Papata 600x350
Папа Франциск по време на срещата си с Румен Радев

Папа Франциск изригна: НАТО трябва да спре да съществува, Русия няма вина за нищо!

Папа Франциск се оказа сред противниците на НАТО, за шок на всички!

Огромен интерес предизвика интервюто с главата на католическата църква папа Франциск. Въпреки че голяма част от НАТО изповядва именно католицизма, папата застана на страната на православна Русия.

Според духовника вината за войната в Украйна е на НАТО, а не на Кремъл. Той е категоричен, че това поставяне на американски бази в близост до руската територия е причината за военната инвазия в Украйна, писа Dunavmost.com.

„Русия е била предизвикана да нахлуе в Украйна. От НАТО са виновни за тази война. По-спокойно за всеки ще е, ако НАТО спре да съществува, защото до момента светът не е видял нищо добро от НАТО.“, изригна папата.

papata_600x350
Папа Франциск по време на срещата си с Румен Радев

Той все пак осъди и другата страна, но само руската църква. Според него е недопустимо патриарх Кирил да оправдава убийствата на хора, независимо от причината.

„Църката е против всяка война. Руският патриарх си позволи да говори като дясната ръка на Владимир Путин, а това е недопустимо“, категоричен е папа Франциск.

Папата пояснява, че той не одобрява действията на Русия, но държи отговорни за тях най-вече хората от НАТО, които са провокирали Кремъл с цел война.

На запад са обезпокоени, че духовно лице на толкова високо ниво ги критикува и на практика оправдава действията на Русия. Това влиза в противовес с пропагандирания образ на злодей на Владимир Путин.

От Брюксел излязоха с официално писмо, в което пишат, че руската пропаганда е завладяла дори Църквата, което вече е много страшно за цялото човечество и света.

Папата не одобрява и изпращането на оръжия от западния свят към Украйна, защото това удължава агонията и провокира извършването на още убийства.

 

Прочети още

Radostin Vasilev 570x480

Радостин Василев: Не съм влязъл в политиката с трабантче, бе! Мерцедесът ми е 140 бона

Руди Гела продължава да наглее! Депутатът Радостин Василев не спира да отвращава народа. След като …

Едино мнение

  1. Marin Ruseborn

    Президент Радев прав както винаги.

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *