.

Както е известно, днес шествие по случай 24 май нямаше. Това е така заради опасността от зараза с коронавирус. Президентът обаче призова всички българи да се обърнат към културата на този светъл ден.

Вижте цялото изявление на Румен Радев пред журналистите!


Край с Борисов и САЩ, България минава към Русия с премиер Румен Радев!

Румен Радев ще седне в стола на Бойко Борисов съвсем скоро, показват някои проучвания!

България е на ръба на държавен преврат, осъществен от народа. Протестите срещу правителството на Бойко Борисов надвишиха в пъти тези пред президентството като масовост и доста от предвижданията са, че Борисов ще бъде принуден да подаде оставка, особено ако недоволството срещу него се засили.

Вече се появяват все повече мнения, че президентът Румен Радев ще се намеси в свалянето на правителството и собственоръчно ще поеме управлението на държавата.

Тези мнения се засилиха най-вече след изявлението му, че ако той управляваше България, нямаше да позволи да се краде. Това показа, че генералът се готви за управление, т.е. да стане премиер, пише Alarmanews.bg.

Има и друг вариант Радев да поеме властта. Той се състои в промяна в Конституцията и преминаването на България към президентска република. Това обаче изглежда неосъществима задача, защото надали Борисов и екипът му, докато все още са на власт, ще позволят промяна в Конституцията.

Затова се очаква Румен Радев или да опита да поеме властта още това лято, или да участва на парламентарните избори със своя партия.

Поддръжниците на Радев нямат търпение той да поеме властта в страната. Те виждат в него единствения светъл лъч за България, както коментира и адвокат Елена Гунчева наскоро.

„Ген. Радев поне има повече мозък от Борисов и не обижда на „тулупи“ като него.“, пишат из Фейсбук.

Румен Радев
Румен Радев поема цялата власт в България до месеци

Какво би следвало обаче при една такава развръзка, в която Радев става министър-председател? Това си задават като въпрос всички българи.

Тогава със сигурност можем да очакваме отдръпване от толкова топлата напоследък дружба със САЩ и преориентиране на Изток към добрата стара Русия. Румен Радев неведнъж е показвал, че за него правилният път на България е именно стоплянето на българо-руските отношения, които през последния мандат на ГЕРБ бяха тотално развалени.

Радев по принцип има добри отношения с Владимир Путин, за разлика от Бойко Борисов. Настоящият ни премиер се сближи толкова много със САЩ именно след среща с руския президент, от която се върна много уплашен и тогава започна да говори усилено за влизането ни в чакалнята на еврозоната.

Можем само да гадаем какво е казал Путин на Борисов, но явно не е било нещо приятно за него и управлението му. Това окончателно скъса отношенията между България и Русия, които в момента са отчайващи.

Те се влошиха много и след като нашата страна подкрепи публично писмо на американския главен секретар, в което той написа, че СССР не е освободил цяла Европа, защото след войната страните от Източна и Централна Европа са останали под комунистическа власт.

Русия и Путин възприеха това като обида към целия руски народ, дал най-много жертви във войната с Хитлер. При това писмото дойде точно преди 9 май – Деня на победата. България обаче застана срещу Русия и това не може да не бие на очи.

Румен Радев е единственият шанс нашата държава да се сближи отново със своята освободителка (1877-1878 г.). В момента той се ползва с одобрението на огромна част на българския народ, повече от 50%.


Румен Радев: Важен е отделният човек

нека спрем безчинствата на властта! (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев не спира да повтаря, че на България й е нужно ново управление!

Критиките на Румен Радев към правителството не стихват дори в ситуацията на пандемия. Българският президент излезе с изявление, в което обяснява проблемите в държавата и призовава за промяна.

Трябва управление, което мисли за благополучието на хората

Радев е на мнение, че на България й трябва управление, което да има пълна прозрачност по отношение на разходите. Според президента, управлението на ГЕРБ не е такова, защото създава изкуствен финансов излишък, който отива в нечии джобове и повече не се чува за него.

Румен Радев казва във видеото, което излагаме на вниманието ви, че е важно благополучието на българите, на отделния човек, а в момента то не изглежда като приоритет на управляващите.

Заплатите и пенсиите са много под европейското ниво и това е от години. Няма как да твърдиш, че си част от ЕС, а стандартът ти на живот да е толкова по-надолу.

„На България й трябва европейски модел на управление, което ще рече прозрачност, отчетност и отговорност.“ – казва Радев.

Според него, и трите неща в момента липсват в сегашните управляващи. Той твърди, че никой не разбира голяма част от финансовия ресурс на държавата къде се насочва.

Румен Радев
Румен Радев: Не бива да сме последни в Европа, както е сега!

Българите трябва да се надигнат

Президентът е категоричен, че първата крачка към постигането на всичко това е обществото да се надигне. „Нека спрем своеволията на властта“, отсича Радев.

Надигането на обществото всъщност вече започна. От няколко дни по центъра на София се провеждат протести, искащи оставката на кабинета „Борисов“.

Премиерът обаче заклейми протестиращите като негодници, които имат късмет, че ги управлява той. Бойко Борисов няма никакво намерение да подава оставка.

Румен Радев се оформи като основната му опозиция. Това е причината поддръжниците на президента да искат смяна на Конституцията, с която България да стане президентска република.

Критиките на проф. Близнашки

Ген. Радев не спира да търпи критики от различни слоеве в политиката. Проф. Георги Близнашки се изказа много остро срещу нашия президент, твърдейки, че той работи срещу собствената си държава. Близнашки дори нарече Румен Радев „вълк в овча кожа“.

Любопитен факт е, че Георги Близнашки беше изхвърлен от БСП преди 6 години, като партията го обяви за предател. Затова може би не е чудно, че сега говори против президента, който бе подкрепен именно от БСП на изборите през 2016 г.

В крайна сметка народът одобрява действията на Румен Радев, който си позволи да сезира Конституционния съд, тъй като смята, че правата на българите по време на пандемията са нарушени.

Вижте видеото, в което генералът призовава за ново управление!


Румен Радев срази Борисов и Мутафчийски навръх 6 май: Успешна България не се постига с насаждане на страх! (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев за пореден път използва възможността да удари премиера в своя реч. Този път намекна индиректно, че политиката на правителството относно пандемията не е успешна!
Нова любопитна реч произнесе Румен Радев. Той се изправи пред народа, за да честити Деня на храбростта и Българската армия.
Държавният глава на няколко пъти подчерта, че военнослужещите са тези, които заслужават голяма похвала в днешния ден. Защото точно те си рискуват живота и здравето, като демонстрират проява на смелост.
Именно смелостта е основното, около което Радев оформи цялата си реч. За него най-важното е българинът да не се страхува, да няма апатия и примирение в него.
„Успешно поколение и достоен живот не се градят с насаждане на страх“ – каза Румен Радев.

Румен Радев
Румен Радев не иска националната сигурност да се оставя само в ръцете на политиците

Тези негови думи могат да се тълкуват и като намек към правителството, което от 2 месеца насажда страх в народа с прогнози за коронавируса.
Припомняме, че преди около месец премиерът Бойко Борисов заяви публично, че след две седмици предстои Адът. Малко след това каза, че около Великден заразата у нас ще достигне своя пик и ще се разболеят много хора.
Ген. Мутафчийски, който оглави кризисния щаб за борба с COVID-19, също не спираше да повтаря всеки ден в своите брифинги, че положението е много лошо и се създаваше някакво усещане у масовия зрител, че едва ли не предстои някакъв Апокалипсис.
В същото време обаче Румен Радев така и не каза, че коронавирусът ще ни връхлети с такава голяма сила. Дори на Трети март, когато премиерът отмени шествията на Шипка, президентът не го послуша и отиде да отбележи Националния празник.
Днес Радев за пореден път показа, че е против правителството. Той заяви, че решенията за националната ни сигурност не трябва да се оставят в ръцете на политиците.
Това, само по себе се, е удар и по министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който вчера пък заяви, че армията не може да бъде уплашена от един вирус. Не може, но шествията за днешния празник бяха отменени.
Румен Радев също има личен празник днес, защото преди да стане президент, той беше военен летец. Това не е лошо, тъй като ако стане война, президентът е главнокомандващият на армията и е добре да има опит във военните действия.
Екипът на Zona98.com използва възможността да честити Гергьовден на цяла България! Нека бъдем разумно смели и не се поддаваме на страха, въпреки върлуващия коронавирус!
А сега ви оставяме с цялото изявление на президента, което можете да гледате във видеото!

Най-добрите цени за реклама са в "Зона 98", достигнете до 30 000 читатели на ден ТУК =====>

За Михаил Николов

Прочети още

Калин Сърменов

Калин Сърменов: Румен Радев трябва да бъде съден за държавна измяна!

Калин Сърменов е много разочарован от президента и смята, че той е предал България с …

13 коментара

 1. да дойде да ме уплаши внукйт на тая гнида да му размажа продажната физиономия

 2. Амин дай, боже Радев стопли отношенията с Русия и стане премиер на България
  ОСТАВКА на герб
  Смърт на фашизма

 3. Пламен

  Утопия!

 4. Празнодумци, иска ви се, но този селяндур ще отиде в девете глуха! Кави партии, какви 5 лева, та той срича и не може да мисли, две думи сам не може да изрече! Ха ха ха смешници путинофили!

  • ВАШИЯТ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ ПЪК ГОВОРИ ГЛУПОТЕВИНИ И ПРЕСКАЧА ОТ ТЕМА В ТЕМА И НЕ МОЖЕШ ДА МУ РАЗБЕРЕШ МИСЪЛТА -НИЩО ГОВОРЕНЕ С ЕДНА ДУМА !САМО МЪРМОРИ И НИЩО НЕ ПРАВИ !ДЕЛА ТРЯБВАТ БАЙНО ДЕЛА А НЕ ДУМИ Е КАЗАЛ ВЕЛИКИЯТ ЛЕВСКИ !

  • Един от тримата

   Пълния абсурд няма край долните Гербери само лаят ,но народа е със Радев и лично аз го Подкрепям а ония лайна ще им се стори доста горещо накрая

 5. gancho ganev

  Radev e edit praznoglavec kak see da iska Clara blast edit parahytst

  • Петко Войвода

   Ако всички газолици,пишат като вас ,е ясно защо сме на това дередже..

 6. Християн Христов от Котел

  А бе вие сте много тъпи хора аз ви предлагам да се спрете вече ние сме по силни от вас защото сме единни аз не ме страх да си пиша името казвам се Християн Христов от Котел съм

 7. ИЗМЕСЛЯТ И СКАЛЪПВЯАТ ВСЯКАКВИ НИЗОСТИ ЗА РУМЕН РАДЕВ, ЗАЩОТО Е ЕДИНСТВЕНО И НАЙ- ВЕЧЕ БЪЛГАРОЛЮБЕЦ А СЛЕД ТОВА СЛАВЯНОЛЮБЕЦ И ЕВРОАТЛАНТИК!

  • Мунчо, Фигуранта, Нищото, Ветото,пРЕЗИЛдент, пРЕЗИДЕНТ,Фърчилко, Баджанака… – все изрази на „народната любов и респект“ към този гнусен предател и СЪВЕТСКА (даже не руска) подлога.

 8. капитан Нико-Войвода

  ПРЕЗИДЕНСКА РЕПУБЛИКА С РУМЕН РАДЕВ ! АКО ТРЯБВА ЩЕ НАПУСНЕМ И РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ЕВРОСЪЮЗ ! ОСТАВКА ЗА ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

[adrotate group="1"]