Внучката на Тодор Живков: Кел файда, че можем да отидем в чужбина, като нямаме пари?!

Евгения Живкова, която е една от наследниците на именития Тодор Живков, в момента не живее особено добре, както говорят легендите!

Хората от рода на Тодор Живков не са милионери, за разлика от днешните управляващи. Истината е, че повечето от тях живеят съвсем обикновено и скромно.

Това се отнася и за внучката на Тато – Евгения. Тя е моден дизайнер, но от години няма възможност да печели много пари от този си занаят.

Жени Живкова споделя в интервю, че дядо й е бил изключително честен и благ човек, който е помогнал на много хора. Според нея той е мислил за хората, а не като днешните управляващи.

„Понесе тежко предателството на хора от партията. Страдаше да гледа как народът обеднява след идването на демокрацията.“, казва Евгения Живкова, пише Vsekidnevno.com, цитирайки News.bg.

Тодор Живков внучка
Внучката на Тодор Живков живее скромен живот

Живковата внучка не вижда нищо добро в случващото се в България през последните години и смята, че в нейното детство животът у нас е бил многократно по-спокоен и приятен.

„По онова време всяко лято ходехме на море по нашето Черноморие, а сега не можем да си го позволим. Кел файда, че можем да излизаме в чужбина, като на практика не можем да си го позволим“, споделя мнението си Жени.

Както е добре известно, по времето на тоталитаризма българските врати бяха затворени за западния свят и това е една от основните причини мнозина да мразят онзи режим.

Евгения Живкова е дъщеря на Людмила Живкова от първия й брак. Тя носи фамилията на дядо си, тъй като след смъртта на майка й е осиновена от него, понеже баща й работи във Виена и на практика не може да се грижи за нея.

„През тези над 30 години, в които управлява дядо ми, България беше в пъти по-добре от сега.“, споделя гледната си точка 54-годишната му внучка.

Тя разкрива още, че последните две години от живота на Тодор Живков са били едни от най-щастливите в неговия живот. След като е бил оправдан и пуснат от домашния арест, бившият държавен глава се отдал на пътешествия из България и обиколил много незабравими родни кътчета.

Демир бозан за безсъние

На 5 август се навършват 22 години от кончината на Тодор Живков. Очаква се на този ден внучка му и всички негови близки да посетят Централни софийски гробища, където е погребан.

Най-добрите цени за реклама са в "Зона 98", достигнете до 30 000 читатели на ден ТУК =====>

За Михаил Николов

Прочети още

Веселин Марешки

Марешки: Осигурявам безплатни лекарства за всички над 65 г. и децата до 4 клас!

Веселин Марешки има нова кауза и в момента работи плътно за нея! Заместник-председателят на Народното …

6 коментара

 1. Тодорова

  Комунистическа кранто кого лъжеш с хубавия живот при дядо ти, а говориш за себе си да живя в охолство, а аз бях бедна и лишена от много неща, но сега не съм богата но съм 5 пъти по добре от тогава

  • При негово време безплатно станах инженер,, децата ми безплатно също завършиха висше образование, всеки който не го мързеше имаше работа. Истина е, че заплатите на управляващата партия бяха по-високи , но един пенсионер можеше всяка година да отиде на море или другаде и да се храни нормално!

  • Геор ги новев

   Кой е комунистическа кранта гербаджийски върши нещастни..

 2. Матей юБонев

  Горката, жива да я ожалиш.

 3. При негово време безплатно станах инженер,, децата ми безплатно също завършиха висше образование, всеки който не го мързеше имаше работа. Истина е, че заплатите на управляващата партия бяха по-високи , но един пенсионер можеше всяка година да отиде на море или другаде и да се храни нормално!

 4. По негово време аз макар и син на национализиран (засегнат от мероприятията на народната власт) завърших висше образование, станах инженер, сестра ми също получи висше образование. Баща ни, национализираният, завърши кариерата си на учител като директор на един техникум без да е член на БКП, отличен с орден Кирил и Методи сребърен. АЗ, синът на национализираният баща отслужих редовната си военна служба като лейтенант в ракетни войски.
  За каква диктатура, какви. 5 лева….
  Най-голямата геополитическа катастрофа в историята на България ни донесе 1989 година.
  На 65 години бях принуден да напусна родината си и от тогава вече 7 години работя като инженер в Германия. Тук получих признание което трябваше да получа в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

[adrotate group="1"]