Тончо Токмакчиев: Комунистите не ни даваха дори кренвирши и бира, българите не искат да работят!

Големият актьор Тончо Токмакчиев няма да спре да хули комунизма!

Някогашният кукувец Тончо Токмакчиев говори против комунизма навсякъде, където отиде. Той е един от най-явните противници на тоталитарния режим.

Тончо мрази социализма до мозъка на костите си

В интервю за Podmosta.bg комикът за пореден път разкри своята антипатия към социализма, който властваше у нас до 1989 г.

„Не мисля, че е имало човек, който да харесва онова време. Носталгията днес по тези минали времена е носталгия на хората по младостта. Няма как да им липсва, че чакаш години за кола, и то каквато ти дадат, че се редиш на опашки за кренвирши, ама то и кренвирши нямаше (сме се). Аз съм израснал в Бургас и лятно време нито ядене имаше, нито бира, нищо нямаше.“, казва Токмакчиев.

Тончо Токмакчиев
Тончо Токмакчиев бесен на комунизма

Той вижда големият проблем на българите днес, че те просто нямат желание за работа. Според него, това е остатък от социализма.

„Имам усещането, че на хората тук не им се работи. Аз си го обяснявам със социализма. Толкова много години хората бяха отделени от земя и имот, които се взимаха, после връщаха, големи простотии. Всичко това ги научи да не носят отговорност.“, смята продуцентът на „Шоуто на Канала“, което вече не се излъчва.

Хубавото днес, според актьора, е, че българинът има право на избор. Ако не му харесва тук, отива в Париж, от там в Берлин и после където си поиска. Докато по време на соца това е било невъзможно.

Самият Тончо беше постоянно в движение преди пандемията. Обикаляше света, за да изнася представления. Нещо, което при социализма е нямало никога да постигне.


Тончо Токмакчиев изригна: Комунистите ни набутаха по панелките и ни облякоха с еднакви дрехи!

Яростен критик на тоталитарния режим, това е Тончо Токмакчиев и такъв е бил винаги. Той не спира да удря социалистите при всеки удобен момент, направи го и в интервю за „24 часа“.

Актьорът се изказа изключително остро за времето, в което и той самият е израснал. За него то е било лишено от всякаква свобода и право на избор.

Не можеше да напускаш България

Токмакчиев се дразни от това, че когато е бил малък, не е можел да напуска България, дори семейството му не е имало избор къде да живее.

„Родиш ли се в Айтос, там си умираш, край! Ама искаш да живееш в София, не може.“ – възмущава се комикът.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Той осъжда строго и липсата на избор в магазините. Според него, можеш да си избереш само едни панталони примерно и това е.

Тончо Токмакчиев
Тончо Токмакчиев разкритикува остро социализма

Легендарният ку-кувец се чуди защо толкова хора са се оплаквали от мерките срещу COVID-19, като България е била в извънредно положение цели 45 години. Тончо визира това, че по време на социализма не е можело да напускаш страната и си нямал свобода, както беше през последните два месеца по цял свят.

„Ние живяхме с коронавирус 45 години – затворена граница, на 15 км. от границата пълно с войници, които не ти дават да мръднеш.“ – спомня си актьорът.

Селата са празни заради панелките

За него обаче най-възмутителното е, че хората са били набутани насила по панелките, което е довело до опразването на селата. Затова днес, според Токмакчиев, всички се натискат само по големите градове да живеят, а останалото е пустош.

Комикът винаги е критикувал остро социализма. Преди няколко години той се изказа в ефир, че по онова време е трябвало да чакаш с години за автомобил, което е било ужасно. Именно затова се надявал този строй никога повече да не се върне в България.

Защо Тончо Токмакчиев мрази толкова социализма?

Интересно защо чак толкова много Тончо Токмакчиев мрази социализма и дали не е по лични причини. Повечето от хората, които така открито се възмущават от онзи строй, са с пострадали от него семейства, чиито имоти са били завзети.

Токмакчиев обаче не членува в „синя“ партия, а беше кандидат за кмет на София на „Партия на зелените“. Не събра много гласове, което се и очакваше.

Най-добрите цени за реклама са в "Зона 98", достигнете до 30 000 читатели на ден ТУК =====>

Всички в „Ку-ку“ и след това в „Каналето“ бяха настроени срещу тоталитаризма, както добре помним. Това беше и основната идея на тези предавания – да се осмива онова време и да се призовава към свобода на народа.

Слави Трифонов и до днес твърди, че за него свободата е най-важното нещо. Многократно се е възмущавал, че сме на 111-то място по свобода на словото в света.

Все още има хора с носталгия по онова време

Тончо Токмакчиев именно затова не иска никога повече да се връща времето на покойния Тодор Живков. Не може да се каже обаче това за доста голяма част от българския народ, който изпитва носталгия по социализма.

„Нямахме банани, но имахме спокойствие. Това сега го няма, живеем в абсолютен стрес.“, коментират из Фейсбук.

Вчера ви информирахме, че д-р Пламен Пасков каза, че през 70-те години сме живеели по-добре от американците, а сме мечтали да бъдем като тях.

Тончо Токмакчиев обаче смята, че точно през 70-те се е зародил упадъкът на България. Вижте дословно думите му:

мнения, отзиви, коментари, форум
Най-добрите цени за реклама са в "Зона 98", достигнете до 30 000 читатели на ден ТУК =====>

За Михаил Николов

Прочети още

Ернестина Шинова

Ернестина Шинова: Хората мизерстват, но мен това не ме засяга, защото съм омъжена за евродепутат!

Ернестина Шинова е омъжена за евродепутата Андрей Слабаков и това я кара да бъде спокойна …

4 коментара

 1. румен стоянов

  ХА-ХА-ХА…
  .
  – САМО ТЪПАНАРИТЕ ВЛИЗАХА В ДЪРЖАВНИ ПАНЕЛКИ… И НОСЕХА ДЪНКИ „РИЛА“…!!!
  .

 2. Георги

  Какви глупости говори Токмакчие? Панелките не са българска измислица! Били ни облякли в еднакви дрехи. Тоя с акъла ли си е? Измислени глупости. Да си глупав е простено! Но да си умствено извратен си жалък!

 3. Георги

  Тончо Токмакчиев! Ако не беше омразния му социализъм, днес пред нас щеше стои не артиста, а един парцалив айтоски сеянин. За такива кат него мъдрият ни народ е казал: „Пази боже, въшка да излезе на чело“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

[adrotate group="1"]