Жена Дева

Жена Дева: Съвместимост. Характеристика на зодията

Как да различим жена Дева – характеристика. Лъвска стихия, управляващи планети. Уникалните черти и негативите. Външност От какво страда? Професия и кариера, пари и благополучие

Още в текста: Секс, любов и брак с жена Дева. Как да я спечелим? Мъж на мечтите. Съвместимост по зодии – с кои мъже си пасва най-добре

Казват, че сред Дева има повече неомъжени жени в сравнение с другите знаци. Тук няма вина името на зодията. Трудно се намира мъж, който да удовлетвори всички изисквания на Девата. Освен това тя си прави бързи изводи върху минимална информация и се разминава с някои подходящи мъже.

Дева не е студена, разсъждаваща личност, неспособна на чувства. Просто тя умее да се държи в ръце. Не демонстрира емоциите си.

Типичната Дева е сериозна и скромна, с отлично възпитание. Животът й минава в стремеж да се самоусъвършенства.

Как да живеем с Дева и да бъдем щастливи? Разказваме!

Обща характеристика на всяка жена Дева

Интелект и остър ум – това откриваме във всяка жена Дева. Тя е полезен съветник, безценен помощник в ситуации, когато други се предават.

характеристика на жена дева

Мнението на мнозинството за Девата не е авторитет. Тя се опира единствено на собствените си разсъждения. Взема сама отговорни решения. Поставя високи изисквания към себе си и околните.

Така погледнато, общуването с Дева не е леко – ако не сте на ниво. Но неимоверно облекчава живота.

Характеристика на знака накратко

 • Стихия: земя. Тя придава на Девите сдържаност, практичност и материализъм. Затова тези жени са консервативни и чувствени едновременно. За мнозина те са загадка, която не се поддава на обяснение. Девите обичат противоположния пол, но само при определени условия си позволяват да се увлекат.
 • Планета: Меркурий, една от най-бързите планети. Тя управлява Дева и Близнаци, дарявайки им силно развит аналитичен ум. Под влияние на Меркурий жената Дева винаги се опитва да осмисли и систематизира случващото се. Тя е роден наблюдател – забелязва и най-малките човешки недостатъци.
 • Камък талисман: Нефрит, камък на спокойствието. Сердолик, който помага за вътрешното развитие на човека. Сапфир, камък на мъдростта. Ахат, стимулатор за духовно пробуждане. Яспис, камък на живота. Малахит, камък на здравето. Топаз, камък на вътрешното пробуждане.
 • Амулети: изображения и фигури на скакалец, куб, на знака Дева.
 • Подходящо местожителство: Дева избира от гледна точка на практичността. Мястото трябва да е удобно, домът – да е целесъобразен, съобразен с броя на членовете в семейството и техните нужди. Жените от този знак си падат по екологичните решения и природните материали. За интериора предпочитат минималистичния стил. Всичко, което поставят в дома си, се избира според ползата от него.
 • Подходящ цвят: като консервативна личност тя обича сиво, бяло, кафяво, зелено – земни цветове.
 • Неподходящи цветове: ярки, наситени с вибрациите на стихията огън.
 • Метал на Дева: олово, мед.
 • Щастливи числа: 3, 5, 6, 12, 20, 27.

Външност на жената Дева

Дева е женски знак, но типичната външност на дамите се отдалечава от женствеността. Стихията земя отнема дамската закръгленост, прави чертите по-релефни и изсечени. Усещането за суховатост се засилва от задълбоченото и сериозно изражение на лицето на жените Дева.

С възрастта повечето Деви слабеят. Не рядко в пенсионна възраст те имат същия обем на талията, както и в младостта. Ръстът е над средния, макар че не са високи. Те са стройни, с по-дълги от обичайното ръце и крака. В Девите има някаква асиметрия в тялото и лицето.

Главният принцип в обличането е: нищо ярко, вулгарно, екстравагантно.

Черти на характера

Девата прекалено много се тревожи. Може би защото тя не допуска, че някой друг може да решава нейните проблеми. Тя се доверява на разума, а не на интуицията. Когато се изправи пред задача, тя е обмисля, без да намесва чувства.

Сред Девите има много работохолици. Тя е уверена, че трябва да изработи това, което желае. И че ако желае нещо добро, трябва да си го направи сама.

Жената Дева е и много предпазлива. Обмисля внимателно всички рискове и възможни развития на даден проблем, далеч преди да се захване с него.

Домът на тази жена изглежда така, сякаш в него никой не живее. Всяко нещо, дори най-дребното, е точно на мястото си. Чистотата е идеална. Всичко е практично, целесъобразно, обмислено. Няма излишни неща, декорации, забравени в прах вещи.

жена дева съвместимост
Тя е сръчна и способна. И не я мързи

Тя обича да приема гости, стига да не са много на брой и да не й разбъркват къщата. Ако някой остави петна или покаже лоши маниери, едва ли ще бъде поканен пак. Жената Дева очаква от другите същата акуратност и любов към чистотата, каквато изпитва самата тя. И недоумява, ако срещне различни хора.

10 неща, присъщи само на жена Дева:

 1. Тя ще ви изтрие от живота си, ако сте я обидили. Не като отмъщение, а заради справедливостта;
 2. Тя не е наивна. Притежава дълбока мъдрост, която излиза извън рамките на обикновените разбирания;
 3. Тя обича да говори. Ето най-бъбривият знак. Няма да я спрете с намеци, трябва грубо да прекъснете разговора, ако нямате повече време;
 4. Само Дева разбира какво е акуратност, организираност, пунктуалност, методичност. Тя не е обсебена, просто бърза да приключи възможно най-експедитивно;
 5. Тя винаги е права. Ако сте навлезли в тема, която я интересува, очаквайте поток – не, порой от информация;
 6. Дева никога не греши. Ако оспорвате това, погледнете предишната точка;
 7. Дева крие емоционалното си състояние. Трудно ще ви е да я „прочетете“;
 8. Дева е лоялна – това е нейна слабост. Когато обича, тя е вярна до смърт. Дори предателството не унищожава предаността на Девата;
 9. Дева се отдава от все сърце. Вие сте щастливец, ако сте заслужили любовта и предаността на Дева. Тя няма да ви зареже, защото… вижте точка 8;
 10. Дева цени финансовата безопасност и осигуреност, привързана е към материалните блага.

Типове жена Дева

 • От първа декада – тя е под влияние на Слънцето. За нея са характерни спокойствие, чувство за хармония, влечение към пасивен живот. Води се от логиката;
 • От втора декада – под влияние на Венера. Характерни са прикритост, отчужденост, затвореност. Чужди са й мигновените пориви, винаги е внимателна и благоразумна;
 • От трета декада – под влияние на Меркурий. Тя е скромна, находчива, понякога ленива. Късно влиза в брак. По-силно изразена властност, раздразнителност, понякога – неразумност и високи изисквания.

Здраве

Физически това е най-здравият знак. Тя създава обратно впечатление, защото спазва всевъзможни режими, приписва си симптоми на всевъзможни болести и се има за болна. Но тя живее дълго и боледува само по изключение.

Слаби места са корем и черва. Страда от възпаления, диария, колити, гастрити. Друга уязвима област са нервите – развива психози, фобии, мании.

Професия

Тя веднъж избира професия и я следва докрай. Обикновено се реализира в практически области. Жена Дева е изключителен изпълнител: точна, бърза, ефективна. Успешна е в професии, които изискват съобразяване и логични изводи. От Дева излизат прекрасни фармацевти, лекари, диетолози, ветеринари, масажисти и всичко останало, свързано със здравето.

Бизнесът не е най-подходяща сфера за Дева, защото тя не обича риска и не е гъвкава.

Идеална реализация: администратор, организатор.

Кариера и финанси

Парите са от значение за Дева. Те са внимателни и икономични, знаят цената на всяка заработена стотинка. Не биха харчили големи суми, още по-малко в несигурни начинания.

Евелина Лютова

Като представител на земната стихия, жена Дева е прагматична, държи разходите под контрол и планира много разумно покупките си.

Дева е икономична, но не прави компромиси с комфорта. Тя държи на доброто материално обезпечение, търси да заработва добре, за да си осигурява добър живот. В този смисъл кариерата я интересува, само ако ще й донесе повече материални блага.

Отношения с жената Дева

Сексуалност

Жената Дева е скептична към секса. Смята, че възторгът от интимната близост е силно преувеличен. Искри, привличане, феромони – това са приказки за романтични мечтатели. Девата знае, че сексът е естествена потребност на организма. За нея друго има значение – духовият аспект на отношенията.

Тя предпочита да се занимава с любов на своя територия. Очаква, че така ще контролира ситуацията. В спалнята й цари приятен полумрак, телефонът предвидливо е изключен. Леглото е застлано с искрящо бяло бельо. Нейната цел е да предостави на партньора си максимално блаженство.

Любов и брак

характеристика на жена дева
Тя изглежда хладна, но само защото умее да се контролира

В отношенията с мъжете Дева често я преследват трудности поради неразбирателство с партньорите. Дори да е силно влюбена, тя остава затворена и не разкрива напълно душата си. Допуска до себе си мъже, които отговарят на високите й изисквания. Не приема лошо възпитание, използване на жаргон.

Сред силния пол жена Дева провокира интерес със своята уравновесеност и женственост. Ако я обидите или се скарате, купувайте цветя и отивайте първи да се сдобрите. Тя не приема критика и няма да се признае за виновна. Просто се извинете. Това е формулата за успешен брак с жена Дева.

В семейния живот Дева е чистоплътна, почтена, вярна. Тя не се впуска в интрижки, не флиртува, не изневерява.

Мъж на мечтите

Дева предпочита мъже – патриоти, от силовите професии – военни, охранители и др. Мъжът трябва да умее самостоятелно да създаде дом, да осигури добър живот.

Същевременно Дева се интересува от интелектуално развити и комуникативни партньори. На нея трябва да й е интересно да разговаря с него.

Хубаво е мъжът да цени парите.

Как да завоюваме жената Дева?

С изряден външен вид, възпитание и добри маниери. С умереност и спокойствие. Мъжът не трябва да бърза при опознаването. Девата не се целува на първа среща, с нея трябва да се почака и за интимността.

Жената Дева като майка

Майчинският инстинкт не е много развит при жена Дева. Обикновено тя се ограничава с раждането на едно дете. След като го е родила, се отнася много отговорно към възпитанието му. Тя приема родителските отговорности точно като дълг, задължение, грижа. И изпитва постоянна тревога, че не е на ниво.

Майката Дева държи на интелектуалното развитие на детето. Придава голямо значение на неговия успех. Мъниците биват обгрижени напълно, но емоционално едва ли ще бъдат напълно удовлетворени. Девите трудно се разбират с децата си и нерядко възникват сложни отношения.

Подарък за жената Дева

Няма да ви изненадаме: Дева желае практични подаръци. Но практичен не значи от магазина за кухненска посуда. Трябва да е нещо целесъобразно и полезно. Да влиза в работа всеки ден.

Дева се дразни от ненужни вещи и не иска да им отделя място в дома си. Купете й бяла тениска, която става за всичко, и тя ще е ок. Одеяло, мебели, аксесоари за телефона й, калкулатор, дори кутия с инструменти – защо не.

Не купувайте сувенири. Не разчитайте особено за цветята и бонбоните. Не залагайте на декорации, картини, статуетки.

ТУК: Хубави идеи за практични женски подаръци, точно като за Дева. 

Съвместимост на жена Дева

Като земна стихия, Девата най-добре се съчетава с водните хора. С огъня й е трудно да контактува, създават се разногласия.

Най-сложно й е със сродните на нея земни хора и главно – с въздушните. Те спорят и конфликтуват. Връзките между тях нерядко са проблемни.

Мъж Риби и жена Дева

 • Съвместимост 44%: средна към лоша. Имат несъвместими разлики в темпераментите и основните жизнени принципи. Трудно намират общ език. Приспособяването е бавно и изисква усърдие. Но ако се случи, партньорите само ще спечелят. Девата придава вяра в собствените сили на неуверената Риба, а Рибата придава повече топлота и задушевност в живота на суровата дисциплинирана земна жена.
 • Сексуална съвместимост: разликата в темпераментите се отразява и на интимния живот. Девата търси баланс между телесни и душевни наслади, а Рибите изживяват всичко в момента, отдавайки се на емоциите си.
 • Като родители: също несъвместими. Майката учи децата на ред и дисциплина, пренебрегвайки емоционалния им живот, бащата дърпа към творческото развитие.

Мъж Риби: Как да се държим с него?

Мъж Овен и жена Дева

 • Съвместимост 33%: слаба заради липсата на общи интереси. Възможности за взаимно разбиране почти няма. Девата се стреми към надеждност и ред, Овенът не се приспособява към графици.
 • Сексуална съвместимост: природната хладина и отсъствие на емоции при Девата провокира аналогична реакция в иначе страстния Овен. Но за него това е проблем и той ще търси вина – първо в себе си.
 • Като родители: разнопосочни в целите си. Майката държи на дисциплината, бащата – на креативността и нестандартното мислене. Тя иска да има ред при всяко положение, а той жертва реда за по-високи ценности.

Зодия Овен, мъж: Съвместимост, характеристика, мнения

Мъж Телец и жена Дева

 • Съвместимост 65%: те са способни да създадат спокойна, хармонична и продължителна връзка. Отношенията естествено стъпват върху взаимно доверие и желание да се правят компромиси. Мъжът Телец и жената Дева обичат в еднаква степен порядъка, така че заедно те се чувства в собствени води и им е приятно. И двамата се стремят към уреден материално живот.
 • Сексуална съвместимост: хармонията и взаимното разбиране достигат максимума си при тази двойка. Консервативността на Девата не създава проблем – за Телеца и тя е интересна за изследване територия.
 • Като родители: те са единомишленици по въпросите на възпитанието, поради което оказват двойна преса върху децата. От тях се изисква ред и дисциплина, а в същото време биват ограничавани от вещи, които изискват значителни материални разходи.

Мъж Близнаци и жена Дева

 • Съвместимост 40%: връзката има потенциал, ако партньорите открият общи интереси. Иначе Девата трудно „мели брашно“ с въздушните хора. Те са така различни – хаотични, импулсивни, непредвидими… като плаващи пясъци под краката на един земен човек.
 • Сексуална съвместимост: в интимен план Близнакът предоставя неочаквано разнообразие и емоционалност. Дева би се обогатила, ако не се измъчва от ревност.
 • Като родители: диаметрално различни разбирания за детското възпитание, дневния режим, целите на обучението, бъдещето и т.н. Родителите постоянно спорят, а децата трябва да избират между техните позиции.

Мъж Рак и жена Дева

 • Съвместимост 90%: ето две сродни души, които се привличат неустоимо от първия до последния миг. Те показват почти максимална съвместимост, сякаш са един човек. Грижа, внимание, общи интереси, материални цели, уреждане на дома – по всички теми те са в синхрон.
 • Сексуална съвместимост: добра. Страстта не е тяхна характерна черта, но и двамата са ок с това. С времето те се освобождават и генерират повече емоционалност.
 • Като родители: грижливи, внимателни, заинтересувани. Но оказват по-голяма от нужната опека, отнемайки правото на лични решения.

Мъж Лъв и жена Дева

 • Съвместимост 68%: обединява ги привързаността към семейните ценности. И двамата са готови да жертват лични неща зарази семейното и материалното благополучие. Ценят хубавия дом, комфорта, спокойствието у дома. Добре се разбират и са отлични спътници в трудностите
 • Сексуална съвместимост: средна. За двойката е характерна неравномерност в отношенията. Първо интимният им живот е многообразен и интензивен, но с времето сексуалният интерес намалява. Има риск от пълно прекратяване на секса.
 • Като родители: любящи, грижовни, отдадени. Осигуряват всичко необходимо в материален план, но и много изискват.

Мъж Дева и жена Дева

 • Съвместимост 62%: повече от добра. Те имат идентични разбирания. Еднакво отговорни и последователни са. Еднакво не обичат изненадите и следват предварително начертаните планове. В такива семейства няма изневери, спорове, кавги. Животът е леко банален, но благополучен.
 • Сексуална съвместимост: добра. Партньорите са си верни, макар и не особено страстни.
 • Като родители: липсва им жизнерадост, лекота, забавление. Би трябвало да олекотяват подредения дисциплиниран живот с повечко забавления.

Мъж Везни и жена Дева

 • Съвместимост 62%: добри шансове за семейно щастие. Те строят отношенията си върху взаимно доверие и уважение. На битова почва няма конфликти, защото Везни и Дева умеят да се напасват. В тази връзка Везните стават по-рационални, а Девата – по-женствена.
 • Сексуална съвместимост: необходимо е да поработят над емоционалността и страстта в леглото. Но Везните могат да „отпуснат“ Девата и да позатоплят природно хладния й нрав.
 • Като родители: чудесни. Те са отговорни, внимателни, стремят се да дават на децата всичко, на което са способни – в духовен и материален аспект.

Мъж Скорпион и жена Дева

 • Съвместимост 78%: те провокират интереса на другия и винаги са си интересни. Макар да не са с идентични характеристики, те се привличат. Склонни са да се подкрепят и бързо намират изход от неразбирателството. Обединяват ги любовта към материалния комфорт, за който са готови да се трудят с общи усилия.
 • Сексуална съвместимост: добра. Доставят си взаимно удоволствие, но не са застраховани от  проблеми главно от психологически характер. Девата е малко хладна за разбиранията на Скорпиона. Нещата се оправят, ако тя се научи да показва повече жив интерес.
 • Като родители: отдадени и грижовни. Те акцентират върху материалните условия и децата им растат осигурени и задоволени. Интересуват се и от духовното им развитие.

Мъж Стрелец и жена Дева

 • Съвместимост 46%: първоначално те са привлечени, заинтригувани. С времето се проявяват логичните противоречия. Девата не се примирява с авантюризма на Стрелеца, а той не приема нейните пунктуалност и интерес към подробностите.
 • Сексуална съвместимост: тя зависи от духовната близост между партньорите. Емоционалният и страстен Стрелец „размразява“ консервативната Дева.
 • Като родители: имат разногласия.

Мъж Козирог и жена Дева

 • Съвместимост 81%: много висока. Те имат шанса за дълъг и успешен семеен живот. Трезво и практично гледат на живота, обичат стабилността и увереността в утрешния ден. Имат ясни цели и общи стремежи. Посвещават време един на друг.
 • Сексуална съвместимост: отстрани изглеждат хладни, но са изградили чувствени отношения. Вярно, между тях няма романтика, но има страст и удоволствие.
 • Като родители: приоритетът им е семейството и посвещават на децата цялото си свободно време. Те са топли и грижовни, стремят се да създадат максимално комфортни условия за живот.

Мъж Водолей и жена Дева

 • Съвместимост 28%: доста ниска. Те са трудни за примиряване типажи, между които пропастта само се увеличава с времето. Девата е пределно рационална и живее по свои правила. Изисква това и от Водолея, а неговата същност е лекота и свободолюбие. Налагането на твърди рамки разваля връзката.
 • Сексуална съвместимост: също ниска. Противоположностите тук не се привличат, а обратното. Партньорите остават неудовлетворени.
 • Като родители: имат разногласия относно приоритетите във възпитанието и нерядко ги разрешават пред децата.

Да видим какво разказва Ванеса за Девите – видео:

Източници:

Характеристика на Девата 

Любов, интимност и мъже в живота на Девата 

Съвместимост между знаците 

Прочети още

Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния здрав и свеж вид.

5 стъпки за правилно почистване на лицето

Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *