Ivo Hristov 600x398
Проф. Иво Христов смята, че България е поробена държава

Проф. Иво Христов: България умря преди 110 години! Оттогава това тук е само една територия

Иво Христов твърди, че България не съществува от 110 години!

Краят на България

Проф. Иво Христов отдавна не пести критиките си към българските политици, но според него те не са нещо отделно от нашето общество. Такива са ни управниците, защото такъв ни е народът, убеден е социологът.

Неговата теза за независимостта на Бъглария е много интересна. Сега се говори много по този въпрос, но истината е, че България не е била независима от 1912 г., когато се включва в Балканската война. Оттогава на практика България не съществува, защото не тя взима решенията за държавата си, а чужди страни.

След националната катастрофа от 1918 г. България става зависима от Запада. След Втората Световна война пък се управлява от СССР. След края на Студената война до ден-днешен САЩ определя съдбата на българите.

ivo-hristov_600x398
Проф. Иво Христов смята, че България е поробена държава

„Тук има една територия, която на чужди държави им трябва. Тях не ги е грижа какво ще стане с населението тук, това изобщо не ги вълнува. Важното за тях е да използват тази територия, да я употребят за свои цели“, смята проф. Христов.

Според него това се изразява най-силно в момента, защото България е подтиквана към антируски режим, за да стане фронтова зона във войната на САЩ с Русия. Ако всички планове на американците се осъществят, нещата могат да станат много опасни, смята проф. Христов.

Според него дали ще е Кирил Петков или Бойко Борисов премиер, няма никакво значение. Поробването ни е осъществено още преди 33 години, всички политици у нас през този период са просто едни пешки, едни изпълнители, слуги на Запада.

Войната и българската роля в нея

Иво Христов е евродепутат от квотата на социалистите. В продължение на 2 години преди това (2017-2019) той беше началник на кабинета на президента Румен Радев.

В интервю за Дарик радио Христов разкри основните си виждания за войната в Украйна и българската роля в нея. Според него България няма как да бъде неутрална в позицията си, защото има договор с евроатлантическия алианс, но този договор не повелява да се изпраща военна помощ на страни извън НАТО. Затова за него е абсолютно недопустимо България да изпраща оръжия на Украйна, писа Glasove.com.

Иво Христов е на мнение, че българският народ от повече от столетие се разделя на русофили и русофоби. Според него това е крайно вредно за хората днес и те трябва да се въздържат от заемането на страна в чужди спорове.

ivo-hristov_600x400
Иво Христов разкри гледната си точка за войната в Украйна
Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Христов твърди, че не бива в България да се веят чужди флагове. Това се отнася както за украинските, така и за руските. За него това са комплексарски истории. Както е известно, в София се организираха шествия в знак на подкрепа и към двете държави.

Бившият шеф на кабинета „Радев“ коментира и опита за излизане от руската енергийна зависимост. Според него това е невъзможно, не и в близко бъдеще.

„В момента в Европа се обсъжда намаляване зависимостта от руски газ. В краткосрочен план това ми се струва нереалистично, защото заместителите – САЩ и Катар, не могат да доставят суровини в такъв голям обем. В дългосрочен план пък ще е направо пагубно, защото суровините, които не идват от Русия, ще бъдат много по-скъпи.“, смята евродепутатът.

По думите му излиза, че ЕС много приказва, но няма как да ограничи влиянието на Русия, без да допусне огромни финансови загуби.

Според Христов медийното затъмнение, което цари в Европа относно войната, е пагубно за света. Той е възмутен, че се предлага само западната гледна точка на случващото се в Украйна. По този начин се постига само диктатура.

„От десни партии има предложения за цензури по темата за войната във Фейсбук. Това идва от хора, които десетилетия наред са говорили за демокрация.“, казва евродепутатът Иво Христов.

Изборите 2 в 1

Останаха по-малко от 10 дни до парламентарните и президентските избори в страната. Напрежението расте и в този момент най-трезва е преценката на политическите анализатори, какъвто е Иво Христов.

Въпреки че е бивш депутат от БСП, той никога не е бил член на тази партия и дори често я е критикувал, особено за мекото й поведение спрямо ГЕРБ през годините. Ето защо може да се каже, че социологът е независим и оценката му е безпристрастна.

Той бе уловен за интервю от Flagman.bg в Созопол, където присъства на събитие по даряване на книги на читалище, писа Argumenti.bg, цитирайки „Евроком“.

Проф. Иво Христов разкри какво е неговото виждане за политическата обстановка у нас. Думата му по принцип много тежи и почти винаги очакванията му се сбъдват.

ivo-hristov_600x370
Проф. Иво Христов предвижда победа на Румен Радев и връщане във властта на БСП

Според него в президентските избори няма да има никаква драма. Румен Радев ще спечели втори мандат без никакъв проблем, при това още на първи тур.

Това значи, че проф. Христов не дава никакви шансове на колегата си от СУ проф. Анастас Герджиков, който е спряган от мнозина за най-силната конкуренция на ген. Радев.

По-интересното обаче е, че проф. Христов не дава шансове и на ГЕРБ да се върне на власт. Той е на мнение, че останалите партии буквално ще изхвърлят партията на Бойко Борисов от власт.

„Ще се обособят две ядра. Едното ще е около ГЕРБ, а другото около партиите на промяната. Най-вероятно властта ще вземат партиите на промяната, а правителство ще бъде съставено с тях и БСП.“, коментира социологът.

Ясно личи, че според него голяма е вероятността новото правителство да бъде оглавено от БСП, а в него да участват още няколко партии. Той обаче не дава дълъг живот на подобно правителство и вижда нови избори около средата на 2022 г.

Евелина Лютова

Припомняме, че Иво Христов е сред анализаторите, които винаги са били срещу ГЕРБ в изказванията си. В тв интервю той дори си позволи да определи тази партия като престъпна групировка. Социологът неотдавна дори каза, че в България единствената истинска партия е БСП, а всички останали са имитации на партии.

Още по темата четете надолу!

СДС го заряза

Изразът „сам като куче“ в момента идеално пасва на Бойко Борисов, който бе изоставен от абсолютно всички свои партньори, след като сдаде властта на Румен Радев и служебния кабинет. Последната голяма загуба на лидера на ГЕРБ е разпадането на коалицията със СДС.

От централата на най-дясната партия у нас обявиха, че прекратяват коалиционните си отношения с ГЕРБ, писа Novinite-dnes.eu. Причината е, че от СДС са припознали друга партия като по-близка идеологически и това е „Продължаваме промяната“ на Кирил Петков и Асен Василев.

boiko_600x370
Бойко Борисов е изоставен от всички не само у нас, но и в чужбина

Двете страни вече са в напреднали преговори и след президентските избори на 14 ноември се очаква да направят коалиция, в която да влязат още „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Така на практика още отсега е ясно, че дори да спечели парламентарните избори, ГЕРБ отново няма да може да управлява. И последната партия, която подкрепяше Борисов, сне доверието си от него.

Нещо повече, очакванията са, че именно новата коалиция, която се заформя, ще управлява страната, а за премиер ще бъде назначен Кирил Петков. Това значи, че Бойко Борисов може да се чувства сериозно застрашен относно своята свобода, защото Петков и Христо Иванов ще направят и невъзможното да свалят Иван Гешев и да назначат Лозан Панов за главен прокурор.

Всичко това, разбира се, минава през задължително преизбиране на Румен Радев, което към момента изглежда сигурно. Опонентите му са далеч по рейтинг от него, колкото и някои определени медии да се опитват да изкарат ситуацията друга.

Още вълнуващи новини от света на политиката можете да прочетете по-надолу!

Бойко Борисов ще бъде разследван и съден

Премиерът Бойко Борисов трябва да се озове зад решетките до броени месеци. Това е заключението на депутата от БСП проф. Иво Христов, който е известен с политическите и геополитическите си анализи, писа Skandalno.net.

„Времето на Борисов на свобода изтича. Вече за всички е ясен неговият авторитарен режим и затова циркаджилъците, които прилагаше върху българския народ, не минават. Затова се впусна като удавник за сламка да обикаля строежите из страната, за да се хвали колко много е направил. Точно тези строежи обаче ще му изядат главата, защото те са осъществени за под 10 млрд. лв., а за 10 години Борисов получи 120 млрд лв. от ЕС. Къде са останалите 110 млрд. лв., няма ги и именно заради тях Борисов ще отиде в затвора.“ – смята проф. Христов.

Иво Христов
Проф. Иво Христов вижда Бойко Борисов в затвора

Според него Бойко Борисов не е подал оставка по време на протестите именно заради страха, че ще бъде уличен в престъпления, ако не е на власт. Страх, че служебното правителство на президента ще го тикне в затвора.

„Борисов е скован в животински страх, че Румен Радев ще го прати в затвора. Затова се държи неадекватно цяла година и се чуди как да остане на власт.“ – твърди депутатът.

Той е на мнение, че диалог между премиера и президента не може да има, въпреки че Борисов на няколко пъти се опита да се помири с Радев. Президентът обаче категорично отказва да поеме протегнатата му ръка.

Това се доказа и преди дни, когато премиерът защити сина на президента по повод големия скандал, разразил се около него. Румен Радев обаче отвърна, че това е театър и дори намекна, че именно Борисов е инициаторът на целия този скандал.

Проф. Иво Христов има по-особено мнение за много от събитията у нас и по света. Той е известен с т. нар. конспиративни теории. Относно коронавируса например твърди, че това е биологично оръжие, измислено с цел намаляване на населението и контрола над него.

Прочети още

Radostin Vasilev 570x480

Радостин Василев: Не съм влязъл в политиката с трабантче, бе! Мерцедесът ми е 140 бона

Руди Гела продължава да наглее! Депутатът Радостин Василев не спира да отвращава народа. След като …

3 Мнения

  1. От СДС , туриха ли ти пръст отзад , бойче ? Усети ли го ? Скоро ша го усетиш … ЦЕЛИЯ !!!

  2. Шефика

    Нямам доверие на никого от управляващите ,всеки гледа да налапа кокала,а после забравя за народа.Това което прави служебния кабинет е просто замаска в очите на народа докато постигнат своите цели.Именно заради сривът на България мисля да си остана в Англия ,ако се наложи да се откажа и от Бг гражданство. Няма да гласувам за никого.

  3. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *