Мъж Дева. Съвместимост. Характер и подходяща жена. Как зарязва мъжът Дева? Как е в любовта?
♠ Точният талисман, амулет ♠ Външност на мъж Дева ♠ Черти на характера ♠

Мъж Дева. Съвместимост. Подходяща жена

Мъж Дева. Съвместимост. Характер и подходяща жена. Как зарязва мъжът Дева? Как е в любовта? Какви мнения дават другите зодии за него?

Мъжът Дева е изключително лоялен, надежден и отдаден партньор. Този скромен земен знак търси стабилност и сигурност във взаимоотношенията си. Най-съвместими с мъжа Дева са жените Телец, Козирог и Рак. Те разбират неговата нужда от практичност и преданост. Осигуряват му емоционалната подкрепа, от която се нуждае, без да го притискат.

Жената Везни обаче може да е твърде повърхностна и непостоянна за взискателния мъж Дева. Тя няма да оцени в достатъчна степен грижите му. Овенката пък е твърде импулсивна и егоцентрична за методичния перфекционист. Тя ще се раздразва от бавните му реакции и постоянните оплаквания.

В любовта си мъжът Дева е изключително внимателен към нуждите на партньорката си. Той помни всеки детайл за нея и полага много усилия да я задоволява. Според другите зодии обаче понякога мъжът Дева може да бъде прекомерно критичен и твърде фокусиран върху дребните неща в живота. Той се притеснява твърде много и е склонен да се отдръпва в себе си.

Но ако намери подходящата жена, която да го разбира и цени, мъжът Дева може да бъде един от най-преданите партньори в зодиака. Той ще направи всичко по силите си, за да задоволи любимата си.

Знакът Дева прилича на ръкописно «Т» със завита опашка. Това е езотерично изображение на женските репродуктивни органи – девствени и скрити. Олицетворява мъдрост, практичност, овладяване на чувствата и емоциите.

В мъжете Дева е вложена огромна потребност от самоусъвършенстване. Те живеят чрез логика и дедукция. Ярък пример за такъв мъж е детективът Еркюл Поаро, който се справя с всичко чрез логическа мисъл и изследване на детайла.

Характеристика на всяка Дева

Сдържани, интелектуални и самокритични – такива са мъжете, които се раждат между 23.VIII и 22.IX. Те не бързат да разкриват душата си и пред най-близките.

Мъжете Дева имат много сложен характер, който се компенсира от остър ум, принципност и целеустременост. Обичат персонални подаръци, специално изработени за тях и мразят конфекцията и клишетата, както в облеклото, така и в личните отношения.

Тяхното поведение се води от логиката, предпазливостта и предвидливостта. Мъж Дева не обича да рискува. Само заради своите качества, представителите на знака рядко попадат в неприятности, защото са пресметнали всички рискове напред.

Демир бозан за безсъние

Животът с мъж Дева е прекрасен и труден. Прекрасен, защото той се грижи за всичко и го прави добре. Труден, защото той е категоричен в своето мнение и правота и не признава чужди аргументи.muzh-deva-01

Описание на знака накратко

 • Стихия: земя. Тя предопределя свойствения за Дева материализъм, сдържаност и практичност. Тези мъже не витаят в облаците, а винаги са здраво застопорени на земята. Поставят си реални и изпълними цели. Наричат нещата с истинските им имена. Стихията Земя е статична, затова Девите са консервативни, рационалисти, педанти. Понякога не им достига творческа инициатива и фантазия, но ако ви трябва практически опит, това е Консултантът;
 • Планета: Меркурий, покровителя на търговията, комуникацията и интелектуалните дейности. Под негово влияние Девите схващат бързо и гъвкаво боравят с всяка информация. Те са създадени да учат и да се учат, да откриват най-добрия начин в каквото и да е. Тази планета дарява на своите подопечни дълъг живот. Девите стареят бавно и красиво;
 • Втора планета: Слънце. Тя придава на мъжа Дева елегантност и изтънчена красота. Прави ги искрени и верни. Те имат чувство за хармония, спокойствие и склонност към уседнал, неактивен живот.
 • Недостатъци: безразличие, хладно отношение към околните, инат, скептицизъм, клонящ към песимизъм, прекалена спестовност. Не обича да празнува и да получава подаръци за рожден ден;
 • Подходящо местоживеене: по-близо до своята стихия земя. Тя им дава усещане за безопасност, от която Девите се нуждаят. Всички мъже от знака се чувстват отлично на земята и черпят сили от нея. На тях не им е комфортно на висок етаж. Идеалното селище за Девата е неголям град с ниско строителство. Или предградие на мегаполис. Може да е дори село;
 • Домът на Дева: той е обзаведен минималистично. Всичко е подчинено на комфорта и функционалността. Няма излишни елементи, дори декорациите се смятат за такива;
 • Предпочитани места за почивка: невисоко в планината, около реки и езера, и главно на собствената вила;
 • Камък талисман: Девите са енергийно слаб знак, затова им трябват надеждни защитници от врагове и лоши помисли. Един от най-мощните пазители на мъжа Дева е ясписът, който му помага да взаимодейства с околните. Той е прекрасен за заетите с умствен труд. Тушира естествената склонност на Дева към тревожност и необясними страхове.  Сапфирът чисти в духовен план и хармонизира Дева с близките му. Добре е да се носи и лазурит, който прави Девата по-общителна и жизнерадостна
 • Неподходящи камъни: с червени оттенъци като рубин и хематит. Също турмалин и вулканичният обсидиан. Тези минерали носят на Девите само негативи и проблеми. Въобще за мъжа Дева е противопоказано да носи прекалено ярки и крупни елементи. Те противоречат на природната скромност на знака;
 • Амулети: фигурки на джуджета, домашни духчета и феи пазят Девите и техните семейства, допринасят за покоя в дома и за по-нежни отношения между съпрузите. Фигурка на сова – като статуетка или украшение зарежда с така нужната на тези мъже енергия. Подходящ амулет е изображение на скакалец, изпълнено от камък или метал. Той носи успехи без големи усилия.

Външност на мъжа Дева

Това е личност интелектуална, трудолюбива, дисциплинирана. Целият му живот има практическа насоченост. Външността му е съответна – той се облича скромно и незабележимо, но винаги е безупречен. Проявява сдържаност в поведението и речта.

muzh-deva-02

Типичният мъж Дева е със слабо телосложение, с удължени елементи на тялото, особено крайници, дори при невисок ръст.

Очите на Дева са чисти и прозрачни, погледът е ясен и леко отдалечен, но в никакъв случай не е празен.

В лицето и тялото на Дева има известна асиметричност. Устните са тънки и заради тях устата сякаш е по-малка от действителното.

Мъжете Дева впечатляват с фотогеничност. Почти всички са красиви и обаятелни. Те отделят внимание на външността си, особено на малките детайли. Често изглежда по-млади, отколкото са.

Още в текста: ♠ Характеристика на мъжете от знака Дева ♠ Стихия и планета ♠ Слаби черти ♠ Подходящо местожителство ♠ Идеалният дом за Дева ♠ Точният талисман, амулет ♠ Външност на мъж Дева ♠ Черти на характера ♠ Типове мъже Дева ♠ Здравословен статус ♠ Професия и кариера ♠ Финанси ♠ Взаимоотношения ♠ Сексуалност и любов с Дева ♠ Брак и семейство ♠ Мечтаната жена за мъж Дева ♠ Как да го спечелим ♠ Мъж Дева като баща ♠ Подходящ подарък за Дева ♠ С какви жени е съвместим мъж Дева

Черти на характера

Дева са най-загадъчните същества в Зодиака. Те са прекрасни, нежни, предани. Мъжете се отличават с пресметлив ум – сред тях е невъзможно да уцелим мързеливец или прахосник.

Мъж Дева насочва своите усилия основно към придобиване на материални блага. Стремежът към материален прогрес е неотменна част от живота му. Той е способен да планира и пресметне много стъпки напред, да измисли алгоритъм за постигане на целите си.

Единственото, което е слабо развито в Девата, е абстрактното мислене – типично за земните хора.

Прекалената спестовност пречи на комуникациите на мъжа Дева. Той има малко неполезни връзки, но не страда, ако полезните връзки са наред и му носят ползи.

Още един недостатък на Девата е нейната прекалена критичност, която понякога става причина за загуба на близки хора и приятели.

Емоционалност, проява на чувства – това не е силна страна на мъжете, родени Деви. Те са спокойни, уравновесени. Не обичат публичността, не търпят глупост и пошлост.

Но мъжът Дева притежава специфичен „нервен“ заряд в себе си. Той не излиза на повърхността, но е способен да го изяде отвътре. Комплексите в тези личности са наистина много. Той е критичен към другите, но най-много към себе си.

Евелина Лютова

Затова животът на Девите нерядко е лишен от цвят и емоция, защото се контролира от хладен разсъдък.

Реализираният, успешен мъж Дева диаметрално се различава от нереализирания, ниско развит представител на знака. Не бихме предположили, че са имат еднаква зодия.

Причината е там, че Дева тръгва по пътя на отрицанието, когато не е в състояние да реализира своята кармична програма. Присъщите на знака принципи чистота, дисциплинираност и целеустременост се превръщат в хаотичност, нервозност, плачливост, слабоволие, мързел.

Нереализираният мъж Дева е едновременно ужасен и много нещастен.

Типове мъже Дева

 • От първа декада – това са истинските Деви. Те имат широк кръгозор и енциклопедични знания. Свойствени са им математиката и физиката. Ръководят се от мислите си и игнорират чувствата.  Усложняват си живота с излишна суровост и липса на гъвкавост. На първо място поставят работата и материалните блага. Сред тях има доста ергени;
 • От втора декада – тук по-силно изразени са инатът, настойчивостта, благородството и търпението. Тези Деви не остават равнодушни към почестите и наградите. Имат големи мечти за себе си. Трудно намират общ език с хората, трудно контролират емоциите си. Много са критични;
 • От трета декада – славят се с особена интелигентност, развит интелект и тяга към нови знания. Това са най-приземените и спокойни мъже, едновременно с това мили и приятни за общуване (когато не се касае за професионални въпроси или конкуренция). Действията и думите на Девите от трета декада са обмислени и преценени. Този тип мъже са и най-добре материално.

Здраве

Мъж Дева търси активно съвършенството. Такова е отношението му и към здравето. Грижи се за него трепетно, винаги поддържа добре заредена домашна аптека, има лекарства за всякакви случаи.muzh-deva-03

Всъщност болестите на тези мъже идват от тяхното мислене. Иначе телата им имат добър имунитет и са доста устойчиви. Някои Деви издигат грижата за тялото с култ. Те са отлични пациенти – винаги изпълняват точка по точка предписанията.

Уязвими места: храносмилателна система, задстомашна жлеза, далак, пикочен мехур и вегетативна нервна с-ма. Накратко Девите страдат от хранителни разстройства, гастрити, чревна непроходимост, язва. По другата линия – развиват психози, фобии, невралгии

Професия и кариера

Животът на Девите се върти около работата. Тя е главната опора, центъра, около който се ориентира всичко.

Мъжете Дева са прекрасни служители, администратори, организатори, чиновници и лекари.

Безпрекословен авторитет са законите, правилниците, инструкциите. Те уважават правилата и ги спазват без принуда.

На мъж Дева е вродено да е учен, изследовател, изобретател. От тази зодия има много медици, защото медицината е дейност, изискваща присъщите им

Постига успех във всяка дейност, която изисква внимание, прецизност и точност. Девите са идеални за хирурзи и фармацевти. Още повече, че те са доста заинтересовани от тази област.

Бизнесът не е най-удачната сфера за мъжа Дева. Това е парадокс, защото знакът го закриля планетата на търговците Меркурий. Обаче нравствената чистота на тези мъже им пречи в тази сфера и ги поставя в неизгодна позиция. Освен това Девите не обичат риска, а той е неизбежен в предприемачеството.

И все пак, ако се заемат със собствена дейност, мъжете Дева пак постигат успехи. Защото те са настойчиви, анализиращи и много добре планиращи своята дейност.

Финансово състояние

Девите са водени от стремежа да печелят и акумулират материални ценности. Не заради самото спестяване, а като застраховка за бъдещето. Те рядко се поддават на изкушението за заработят леки пари. Не одобряват машинациите, хазарта, спекулата. Работят честно и почтено и печелят по същия начин. Може би не заработват впечатляващи суми, но винаги – постоянно и стабилно.

Ориентиран към натрупване, мъжът Дева не е ларж в харченето. Той пестеливо изразходва вече осигурените ресурси. Пада си по разпродажби и промоции. Може да вложи няколко часа в издирване на най-изгодния продукт – не непременно най-евтин, а балансиран спрямо качество и цена.

Дева инвестира разумно парите си. Прави го консервативно – в дългосрочни, нискодоходни, но сигурни предприятия.

Отношения с мъжа Дева

Сексуалност и любов

Мъжът Дева разглежда своите любовни чувства под микроскоп. Измъчван от съмнения, той периодично проверява дали дадената жена му подхожда, има ли бъдеще с нея, колко процента е съвпадението между тях.

Тези мъже са придирчиви в избора си. Понякога е достатъчно да зърнат непочистени обувки или разрошена прическа, за да бъдат отблъснати.

Любовниците Дева са три вида – домашен тип (предсказуеми), въздържан тип (пуритани) и типични любовници (с подчертан интерес към секса).

И трите типа проявяват в любовта сдържаност и държат чувствеността под контрол. Жената няма да дочака от този мъж романтика или импулсивен жест, но може да разчита на висок морал и надеждност.

Девата е сдържана и в секса. Не е способна на спонтанност, но се води без съпротиви по по-смели в сексуално отношение жени. В брака бързо привиква към интимността и постепенно губи интерес.

Брак и семейство

Сред Девите има много ергени, защото те са придирчиви и с високи критерии. Самотата не им тежи, напротив. Затова тези мъже дълго узряват за брак, преди да направят тази стъпка.

muzh-deva-04

Мъж Дева е идеал за съпруг, ако търсим постоянство, вярност, стабилност, надеждност. Веднъж оженил се, застава като непоклатим стълб в семейството. Постоянството е негова най-характерна черта, допълнена от честност, целомъдрие и душевна привързаност. Ако се случи да изневери, никой няма да узнае за това.

Съпругът Дева има кармична задача да възприема критиката спокойно и да се отвори за чувствата. Ако го направи, той създава хармонично семейство.

По природа той е домошар. Обича чистотата и реда. Подчинява се на дома, на семейството и прави всичко за тяхно благо.

Жена на мечтите

Тази жена е безупречна във всяко отношение, спокойна, премерена, добре образована и възпитана. Трябва да е уверена в себе си и да знае цената си. Девата не уважава лесно достъпните жени и не се задържа в случайни интимни връзки.

Как да завоюваме мъжа Дева?

Не разчитайте на любов от пръв поглед. Той ще наблюдава, ще анализира и ще проектира в бъдещето. Ще се ръководи от здравия смисъл. Затова ако желаете мъж Дева, обърнете се към неговия ум и го впечатлявайте с интелигентност и добри маниери. Не забравяйте, че чувствата при него са винаги на заден план.

Мъжът Дева като баща

Той е лоялен и предан на семейството и децата. Като баща се старае да осигури потомците си, да ги застрахова срещу бъдещи трудности. Упорито работи за благосъстоянието им.

Мъжете Дева не изпитват силни бащини чувства, защото емоциите са им слаба страна. Но те са добри бащи, стабилна опора. Сериозни и отговорни.

Рядко имат много деца, защото нямат такава потребност. По-често създават малки семейства, които са много добре осигурени в битов аспект.

Подарък за мъж Дева

Както бихте се досетили, практичните вещи са подарък №1 за Девите. Те ще се зарадват на нещо, което има конкретно приложение. Не купувайте сувенири, картини и аксесоари, защото може дори да го ядосате – напразно сте изхарчили парите си.

На какво да заложим? Дрехи, обувки, битова техника, електроника. А най-добре да платите ваучер и да оставите той сам да си купи подаръка. Ще бъде истински щастлив.

ТУК: Идеи за подаръци – за Дева и за мъже от другите зодии. 

Съвместимост на мъж Дева

Земните хора най-добре се напасват с представителите на стихията вода. Между тях има взаимно привличане и интуитивно разбирателство. Връзките им са здрави, продължителни – било то в деловата сфера, бизнеса или любовта.

Земята и Въздуха спокойно могат да минат един без друг – те имат различни разбирания за света и по-лошото – различна емоционалност.

Общуването с огнените хора също е проблематично – огънят и земята се потушават взаимно.

Със земни хора Девите общуват с лекота и създават хармонични връзки – в работата и в любовта.

С жена Риби

Съвместимост 79%: прекрасен съюз между хора с еднакви жизнени ценности. Жената Риби копнее за стабилност и защита, а в тази област мъж Дева е експерт. Мъжът Дева най-много желае домашна, уютна жена, а жената Риби не сервира сюрпризи и не търси приключения. Те са в прекрасен синхрон.

Зодия Риби (жена). Характеристика и съвместимост на жената Риби

С жена Овен

Съвместимост 39%: противоречива комбинация, която рядко бива успешна. Жената Овен е твърде активна и напориста, а мъжът Дева е консервативен. Тя не подлежи на обучение и превъзпитание, а Девата отстъпва до време. Брак между двата знака е възможен, ако стъпи не на емоциите, а на откровените разчети.

Жената Овен: Характеристика. Съвместимост на жена Овен с мъж Везни, Стрелец и др.

С жена Телец

Съвместимост 69%: идеална двойка. Обединява ги любовта към осигуреността, благосъстоянието и натрупването на материални ресурси. Жената Телец ще оцени трудолюбието и грижовността на Дева. Той ще оцени способността й да решава нещата без конфликти и спорове. Те са покорени от душевното спокойствие, което се възцарява в дома им.

Жена Телец: коя е тя и какво иска? Съвместимост

С жена Близнаци

Съвместимост 38%: много проблематични отношения, постоянно изложени на течение. Различни характери, различни интереси. Помежду им няма привличане. Евентуален брак е възможен, ако жената Близнаци потисне стремежа си към промени и обновление.

Зодия Близнаци (жена). Съвместимост с мъж Лъв, Везни и другите

С жена Рак

Съвместимост 87%: прекрасни шансове за успех. Отстрани погледнато Девата е практична, а Ракът – романтик. Но те имат сходни възгледи за живота, еднакво са ориентирани към дома и сигурността, търсят стабилност в отношенията. Той напълно покрива изискванията на жената Рак по отношение на материално осигуряване и надеждност.

Зодия Рак, жена. Характер и съвместимост. Недостатъци и характеристика

С жена Лъв

Съвместимост 68%: процентът е висок, но в такива връзки рядко царува безметежност. Партньорите трябва да се потрудят, за да се напаснат. Огънят и земята намират пресечна точка в грижата и вниманието. Жената Лъв оживява консервативната Дева, а той внася спокойствие и хармония в експанзивната Лъвица.

С жена Дева

Съвместимост 62%: връзка между практични, работни и продуктивни хора, ценящи логиката и планирането. Съвместният им живот може да изглежда предсказуем и скучен, но тях напълно ги удовлетворява. Те нямат проблеми и неразбирателства. Те не спорят и подхождат към нещата еднакво. Животът им е подчинен на общи цели и те са чудесни партньори.

С жена Везни

Съвместимост 42%: те имат много общо, но за създаване на любовна връзка не им достигат съществени неща. Взаимното притегляне не е достатъчно. Помежду им няма спорове, няма конфликти. Те се разбират, успешно си взаимодействат и се наслаждават на взаимното общуване. Обединява ги любовта към реда и грижовността. Слабата част са емоциите.

С жена Скорпион

Съвместимост 75%: високи шансове за успешен брак. И двамата имат изострено чувство за дълг, не чакат подаръци от живота и се стремят всичко да си заработят с труд. Той се учи да понася горещия нрав на Скорпионката, а тя ще трябва да се примири с неговата придирчивост и пунктуалност. Но те са близки по темперамент – противоположности, които се привличат.

С жена Стрелец

Съвместимост 53%: на тези двама им е интересно да бъдат заедно. Те може би са различни, може да имат доста противоречия, но винаги ще бъдат заинтересовани и заинтригувани. Ако не положат усилия, в бъдеще противоречията ще се задълбочат. Проблем за мъжа Дева е авантюризмът на Стрелеца, а за жената Стрелец – консерватизмът на Девата. Но те имат шанс за щастлив живот.

Още информация и източници на английски: Поведение и характер на мъж Дева; * Мъж Дева в любовта и работата; * Съвместимост на мъж Дева.

С жена Козирог

Съвместимост 79%: две сродни души със сродни жизнени цели и разбирания. Те са еднакво честни, отговорни, високо морални и ценящи семейството. Помежду им няма спорове и обиди. Може би понякога ще им е малко скучно, но предаността винаги ще бъде на първо място.

С жена Водолей

Съвместимост 38%: абсолютна несъвместимост, доста слаб шанс за щастлива връзка. Семейното щастие тук напълно зависи от желанието на партньорите да намерят пресечна точка между иначе несъвместимите си темпераменти. Ако са готови на компромиси, ще се получи.

За Девите се разказва и във видеото:

Едино мнение

 1. Къде са тия 600евро заплата, аз вземам към 300€, висше образование, магистър, 20г. стаж…

 2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *