Каква съвместимост има жена зодия Близнаци с мъж Лъв
Съвместимост на жена зодия Близнаци с мъж Дева, Скорпион, Козирог, Водолей, Риби, Рак и Телец.

Зодия Близнаци (жена). Съвместимост с мъж Лъв, Везни и другите

Каква съвместимост има жена зодия Близнаци с мъж Лъв, Овен, Везни, Стрелец и останалите. Как да действат Дева, Скорпион, Козирог, Водолей, Риби, Рак и Телец.

Жените Близнаци блестят с висок интелект и ярко изразени делови качества. Създават лъжливо впечатление за лекомисленост. Те живеят единствено в днешния ден и винаги се стараят да се реализират в него на максимум и ако може няколко процента повече.

Съвместимост на жена Близнаци

Тя лесно се сработва с другите и бързо се сприятелява. Но в любовта е съвместима със съвсем ограничен кръг знаци. Близначката винаги съхранява здравия си разсъдък и никога не се подвежда по емоциите.

bliznaci-01
Съвместимост на жена Близнаци и мъж Водолей

Тя има оптимална съвместимост с родствената на въздуха стихия – огъня. С огнените знаци създава перспективни и продуктивни делови и любовни отношения. Въздухът и огънят общуват леко и непринудено. Между тях веднага възниква симпатия.

И все пак най-добър партаж жена Близнаци постига с водна зодия – Водолей. И пак с водна зодия – Риби, има най-слаба съвместимост. А пък със земните знаци като цяло не й се получава хармоничен съюз.

Мъж Риби и жена Близнаци

Рибите са символ на интуиция и фантазия, а Близнаците – на разум и ерудиция. Без пресечна точка! Тези знаци грам не си подхождат. Сякаш самата Природа е планирала да ги раздели. И наистина съюзът мъж Риби – жена Близнаци се случва крайно рядко и обикновено е изпълнен с конфликти и неразбиране.

 • Съвместимост 28%: между партньорите зее непреодолима пропаст. Те имат кардинално различни възприятия за живота. Връзката им е изпълнена с трудности и взаимни противоречия. Жената Близнак е твърде активна за мъжа Риба и не е чувствителна към неговите душевни вълнения. Донякъде се установява баланс, ако двамата си сменят ролите: жената да поеме издръжката, а мъжът – домашната работа.
 • Съвместимост в леглото: интимността на тази двойка е ярка и вълнуваща, наситена и разнообразна. Тя постоянно се подхранва от техните интимни фантазии. Но Близначката се държи предизвикателно и извън леглото, а това провокира ревност.
 • Отглеждане на деца: и тук откриваме различни възгледи, поради което децата се възпитават малко хаотично. Родителите често спорят, което се отразява негативно върху мъниците.

Мъж Риби: Как да се държим с него?

Мъж Овен и жена Близнаци

Мъж Овен и жена Близнаци се чувстват прекрасно заедно. Те няма да изпитат тишината на спокойните домашни вечери, задушевната атмосфера на нежност и отдаденост. Но в тяхната връзка винаги ще има свежо чувство, борба за надмощие и опити за завоевание. И никога – равнодушие между партньорите. И двамата са енергични, свободолюбиви хора, които създават по-скоро приятелски отношения.

bliznaci-02
Съвместимост между мъж Овен и жена Близнаци
 • Съвместимост 75%: сходни темпераменти, еднаква склонност към ярък и активен живот. Тази двойка с лекота гради връзката си върху общи интереси и стремеж към изявите. Бракът би бил идеален, ако двамата си осигуряват лично пространство. Главен проблем е свойствената за Овена ревност, която реално се провокира от поведението на жената Близнаци.
 • Съвместимост в леглото: и двамата партньори показват склонност към новото и експеримента, като по този начин изграждат интересен, ярък, наситен и разнообразен интимен живот.
 • Отглеждане на деца: любовта към действието, присъщо на децата, намира незабавен отклик у родителите. Това семейство живее разнообразно, пътешества и се забавлява, докато децата растат с максимално широк кръгозор и без страх от живота.

Зодия Овен, мъж: Съвместимост, характеристика, мнения

Мъж Телец и жена Близнаци

Мъж Телец и жена Близнаци са привлечени още от първа среща, но рядко създават трайни отношения. Телец е човек земен и практичен, а Близнаци – вечно неспокойна и търсеща личност. За него домът е център на вселената, а тя иска да си губи времето покрай семейното огнище. Ето защо тази двойка живее в поредица от конфликти и обикновено Телецът не издържа и си отива.

 • Съвместимост 33%: Телецът е склонен към стабилност и действие по правилата, докато Близначката е непоносимо променлива за него. Но има шансове за щастлив живот, ако партньорите намерят обща цел и заедно я преследват.
 • Съвместимост в леглото: Телецът обича телесните удоволствия, а жената Близнаци е разкрепостена. Това е добро начало, но впоследствие той започва да ревнува заради нейното фриволно поведение.
 • Отглеждане на деца: потомците на тази двойка получават разностранно възпитание. Те са отворени към творчеството и експеримента, но се научават и на ред и дисциплина.
Мъж Близнаци и жена Близнаци
“Демир

И най-крайната пародия на италианско семейство бледнее пред реалността на семейство Близнаци. Буря от чувства, ураган от страсти и взаимни претенции. И всичко това – ден след ден. Бракът на Близнаците е изпълнен с горещи спорове, изясняване на отношенията и многочасови разбори. Не неуморно защитават правотата си. Бракът им често е нетраен, защото и двамата държат на неограничената свобода.

bliznaci-03
Мъж Близнаци и жена Близнаци – една неочаквана комбинация
 • Съвместимост 55%: има голяма вероятност двойката да има еднакви интереси и разбирания за живота. Партньорите обичат движението, смяната на обстановката, пътуванията. Не се тревожат, ако домът е в пълен хаос. Проблем възниква, ако интересите са различни. Тогава Близнаците трудно намират общ език помежду си.
 • Съвместимост в леглото: те са разкрепостени в интимността и отлично се допълват. Интимният им живот е интересен и вълнуващ и постоянно се самоподхранва с нови идеи и експерименти.
 • Отглеждане на деца: има риск родителите да постъпват различно от това, което говорят. Тогава децата изпадат в стрес – как да постъпват, кога биха получили одобрение? В същото време животът им е интересен, те пътуват много и получават разностранно развитие.
Мъж Рак и жена Близнаци

Съвместимостта в любовта на тази двойка се стреми към максимума – 90%, но в брака тя не надхвърля 50%. В тези отношения на първо място излиза физическото привличане, общуването им е непринудено и искрено. Те са по-добри любовници, отколкото съпрузи. Различията им изпъкват в ежедневието. Ракът и Близначката имат различен темп на живот. Дори ходят и говорят с различна скорост. За него домът е всичко, за нея – нищо. Тя не е домакиня и не иска да бъде.

 • Съвместимост 67%: има шанс тази двойка да постигне пълна хармония. За целта жената трябва да въвлече Рака в активния си живот, да го научи да бъде по-позитивен и гъвкав спрямо промените в живота. При тези обстоятелства мъжът се вдъхновява и получава допълнителна енергия. Партньорите са доста различни, но се разбират добре.
 • Съвместимост в леглото: добра. Опира се на романтиката, положителните емоции, нежността и разбирането. Възможно е в леглото да се настани скуката, но и двамата имат капацитета да се справят с такава ситуация.
 • Отглеждане на деца: партньорите имат различни подходи, но проблемът е, че се стремят да възпитават не само децата, но и своята половинка. Ако преодолеят желанието за надмощие, децата им ще се почувстват комфортно.
Мъж Лъв и жена Близнаци

Мъж Лъв приема партньорката си за своя собственост, а това е последното, което би приела една Близнаци. Този съюз се оказва наистина фатален за Лъва, защото идеалът му за семейство и оглавяване на рода се препятства от антидомакинята Близнаци. Доста по-добре стоят нещата, ако Лъв и Близнаци се срещнат в зряла възраст. Тогава те създават здраво семейство, а ежедневието им почти мирно.

 • Съвместимост 48%: в началото на връзката мъжът Лъв показва уменията си в ухажването и съблазняването на жената Близнаци. По-нататък има всички условия за добър брак. Партньорите имат сходни характери, близки жизнени принципи, обичат активния и разнообразен живот. Проблемът е, че се пораждат конфликти – за банални и дори маловажни неща, но те рушат иначе хубавата връзка.
 • Съвместимост в леглото: за интимния живот на мъжа Лъв и жената Близнаци е характерно преплитане на любовта и тези три неща. Той по навик се старае да подчини партньорката си, а тя охладнява и се дистанцира.
 • Отглеждане на деца: в повечето случаи децата са под постоянен контрол. Лъвът държи да бъде слушан и почитан, а майката имат свои разбирания за възпитанието.
Мъж Дева и жена Близнаци

Мъж Дева не обича да гони вятъра, а с неспокойната жена Близнаци му се налага да го прави. И все пак ако бракът им пропадне, вината е в дамата. Дева е настроена за сериозни отношения и ще направи всичко, опитвайки се до последно да спаси своя брак. Но този съюз има много положителни страни и си струва да бъде съхранен. Близнаци освежава живота на рационалната Дева, а тя придобива интересен опит, от който не нуждае.

 • Съвместимост 38%: различие в характерите и интересите предполага ниския процент на съвместимост. Но партньорите са интелигентни и виждат точките на разминаване. При добро желание те могат да изгладят връзката си и дори да компенсират слабостите на своя партньор.
 • Съвместимост в леглото: добра. Интимният им живот се отличава с пълнота и яркост на емоциите. Мъжът дава качество и стабилност, а жената – емоции и експериментиране.
 • Отглеждане на деца: в това семейство често възникват неразбирателства, породени от различните възгледи за отглеждането на децата. Пред мъниците се изправят различни приоритети и те растат в нестабилна емоционална среда.
Мъж Везни и жена Близнаци

Прекрасна любовна съвместимост от почти 90% и добра брачна от над 60%. Този съюз изглежда странен, но в живота го срещаме доста често. Везни и Близнаци са еднакво емоционални и с променливо настроение. Затова се разбират доста добре. Проблемът е, че той действа прекалено бавно. Плюсът му е, че си затваря очите за нейните пропуски. Бракът тук е доста стабилен и издръжлив.

характеристика на жена близнаци
 • Съвместимост 73%: визуално тази двойка изглежда необичайно, но има огромен потенциал. Връзката им съществува с десетилетия, без да се изхаби, докато околните очакват скорошното й разпадане. Истината е, че семейният живот на Везните и Близнаците остава скрит дори за най-близките. А партньорите имат общи теми и интереси, непонятни за останалите.
 • Съвместимост в леглото: добрите отношения в живота се пренасят и в леглото. Интимността им се гради върху романтиката, нежността и вниманието. Тук няма желание за доминиране, което опростява отношенията.
 • Отглеждане на деца: родителите обграждат децата си с внимание, грижа и ги осигуряват материално. Малките живеят комфортно и разнообразно. Проблемът е, че не винаги големите имат време за децата си.
Мъж Скорпион и жена Близнаци

Страст и ревност – под тази егида Скорпион и Близнаци създават уникални любовни отношения (съвместимост 90%) и не толкова добър брак (40%). Тук не е изключена любов от пръв поглед. Ако той е по-възрастен, съюзът е по-здрав и пълноценен. Зрелият Скорпион сдържа ревността си и по-лесно прощава. В крайна сметка той е очарован от нейната живост и непосредственост.

 • Съвместимост 50%: различия в разбиранията създават куп сложнотии в съвместния живот, но това не изключва връзката да бъде здрава и продължителна. Проблемът е, че Скорпионът иска да владее напълно, а Близначката държи на свободата си. Ако мъжът заеме позицията на надежден защитник, връзката ще бъде успешна.
 • Съвместимост в леглото: прекрасна. Интимният живот е интересен, разнообразен, ярък. Проблемът е, че Скорпионът е ревнив и пренася това в леглото.
 • Отглеждане на деца: по-голяма възпитателна роля има мъжът. Той взема решенията и постоянно конфликтува със съпругата си. За щастие партньорите се въздържат да се карат пред децата.
Мъж Стрелец и жена Близнаци

Няма да видите другаде максималната любовна съвместимост: Мъж Стрелец и жена Близнаци си пасват на 100%. А в брака – на изключителните 70%. Те създават ярка, нетрадиционна двойка, която може да остане завинаги заедно. При все, че и двете зодии са независими, не особено настроени за семейство и не особено влюбени в дома. Те не си изискват клетви и подписи, но се привързват невероятно един към друг. Общата им любов към приключенията и пътешествията поддържа ежедневието им интересно и вълнуващо.

 • Съвместимост 66%: сходни по дух и характер, тези партньори имат всички шансове да изградят идеалното семейство. Те са открити и комуникативни, винаги намират общ език помежду си и с околните.
 • Съвместимост в леглото: склонни към свободни отношения, партньорите са способни да превърнат интимния си живот в полет на въображението.
 • Отглеждане на деца: семейството е хармонично. Родителите влагат много от свободното си време за общуване с децата, главно за тяхното развлечение и игри. Те се превръщат в истински приятели на потомците си и изграждат доверителни и открити отношения.
Мъж Козирог и жена Близнаци

Разум или сърце? Стих или проза? Лед или пламък? Странният съюз между Козирог и Близнаци илюстрира пълен абсурд – зад привидната несъвместимост се крие доста добър шанс за здрав брак и дълготрайни отношения. Тя е стремителна и независима, той – консервативен и семеен тип. Но някак си те допълват и създават стабилност. Ако жена Близнаци е много по-млада от Козирога, перспективите за връзката са още по-добри.

bliznaci-05
Козирог и Близнаци – единение на леда и огъня
 • Съвместимост 55%: различни по характер, тези партньори трябва да положат усилия, за да развият щастливи отношения. Жената е твърде енергична за Козирога. Но той умее да уравновесява своята непостоянна половинка, а Близначката е съгласна да пожертва някои свои принципи заради мъжа си.
 • Съвместимост в леглото: партньорите получават удоволствие от интимния си живот и с времето все повече се разкрепостяват. Тогава се поражда и много силна страст.
 • Отглеждане на деца: Близначката и Козирогът имат различни разбирания за възпитанието. Но те толкова силно обичат децата си, че винаги се стараят да им дадат най-доброто. В името на потомците си те намират компромиси и създават комфортна атмосфера в семейството.
Мъж Водолей и жена Близнаци

Тази двойка няма време да скучае. Любовната съвместимост е 90%, брачната – 55%. Показателите са по-лоши, отколкото за двойката Стрелец – Близнаци. И все пак тук виждаме по-хармоничен комплекс. Любознателните натури се надушват и са прекрасна компания за другия. Интересно им е заедно, постоянно индуцират нови и свежи цели. Те са супер двойка, защото им е по-интересно заедно, отколкото поотделно. При цялата си любов към независимост, тези партньори се сработват на „хормонално“ ниво и нататък всичко им е се лее по вода.

 • Съвместимост 78%: този чудесен процент се обяснява със сходните темпераменти. Не е изключено бързо и страстно влюбване. Партньорите се възприемат със своите особености и си оставят необходимата свобода. Приятелските отношения имат същото първостепенно значение, както и любовните.
 • Съвместимост в кревата: Водолеят не се числи към най-страстните знаци, но позволява разнообразие в интимността. Това напълно удовлетворява Близначката, която търси емоционална наситеност в леглото.
 • Отглеждане на деца: мъжът Водолей и жената Близнаци са отлични родители. Те винаги решават въпросите без конфликт и напрежение. Показват чудесно разбирателство помежду си и с децата. Атмосферата в семейството е прекрасна.

Още в текста: Характеристика на жена Близнаци. Стихия, планети, камък, талисман и др.

Обща характеристика на жена зодия Близнаци

За Близнаците са създадени клишета, които са верни. Тя е непостоянна. В нея живеят двама, а може и повече на брой човека. Жената Близнак съзнава тази своя особеност, но не може да обясни защо нейното настроение и поведение се изменят така начесто.

характеристика на жена близнаци

Жената Близнак е особен характер. Спасява я нейната неустоима обаятелност. Ако не, тя би била непоносима заради отрицателните черти на характера си. Интересното е, че близките, приятелите и дори по-далечните познати с лекота възприемат и се примиряват с нейните недостатъци.

Евелина Лютова

Близнаците обичат да говорят. За своя радост – говорят интересно, ерудирано и си заслужава да бъдат чути. С тази жена никога не е скучно.

Характеристика накратко

 • Стихия: въздух. Всички „въздушни“ хора (+ Водолей и Везни) са подвижни, дейни, жизнерадостни, възприемчиви. В Близнаците въздухът е променлив – ту топъл, ту хладен, ту ураганен. А понякога всичко това заедно.
 • Планета: Меркурий дава взаимна свързаност, обмен, оформяне на мислите, предаване на информация. Оттук идва интелектуалната сила на дамите Близнаци и тяхната разностранност. Те са любознателни и способни да анализират. Бързо „разглобяват“ нещото на съставните му части, усвояват го и превключват към следващото интересно нещо.
 • Камък талисман:  жените Близнаци рядко са щастливи в ранните си връзки. За да имат здрав брак, построен върху любов и взаимно разбиране, те трябва да носят яспис. Този камък допринася за взаимността на чувствата, дава разбиране и топлина в отношенията.
 • Амулети: най-подходящ символ е сребърното или златно ключе, закачено на верижка на врата. В сложна ситуация то трябва да се държи в дясната ръка. Други – маска, ръце, звезди, змия.
Външност на жена Близнаци

Тя е стройна, източена, но не непременно слаба. Просто е сложена пропорционално, с една ненатрапчива симетрия, която се възприема като красота.

Черти на характера

Жената Близнаци обича запознанствата, новостите, общуването.

Близначките не понасят скуката, самотата, бездействието. Те могат да им докарат депресия или още по-сложно разстройство. Тези дами обичат периодично да излизат пред публика. Интересуват се само от умни хора и биват автоматично отблъснати от мързеливците и неудачниците.

Тези жени са добри приятели. Винаги имат под ръка полезен съвет и откликват за помощ. Но никак не е лесно да ви помогне Близначка. Тя си има свое мнение, твърдо и категорично,  и няма да ви го спести.характеристика на жена близнаци

Впрочем, жената Близнак умее да обижда, без да се усеща. Тя не иска да обижда, дори не разбира защо и как е обидила. Общуващите с този знак просто трябва да го приемат в пакет – с всичките му негативи. Това не е толкова трудно, защото Близнаците са жизнерадостни и носят около себе си лекота и оптимизъм.

Здраве

Жената Близнаци страда от неприятни усещания в мускулатурата и ставите, от главоболие, от дихателни болести и патологии на нервната система. Склонна е към развиването на астма, респираторни инфекции, алергии.

Главното за Близнаците е да се наспиват.

Кариера и финанси

Те могат да харчат неразумно и обратното – да бъдат крайно икономични във всичко. Въпросът е, че за Близнаците парите означават свобода и възможност да получават това, което желаят в дадения момент.

Жената Близнаци умее да печели. Тя харчи според своите интереси в момента. Ако е решила да инвестира или да обзавежда, спира всеки друг разход. Може да изглежда, че харчи без план, но всъщност тя винаги постъпва по един и същ начин – финансира своите приоритети.

Отношения с жената Близнаци

Ранните връзки на дамите Близнаци са неуспешни. Ранните бракове са белязани от проблеми. За този знак е присъщо бързо да се насити на партньора. Най-близкият й и обичан днес човек утре може да й стане напълно чужд.

В романтичните отношения жената Близнаци прилича на своята стихия – въздуха. Тя е ту гореща, ту хладна. Винаги активна, подвижна, непостоянна. Вятърът духа от различни посоки и обърква партньора.

И все пак Близначките са много желани. Те привличат със своята общителност, с разностранните си интереси, със своята ерудиция и интелект. Интересни личности са. Освен това обичат да флиртуват, да кокетничат, търсейки комплименти и внимание.

Любов

Жената Близнаци старателно избягва обстоятелства, при които има риск да изгуби свободата си.

Тя не е готова на компромиси. Мечтае за чиста искрена любов, за идеални отношения, които рядко съществуват в реалността. Затова Близначката нерядко страда от самота.

Ако намери човек, който да отговори на високите й изисквания, тя е способна да изживее пълното щастие и да направи целия свят около себе си много щастлив.

Още информация и източници на английски: Съвместимост на жена Близнаци с мъжете от различните зодии. * Как действа жена зодия Близнаци в любовта. * Отношения с жена зодия Близнаци.

Брак

Омъжената жена Близнак ще си върши работата вкъщи, но по необходимост. Ще го прави умерено добре, без особено енергийно вложение. Тя е умна, сръчна и се справя с няколко неща едновременно, но домакинството не е нейното поприще.

Мъж на мечтите

Идеалният партньор за жената Близнак е лишен от ревност. Той би я посрещнал с чаша кафе в 5 сутринта, когато тя се връща от обществено събитие.

Освен това той трябва да е въплъщение на търпението и хладнокръвието.

Как да завоюваме жената Близнаци?

В любовта тези дами се водят от емоциите и чувствата си, които взимат връх над разума. Но тяхна категорична потребност е да установят интелектуална съвместимост с партньора. Връзки, построени върху страстта, бързо се разпадат.

Повече за сродните души на Близнаците във видеото:

Прочети още

Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния здрав и свеж вид.

5 стъпки за правилно почистване на лицето

Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния …

3 Мнения

 1. Стефка Господарска

  Жена близнаци е трън в гащи. Много енергия изпива. Пари не толкова, не е алчна, но иска много внимание и истински интерес. Дъщерите и двете са близнаци, да са ми здрави.

 2. Исмаил

  Съвместимост на жена близнаци ли? Тя е съвместима само със себе си. Даже с други близнаци не мели брашно. Личен опит!

 3. Вяра Кирилова

  Жена Близнаци и мъж стрелец е супер съчетание, както и обратното. Много готини двойки познавам. Малко си падам по астрология и съм чела защо си пасват – от енергиите, които протичат в тях е. Просто са си от едно „село“.

 4. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *