Зодия Рак жена, характер, характеристика, съвместимост

Зодия Рак, жена. Характер и съвместимост. Недостатъци и характеристика

Съвместимост и недостатъци. Обща характеристика на всяка жена Рак ♠ Стихия, планети ♠ Камък, талисман ♠ Външност на жена Рак ♠ Оригинални черти на характера ♠ Интересни качества ♠ Типове жени Рак ♠ Здраве ♠ Точната професия ♠ Кариера и финанси

Още в текста: ♠ Отношения с жена Рак ♠ Любов, секс, брак ♠ Как да завоюваме жена Рак ♠ Жената Рак като майка ♠ Вълнуващ подарък за жена Рак ♠ Съвместимост на жена Рак в интимната връзка

Жената Рак притежава фина и сложна душевна организация. На пръв поглед тя е плаха и срамежлива, не показва своите чувства, нуждае се от опората на близки хора. Тя е образът на романтичното и добро момиче с мили черти и широка усмивка. Сякаш е трудно да се намерят недостатъци в „Рачките“ – та те са така слънчеви и приятни.

Но! Дамите Рак са от най-загадъчните представители на нежния пол в Зодиака. Да се говори с нея наистина е приятно. Тя със съчувствие ще изслуша проблемите ви, охотно ще чуе тайните ви, но няма да сподели с вас нито частица от своите мисли и планове.

Да не подценяваме жените от зодия Рак, а да ги опознаем в истинската им светлина.

Обща характеристика на всяка жена Рак

характеристика на жена рак
Под създездие Рак се раждат интересни жени

Жената Рак не носи критика и насмешка. Тя не понася приятелски присмех, дори лека шега. От нейна гледна точка няма нищо по-ужасно. Тя ще съхрани проявеното отношение като болезнен спомен и няма да го забрави, докато не й се предостави възможност да си отмъсти.

Паметта на Рака е завидна – този знак нищо не забравя. Може да възпроизведе дума по дума бегло дочута реч.

Жените от знака се отнасят с трепет към миналото, съхраняват го с внимание и грижа. Падат си и по историята. С удоволствие четат исторически романи, купуват антиквариат и закачат у дома портрети на предците.

Впрочем дамите Рак ясно усещат себе си като звено от родовата верига, което съединява миналото с бъдещето. Те познават и предават напред семейната история. Повечето вярват в прераждането. За тях животът е нещо по-велико от простото „тук и сега“.

Третата основополагаща черта на „Рачката“ е семействеността. Тя е готова да вложи огромно количество сили, време и средства в устройването на собствения дом, в обгрижването и обслужването на домакинството. Кухнята й прилича на старинна холандска картина. Мотото й е английското за дома, който е моя крепост.

Домът и редът в него може да се сторят на някого старомодни, но никога – безвкусни. Тази черта е 100% вярна за всички жени Рак, независимо от коя националност са.

Жената Рак би излязла на вечеря навън само в изключителен случай. Тя обича и умее да готви, хладилникът й винаги е пълен „до козирката“. В основата на това поведение стои нейният стремеж към безопасност.

Характеристика на знака накратко

 • Стихия: вода. Тя дарява дамите с богат вътрешен свят, изтънчени възприятия, тайнствена загадъчност и магнетична привлекателност. Като воден знак Ракът е проницателен, отзивчив, емоционален. Тънко чувства настроението на околните и е способен да съпреживява. Енергията на водата е енергия на обновяването, възраждането, гъвкавостта и променливостта. Под нейно влияние Ракът притежава огромна фантазия и богат творчески потенциал.
 • Планета: Рак са родени под покровителството на Луната. От нея им идва променливото  настроение, тънката емоционалност и магарешкият инат. И още: търпение, търпимост, човеколюбие, доброжелателност.
 • Кармична задача: да пази и съхранява живи традициите. Много Раци избират дейност, чрез която пропагандират културата на своя народ и страна. Останалите съхраняват паметта на своето селище, квартал или поне на своя род.
 • Подходящо местожителство: жената Рак обича природата. Ако й се открие възможност, тя се изнася от града, особено в зряла възраст. За нея е подходящо да живее в малко градче или село, но близо до голям град, откъдето да си доставя всички удобства. Жената Рак би живяла на село, но не и по селски, с външна тоалетна и студена вода. Всичко в дома трябва да е модерно, удобно, комфортно. Тя не трябва да помага усилия, защото е ленива по природа.
 • Подходящ дом, интериор: Ракът иска да се чувства защитен. В огромен дом може да усеща безпокойство. Но тя не харесва и малките пространства. В жилището трябва да има място за всичко, без излишък на пространство. Жената Рак обича старинните тежки мебели, които пресъздават атмосфера от миналия век. По правило тя сътворява красив дом, отличен за семейна двойка.
 • Цветове на Рака: жълт и бял, като Луната.
 • Метал на Рака: сребро.
 • Камък талисман: лунен камък, опал, перли, планински кристал.
 • Амулет: четирилистна детелина. Късмет й носят още изображенията на рак, например медальон от сребро на верижка, допълнен от сребърно сърце.

Външност на жената Рак

Жената Рак се отличава с привлекателна външност и превъзходна фигура. Чаровният й поглед е обаятелен за мъжете. Нейната скромност и меланхоличност предполагат загадъчен душевен свят, който интригува и привлича.

Желанието на жената Рак да остане завинаги елегантна, млада и красива я подтиква към постоянна грижа и усъвършенстване. Тя се старае да подбира младежки дрехи и не пести козметика и аромати.

Притежавайки висок интелект, тази жена може да се съхрани в идеална форма за дълго време. Но след 40 г. тя започва да се закръгля. Любовта й към готвенето и хубавата храна, както и спокойният нрав надделяват.

Черти на характера

характеристика на жена рак
Тя има щипки, но докосва с нежност

Жената Рак има хипер стремеж към безопасност и предвидимост. На нея й е необходимо да знае следващият път кога ще яде, точно кога ще получи заплата.

Раците принципно не са скъперници, но изпитват силна потребност да заделят пари за трудни дни. Това не пречи при други случаи да лекуват душевните си рани с шопинг.

Жените от знака на Рака живеят в измисления свят на техните илюзии. Те мечтаят и фантазират. Затова на страничните хора им е трудно да разберат нейните настроения и емоции

 • Положителни качества: търпение, доброта, честност, умение да пази тайни, състрадание, трудолюбие, самодостатъчност.
 • Отрицателни черти: обича да се оплаква, егоцентризъм, обидчивост, плачливост, песимизъм, раздразнителност.

За дамите от Рак е свойствено да се уединяват. Насаме със своите мисли те вземат важни решения, намират изход от сложни ситуации.

Обичат повечето време да прекарат вкъщи. Кариера и работа малко ги вълнуват.

Жените Рак често са неуверени в себе си и в своите сили. Ако възникнат препятствия, те инстинктивно понечват да ги заобиколят, а не да ги преодоляват.

Водещият недостатък на „Рачките“ е обидчивостта. Принципно това е най-обидчивата зодия. Всичко се възприема остро, преувеличава се и се драматизира. И най-незначителната критика води до отчаяние.

След скарване Ракът изпада в депресия. След това излиза от нея, но вече е невъзможно да прости. Обиденият Рак е коварен и отмъстителен, дълго помни обидата. Периодично страда от нея и се самосъжалява.

Евелина Лютова

Отмъщението на Рака е осъзната защитна реакция. Той (тя) дълго обмисля ответните действия, намира удобна ситуация и се възползва от нея.

Ето защо сдобряването с Рака е направо задължително. Хубавото е, че е възможно, ако се отнесем искрено. Иначе те интуитивно разпознават лъжата и няма да се хванат.

Ако искрено се извините, може да разчитате на топли отношения в бъдеще. Защото хората от този знак са чувствителни и много сантиментални.

Ако искате да сте в мир с жената Рак, спазвайте три правила:

 1. никога не я критикувайте,
 2. не й се присмивайте
 3. и не я пренебрегвайте.

Типове жени Рак

Прочутата Линда Гудман дели дамите Рак на два типа: едните са меки, женствени, трепетни и скромни, а другите са прилепчиви.

Здраве

Природният потенциал на дамите Рак е доста слаб. Сравнително по-устойчиви и силни са онези представителки, които имат благоприятно положение на Слънце в хороскопа си. Останалите са с повишена чувствителност към всякакви външни фактори. Трудно и бавно се възстановяват след травми и операция.

Уязвими места: гърди, бели дробове, стомах, чревен тракт. Всички те зависят от емоционалното състояние на жената.

Професия

характеристика на жена рак
Чувствителната натура на жената Рак намира пълна реализация в творчеството

Младите момичета Раци не бързат да пораснат и да напуснат семейното гнездо. Не бързат и с избора на професия. Те чакат това да направи съдбата, но всъщност го правят родителите.

Оптималните професии за жената Рак са свързани с психологията, изкуствата, организацията, историята.

Кариера и финанси

Каквато и професия да упражнява, Ракът има за цел да постигне успех, всеобщо уважение и най-важното – материална осигуреност.

Жените са готови да се трудят, но работата никога няма да бъде приоритет пред семейството и децата.

Често финансовата си база жените Рак получават от родителите си. Те стават продължители на семейните дела или умножават семейното състояние. Нямат специално отношение към парите. Предпочитат да ги държат инвестират дългосрочно – в ценности и имоти. Жената Рак е склонна към внезапни разходи, дори и понякога посяга към бързи Онлайн кредити, но за нея също така е характерно, че винаги успява да си върне заемите навреме. В живота ѝ цари забележителен ред, който понякога може да изглежда като хаос в очите на незапознатите. Но при по-добро вглеждане те разбират, че при жената Рак няма случайни и необмислени неща.

Отношения с жена Рак

Тя е нежна, изящна и „чуплива“, с много чувствителна психика. Мъжете, които влизат във връзка с жена Рак, трябва да са готови да проявяват постоянна грижа. В замяна ще получат предан приятел и вярна жена.

Сексуалност

Дамите Рак се представят непристъпни, даже хладни. Те трудно се покоряват. В интимната сфера обаче те се отдават напълно, показвайки вълнуваща чувственост.

Тези жени се гордеят с красивото си тяло и обичат да го показват. Сексът за тях има второстепенна роля. Тя търсят близост и нежност. Ценят предварителните ласки и игрите. Предпочитат романтичната обстановка – свещи, музика, вино. Бързият секс не е за тях. Но те обичат и страстта и имат желание да разнообразяват сексуалния си живот.

Любов

Жената Рак е влюбчива. Бързо се привързва към партньора си. Тя не се привлича от високопарни думи. Достатъчно е да й се покаже, че е любима и защитена.

В любовните отношения тя проявява егоизъм. Повече се концентрира върху своите усещания. Периодично се затваря, живее в собствен свят. В такива моменти е по-добре да бъде оставена насаме.

Ако понася променливите й емоции и настроения, партньорът на жената Рак бива възнаграден с една истинска топла мекота, нежна емоционалност и женственост.

Брак

Съпругата Рак не товари мъжа си със своите проблеми. Напротив, винаги е готова тя него да изслуша и да помогне. В брака рядко влиза в конфликти. Разрешава проблемите по мирен път.

Това е най-комфортният знак за семеен живот. Единственият й минус е, че ограничава свободата на партньора. За нея е важно той да е налице, до нея. Има чувство за собственост и не би простила изневяра.

Мъж на мечтите

Жената Рак се нуждае от търпелив мъж, честен и верен. Харесва умните, защото самата тя е такава. И щедрите, защото обича стила и комфорта. Тя не е меркантилна, но подаръците са доказателство за грижа и внимание.

характеристика на жена рак
Тя цени романтиката

В търсенето на партньор жената Рак се доверява на интуицията си. Невъзможно е да бъде покорена с престижен статус или фигура на Аполон. Нейните приоритети са други и тя не прави компромиси.

Лоши комбинации за жена Рак са мъже Близнаци, Водолей, Козирог, Везни, Стрелец.

Как да завоюваме жената Рак?

Вие трябва да сте добри слушатели, но не забравяйте да вземате дейно участие в разговора. Жената Рак обича диалога, а не да бъде просто изслушвана.

Второ, не бъдете напористи. На тези жени се харесва ненатрапчивото, нежно развитие на отношенията.

Трето, хвалете я. Тя обича да чува ласкави думи за себе си. Но трябва да са истински, защото веднага ще усети лъжата.

И последно, не говорете нищо лошо за майка й. Въобще внимавайте за всяка дума, защото „Рачките“ са силно обидчиви.

И постоянно доказвайте своята любов.

Жената Рак като майка

Естествено те са отлични майки. Майчинството ги преобразява. Те стават още по-нежни и грижовни.

Жената Рак е създадена за семейство. Тя създава домашен уют и щастлива за децата атмосфера.

Подарък за жена Рак

Изберете нещо за домашния уют и няма начин да сбъркате. Тя винаги ще хареса предмети и пособия, които ще разкрасят дома, ще попълнят кухненското оборудване, ще внесат красота и топлина.

Друга сфера, в която стъпвате на сигурно, е красотата – качествена парфюмерия, бижута, козметика, аксесоари. Само гледайте да не е нещо евтино.

Трети тип подаръци, които ще зарадват Рака, са за душата – пътешествие, екскурзия, процедури и масажи, романтична вечеря.

ТУК: още идеи за подаръци, ориентирани към жените. 

Съвместимост на жената Рак

Тя се изменя взависимост от характера на партньора си. Може да бъде водеща в семейството, а може и да се подчинява. Може изцяло да се отдаде на любовта, а може да бъде скована и вглъбена.

Мъж Риби и жена Рак

Съвместимост 73%: доста добра двойка, създават хармонична връзка, изпълнена с любов. Мъжът Риби е прекрасен партньор за жената Рак. Той е способен да се грижи за нея по необходимия начин. Тя пък го сваля от небесата и организира бита му. И на двамата им е приятно да бъдат заедно.

Мъж Риби: Как да се държим с него?

Мъж Овен и жена Рак

Съвместимост 53%: техните темпераменти са различни. В началото създават романтични отношения, но с времето различните възгледи се проявяват. Жената обича домашния уют, а той се стреми да живее динамично и волно. Връзката има шанс, ако партньорите се научат на компромиси.

Зодия Овен, мъж: Съвместимост, характеристика, мнения

Мъж Телец и жена Рак

Съвместимост 94%: една от най-добрите в Зодиака. Връзката се отличава със здравина, хармония и разбирателство. Характерните черти на всеки от партньорите се харесват на другия. Взаимно се поддържат и преодоляват трудностите. Жената Рак е удовлетворена от способността на Телеца да осигури материално живота им. Мъжът Телец е удовлетворен от способността на Рака да поддържа домашен уют и комфорт + умението й да готви. Хармонията между тях е предопределена.

Вижте и характеристика на мъж Телец! 

Мъж Близнаци и жена Рак

Съвместимост 67%: трудна връзка. Партньорите са свои противоположности. Центърът на жената Рак е домът, интересите на мъжа Близнаци са извън дома. Тя иска спокойствие и уют, той – динамика и свежи промени. Тя живее в емоциите, той – в ума. Все пак процентът на съвместимост е висок, защото партньорите полагат усилие да се хармонизират. Той се старае да я разкрепости, а тя – да се нагоди към него. Връзката им има шанс.

Вижте и характеристика на мъж Близнаци!

Мъж Рак и жена Рак

Съвместимост 51%: странна връзка. Те са толкова еднакви, че усилват своите недостатъци до невъзможност за изтърпяване. Когато се депресират, няма кой да ги спаси. В същото време идентичните темпераменти им позволяват да намират общ език в сферата на чувствителността. Те се разбират и утешават. Проблемът идва от тяхната обидчивост. Заради този недостатък, присъщ и на двамата, в дома им може да се породи тиха война.

Вижте и характеристика мъж Рак!

Мъж Лъв и жена Рак

Съвместимост 67%: противоположни интереси, различни темпераменти. Лъвът обича обществото, а Ракът предпочита дома. Съюзът м/у тях е възможен, ако се търси компромис.

Мъж Дева и жена Рак

Съвместимост 87%: идеалната двойка. Съпрузите гледат в една посока, имат обща цел. Мъжът и жената са на една вълна. Те са просто родени за дълъг и щастлив съвместен живот. И двамата партньори обичат реда и чистотата. И двамата са домакини и ориентирани към натрупване на ресурси.

Мъж Везни и жена Рак

Съвместимост 74%: обединява ги любовта към комфорта. Жената Рак харесва нежността и грижовността на Везните. Той се възхищава на нейната чувственост. Имат достатъчно благоприятни фактори за разбирателство и любов. Единствено това семейство трябва да внимава за бюджета си. Везните са малко разточителни за разбиранията на Рака.

Мъж Скорпион и жена Рак

Съвместимост 79%: идеалната двойка. Мъжът Скорпион и жената Рак живеят душа в душа. Те са приятели, любовници и партньори. Допълват се идеално в бита и в леглото. Жената Рак най-малко от всички зодии провокира болестната ревност на Скорпиона и най-много от всички се радва на тази ревност, защото я възприема като израз на грижа и внимание.

Мъж Стрелец и жена Рак

Съвместимост 45%: една от най-лошите комбинации. Лекомисленият Стрелец не си подхожда с жена Рак. На нея й трябва стабилност, а той няма как да й я осигури. Семействеността и уседналостта не са силни страни на Стрелеца. За нея той е твърде непредсказуем.

Мъж Козирог и жена Рак

Съвместимост 36%: представители на тези знаци рядко влизат в интимни отношения. Те се отблъскват, а ако създадат връзка, тя е изпълнена с проблеми и се разпада. В характерите на Козирог и Рак има някои сходства, но принципните им различия са съществени. Жената Рак в даден момент ще се почувства като ненужно бреме в живота на Козирога, ще се обиди и ще напусне оскърбителните за нея отношения.

Мъж Водолей и жена Рак

Съвместимост 71%: много подходящи партньори. В началото те няма да си бъдат интересни, но в общуването ще започнат да намират все повече сходства. Накрая ще открият, че си пасват и че се чувстват добре заедно. И двамата партньори избягват конфликтите и винаги търсят компромисно решение. Те се изслушват и взаимно се разбират. С времето изграждат тих и спокоен живот, който може да се нарушава само от стремежа на Водолея към лична свобода.

Още за жената Рак научаваме от видеото:

Източници:

Психологически портрет на жена Рак 

Характеристика, съвместимости 

Какъв мъж е необходим на жената Рак 

Прочети още

Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния здрав и свеж вид.

5 стъпки за правилно почистване на лицето

Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *