Leparacid Ivermectin 01

Лепарацид, Ивермектин и други лекарства против паразити

Кои са хубавите лекарства при паразити? Как действат Лепарацид, Ивермектин и другите? На каква цена и откъде могат да се вземат?

Специалистите обичат да изтъкват начините, по които се заразяваме с паразити – това са немити плодове, мръсни ръце, общуване с животни… Това е донякъде заблуждаващо.

Всъщност паразитите влизат само по един начин – през устата. Просто ги поглъщаме. И причината е една: нарушена хигиена.

Понякога и при най-голямо внимание не ни се удава да се опазим. Днес има достатъчно мощни препарати против паразитите в човека. За успешно лечение е важно да се знаят следните неща за паразита:

Разновидности паразити
Характеристика на паразита Класификация
Видове кръгъл хелминт (нематод), плосък червей (трематод), тения (цестод) и др.
Стадий на развитие едни лекарства унищожават само яйцата, други – полово зрели особи, а трети са универсални за всички стадии
Местообитание те са чревни и тъканни (обитават органи като дроб, мозък)

Препаратите против паразити обикновено са насочени за отстраняване на чревни форми. Тъканните предполагат по-сложно лечение. Тук ще прегледаме най-ефикасните и слаботоксични за човека лекарства срещу паразити.

Ивермектин

Синтетично лекарство, което удря в нервната система на паразитите и ги обездвижва. Парализирани, те не могат да се захващат за тъканите и да се хранят, поради което загиват.

Лекарствата с ивермектин са най-ефикасни срещу кръглия червей Strongyloides, който обитава червата. Освен това се предписва при микрофилариите Wuchereria bancr.i и Onchocerca volv., срещу причинителя на крастата.

Особености на лекарството: изпива се на гладно. До 60% от него се абсорбира в храносмилателния тракт. Постъпва в кръвта, където достига максимума си за 4 часа. Свързва се с протеини от плазмата на 93% и така достига до всяка тъкан и всяка клетка. Това прави лекарството толкова ефикасно.

Противопоказания за използването на ивермектин е недостатъчност на ч. дроб и бъбреци, тъй като чрез тези органи се метаболизира и извежда. Също така не се предоставя на деца с тегло под 15 кг и възраст под 5 г. Не е подходящ след зачеване, защото прониква през плацентата, и при лактация, защото прониква в кърмата. С внимание се прилага при епилепсия и менингит.

Тук може да се поръча: Ивермектин против паразити, регистриран у нас под името „Хювемек“.

Цена: 90 лв за опаковка, която включва 30 таблетки, всяка с по 3 мг активно в-во.

Лепарацид

Демир бозан билки за бъбреци

В две форми – на капсули и течна (сироп) за малки пациенти, това лекарство е представител на натуралните убийци на паразити. Комбинира масла от риган и кокос и екстрахиран чесън. Формулата е патентована като добавка.

Действа пряко върху имунитета и създава вътрешни и естествени условия за самоизчистване както от паразити, така и от други разновидности патогени. За борбата с чревните паразити се разчита основно на чесъна.

Цена за 30 капсули – 22.60 лв, за сиропа – 26.20 лв.

Българско лекарство против паразити

Четири български компании излизат с препарати против паразити.

 1. ХювеФарма произвежда Хювемек с ивермектин;
 2. Долеран Фарма произвежда Лепарацид с растителни съставки;
 3. Под марката Биотика съществуват тинктура Орех, Паразитакс с растителни екстракти, Паки за деца на капки и на капсули;
 4. Биохерба създава Тройчатка, комбинация от извлеци, на капсули и тинктура под названието „Билкова аптека“.

Прочистване от паразити с тройчатка

Вдъхновената от Хулда Кларк тройна формула срещу паразити се претворява от Биохерба под формата на лесните за прием капсули и по-традиционната тинктура – спиртни извлеци от дадените билки. А трите растителни съставки са много ярки унищожители на паразите – зеленият орех, горчивият пелин и семето на карамфила. Те съдържат горчиви в-ва и силни етерични съставки, които действат изчистващо и лечебно.

Как да се отървем от чревни паразити

При откриване на паразити лекарят назначава противопаразитно лекарство, което е насочено спрямо конкретния вид червей. В повечето случаи е достатъчен еднократен прием, понякога – курсово лечение. Избраната тактика на лечение трябва да се следва точно, за да не се допусне оставането на яйца в организма. От тях впоследствие ще се стигне до повторно опаразитяване.

Едновременно с антипаразитно лекарство могат да се назначат още препарати за подобряване на състоянието на храносмилателния тракт, витамини срещу авитаминоза, антихистамини при алергични реакции.

Някои пациенти съчетават лечението с домашна отвара от карамфил и ядене на чесън. Но не всеки път народните методи са приложими. Ако червата са травмирани от глисти, етеричните масла допълнително дразнят лигавиците и пречат на дефекацията.leparacid-ivermectin-02

Не употребявайте антихелминтни лекарства без предписание от  лекар, дори да са растителни. Някои ликвидират червеите, но не провокират тяхната евакуация. Така те остават в организма, гният и причиняват отравяне.

Мнения

В опита си сами да се справят с паразитите хората са опитвали множество народни методи – чесън, клеева тинктура, семе от тиква, пектин, хуск, активен въглен, кориандър, лют пипер и др. За тях има и добри, и отрицателни отзиви. Други пациенти предпочитат лекарствата и отричат ползите от домашните средства и билковите тинктури.

Вижте какви мнения съществуват по темата и оставете и вие отзив ТУК! или директно във формата за коментари по-долу!

Прочети още

Най-добрите уреди за лечение с ултразвук. Апарат за домашна употреба и в кабинет по физиотерапия. Почистване на лице с микродермабразио, мезотерапия,

Най-добрите уреди с ултразвук за лице

Най-добрите уреди за лечение с ултразвук. Апарат за домашна употреба и в кабинет по физиотерапия. …

3 Мнения

 1. Ние се оправихме с Лепарацид. Изпражненията на детето пожълтяха, но като цяло се чувстваше добре. Хапчетата са поносимо скъпи, не като някои с трицифрени суми.

 2. Чичо Мишо

  Някой пил ли е българския ивермектин, да каже какви са реакциите и резултатите и за колко време става изчистването?

 3. Ленкова

  За детето търсих сироп против паразити и ми дадоха Паки, мисля, че се изчистихме.

 4. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *