Лютви Местан
Лютви Местан се счита за репресиран

Лютви Местан. Катастрофа, съпруга, участието му в СДС като млад и други факти

Лютви Местан е бесен и се чувства репресиран от прокуратурата! Ширин Местан, неговата съпруга. Снимка на политика като млад кандидат-депутат от СДС. Целувката на Орлов мост със Сергей Станишев и прошката за Възродителния процес.

Кой е Лютви Местан?

Лютви Местан е бивш председател на ДПС, роден на Бъдни вечер през 1960 година в село Чорбаджийско. Бил е най-напред член и кандидат за депутат от СДС в периода между 1990 и 1993 година. След това влиза в ДПС, където прави кариера. През 2015 година има конфликт с почетния председател Ахмед Доган и бива изгонен от партията. Това става във връзка с конфликт между Русия и Турция. ДПС, която е традиционно проруска партия, прави завой към Турция под давлението на председателя Местан. Това вбесява руските кръгове, стоящи зад партията и го изгонват. На негово място слагат Мустафа Карадайъ. Побеснял, Лютви Местан прави нова партия – ДОСТ, с която се опитва да намали гласовете на ДПС. Но дейността му рязко приключва, когато блъска дете на пътя и го убива с колата. Все още стои открита версията, дали това не е по някакъв начин резултат от политическа интрига, която му коства кариерата завинаги. Дали не са успели да уплашат бившия председател, че ще го вкарат в затвора? По този повод припомняме какво се случи с него.

Но преди да минем към трагичната катастрофа, още малко биографична информация:

Съпруга на Лютви Местан

Ширин Местан, съпруга на Лютви Местан
Съпругата Ширин Местан

Съпруга на Лютви Местан е красавицата Ширин Местан. Тя е зодия Овен, родена е на 7 април 63 година. Учила е в ПУ „П. Хилендарски“. Сватбата му с нея стана прочута и широко акламирана във всички медии.

Лютви Местан като млад

Много популярна в интернет е снимката на Лютви Местан като млад, когато е бил кандидат за депутат от СДС в началото на Деветдесетте години. Тогава е бил хубавеляк, макар и с характерното си киче отзад на прическата и с бретона си. Тогава такива прически бяха нормални и дори се считаше за бунтарство това, че косата му е по-дълга от обичайното. Тогава Лютвито се е представял с българското си име – Владимир Зидаров. По-късно той демонстративно прощава на комунистите, че са му сменили името и се целува със Сергей Станишев на Орлов мост в знак на прошка към хората, които произведоха Възродителния процес. Избирателите на ДПС изглежда също са простили на комунистите, защото нямат нищо против партията им постоянно да се коалира с тях. Нормално е, ДПС, както казахме, е проруска, а не протурска партия.

Лютви Местан като млад от СДС
Лютви Местан като млад кандидат за депутат от СДС

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан твърди, че няма никаква вина за катастрофата от 14 април 2019 г., в която загина 6-месечно бебе. Тогава край с. Загорско, на пътя от Кърджали за Гърция, автомобилът на Местан се блъсна с този на Юсеин Тефик.

„Вече 15 месеца изживявам този ад, в който съм репресиран от прокуратурата. Имам дълбоки съмнения, че всичко това е политическа поръчка.“, каза етническият турчин в ефира на bTV.

Манипулациите на прокуратурата

Той твърди, че след катастрофата са подправени много важни доказателства, които го оневиняват. Като например, че е сложена стоплиния на знака „СТОП“, а преди това е нямало такава. Както и факта, че са отрязани цели 108 храсти, за да се докаже, че е имал идеална видимост.

Ударът между двете коли

Всъщност Лютви Местан твърди, че е спрял на „СТОП“, огледал се е и е влязъл в главния път. Чак след като си направил маневрата, Юсеин Тефик го ударил. Според лидера на ДОСТ, Тефик нямал място в неговата лента, защото там били само колите в посока Гърция, а той се движил в обратна посока. Освен това имало и 200 метра непрекъсната линия, която му забранява да бъде там.

„Единствено bTV показа снимката, на която се вижда абсолютно непрекъснатата линия. Месеци наред останалите медии показваха снимка на разбитата ми отдясно кола, за да внушат, че се е движила от Гърция за Кърджали.“, каза Местан пред Антон Хекимян.

Лютви Местан
Лютви Местан се счита за репресиран

Двойният стандарт

Демир бозан за безсъние

Той е бесен, защото неговата книжка веднага е била взета, а тази на Тефик едва преди 10 дни. Местан твърди, че бащата на загиналото бебе има 18 нарушения на пътя, но прокуратурата си е затворила очите за този факт. Вместо това го изкарала, че той имал 13 нарушения, а всъщност никога не се бил качвал в тези коли, а нарушенията са на други хора от ДПС.

Въпреки голямата трагедия, Лютви Местан не изпитва и грам вина. Той няма намерение да се вижда някога с опечаленото семейство и твърди, че за цялата катастрофа е виновен бащата на жертвата, който постоянно карал като обезумял по пътищата на България.

„Аз съм обвинен, защото се казвам Лютви Местан, директно го заявявам.“, изригна лидерът на ДОСТ.

Юсеин Тефик също е привлечен по делото като обвиняем, но основното обвинение е за Местан, когото прокуратурата упреква в липса на предпазливост. Той обаче твърди, че чужд грях няма да носи.

Местан за скандала с Борисов

Бившият лидер на ДПС взе отношение и по темата с Бойко Борисов и скандалните снимки от спалнята му. Той е на мнение, че само двама души знаят истината – премиерът и човекът, който го е снимал.

Присъдата

Оттук нататък за Местан има реалната опасност да се окаже дори зад решетките. Ако бъде доказана вината му, може да влезе в затвора за поне 5 години. Същото важи и за бащата на бебето.

Разследването на катастрофата трябваше да продължи още преди 2 месеца, но се отложи заради пандемията. Сега обаче това ще се случи.

Реално обаче, след като бе повдигнато обвинение и срещу Тефик във връзка с превишената му скорост, вече и двамата с Местан ги грози една и съща съдба. Няма как единият да бъде оневинен без другия, както и обратното.

Прочети още

Borisov Borislava 600x400

Бойко Борисов няма да признае дъщеря си от Борислава, за да не бъде съсипан!

Бойко Борисов няма доблестта да си признае, че има още една дъщеря! Много деца растат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *