Бъбъл гофретник – Топ 5

Топ 5 за най-добрия бъбъл гофретник. Тиган за бъбъл гофрети в Лидл, Техномаркет и др. Как да изберем уред за бъбъл гофрети.

Да започнем с нещото, за което постоянно ни питат:

Откъде да купим бъбъл гофретник на изгодна цена?
Бъбъл гофретник StarBlue Уред за бъбъл гофрети Vevor GH693
Бъбъл гофретник StarBlue Уред за бъбъл гофрети Vevor GH693
Виж цена Виж цена

Бабъл гофретите са известни по света като хонгконгски или японски. На изток ги на улицата, гарнирани със сладка заливка или пълнеж – сладолед, сироп, плодове, шоколад и др.

Гофретите на балончета по състав повтарят класическите. Те се правят от брашно, яйца, мляко, захар… Разликата е единствено в уреда с бабъл-форма. Продават се отделни гофретници, а има и комбинирани сандвич – тостери със сменяема приставка.

Подходящи пълнежи за бабъли
Вид гарнитура Конкретни идеи
Солена гъби с пушени гърди и зелен лук, пушена сьомга с лимон и зелени подправки, шунка с настърган кашкавал и магданоз, запържена кайма със сос и зеленчуци, традиционно – сирене, кашкавал
Сладка шоколад, сладолед, крем, сладко, банан, ягоди, бита сметана, топинг

Как да изберем бъбъл гофретник? (Ръководство)

Гофретникът представлява две плочи, съединени с шарнири. Те се нагряват до температура за изпичане. Принципно това са прости уреди, но някои модели имат по-удобни параметри от други.

Лекота на употреба

Производителите внасят допълнителни възможности, за да облекчат домакинята. Добрите устройства сами регулират температурата, времето за готвене и осигуряват равномерно награвяне на панелите.

Бабъл гофретник 01
Бабълите се свиват на фунийка и се пълнят със сладък или солен пълнеж
Тип

Бабъл гофретниците са само един от типовете уреди за гофрети. Техните плочи оформят тестото на балончета. Освен разлика във вида на плочата, има два типа корпуси – от метал и от пластмаса. Те не се отличават по мощност.

Пластмасовите уреди са по-леки и обикновено са по-евтини. Металните са надеждни и повече защитени от повреди. Имат по-впечатляващ дизайн.

Брой гофрети и цел

Големината и броят на гофретите зависи от размера на прибора, разчетен за разен брой порции. По-често се срещат с две вафли. Тези уреди пестят място и са удобни за малки кухни. За големи семейства са предпочитани гофретници с 4 сектора. По изключение се правят уреди за 10 – 12 гофрети, които са за обществени обекти.

Материал на тигана (решетката)

Задължително условие е уредът да има незалепващо покритие. В противен случай плочите се мажат с мазнина и пак няма гаранция срещу залепване на тестото.

Гофретниците се правят с разни по качество незалепващи покрития. Ако купувате тефлон, огледайте за драскотини и напуквания, както и за равномерността на покритието.

Заемано пространство
Демир бозан за безсъние

За малки кухни или ограничено свободно място на плота за предпочитани са компактни уреди за 1 или 2 порции.

Бабъл гофретник 02
Комбинираните прибори с приставка за бабъли са рядкост. Дори 6 в 1 и 7 в 1 мулти комплекти може да не предоставят такава възможност

Вижте за модел с място за прибиране на електрическия кабел. Останалите домакини могат да се изглезят с голям уред, обикновено тези модели имат повече екстри от икономичните.

Консумация на енергия

Оптималната мощност на гофретниците е в диапазона от 750 до 1000 вата. Конкретната цифра трябва да кореспондира с площта (броя) на вафлите.

Възможност за персонализиране

Ключовата настройка е за температура. Домашните уреди са на степени, професионалните указват градуси. Другият параметър за регулиране е времето за печене.

  • Стандартни показатели са 190°C, за време 3 минути. Някои производители влагат терморегулатор с диапазон на температурата от 150 до 250 градуса.

Настройките позволяват да се проектира степента на изпичане, както и да не се „дежури“ край уреда, докато работи.

Индикатори и сигнали

Допълнителна възможност е индикаторът за нагряване. Той показва готовността за работа. Добрите уреди имат и таймер, който изключва гофретника при готовност. Удобство е наличието на дисплей, но го има само при малко скъпи модели. На него се проследява протичането на процеса.

  • Други екстри: гумени крачета за стабилност на уреда, защита от прегряване, противопожарна защита, ръчки от топлоизолираща пластмаса, няколко плочи.
Време за приготвяне

Бабъл гофретниците имат указано време за непрекъсната работа. Обърнете внимание, за да може уредът да служи дълго без повреди. Обичайният срок е 30 минути. При мощност от 600 – 750 вата времето е разчетено за приготвяне на гофрети за голямо семейство.

Възможност за обръщане

Обърнатите вафли се получават идеални. Тестото се изпича равно и има по-красива форма. Има видео в края на страницата.

В обобщение, при избора на бабъл гофретник погледнете мощността (по-мощният уред готви по-бързо), наличието на добро незалепващо покритие, вида на корсупа и възможностите за регулиране на температурата.

Бъбъл гофретник StarBlue

ured-za-gofreti-StarBlue-300

Star Blue е от т.нар. механични (ръчни) гофретници. Представлява оребрен тиган, който се поставя върху котлон. Подходящ е за газови и електрически котлони. При ръчните гофретници процесът на приготвяне изцяло се контролира от човека. Дългата дръжка (39.7 cm) с термоизолиран край защитава от опарване. Рискът е сведен до минимум.

Размерът на модела е 21.7 cm. Формата е произведена от алуминиева сплав, което я прави едновременно здрава и лека. Покритието е тефлоново. Готовите изделия леко се отделят от плочите, а те се измиват лесно.

Бабъл гофретникът Star Blue е просто устроен – само два панела, между които се излива тестото. Подхожда за начинаещи кулинари, прекрасен подарък за младо семейство. Голямото преимущество е, че става за съдомиялна.

Евелина Лютова

Уред за бъбъл гофрети Vevor GH693

ured-za-gofreti-Vevor-GH693-300

Моделът GH693 на Vevor е в противовес на предходно разгледания прибор. Този е с максимум екстри и възможности за персонални настройки. Построен е да се завърта на 180° за равномерно разпределяне на тестото и идеален външен вид.

С мощността си от 1400 вата уредът е по-скоро насочен към професионална употреба. Има таймер с диапазон на работа до 5 минути и термостат за прецизиране на температурата от 30 до 300 °C. Функциите се визуализират със светлинни индикатори.

Корпусът е стоманен от най-високо качество, а плочите са с чугунена основа за равномерно разпределяне на температурата и тефлоново покритие против залепване. Снабден е с дълги дръжки за защита на ръцете.

Търговецът го предлага с тестов период от 14 дни.

Тиган за бъбъл гофрети

TV1093 е компактен тиган с диаметър от 20 см. Корпусът е от стомана високо качество, предвиден за често ползване. Лесно се почиства и има приятен дизайн. Гофретите стават равномерно изпечени, със златиста коричка. Продава се от 4sales.bg с 12 месеца гаранция и 15-дневно право на отказ.

Бъбъл гофретник (Лидл)

В брошурата на Лидл за периода 17 – 27 юли 2023 г. са включени два модела гофретници на 50 лв и на 65 лв. Те са за стандартни по форма вафли, но моделът на по-ниска стойност има допълнителни приставки за понички и за разнообразни фигурки. Интензивността му е 750 W.

Уредът е марка Silvercrest, с покритие на плочите Ilag. Веригата дава 3 години гаранция. Само на 17 юли гофретникът ще струва 39.99 лв.

Техномаркет: Гофретник за бъбъл гофрети

В тази верига към момента са заредени 9 модела гофретници и никой не е за бабъл форма на вафлите.

Уред на VOLTZ е произведен за мини понички. Моделът V51442E е с две плочи с незалепващо покритие, без възможност за регулиране на температурата (една 1 степен). Корпусът от пластмаса, но мощността е впечатляваща за този клас – 1200 W.

Вижте и ТОВА: Фирми за доставка на храна. Сайтове за храна с поръчка в цялата страна. Готвена храна за вкъщи, София.

Във видеото се вижда как се работи с ел. бабъл гофретник и каква е ползата от функцията за обръщане на 180°.

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Извозване на строителни отпадъци с контейнер

Извозване на строителни отпадъци с контейнер. Важни факти

Цени за наем на контейнери за строителни отпадъци. Производство и продажба. Как да поръчаме контейнер? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *