Миролюба Бенатова счупи тъпомера! При 0% безработица в соца тя твърди: Лишаваха те от правото да работиш! (ВИДЕО)

Миролюба Бенатова показа брутално преиначаване на историята, което не й прави чест!

Журналистката Миролюба Бенатова отскоро е и тв водеща. Тя зае мястото на убития Милен Цветков в предаването „Алтернативата“ по TV1.

Преди няколко дни се навърши точно една година от гибелта на Цветков. По този повод в предаването посветиха голяма част от ефирното си време за покойния журналист.

Водещата Миролюба Бенатова си позволи да сравни ситуацията с Милен Цветков през последните 2 години от живота му, когато беше без работа, с тази през социализма. Интересното е, че Мира си позволи своеволно изказване, неподплатено с факти.

Не е тайна, че Цветков остана без работа в продължение на 2 години поради факта, че беше неудобен за властта и големите телевизии се страхуваха да го вземат при тях. По този начин му бяха затворени всички врати към водещите медии.

„Това е едно изключително страшно издевателство над човека, което по време на тоталитарния режим се е случвало нееднократно, да те лишат от правото да работиш. Даже може да не те затварят в затвор, просто да те лишат от правото да упражняваш професията, която умееш.“ – каза Бенатова в ефира на телевизията, в която работи.

Изказването й обаче не е подплатено с аргументация. Добре известен факт е, че по време на социализма безработицата не съществува, тъй като властта задължаваше всеки един човек в трудоспособна възраст или да работи, или да учи за висше образование.

mira_600x400
Миролюба Бенатова преиначи историята

Друга неточност и преиначаване на фактите от страна на журналистката е, че са те спирали да правиш това, което най-добре умееш. Това е некоректно да се говори, при положение че по време на управлението на Тодор Живков, за разлика от сега, почти всеки човек работеше по специалността, или иначе казано – това, за което е учил, било то в средното училище или в университета.

Миролюба Бенатова е върл противник на режима у нас отпреди 1989 г. и това си личи по всичките й публикации във Фейсбук. Все пак обаче, когато претендираш да си обективен журналист, е редно наистина да бъдеш такъв.

Публикуваме видеото, в което Бенатова се проявява като антикомунист, при това без причина, тъй като темата е съвсем различна. Изказването й за тоталитарния режим е в 38-та мин. Приятно гледане!

Прочети още

Kornelia Ninova 600x370

Ужас! Корнелия Нинова продала България на Запада

Корнелия Нинова говори едно, а прави съвсем друго! Съдържание:Оръжието за УкрайнаНа нож с РадевМобилната наглостКрай …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *