Румен Радев: Няма да пусна РСМ в ЕС и оръжие в Украйна, колкото и лъжи да напишат в Германия за мен!

Румен Радев е бесен от това, което направиха с него медиите в Германия!

„Дойче веле“ и Румен Радев официално са във война. След статията „Двете лица на Румен Радев“ българският президент вече не иска и да чува за тази медия.

Той обаче е обиден и на цяла Германия, тъй като подозира целенасочено очерняне на образа му, а причината е, че не иска да пусне Република Северна Македония в Европейския съюз, пише Bgonair.bg.

В статията се пише за лицемерието на ген. Радев, който твърди, че изповядва евроатлантическите ценности, а всъщност тайно подкрепя Русия. Като доказателства се прилагат всичките откази на българския президент да подкрепи санкциите срещу Русия още от началото на първия му мандат, както и отказът му да изпрати военна помощ на Украйна.

rumen-radev2_600x370
Румен Радев няма да бъде победен от Германия

Немската медия твърди, че ген. Радев е започнал политическата си кариера с помощта на Кремъл. Той е изкарван нещо като руски шпионин сред натовци.

От президентството настояха за право на отговор, но „Дойче веле“ отказа без обяснение. Това обаче не отказва Румен Радев да работи за националния интерес.

Президентът е категоричен, че отношението на Германия към него няма да го разклати и той ще продължи да налага ветото над РСМ, както и да не праща оръжие в Украйна.

Гаврата на украинците и наказанието

Президентът Румен Радев е решен да разкрие кой е автор на огромната гавра с Паметника на съветската армия. За целта той е резпоредил на Бойко Рашков да се отнесе към този случай с приоритет.

Преди дни въпросният паметник осъмна със синя и жълта боя върху себе си, каквито са цветовете на знамето на Украйна. Това се случи точно преди Деня на победата, който се чества от цяла Русия.

Паметникът бързо бе почистен от активисти – симпатизанти на Путин. Въпреки това обаче огорчението от вандалщината остава.

radev1_600x370
Румен Радев наказва украинските вандали
Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Ген. Радев възнамерява да третира въпросното действие като престъпление и затова в момента МВР преследва извършителите. Има сведения, че става въпрос за украински бежанци и е въпрос на време да бъде установена самоличността им. За тях няма да има прошка и ще бъдат съдени, дори може да лежат в затвора.

Румен Радев не е сред толерантните президенти, що се касае до престъпленията. Той е държавният глава с най-малко помилвания на затворници в цялата история на България.

Приблежени на президента издават, че той много държи на всички национални съоръжения, подкрепящи нашата история. Както е известно, той се обяви против свалянето на Паметника на съветската армия в София, въпреки че войната в Украйна тогава вече беше започнала.

Помощта към Украйна

След гласуване в НС парламентът прие предложение за пакет от помощи за Украйна. Основното в него е ремонтиране на украинската военна техника у нас. Нещо, с което Румен Радев не е съгласен.

Президентът за пореден път застана зад българския народ, който също в над 70% е против решението на НС. Причината е, че България няма пари в излишък, че да плаща за ремонт на украинските оръжия.

Въпреки че не бе упоменато кой точно ще плати за този ремонт, вече се прокарват информации, че това ще е бедният български народ. Вместо парите, които идват от ЕС, да отидат за българските граждани, ще отидат за ремонтиране на украинска военна техника.

Именно с това не е съгласен ген. Радев. Бившият пилот не може да се съгласи с подобен вид помощ и защото по този начин отново се раздразва Русия. Макар че няма да се пращат оръжия, ремонтът също помага за удължаване на войната и на практика България заема официално страна в конфликта, което от своя страна е основание Путин да ни обяви война.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:
radev_600x401
Румен Радев бесен на НС

Останалите точки в гласувания пакет също са предпоставка за изостряне на взаимоотношенията с Руската федерация. В една от тях става ясно, че Украйна ще помага на България енергийно, което досега беше задача на Русия. Така на практика Украйна помага за енергийната зависимост на България от Русия.

Президентът Радев е бесен и поради друга точка в приетото решение. А именно, че Варна ще приема украинско зърно. Тоест ще помагаме на украинците да си укриват зърното от руснаците. Това само по себе си е опасно, защото не изключва Русия да дойде на място да си го вземе и по този начин България да се окаже в центъра на войната.

Останалите точки в пакета са свързани с подкрепа на членството на Украйна с ЕС и хуманитарна помощ чрез приемане на бежанци.

Радев обаче ще направи всичко възможно не всички точки да бъдат осъществени, защото някои са наистина опасни за България.

Интересен факт е, че президентът се оказа прав за Корнелия Нинова. Вчера той заяви, че тя ще намери начин да остане на поста си и днес БСП гласува със „за“, при положение че предложението не е много по-различно от това, което щеше уж да я накара да напусне коалицията, защото отново е опасно за България.

Ген. Радев се оказа прав и за Кирил Петков и Асен Василев, за които каза, че нямат собствено мнение. След като Зеленски изпрати писмо с искане за ремонт на военна техника, а не на изпращане на такава, веднага НС гласува това предложение.

Радев на война срещу ПП

Войната между институциите вече е факт. Румен Радев вече не издържа на нелепостите на Кирил Петков и Асен Василев и на практика им обяви война.

Днес президентът направи на пух и прах управляващите заради спирането на руския газ. Той заяви пред медиите, че това е икономически неизгодно за България, което значи, че Киро и Асен, както ги наричат близките им, следват чужди интереси и са национални предатели.

Държавният глава се възмути и от пътуването, което Петков инициира до Киев. Според него то е напълно излишно и освен това заяви, че информациите, че вече доставяме оръжие за Украйна, са притеснителни, защото така влизаме във военния конфликт.

Евелина Лютова

Предложението на Петков за даряване на заплата за Украйна също понесе огромни критики от ген. Радев. Той заяви, че само безчувствен човек може да предложи подобно нещо.

rumen-radev_600x381
Румен Радев открито тръгна срещу Киро и Асен

Ето защо Румен Радев е решен да свали това правителство от власт и най-накрая се е решил да действа. Това, което стана с газа, го е убедило, че Кирил Петков и Асен Василев са национални предатели и трябва час по-скоро България да се оттърве от тях.

За целта президентът възнамерявал да се сближи отново с Корнелия Нинова и да използва добрите си взаимоотношения със Слави Трифонов, който досега винаги е заставал зад него. На БСП или ИТН Радев ще разчита за сваляне на властта, тъй като една от тях е достатъчна, за да прати държавата в ново служебно управление.

мнения, отзиви, коментари, форум

След като Киро и Асен бъдат свалени, Радев възнамерявал да направи служебен кабинет, който моментално да започне преговори с Русия за възобновяване на доставките на газ.

Новият човек в политиката, който президентът ще лансира, подобно на това, което направи за Кирил Петков, е Стефан Янев. Именно на него той ще разчита, за да не позволи ГЕРБ или ПП да се върнат на власт.

Междувременно войната между президентвото и изпълнителната власт вече се разрази с пълна сила. Само преди минути Асен Василев обяви позицията на Радев относно Русия за позорна.

Вижте какво точно каза ген. Радев:

Оръжие за Украйна – да или не?

Президентът Румен Радев окончателно реши дали България да изпрати военна помощ на Украйна. Въпреки че това е решение, което трябва да се вземе от правителството, държавният глава взе нещата в свои ръце, поемайки цялата отговорност от действията си.

Окончателно – отговорът на България към Украйна за пращането на оръжие е отрицателен. Българската държава остава една от малкото в ЕС, която няма да помогне във военно отношение на украинците.

Цели 4 дни продължи визитата на външния министър на Украйна Дмитро Кулеба. Той направи всичко възможно да убеди България да прати оръжие към Киев, но мисията му се оказа неуспешна.

radev-kuleba_600x400
Румен Радев изгони Дмитро Кулеба от България

Кулеба бе обявил, че ще напусне България чак след като получи отговор за оръжията. Късно снощи той е напуснал София разочарован и се е отправил към Румъния, съобщи Clubz.bg. Там е бил доста по-добре посрещнат от премиера Николае Чука, който обещал да прати на Украйна две смъртоносни оръжия.

Че Кулеба е останал доста по-очарован от Румъния, говори фактът, че е поканил румънското правителство да участва във възстановяването на Украйна след приключването на войната. Нещо, което не направи за България.

Взаимоотношенията между Кулеба и ген. Радев се усложниха не само от отказа на президента да прати оръжие на Украйна, но и от думите му, че руснаците и украинците са братски народи. Кулеба не се съгласи с това и веднага възнегодува срещу изявлението на държавния ни глава.

„Не“ на „Слава на Украйна“

Паметникът на Съветската армия ще остане на мястото си в Княжеската градина в София. Това е решението на президента Румен Радев.

По-рано днес дъщерята на Желю Желев, която се казва Станка, предложи на управляващите демонтаж на паметника и на неговото място да се издигне статуя с името „Слава на Украйна“, съобщи Нова телевизия.

Докато управляващите все още обсъждат предложението, ген. Радев е категоричен, че подобно нещо не бива да се случва. Държавният глава е съпричастен към случващото се на украинците в момента, но е на мнение, че България не бива да пипа нито един от своите паметници, защото така губи от историята и идентичността си.

rumen-radev_600x360
Румен Радев не пипа паметниците

Това е пореден голям удар, който президентът нанася на ЕС. Той отказа да подкрепи и преименуването на улиците в няколко от градовете ни в чест на Украйна, което се възприе зле от Запада.

Като цяло Европа е насъбрала доста на Румен Радев. Той е главната причина България да не сваля ветото за приемане на РСМ в ЕС.

Българският президент вече на няколко пъти не уважи западните пратеници у нас. Първо не се срещна с министъра на отбраната на САЩ, а след това отсвири и председателя на ЕК. И в двата случая прати премиера Кирил Петков.

Престъплението в Свети Влас

Украинските бежанци започват сериозно да пречат на нормалния начин на живот у нас. Повечето от тях буйстват и правят престъпление след престъпление, а на всичкото отгоре България им осигурява средства за живеене.

Това обаче приключи. Вътрешният министър Бойко Рашков от седмици се бори с украинските безредици и е уведомил президента Румен Радев, че трябва да се вземат спешни мерки по казуса с бежанците.

Случаят е особено сложен, тъй като целият ЕС стои зад украинските бежанци и не дават и косъм да падне от главите им. Румен Радев обаче е дал зелена светлина на Рашков да арестува всеки, който извършва престъпления, независимо от социалния му и етнически статус.

rumen-radev_600x405
Румен Радев строг с украинците

Случката, която е вбесила ген. Радев, е от Свети Влас. Преди дни на влизане там, на кръговото, украинци са премахнали българското знаме, за да сложат украинското, писа Uniconbg.com.

Това обаче не е всичко. Ресторантьорите в Свети Влас се оплакват, че в заведенията им постоянно идват украинци, консумират за много пари и накрая си тръгват без да платят. Затова в повечето заведения вече първо се плаща и после се консумира.

В магазините във Варна пък продавачите се оплакват, че често идват украински бежанци, които чупят стоката и след това не я заплащат.

Президентът Радев е решен да спре всички тези безчинства. Той лично щял да следи дали бежанците се наказват подобаващо за това, което причиняват у нас.

Имената на улиците

Наглостта на украинското посолство у нас стигна дотам, че да иска знакови български улици да бъдат преименувани в чест на Украйна. Става въпрос за улици в едни от най-големите ни градове – София, Варна и Русе, писа Труд.

В столицата има предложение бул. „Драган Цанков“ да се казва „Украйна. Русенската улица „Ниш“ да бъде преименувана на „Героите на Украйна“, а ул. „Македония“ във Варна да стане ул. „Украйна“.

radev2_600x370
Румен Радев няма да позволи на украинците да си разиграват коня у нас

Тънката мисъл на украинците обаче не е да се окаже съпричастност на украинския народ, а да се заличи Русия в България. На всички тези улици се намират руски посолства и консулства.

Президентът Румен Радев обаче е дал категорично да се разбере, че всичко това няма да се случи. Държавният глава винаги е държал на българската история и няма намерение да променя каквото и да било.

Ген. Радев е съпричастен към страданието на украинския народ, но от друга страна не вижда нищо солидарно в това да промениш имената на знакови улици на България. Освен това подобно заличаване на Русия в България изглежда по-скоро като слагачество на Запада.

Лойд Остин

Държавният глава на България Румен Радев изпадна в конфликт със САЩ заради визитата у нас на Лойд Остин, който е американският министър на отбраната. По график двамата е трябвало да се срещнат, за да обсъдят евентуалната военна помощ, която България да изпрати на Украйна.

Ген. Радев обаче така и не се срещна с министър Остин, а предпочете визита на Стара Загора. Причината е, че се е почувствал унизен и обиден, че му пращат обикновен министър, а не някой на по-висш пост. Самият президент коментира лаконично, че не му е на нивото да се среща с министър на отбраната, писа Epicenter.bg.

Въпреки това обаче остават съмнения защо е отказал тази среща, тъй като сме го виждали да се среща с министри от други страни. Според някои информации причината е несъгласието на Радев България да бъде въвлечена във войната в Украйна, каквото е желанието на Америка.

radev1_600x370
Румен Радев обиден на САЩ

Твърди се, че най-накрая Румен Радев си е отворил очите за НАТО и е прозрял, че това не е отбранителна организация, за каквато се представя. Като главнокомандващ на българската армия, той има последната дума дали да включи България във войната.

В крайна сметка най-лошото за момента е избегнато. Премиерът Кирил Петков, който се срещна с Остин, обяви, че няма да се пращат оръжия на Украйна. Счита се, че решението му е взето след натиск от страна на ген. Радев.

С подобно поведение има вероятност съвсем скоро САЩ да вдигнат мерника на Румен Радев. Желанието на Байдън е да използва България като територия, от която да атакува Русия, а българският президент до момента не позволява това да се случи.

Против санкциите срещу Русия

Държавният глава Румен Радев започва офанзива по продължаване на партньорството между България и Русия в доставката на газ и петрол. Българският президент е на тотално различно мнение от ЕС и НАТО, че всички членки на алианса трябва да спрат всякакви взаимоотношения с Русия от солидарност към Украйна.

„Ако искаме да унищожим икономиката си, нека спрем руския газ и петрол. Едва ли някой наистина го иска“, заяви ген. Радев днес пред медиите, писа „Труд“, цитиран от Petel.bg.

По този начин президентът обяви, че е против санкциите срещу Русия, което съвпада с всички други негови позиции по темата за санкциите през последните 5 години.

radev_500x300
Румен Радев не иска санкции срещу Русия

Радев на практика подкрепи премиера Кирил Петков, който вчера направи рязък завой и заяви, че България няма да спре доставките си от Русия и ще бъде едно от изключенията в ЕС.

Въпреки че се застъпи за Украйна, когато войната започна, Румен Радев продължава да не демонстрира неприязън към Русия, а се опитва да бъде балансьор, за да не разгневи Владимир Путин. Повод за притеснение обаче има, защото руският президент постави България в черния си спиък, което се случва за първи път.

Ф-16

Президентът Румен Радев е сред противниците на самолетите Ф-16, които трябва да пристигнат у нас от САЩ. Въпреки че пред медиите държавният глава обяви, че бавенето им е по вина на правителството на Бойко Борисов и договора, който тогава е бил сключен, всъщност самият генерал не е почитател на отбраната с чужди изтребители.

Нека припомним, че преди няколко години, когато Борисов поиска тази сделка, президентът наложи вето. Аргументът му тогава беше, че не иска България да е зависима от други държави, писа Vesti.bg.

rumen-radev_600x400 (21)
Румен Радев нарочно не пуска Ф-16 у нас

Днес ген. Радев изглежда доста по-близък с НАТО и в частност със САЩ, но Ф-16 все още се бавят. Вече се прокрадват информации, че това е целенасочено от президента с цел да върне парите от самолетите и да избегне въвличането на България във военен конфликт.

Според слуховете президентът, който е главнокомандващ на българската армия, вижда в Ф-16 предпоставка за война с Русия на територията на България, тъй като от САЩ  се опитват да доставят самолетите заедно със свои пилоти, които да тренират у нас.

Въпреки твърденията на Радев, че България трябва да се съобразява с НАТО, на практика той действа срещу тази организация, чиято цел няма нищо общо с националния интерес на България.

Натискът към България

Държавният глава Румен Радев обяви публично, че България не бива да се поддава на външен натиск, писа Ejednevno.eu.

Повод за думите на президента стана коментарът му за посещението на Кирил Петков в Република Северна Македония. Той го обяви за прибързано и вече вижда, че правителството започва да се огъва относно ветото за влизането на РСМ в ЕС, което не му се нрави.

Според ген. Радев не бива да се поддаваме на външен натиск, като тук той визира най-вече Западна Европа и САЩ. Президентът вече веднъж доказа, че не се поддава на натиск по темата за Северна Македония, като отхвърли крайния срок за падането на ветото, наложен от САЩ, а именно 31.12.2021 г.

„България не приема крайни срокове и ултиматуми от никого“, заяви в края на миналата година държавният глава.

rumen-radev_600x405
Румен Радев не допуска външен натиск над България

Той показа, че мери с еднакъв аршин, що се отнася до Великите сили. Нещо подобно заяви и по повод искането на Русия НАТО да се изтегли от България. Тогава каза, че България е суверенна държава и сама решава своята външна политика.

За Румен Радев най-важното е българският интерес. Не е важно дали си със САЩ или Русия, а дали България работи в своя полза. Той го доказа с това, че не допусна чужди войски на наша територия, което официално бе съобщено от военния министър Стефан Янев.

Радев избягва да се изказва крайно по казуса с Украйна и се опитва да запази неутралитета на България в тази ситуация, колкото и трудно да е това за един член на НАТО.

„Не“ на война с Русия

Намеренията на САЩ да използват България във война срешу Русия и после да я оставят на произвола на съдбата няма да бъдат осъществени по вина на президента на България Румен Радев. Той е категоричен, че Русия не бива да се напада, като дори е против западните антируски санкции.

НАТО няма да предостави нужната сигурност на Източна Европа и ще я ползва само за пушено месо, пише Skandalno.net. Историята показва, че Западът използва малките държави за своите цели, а в замяна ги оставя на произвола на съдбата.

Такъв пример е Полша. През 1939 г. тя е вербувана от Франция и Англия, които я убеждават, че трябва да се противопостави на Германия. В резултат Хитлев нахлува първо там и я превзема за една нощ, като жестокостта на нацистите още се помни.

radev_600x400
Румен Радев брани България от евентуална война между Русия и НАТО

Нещо подобно можеше да се случи с България, ако беше продължила антируския си път от управлението на Борисов, когато бяха „уловени“ руски шпиони у нас.

При служебните правителства на Румен Радев обаче отношенията с Русия се затоплиха. Самият президент неотдавна обяви Крим за руски, а министърът на отбраната Стефан Янев, който е и бивш премиер, отказа да настани още американски военни бази у нас.

Именно Радев и Янев са хората, които са решени на всичко да не допускат България да бъде въвлечена във война между Русия и НАТО.

Още за президента четете надолу!

Радев за военните бази на САЩ

Лидер номер едно на България в момента е Румен Радев. Президентът е човекът, от когото зависи почти всичко в родната политика. Ето защо се счита, че неговата дума олицетворява позицията на цялата държава по дадени въпроси.

Главнокомандващият на българската армия ген. Радев е категоричен, че няма да се правят повече военни бази на САЩ в България. Той обяви пред репортери, че такива разговори е нямало и няма да има, защото България няма нужда от подобно нещо, предаде bTV.

Вижте видео, направено по този материал ТУК и не пропускайте да се абонирате за канала ни в Тубата:

Президентът на Република България е на мнение, че не бива да има война в Украйна. Той смята, че казусът трябва да бъде решен с диалог.

Мнозина анализатори виждат в пацифистката позиция на Радев мнение, че НАТО просто не може да се справи на фронта срещу Русия и затова е по-добре за Запада да няма такава война.

Румен Радев е наясно, че ако има военни действия в Украйна, това ще рефлектира и на България, тъй като тук има 4 американски военни бази, създадени с подписа на Георги Първанов.

rumen-radev1_550x400
Румен Радев официално отхвърли американските бази на българска територия

Припомняме, че в края на миналата година от Белия дом заявиха, че ще търсят по-голяма сигурност в Източна Европа и затова може да увеличат базите си там. Новият военен министър на България Стефан Янев обаче категорично отхвърли тази идея. По-късно и президентът Радев го подкрепи.

Казусът със РСМ отхвърля още едно правителство

Президентът Румен Радев е напът да нахока собствения си ученик в лицето на Кирил Петков, а причината е казусът със Северна Македония. Лидерът на „Продължаваме промяната“ преди дни се изказа пред македонска медия, че ще промени фокуса на отношенията между двете държави и той вече няма да се базира на историята, а на икономиката. Това негово изказване обнадежди македонските власти, че България най-после ще им даде зелена светлина за влизането в ЕС.

Това обаче очевидно не се е понравило на президента Радев. Той обяви след парламентарните избори, че иска възможно най-скоро да бъде съставено правителство, но след това започна да бави преговорите, което пробуди съмнения дали иска редовен кабинет.

radev-petkov_600x370
Румен Радев няма да позволи на Кирил Петков да пусне РСМ в ЕС

„Румен Радев нарочно бави сформирането на редовно правителство. Ако може, ще го забави до Коледа. Допускам, че това е така заради позицията, която трябва да се заеме от новото правителство по отношение на влизането на Северна Македония в ЕС. Един грешен ход по този наболял за България въпрос ще срине „Продължаваме промяната“ до мястото, на което се намира „Демократична България“ в момента“, убеден е журналистът Стоян Тончев, който е близък с президента, пише Tribune.bg.

По думите му излиза, че Румен Радев ще се опита да спре Кирил Петков и Асен Василев от сваляне на ветото срещу РСМ. За целта ще забави максимално преговорите за правителство, а както стана ясно, срокът, който САЩ даде на България, е до 14 декември, а до 31 декември да се стартират преговорите за присъединяване на РСМ към европейското семейство. Не е ясно само защо точно САЩ поставя условия за неща, свързани с ЕС.

Кирил Петков потвърди, че се гласи за премиер. Ако обаче е решил да пусне Северна Македония в ЕС, президентът Румен Радев ще се превърне от негов ментор в негов враг, коментират из политическите среди.

Още за ген. Радев и неговите възгледи по различни теми можете да прочете по-надолу, където са предишните ни статии!

10 ноември

Днес се навършват 32 години от падането на социализма и стартирането на прехода в България. Въпреки че много от българите празнуват тази дата като нещо добро, президентът Румен Радев е на противоположно мнение.

Според държавния глава преходът не е донесъл нищо хубаво на страната ни. Нещо повече, той е спомогнал за по-лошия живот на мнозина, писа Pan.bg.

Ген. Радев изказа своите виждания във Видин, където днес беше на посещение. Той заяви в прав текст, че 10 ноември не е нещо положително в българската история, колкото и „сините“ почитатели да се опитват да го изкарат такова.

rumen-radev3_600x400
Румен Радев не празнува 10 ноември

„На тази дата отбелязваме началото на прехода в България, но не го празнуваме. Не го празнуваме, защото много хора останаха ощетени от този преход. Животът на много българи стана беден. И затова днес ние трябва да се фокусираме в това да спрем корупцията чрез спазването на закона.“ – каза Румен Радев във Видин.

Според президента именно преходът е обрекъл много българи на мизерия, за да може днес България да е най-бедната държава в ЕС.

Още за Радев можете да прочетете по-надолу!

Енергийният въпрос

Президентът Румен Радев проговори за т. нар. „Зелена сделка“, с която от ЕС твърдят, че ще намалят вредните емисии в енергетиката. Според родния държавен глава обаче това е рисковано действие, към което трябва да се подходи много внимателно.

Ген. Радев не е против Зелената сделка, но е на мнение, че само тя е неспособна да обслужи енергийно България. Затова не бива да предаваме Русия и да бързаме да се отлъчваме от досегашните методи в енергетиката.

radev_600x370-1
Румен Радев не се отказва от Русия

„Зелената сделка е енергиен микс на ЕС, който изпълва само 38% от нашата енергетика. 26% са от ядрена енергетика, 16% от въглища и 16% от газ. Докато не успяваме да запазим зелената енергия, не можем да задраскаме базовите мощности“, каза Радев, писа Dir.bg.

Той има предвид, че не можем да спрем партньорството си с Русия по отношение на газта, дори и след Зелената сделка. Според президента зависимостта ни от руската държава ще продължи и през следващите години, колкото и западните ни съюзници да се опитват да я ограничат и дори ликвидират.

Още за Радев – по-надолу!

Помилванията на затворници

Няма по-безмилостна президентска двойка от Румен Радев и Илияна Йотова. Това сочи статистиката, пише Spisanieexpess.com.

Последното помилване на затворник е от март 2020 г. В продължение на година и половина Радев е отхвърлил над 350 молби от затворници.

До момента от Румен Радев има едва 13 помилвани затворници. Това е най-ниската помилвана бройка, откакто президентството има право да помилва хора, лишени от свобода.

radev_600x370-1
Румен Радев е най-безмилостният президент в историята на България

Предшественикът му Росен Плевнелиев е помилвал 28 души по време на своя мандат, като двама от тях е помилвал изцяло самоволно, без предложение от комисията.

Рекордът обаче държи Георги Първанов, за когото стана ясно, че по време на двата си мандата (2002-2012) е помилвал над 500 души, като цели 50 от тях не са били предложени от комисията. По неговото време помилването не се огласяваше публично и едва след края на управлението му се разбра за всичките помилвания.

Румен Радев обаче не помилва никак лесно. Той е категоричен, че за да са в затвора, тези хора са направили нещо наистина страшно и заслужават да са там.

Интересен факт е, че най-много молби за предсрочно освобождаване има от убийците, следвани от престъпниците от сферата на грабежите. Като мотиви биват изтъквани влошаване на семейните отношения, нужда да се издържат децата им и влошено здраве.

„Убиец на свобода не се пуска. Това е най-тежкото престъпление и не бива да рискуваме още човешки животи, като пуснем навън такъв човек“, категоричен е ген. Радев.

Още за Румен Радев можете да научите по-надолу!

Радев железен и в Австрия

Румен Радев за пореден път доказа патриотичната си позиция и защити интересите на България. Това се случи при визитата му в Австрия, където се срещна с федералния президент Александер Ван дер Белен, писа News.bg.

Българският държавен глава отново засегна умишлено темата със Северна Македония, като категорично отказа да я подкрепи за влизането й в ЕС.

„Докато има език на омразата и се дискриминират македонските граждани с българско самосъзнание, няма как да подкрепя разширяването на ЕС със Северна Македония. Знам позицията на Европа по този въпрос, но когато кажа „не“, значи „не“. Трябва сериозна промяна в Северна Македония, започваща от учебниците“, заяви ген. Радев в лицето на австрийския си колега.

rumen-radev1_600x370
Румен Радев железен и в Австрия

По-рано днес македонският лидер Зоран Заев обяви, че е готов да впише българите в конституцията на страната, но едва след като Северна Македония бъде приета в ЕС. Тази позиция определено не устройва българския интерес, защото няма гаранции, че Заев ще спази думата си, а и че въобще ще бъде на своя пост при влизането в ЕС след време.

Румен Радев пък постоянно получава натиск не само от Брюксел, но и от Вашингтон за промяна на позицията му за Северна Македония. По правило трябва всички членки на ЕС да са съгласни, за да се присъедини нова страна към тях. Към момента единствено България има възражения, и то главно заради служебното правителство и президента.

Надеждите са, че Слави Трифонов ще продължи тази политика и ще отстоява българските интереси и принципи, особено след като 20 години проповядва патриотизъм от малкия екран.

Можете да научите още за българския президент от статиите ни по-надолу!

За Михаил Николов

Прочети още

Orban-Zelenski_600x380

Виктор Орбан срина Зеленски: Сат@на, кажи каква е заплатата ти при Сорос!

Виктор Орбан смята Володимир Зеленски за враг на Унгария и на цялото човечество! Враговете на …

62 Мнения

 1. да дойде да ме уплаши внукйт на тая гнида да му размажа продажната физиономия

 2. Амин дай, боже Радев стопли отношенията с Русия и стане премиер на България
  ОСТАВКА на герб
  Смърт на фашизма

  • ГЕРРБАЖИЯТА

   Няма днес си купих 4 парчета наденица дадох 8 лева..Дано да са на власт поне 4 ммандата Герб и да стане същата наденица 60 лева и минималната заплата да ее пак 610 лева и пенсйте от 250 да стане на полвиина целият народ ще бъде благодарен на ппартиия Герб..

   • СОФИЯ ЯНАКИЕВА

    НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ Р.РАДЕВ Е УМЕН МЪЖ И ПАТРИОТ,ЕДИНСТВЕНИЯ ДОСТОЕН,КОЙТО МИСЛИ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА СИ,ГОРДЕЯ СЕ С НЕГО,ЧЕ СЛЕДВА ПРИМЕРА НА УНГАРИЯ И ОРБАН,КОЙТО Е ПАТРИОТ КАТО НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ!

  • Дойчо Люцканов

   Има ли някой по-проста патка от Нина?

   • Тодорова

    Какви са тези хвалби неверни за Радев, той е най жалкият политик който е имала България, човек без достойнство, корумпиран и лъжец, мразя го Импийчмънт

    • Прост прост си като гнида,я се фъшкай и не ми закачай президент,въшко

   • Станински

    При всички случаи ,по-тъп от тебе едва ли ще се намери !?

   • Пепи Димитров

    Потока Дойчо е само по тъп!

  • Красимир

   Предизборната кампания започна!!!
   Колкото и да пишат, красиви неща, едно е ясно:
   Радев е ПРЕДАТЕЛ!!!

 3. Празнодумци, иска ви се, но този селяндур ще отиде в девете глуха! Кави партии, какви 5 лева, та той срича и не може да мисли, две думи сам не може да изрече! Ха ха ха смешници путинофили!

  • ВАШИЯТ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ ПЪК ГОВОРИ ГЛУПОТЕВИНИ И ПРЕСКАЧА ОТ ТЕМА В ТЕМА И НЕ МОЖЕШ ДА МУ РАЗБЕРЕШ МИСЪЛТА -НИЩО ГОВОРЕНЕ С ЕДНА ДУМА !САМО МЪРМОРИ И НИЩО НЕ ПРАВИ !ДЕЛА ТРЯБВАТ БАЙНО ДЕЛА А НЕ ДУМИ Е КАЗАЛ ВЕЛИКИЯТ ЛЕВСКИ !

  • Един от тримата

   Пълния абсурд няма край долните Гербери само лаят ,но народа е със Радев и лично аз го Подкрепям а ония лайна ще им се стори доста горещо накрая

  • Кой?Радев ли не може да свърже две думи ма?Вие не сте ли май луда?По добър оратор от него няма и в ЕС.А ма тиквуна ви наистина не може да свърже две думи,за что то е див селяндур и му се смеят от целия ЕС.

  • Петър Георгиев

   Тина,плиткоумната пейзанка си точно ти,защото още не можеш да се очистиш от първобитното си мислене за мен си само една плиткоумна патка !!!

 4. Християн Христов от Котел

  А бе вие сте много тъпи хора аз ви предлагам да се спрете вече ние сме по силни от вас защото сме единни аз не ме страх да си пиша името казвам се Християн Христов от Котел съм

 5. ИЗМЕСЛЯТ И СКАЛЪПВЯАТ ВСЯКАКВИ НИЗОСТИ ЗА РУМЕН РАДЕВ, ЗАЩОТО Е ЕДИНСТВЕНО И НАЙ- ВЕЧЕ БЪЛГАРОЛЮБЕЦ А СЛЕД ТОВА СЛАВЯНОЛЮБЕЦ И ЕВРОАТЛАНТИК!

  • Мунчо, Фигуранта, Нищото, Ветото,пРЕЗИЛдент, пРЕЗИДЕНТ,Фърчилко, Баджанака… – все изрази на „народната любов и респект“ към този гнусен предател и СЪВЕТСКА (даже не руска) подлога.

   • Пламен

    Най накрая, СВЕТЛО В ТУНЕЛА. БЛАГОДАРЯ ТИ ГОСПОДИ.Ще подкрепя Радев, ако трябва, ще му стана жив штит. Това е моят президент.

 6. капитан Нико-Войвода

  ПРЕЗИДЕНСКА РЕПУБЛИКА С РУМЕН РАДЕВ ! АКО ТРЯБВА ЩЕ НАПУСНЕМ И РАЗПАДАЩИЯТ СЕ ЕВРОСЪЮЗ ! ОСТАВКА ЗА ГЕРБ

  • Кой?Радев ли не може да свърже две думи ма?Вие не сте ли май луда?По добър оратор от него няма и в ЕС.А ма тиквуна ви наистина не може да свърже две думи,за что то е див селяндур и му се смеят от целия ЕС.

  • Йордан Кьосев

   Време е всички олигофрени да се изметат от българската политика , защо не смеят да посочат кой какво е крал защото и те са крали.Затова всички на боклука.Ако е нужно и Президентска република ДОБРЕ .Но всичко заграбено да бъде върнато до стотинка. СЪД и затвор до ЖИВОТ.

  • Димитър

   Президента Румен Радев е най-достойният държавен глава на България от1989г.Навсякъде защитава интересите на България,Можещ знаеш, изключителен държавник ,да е жив и здрав!

 7. Петко Войвода

  Ако всички газолици,пишат като вас ,е ясно защо сме на това дередже..

 8. Соня Колтуклиева – от журналистка – поредна мисирка и нищо повече!

 9. Митко Димитров

  Румен Радев е дисциплиниран военен човек и той се подчинява само на Ген. Решетников и на никой друг. Освен,че призова да се бият българи срещу българи-какво друго направи за България великия Президент.

  • Калинкова

   ,,Зона“, необективни сте. Представяте фактите едностранно, тълкованията са несъответни.
   Радев не смее да се противопостая на Русия, защото е неин избраник и проводник на нейната политика и интереси.

 10. Да живее България..с вас сме Господин Радев Бог да ви Благослови и ви издигне!

 11. Михаил Николов, от 1944 г. не са минали 100 г., Преди 1944 г. има откъслечни прояви на македонизъм и антимонархически уклони в някои болшевики като Лазар Колишевски /с майка влахинка, отгледан от едногодишен от роднини власи, възпитан еничарски от сърби/, но дори и сред комунисти като Методи Шатаров е имало отявлени патриоти, истински българолюбци. Преди тази фатална за България година обаче, никой от Македония не си е позволил да обижда на татари и други глупости. Само с една дума/цифра демонстрираш несъстоятелност и невежество несъвместими с журналистиката, била тя и онлайн, нататък не съм те и чел, щото си ми прочетен вече… Здраве и късмет! Дерзай!

 12. Димитър Христов Димитров

  От поне две години публикувам, че тъй като президента Радев отказва да участва в задкулисните далавери с власт имащите, неминуемо ще се опитат да го „оплюят“ и отстранят, както по вътрешни, така най-вече по външни причини. Няма да има никакво значение, че в цялата си дейност е защитавал само интересите на народа. Подобно беше съдбата и на Виденов- основните удари получи от „съпартийците“ си… Политиката, политиката, игра за продажни душици…

 13. Димитър Христов Димитров

  Преди доста години, в едно интервю казах, че най-трудно е когато останеш сам, както срещу извършителите на престъпления, така и срещу колегите си… Какво да се прави, такъв е живота. Всеки, според моралните си ценности определя поведението си, но като правило, почти винаги остава не разбран, защото повечето от хората гледат да оправят личния си живот, а не да оправят политиката…

 14. БСП НИКОГА НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ ДОКАТО Е КУРНЕЛИЯ,Я ПА Я КОРНЕЛИЯ НА ВЛАСТ НЕИНАТА ПОЛИТИКА Е МНОГО НЕКАДЪРНА И ПО ЗЛЕ ОТ ГЕРБ,ТА НЕКА СИ ГОВОРИ ГЕН.РАДЕВ ПАК ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ НА НАС НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД .ЗА НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ГОЛЯМ РЕСПЕКТ

 15. И без подкрепата на Нинова Президента ще спечели а и много симпатизанти на БСП
  ще го ПОДКРЕПЯТ!

 16. Само нова независима партия с Президента Радев ще възроди България. НАРОДА Е С ВАС.

 17. И без КОРНЕЛИЯ РАДЕВ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЗАТОВА ЗАЩОТО СЕ ДОКАЗА КАТО ИСТИНСКИ И ДОСТОЕН ЗА УВАЖЕНИЕ МИСЛЕЩ ЗА НАРОДА СИ УСПЕХ НИНОВА ПОЛЕКА ПОЛЕКА СЕ ПРОВАЛЯ

 18. Браво на Президента ни, възхищавам Ви се, моля Ви не ни изоставяй те, не ни предавайте, защото ние само на Вас разчитаме, за да започне възраждане на Родината ни!

 19. Радев винаги е твърдял,че е безпартиен.А Нинова се тъкми за мястото на Бойко,но…
  едва ли ще стане.А Радев няма нужда от нейната подкрепа.

 20. Ако искате да помогнете на народа и на България господин президент трябва да сте в изпълнителната власт. И там ще имате пълна победа, не само като президент

 21. Марков

  ИИИ АЗ ПРЕДИ МАЛКО НАПИСАХ КАТО ВАС ПОНЕЖЕ СЛУШАХ ИСКАЗВАНЕТО МУ НО НЕ ЗАБРАВАЙТЕ КАКВО КАЗА ОЩЕ ОТ НАЧАЛО СЪС СВИТИЯТ ЮМРУК ЧЕ ПРОВОКАТОРИ ЩЕ ИМА ОТ ВСЯКАДЕ И ТО СЕ СЛУЧВА БРАВО ЗА ВАС ЧЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛИ

 22. Огнянов

  Госпожо Корнелия защо носите това име майка ви се казва Нели а баба ви се казва курва и е много подходящо за вашето име и си единствената с такова первезно име стигнала върха

 23. Уважаема г.жо (жице) да речем че вие аз вярваме на г.жа Нинова че не е изрекла тез думи. Вие знаете че имаме много наивни хора които вярват че е изрекла тез думи
  Нищо неи пречи да излезе по БСТВ и да опровергае иначе лошо се пише на БСП.

 24. ДА ви кажа честно не вярвам ГН РАДЕВ да го каже това СЛУШАХ ИСКАЗВАНЕТО МУ и тои каза че Као се кандатира НЯМА ДАСЕ моли на нито една партия А ще се Остави на НАРОДА И щом го казва ЗНАЧЕ ни ВЯРВА КАКВО се иска от нас да го Подкрепихме както подобава И АКО не СПЕЧЕЛИ А той ще Спечели да Продължихме да сме за Гърба ми Мисля че България че и НАРОДА И ЩЕСИ ДОИДЕ НА МЯСТОТО ТОЙ ЕЕ НАШИЯТ Спасител

 25. капитан Нико-Войвода

  Давай Румене мачкай мутрите ние сме с тебе !Смачкай крадливата мутра другите сами ще се разбягат

  • Тодорова

   Какви са тези хвалби неверни за Радев, той е най жалкият политик който е имала България, човек без достойнство, корумпиран и лъжец, мразя го Импийчмънт

 26. Людмил

  А съм за Радев, не на НАТО. Да си одът у Тех Тиа американци.
  Ако Радев желае ще тръгна срещу тях.
  Амин!

 27. Валентин Ангелов

  Радев , ако е така както го представяте , е нужно всички да го подкрепяме.

 28. Андон Катранев

  Подкрепа за президента Радев . А територията северна македония трябва да бъде прекръстена Северо-западна македония защото според сегашното си име може да предяви претенций и към Благоевградски регион който също е на север от Гърция и Гърците ни набутаха това име умишлено за да може макетата да поискат Българска територия така ще стопят БЪЛГАРИЯ /от друга страна турците имат претенции/ Това племе македонско е мръсно в костите заслужава геноцид /, в никакъв случаи не трябва да се съобразяваме с тая измет !

 29. Георги Петров

  НАЗВАНИЕТО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, – е проблематично за България. Щом като се признава СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ, това означава , че има и ЮЖНА МАКЕДОНИЯ. и когато македонците се окопитят, тогава ще ги ЧУЕМ.

 30. КОТОНИ

  СИЛНО МЕ ПРИТЕСНЯВА ВИСОКАТА СМЪРТНОСТ В БЪЛГАРИЯ! НЕОБИЧАЙНО ВИСОКА И В СВЕТОВЕН МАЩАБ! ЗА МЕН ПРИЧИНАТА Е В ИЗМЪЧЕНИЯ И С ИЗСТИСКАНИ ЖИЗНЕНИ СИЛИ НА ДВЕ ТРЕТИ ОТ
  ТОЗИ НАРОД. ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ БЕЗХАБЕРНО УПРАВЛЕНИЕ НА КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ ЗАВЪРШИЛИ С УНИКАЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ТИКВАТА. КАКВИ СИЛИ ДА ИМА ЕДИН НАРОД ПОДЛОЖЕН ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ НА ГЕНОЦИД. НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАШЕ, ЧЕ РЕЖEМ КЛОНА НА КОЙТО СЕДИМ. НИКОЙ НЕ ОБРЪЩАШЕ ВНИМАНИЕ НА ДУМИТЕ НА ОТГОВОРНИ ЗА СЪДБАТА НА СТРАНАТА НИ БЪЛГАРИ. ПРИ ТОТАЛНО КОРУМПИРАНА И РАЗГРАДЕНА ЗДРАВНА СИСТЕМА. И ТОЗИ МОМЕНТ ДОЙДЕ – ЕДИН БОЛЕН И ЗАГИВАЩ НАРОД! НЕ СЛУЧАЙНО И НЕ ОТСКОРО ЕВРОПА МИСЛИ ЗА БЪЛГАРИЯ СЛЕД БЪЛГАРИТЕ.
  ТОВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТГОВОРЪТ НА ПРЕЗИДЕНТА НА ВЪПРОС, КОЙТО НЕМИНУЕМО ЩЕ МУ БЪДЕ ЗАДАДЕН НА УТРЕШНИЯ ДИСПУТ.
  НАРЕД СЪС СЕРИЯТА ПРОДАЖНИЦИ БЪЛГАРИЯ Е РАЖДАЛА И ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИЦИ. СТАМБОЛОВ, СТАМБОЛИЙСКИ, ЦАР БОРИС ТРЕТИ !
  ОТ СЪРЦЕ ВИ ЖЕЛАЯ УСПЕХ

  ГОРНОТО ОБЯСНЕНИ

 31. Владимир

  Путин не е казал, че Русия получава писмеността си от македонските земи .
  Той каза .
  – Русия получава писмеността си от вашите земи .
  Който факто , тогава са си Български .

 32. Буци на Галъп не вярва. Галъп са купени. Буци си има свои агенции, които казват обратното. Буци е като антиваксърите, независимо какво казват всички по света тe cи бръщолевят своето.

 33. Тъп зелен чорап с глава много ама много проста която се върти на лоста , срещу колос. След 5/6 месеца ще ревете като гладен вълк срещу месечина.

 34. Тиквоний великий многоръкий крадец и убиец български със своята вярна свита лапачи, подлизурковци,лакеи и мазници! Проклети да са анатема!

 35. Дидона

  Благодаря ви ГН РАДЕВ и Бог да ви благослови и Бог да ви пази навсякъде. Амин. Дай боже Бог да е с нас навсякъде и да ви даде исход от всичко. Амин. Бъдете живи и здрави вие и цялата ви рода и Бог да ви пази навсякъде. Амин. Весело посрещане на новата година и даи боже Бог да е с вас навсякъде и да ви даде исход от всичко. Амин.

 36. Виолета

  Май трябва вие да преодолеете душевното разстройство. Не е в правомощията на президента да уволнява посланик. Други са правилата, да се отзовава посланник. Вижте какво е написано под текста и какво пише вътре в текста т.е КЛИКБЕЙТ. Има си дипломация и тук няма никакво значение какво пишат скритите зад фейсбук бойци. Едно е да вземеш позиция по определен въпрос, може една държава да връчи нота на посланник да напусне страната заради провинение ако има спрямо държавата ни, но не може да уволнява както го пише. Прочетете какво е казал Байдън при срещата с Путин и ще разберете.

 37. Борислав

  Умират си американците да правят военни конфликти….ама на чужда територия.Че те руснаците могат да ни отвеят с няколко ракети ебати, без изобщо да идват дотук. За какво ни е НАТО тогава….?

 38. Микаела

  Много добре написана, ясна и точна в отразяването на ситуацията.

 39. Васил Пейников

  Най-добрия политик за България до момента!!!
  Уважение!!!

 40. Дончо Нанов Дончев Гърбов

  В отговор на всички, които се упражняват да коментират своите „гениални“ предложения какво да се прави с Паметника на съветската армия в София заявявам моето компромисно предложение :
  Единственото разумно нещо, което следва да се промени по този паметник е той да се допълни с имената на всички онези 30 000 български войници загинали през есента на 1944 г. и пролетта на 1945 г. от Първа Българска армия под командването на Генерал Владимир Стойчев в състава на Трети украински фронт за които няма досега издигнат паметник в София. Така този паметник ще стане истински български и ще бъде уважаван по достойнство от всички. Да не говорим, че така е следвало да се направи още при първоначалното му изграждане, но пустият ни наш български слугинажен манталитет в онези години /както и днес/ лишава нашите герои от войната, от правото имената им да са изписани на постамента на този паметник!!! Същата тази война, която изми срама от лицето на България пред света за участието ни
  на страната на Хитлеристка Германия.
  Предлагам да направим подписка да се реализира тази патриотична идея!

 41. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.