Паша Христова, смърт, катастрофа
Милен иванов паша христова, и други песни, Васил Иванов какво общо има. Една българска роза. Гробът, катастрофа "Остани"

Загадъчната смърт: Паша Христова не загива в катастрофа, а два месеца по-късно?

Паша Христова имаше потенциал да надмине дори Лили Иванова, но не успя, тъй като завинаги остана на 25 г.! Покоси я ужасна смърт, но дали в катастрофа или нещо още по-лошо, предстои да разберем.

Почти половин век измина от трагичната гибел на голямата Паша Христова. Официално певицата си отиде от този свят на 21 декември 1971 г. след самолетна катастрофа.

Смъртта на изпълнителката на „Една българска роза“ обаче е изпълнена с мистерия. Има твърде много недоказани факти, което кара близките на певицата и нейните почитатели вече над 48 години да се съмняват в истинността на това, което се твърди.

Дори не е сигурно, че Паша Христова е пътувала във въпросния самолет, нито че е загинала в него. Причината за съмненията е, че международният й паспорт е останал в дома й, което е доказано. В онези години, а и сега, без паспорт никой не можеше да премине границата.

Паша Христова
Смъртта на Паша Христова е изпълнена със загадки

Чашата на съмнението прелива от факта, че смъртният акт на Паша Христова е от 21 февруари 1972 г., точно 2 месеца след катастрофата.

„Нямам никакво обяснение за този парадокс. Как са я погребали без смъртен акт, главата не ми го побира.“, споделя Милен – синът на певицата.

Според него, има някаква тайна за смъртта на майка му, която не се казва. Борис Гуджанов и Мария Нейкова, които са очевидци на катастрофата, мълчат по въпроса пред него.

Има теория, че Паша Христова всъщност не е пътувала във въпросния самолет, а е била отвлечена и убита два месеца по-късно. Катастрофата се явява удобен начин за прикриване на всичко.

Ето една от най-хубавите ѝ песни („Повей, ветре“ – изпълнение на живо):

Това обаче е само в сферата на хипотезите. Официално смъртта на Паша Христова идва на 21 декември 1971 г.

Демир бозан за безсъние

Друга теория пък твърди, че Парашкева Христова Стефанова, както е цялото й име, действително е загинала в катастрофата, но е станала жертва на атентат. Факт е, че въпросният самолет губи контрол заради човешка грешка от технически характер. Дали обаче тя е неволна или волна, не се знае.

Трупът, за който се твърди, че е на певицата, е разпознат по златни пръстени, които тя уж носила в деня на злополуката. Синът й обаче е категоричен, че майка му никога не е имала златни бижута. А медальонът й, който е бил винаги с нея, липсвал.

Неизвестностите около смъртта на тази велика певица са прекалено много, за да се вярва сляпо на официалната версия за нейната гибел. По-скоро изглежда сякаш някой е искал да потули нещата около смъртта й.

Има и трета конспиративна теория и тя е, че Паша Христова всъщност не е умряла, а е била принудена да инсценира смъртта си и се е укрила в чужбина. И тук обаче липсва мотив, така че по-скоро изглежда като нещо много съмнително.

Истината е, че държавата тогава се излага много сериозно. Новогодишната програма за посрещането на 1972 г. е заснета седмици преди Нова година, а в нея Паша участва дейно.

От БНТ обаче не правят друга програма и пускат записа, в който умрялата вече певица пее с усмивка на лице. Нещо, което потриса всички българи тогава. Гафът е скандален.

Паша Христова имаше шанса да твори едва за няколко години, но за тези няколко години вече беше сочена за тази, която ще измести Лили Иванова от трона на българската музика. Уви, нямаше шанса да го направи.

Чуйте нейната песен „Една българска роза“ (всеки я е чувал, но чуйте я пак):

Прочети още

Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния здрав и свеж вид.

5 стъпки за правилно почистване на лицето

Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния …

Едино мнение

  1. кога ще се намерят виновните и осъдят техните деца.

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *