За колко време Ивермектин прочиства паразитите?

Ивермектин е изключително бърз и радикален препарат срещу паразити. Достатъчно е да се изпие само една доза, за да бъдат парализирани всички патогени от целевата група, която обхваща това лекарство. В по-голямата си част това са червеи.

Препаратът се ползва още срещу краста, въшки, кръгли червеи, паякообразни, някои насекоми. Не работи против тения и трематоди.

Намира приложени при следните заболявания: стронгилоидоза, аскаридоза, трихуриаза, ентеробиоза, онхоцеркоза, вухерериоза, филариоза, демодекоза, акародерматит, розацея.

Как работи Ивермектин

Активното вещество въздейства върху проницаемостта на мембраните на червея. Това води до парализирането му. Той губи способността да се движи, следователно не се храни, не се размножава и накрая загива. Всички екземпляри се унищожават и организмът изцяло се прочиства.

Ивермектин повлиява заразяване във всяка област от тялото. Главното му приложение е срещу червеи, които се заселват в червата. Също така е ефикасен при паразити в белите дробове или под кожата.

Лекарството влияе във всички етапи от развитието на паразита, като не му оставя никакъв шанс за оцеляване. Това помага да се избегнат рецидиви.

Скорост на действие

При хората Ивермектин се ползва орално. Действащото вещество постъпва в кръвта, след което се разнася до засегнатите тъкани. Бързо се всмуква от чревната лигавица.

Максимална концентрация се измерва в кръвта 4 часа след изпиването на таблетките.

Периодът на полуизвеждане е 18 часа, а пълното изчистване на тялото от лекарството се случва до 12 дни. Препаратът излиза главно с фекалната маса. С нея се изхвърлят и загиналите червеи и други паразити.

В рамките на визираните часове започва унищожаването на паразитите. Действащият компонент се съединява с глутаматни хлорни канали, намиращи се в нервните влакна на безгръбначните. Това води до нарушаване на предаването на нервните импулси, парализа и бързо загиване.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Заедно с това още в първия ден от приема на лекарството се проявява изразеното му противовъзпалително въздействие. Ивермектин нарушава отделянето на цитокини, които отговарят за образуването на възпалително огнище. Това облекчава симптоматиката и предпазва от по-нататъшно увреждане на тъканите.

Впрочем, открити са и противовирусни способности на Ивермектин. Това е станало случайно, когато се е проучвало прилагането на препарата срещу малария. В началото противовирусното действие е разглеждано като страничен ефект на противомаларийната терапия.

Доза и колко пъти се пие

Лекарството се дозира спрямо телесното тегло. Изчислява се еднократна доза, която се изпива наведнъж.

За възрастен дозата е 200 мкг/ 1 кг, за дете – 150 мкг/ 1 кг.

Средностатистическата доза е около 12 мг, а максимално допустимата – 18 мг.

Хювемек е на таблетки с 3 мг ивермектин във всяка. Това значи, че средната доза за прием от възрастен е 4 таблетки (4 Х 3 мг) или максимално 6 таблетки (6 Х 3 мг).

Според указанията на производителя, достатъчно е еднократно изпиване на лекарството за постигането на успешна терапия, тоест радикално унищожаване на всички паразити. По решение на лекар и при силно опаразитяване е възможно да се изпише и втори прием на препарата, в срок от 7 до 14 дни след първия прием.ivermectin-10-zona

Къде да намерим Ивермектин

В аптеките той вече е наличен под името Хювемек, производство на Хювефарма. Кутийка с 30 броя таблетки с по 3 мг от лечебното вещество е на цена от 84.22 лв (цена на Фрамар). Той е в раздела на рецептурните препарати и се продава строго срещу предоставянето на рецепта.

Прочети още

Ползи и вреди от Кверцетин. Колко време се пие? Противопоказания на Кверцетин.

Кверцетин. Колко време се пие? Ползи и вреди

Ползи и вреди от Кверцетин. Колко време се пие? Противопоказания на Кверцетин. Мнения от БГ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *