Кафемашина DeLonghi EC221.B. Мнения, плюсове и минуси, цена

Кафемашина DeLonghi EC221.B. Мнения, плюсове и минуси, цена

Техническите параметри на тази компактна и изящна кафемашина са напълно достатъчни, за да удовлетворят и най-претенциозните любители на истинско италианско еспресо. Сърцето на Delonghi EC221.B е мощната 1100-ватова помпа, която създава налягане от цели 15 бара. Това осигурява оптимални условия за екстрахиране на максимален вкус и аромат от смляното кафе.

Еднолитровият резервоар за вода, изработен от прозрачна неръждаема стомана, може да се отстрани с лекота за зареждане. Така Delonghi EC221.B е винаги готова за действие по всяко време на деня.Delonghi Ec221 08

Освен за приготвянето на автентично италианско еспресо, тази кафемашина разполага и с практична система за капучино. Тя позволява да смесите ръчно пара, въздух и мляко по такъв начин, че да се получи богата и кремообразна млечна пяна за перфектно капучино или лате.

Параметър Стойност
Мощност 1100 W
Налягане на помпата 15 bar
Капацитет на резервоара за вода 1 l
Брой напитки 2 (еспресо, капучино)
Работа със смляно кафе Да
Работа с капсули Да (ESE система)
Автоматично изключване Да, след 20 минути
Размери (ШхДхВ) 24x27x30,5 см
Тегло 3,3 kg
Материал на корпуса Пластмаса
Цвят Черен
Производител Delonghi
Модел EC221.B

Благодарение на гъвкавата си конструкция, Delonghi EC221.B работи както с прясно смляно кафе, така и с удобни капсули. Просто поставете своя избор в дръжката-филтър и натиснете бутона. След няколко секунди ще се насладите на ароматно горещо кафе с идеална температура от 68 градуса по Целзий, точно както го правят майсторите в Италия.

Защо Delonghi EC221.B е перфектният избор за Вашия дом?

Компактните размери на модел EC221.B от Delonghi – 24см ширина, 27см дълбочина и 30.5см височина, са идеални за всяка кухня. Тази изящна кафемашина не заема много място, но побира стандартни чаши за еспресо с височина до 90мм. Можете спокойно да насладите на любимата си напитка, без да претрупвате кухненския си плот.Delonghi Ec221 06

Освен компактните размери, Delonghi EC221.B има още едно голямо предимство – достъпната цена. За по-малко от 250 лева вие вече можете да се сдобиете с истинска италианска кафемашина у дома. Тя е отличен вариант за хора с ограничен бюджет, които обичат вкусното кафе.

Delonghi EC221.B осигурява гъвкавост при използването на кафе. Можете да работите както с прясно смляно кафе, така и с удобни капсули ESE. Просто поставете предпочитания продукт в дръжката и натиснете бутона.Delonghi Ec221 04

Поддръжката и почистването на тази кафемашина също е изключително лесно. Благодарение на отстраняемия воден резервоар и подвижната тава, достъпът до вътрешността е свободен. Можете бързо да почистите и изплакнете всички компоненти под течаща вода след употреба. Така Delonghi EC221.B винаги ще изглежда като нова.

Още по темата ТУК: Къде има добра разпродажба на кафемашини? Откъде да купим хубава и евтина кафемашина? Добри ли са марка Волц?

Някои компромиси при Delonghi EC221.B

Въпреки многото си предимства, Delonghi EC221.B не е лишена и от известни недостатъци. Един от тях е пластмасовият корпус, който придава леко евтин вид на тази кафемашина. Разбира се, това е така, за да се намали цената и да се направи моделът по-достъпен. Но все пак метален или неръждаем корпус би изглеждал по-солидно и скъпо.

В сравнение с по-скъпите си конкуренти, Delonghi EC221.B предлага ограничен набор от напитки – само еспресо и капучино. Липсват опции за американо, лате макиато, чай и др. Така че ако търсите разнообразие от горещи напитки, може би трябва да погледнете към по-висок клас модели.Delonghi Ec221 01

Друг малък недостатък е липсата на вградена кафемелачка. За да смелете кафето си, ще трябва да разчитате на външна мелничка. Макар че повечето клиенти, които са запалени по кафето, казват, че външната мелничка прави по-фино и качествено смилане на зърната в сравнение с вградените мелнички.

Къде се намира Delonghi EC221.B в семейството на DeLonghi

Разбира се, Delonghi EC221.B не е единственият модел за домашно приготвяне на кафе от италианския производител DeLonghi. Компанията предлага широка гама от продукти в този сегмент.

Ако вашият бюджет е още по-ограничен, можете да разгледате някои от по-евтините модели на DeLonghi като EC155 или EC685. Те също правят добро кафе, макар че разполагат с по-слаби технически характеристики и още по-компактни размери. Затова пък цената им е под 200 лв.Delonghi Ec221 02

От друга страна, ако търсите нещо по-висок клас с още повече функционалност, DeLonghi разполагат с изобилие от варианти. Например моделите EC680 и ECAM22.110.B Magnifica S предлагат вградена кафемелачка, опции за автоматично приготвяне на различни напитки (еспресо, капучино, лате макиато), дисплей и усъвършенствани системи за управление на температурата и пяната. Разбира се, всичко това идва на значително по-висока цена над 500-600 лв.

Така че Delonghi EC221.B се намира по средата на ценовия и функционален спектър на кафе машините DeLonghi. Тя е чудесен баланс между възможности, качество и достъпност.Delonghi Ec221 05

Заключителни мисли за Delonghi EC221.B

В заключение можем да обобщим, че Delonghi EC221.B е достъпна и надеждна кафемашина с добри технически спецификации, която прави качествено кафе у дома. Основните ѝ плюсове са компактните размери, ниската цена, възможността да се използва както със смляно кафе, така и с капсули, както и простотата на поддръжката. Като недостатъци може да се посочат пластмасовият корпус и ограничения брой напитки.

Еспресо машината Delonghi EC221.B е подходяща преди всичко за хора с ограничен бюджет или такива, които нямат голямо пространство в кухнята. Ако не се нуждаете от широк набор от напитки и автоматизирани функции, това е страхотна възможност да имате вкусно кафе у дома си всеки ден. Съотношението качество-цена определено си заслужава.Delonghi Ec221 07

Затова нашата „присъда“ е, че Delonghi EC221.B е отличен избор ако търсите достъпна, но надеждна и функционална домашна кафемашина за ежедневна употреба. Няма да сгрешите, ако ѝ обърнете внимание при покупката си.

Вижте и ТОВА: Кафемашина Долче Густо в Кауфланд. Кога пускат и откъде да вземем същата евтино?

Прочети още

Еспресо кафе машината Voltz 5 в 1 V51171B5 е многофункционално устройство

Еспресо машина 5 в 1 Voltz V51171B5. Плюсове и минуси

Еспресо кафе машината Voltz 5 в 1 V51171B5 е многофункционално устройство, което предлага възможност за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *