Svetlana Sharenkova 600x370
Проф. Светлана Шаренкова продължава да се бори срещу лъжите за Тодор Живков

Проф. Шаренкова: Комунизмът сложи България на 27 място в света, 30 години слушаме само лъжи!

Светлана Шаренкова направи на пух и прах днешните демократи, близки със западните ни „братя“!

Известната бесепарка Светлана Шаренкова вече повече от 30 години се бори срещу манипулациите и лъжливите данни за тоталитарния режим и най-вече времето на Тодор Живков. Тя категорично не е съгласна, че този период е нещо ужасно в българската история, а напротив, смята го за най-хубавия период на България след Освобождението.

„Толкова много години слушаме лъжите на едни хора, които преиначават историята. А истината е, че комунистите поеха една изключително слаба икономически държава, която тънеше в бедност и мизерия. Тодор Живков успя да докара България до 27-мо място на индустриално развитие в света. Тогава България имаше такъв авторитет пред света, какъвто повече никога няма да има“, твърди известната редакторка.

Проф. Шаренкова отказва да се съгласи с тиражираната в продължение на 32 години информация, че Тато е искал да „продаде“ България на СССР. За нея това е абсолютна лъжа.

svetlana-sharenkova_600x370
Проф. Светлана Шаренкова продължава да се бори срещу лъжите за Тодор Живков

„Другарят Живков никога не е искал България да стане 16 република на СССР, това са долни лъжи. На събранието е имало шеги на тази тема, но такова решение не е взимано“ – разкри в ефир издателката, която е автор на книгата „История на Българската социалистическа партия“.

Според професорката концлагерите също са представени манипулативно в историята. Тя твърди, че те са премахнати през 1962 г. лично от Тодор Живков и той няма никаква вина за тяхното съществуване преди това.

„Тодор Живков беше един модерен държавник, който знаеше как се прави политика, но преди всичко я правеше за българския народ.“ – смята проф. Шаренкова.

Издателката не може да се съгласи и с укорите срещу Живков, че е оставил външен дълг от 10 млрд. лв. Тя твърди, че след началото на промените в СССР България остава без подкрепа отвън и се налага да тегли кредити. Това обаче е нищо в сравнение с настоящите ни задължения.

„Михаил Горбачов е големият предател, който разби една добре смазана машина и това остави България без пари. Тези 10 млрд. се натрупаха в последните години от Живковото управление, когато нямахме друг избор, освен да търсим кредити.“ – разкрива Светлана Шаренкова, която беше кандидат за депутат от БСП и на последните парламентарни избори.

Според нея България трябва да обърне повече внимание на отношенията си с Русия, които са в криза, вместо да се подмазва постоянно на Брюксел и Вашингтон.

Прочети още

Kornelia Ninova 600x370

Ужас! Корнелия Нинова продала България на Запада

Корнелия Нинова говори едно, а прави съвсем друго! Съдържание:Оръжието за УкрайнаНа нож с РадевМобилната наглостКрай …

7 Мнения

 1. ГАЛИН МАРИНОВ КРЪСТЕВ

  ЕВАЛЛА НА ТАЗИ ЖЕНА…САМАТА ИСТИНА ГОВОРИ…КОИТО НЕ Е СЪГЛАСЕН С НЕЯ ДА ВУРВИ НА МАЙНАТА СИ…ИМА МНОГО ПРОДАЖНИ НАГЛИ БОКЛУЦИ КОИТО ОТРИЧАТ ТАЗИ ИСТИНА…

 2. Права сте г-жа Шаренкова. Малоумни и долнопробни идиоти и кретени продадоха България за собствените си интереси и малоумието което предадоха и на техните деца. Продадоха народът Български, за да се величаят и се мислят за Господ. Да ама не тая номер и в България и в света няма да мине. Тия малоумници лъмтящи за велики богатства и пари ще си намерят мястото.

 3. сега като сме в Европа ___ цъфнахме и вързахме и ядем банани, караме потрошили и сме на „“ круиз“““ през цялата година и тънем в лукс и разкош ?!?!?! Ееейййй Божеееее, аман от такива писачи. А помисли малко преди да пишеш.

 4. Права сте г-жо Шаренкова, но днешните демократи ни породадоха и предадоха на Вашингтон и Брюксел. Сега народа тъне в мизерия и бедност. Единственния ни изход е друждата ни с Русия, тогава ще се отървем от цялата пасмина.

 5. Спаска

  Някога нямало портокали и банани – сега има ама не мога да си ги купя ,някога се чакало с години за кола – сега ги има на всеки завой но стари и амортизирани а тогава си купувахме нови за които сега не можем и да мечтаем, ходехме я на море ,я на санаториум сега си плацикаме краката на балкона . Понаправихме си и къщички , вилички и то без заими нали!

 6. Тонка Г.

  За 42 лева почивахме в профсъюзния дом в Пампорово 2 възрастни и две деца.Условия разкош,храна истинска вкусна.Беше хубаво спокойно,разходки в гората .Сега само можем да мечтаем за туй време,децата си спомнят с носталгия за онова време.

 7. ХРИСТО ДАКЕВ

  ИСТИНАТА Е ТАЗИ,КОЯТО ОПИСА г-ЖА ШАРЕНКОВА,. ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ НИЕ ВЕЧЕ КЛОНИМ НЕ КЪМ ТРЕТИЯ , А КЪМ ПЕТИЯ СВЯТ, ако има такЪв!

 8. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *