Излекувах се от тревожно разстройство. Паник атаки
генерализирано тревожно разстройство. Разкази "Как се излекувах от паническо разстройство и страхова невроза"

Излекувах се от тревожно разстройство. Как се лекува страхова невроза

Начини за лечение на генерализирано тревожно разстройство. Разкази „Как се излекувах от паническо разстройство и страхова невроза“. Кои билки помагат? Мнения за Демир бозан при паник атаки и натрапчиви мисли.

Ще ви предложим разказ за лечебните възможности при тревожно разстройство. Как помагат различните техники като когнитивна и музикална терапия, капки на Бах, хомеопатия. Лечение на тревожност и неврози с билки Демир бозан. Съчетаване с дихателни практики и медитация. Разкази на хора, които са овладели тревожността

Тревожно разстройство – това име обобщава няколко вида неврози, включително паник атаките и фобиите. Тези страдания на психиката са прекалено широко разпространени. Има оценки, че те засягат всеки пети на планетата ни.

Мирослав Генчев от Трявна се бори за пълното си излекуване с години. Той прие да разкаже своята история. Тя може да е полезна и на вас.

Историята на един болен от тревожност

Излекувах се от тревожно разстройство. Няколко случая
Ще ви разкажем как се лекуват страхова невроза, генерализирано тревожно разстройство и паническо разстройство.

Имам истинско тревожно разстройство. Някои мислят, че полудяват или се съсипват от притеснения, но болестта е нещо друго. Осъзнах го в пубертета. Над средно интелигентен съм, математик. От малък подхождам безстрастно към нещата. Затова беше странно да развия тревожно разстройство, но вече го приемам.

В 10 клас бях, когато се подложих на самонаблюдение, за да разбера какво ми става. Имах тревожни кризи, а не намирах причината. Започнах да се следя и това беше първото, което ми се наби на очи – просто нямаше причина!

Майка ми например се срива, ако се случи някаква неприятност. Много й е лабилна нервната система. Но винаги има нещо, което я съсипва – скарала се с приятелка, не стигнали парите, нещо… При мен нямаше нищо видимо. Започнах да пиша и скоро истината лъсна – кризите ме връхлитаха без мотив. Даже по-лошо – идваха и в щастливи моменти, когато се чувствай най-яко.

паническо разстройство и страхова невроза". Кои билки помагат?
Мирослав Генчев от Трявна

Диагнозата

Стигнах до нея със самонаблюдение и с помощ от лекар, естествено. Май е полезно да го напиша най-отпред:

болест е, когато тревогата няма видима причина.

Какво се изпитва: обща тревога, вътрешно напрежение, невъзможност да се задържиш в кожата си. Иска ти се да умреш или да се пръснеш. Положението е непоносимо, но няма изход. Защото няма причина. После отпуска. Пак без причина.

Това е вълнообразното протичане на болестта – ту в криза, ту в ремисия. Ту съм зле, ту се поправям и не се различавам от всеки мой приятел.

Защо се разболях?

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Милион нощи прекарах, чудейки се затова. Нямам го генетично. Мъж съм, а при мъжете е по-рядко. Бях пубер, а при децата е по-рядко. По-често се провокира от депресия, алкохолизъм или лекарствена пристрастеност – и това не!

Намирането на причината е съществен момент за лечението. Няма как да се лекува нещо незнайно. Търсихме в хормоните, в сърдечна система, гледаха ме за интоксикация. Не и не. И стигнахме до последната възможност: стреса.

Значи, ако лекарят не знае причината за нещо, го приписва на стреса. Засега друго не се открива. Но това ми отвърза ръцете да се спасявам, както намеря за добре. Щом нямам органично заболяване, нито психическо увреждане, мога да се спасявам от стреса свободно.

Ще опиша какво правих, защото може да е от полза за много като мен. Заедно с моя разказ слагам историите и на приятели, с които се запознах заради болестта си. Техният опит ме вдъхнови и ми помогна много. Ние се подкрепяме.

Симптомите

как се лекува тревожно разстройство и страхова невроза
Трудно се понасят симптомите, не се свиква с тях.

Основният симптом е тревогата, която не съм в състояние да контролирам. Не мога да си кажа: край, спирам да се тревожа. Умът – който при мен е яко силен, водещ дори, тук не играе. Не ми беше от полза. С часове си самовнушавах, че няма причина за тревога, че нищо не е станало, че само трябва да се отпусна. Но не ставаше така, защото е болест.

Тревогата причинява някои физически прояви, които са супер неприятни.

 • Сърцебиене – ако не знаеш, че е симптом на тревожност, кофти работа. Ще помислиш, че получаваш инфаркт или поне аритмия. Направо за кардиолог;
 • Треперене – изпускам неща, разливам чаши, обръщам чинии. Ръцете ми си правят, каквото си решат. Неконтролируемо треперене. Това съсипва психиката още повече;
 • Стягане на цялото тяло, вцепеняване;
 • Потене като … ще спестя определението, сещайте се.
 • Понякога главоболие, коремни спазми, запек, задух. Естествено не спях добре.

Запомнете добре тези неща, защото те се срещат при куп болести на психиката – депресия, фобия, обсесия. Няма лошо да ви види кардиолог, но после вижте и психиката. А, и спрете трилърите, съвет!

Нататък! Ако не се боите много от лекари, не пестете посещението. Диагностиката си е все пак полезна. Понякога излизат страшни работи, не винаги е само стрес. Срещнах хора със сериозни неща, което ми показа, че работата е сериозна.

Възможно ли е да се лекуваш сам?

Както усетихте, не съм от доверяващите се. Винаги се оправям сам. Исках и сега да е така. Консултирах се тук-там, събрах мнения.

Здравият човек се справя и с най-тежката тревога. Може да се разклати за няколко дни, може да премине през криза, да направи куп глупости, но все пак накрая възстановява душевното си равновесие. Организмът намира начин да се справи. Освен ако не е болен.

Тревожното разстройство е друго. Човек няма силата да се справи с тревогата. Тя отпуска и пак започва. Тя е ирационална. Обикновените начини не работят – внушение, убеждение, успокояване.

Лечение на тревожно разстройство

Стандартното лечение на тревожните разстройства е с лекарства. Медикаментите се обичат от лекарите, защото веднага потискат симптоматиката и показват някакъв прогрес. Болният мисли, че започва да се излекува.

Евелина Лютова

Пред мен стояха няколко възможности:

 • За пия невролептици като тиоридазин;
 • Да взема бензодиазепини, най-безобидният от които е валиумът;
 • Да мина на антидепресанти, пр. ципралекс или
 • Да се лекувам с транквилизатори като клоназепам.

Не, мерси! Отхвърлих ги смело. На доста места прочетох, че истински ефективното лечение е немедикаментозно.

генерализирано тревожно разстройство билки 02
Някои от нещата, които помагат при тревожност ще ги посочим по-долу

Водещи клиники в Израел и другаде лекуват тези разстройства без лекарства. Особено впечатление ми направи какво се върши в Израел. Там лекарите използват най-напреднали методи за овладяване на психически заболявания. Постигат устойчив ефект, без да рискуват със страничните ефекти на психолекарствата.

Главно прилагат психотерапия (когнитивно-поведенческа), най-различни дихателни практики за контрол върху дълбокото дишане, спортна рехабилитация и др. подобни подходи.

В развития свят няма лекарства, това ме впечатли. Реших и аз да се лекувам така, но сам. Естествено нямам пари за лечение в Израел или другаде по света. Потърсих и билки.

Лечение с билки

Започнах да пия чай от маточина. Прочетох, че тази билка, както и ментата, имат постоянен мек ефект върху нервите. Надявах се да ми подействат профилактично – да предотвратят пристъп на тревожност. Избрах маточината, защото е доказано лекарство и релаксант. Използват я за успокоителни лекарства.

Чаят от маточина ме отпускаше, създаваше ми вътрешна надежда за излекуване. За съжаление не се получи точно това. Маточината не успяваше да спре пристъпите.

Опитах после лавандула. Билкари ме увериха, че 2 чай дневно ще създадат едно вътрешно приповдигнато настроение, което ще отблъсква тревожността. Лавандулата беше приятна, ароматна, но твърде слаба за тревожно разстройство.

Провали се опитът ми и с лайка. Тя е супер успокоителна билка, дори лекува лека депресивност, но сериозните психически разстройства се оказаха твърде висока топка за нея. Отказах се и от лайката, макар че чаят ми носеше добър сън и трайно успокоение.

Бях доста разочаровам, защото в интернет прочетох, че лайката лекува генерализирано разстройство и фобии. Доста силно казано. Скоро проумях, че нито една билка няма силата да излекува тежко психическо страдание. Да успокои, да отпусне – да! Но толкова.

В този момент нещата се обърнаха. Намерих първото полезно нещо: чай Демир бозан.

Как чай Демир Бозан помага при тревожно разстройство

Чаят представлява микс от 6 билки, всяка със собствено действие върху психиката и организма. Заедно работят доста добре. Още с първите чашки усетих, че ще има предпазващ ефект. Някак нямаше я тази вътрешна среда, в която се отключва кризата.

излекувах се от натрапчиви мисли с билки - чай Демир бозан
Мудрите помагат против страх, но трябва да се научим да ги ползваме правилно.

Нервната система се отпусна.

Нататък усетих и други ползи от билковия микс. Първо спрях да се потя като животно. Това ме мъчеше доста, затова се зарадвах. Викам си, супер ефект. Само заради това си струва да пия Демир бозан. Потенето ми беше болестно – обливах се с пот, тениската ми подгизваше, без да има причина. Това спря доста бързо, да не кажа веднага.

Второто, което изчезна, беше треморът. Втори път бинго! Нали в криза си разливах кафето и супата. Много ми трепереха ръцете. С помощта на Демир бозан това се премахна. Движенията ми се успокоиха и стабилизираха.

Цялата мускулатура се отпусна. Чувствах се релаксиран отвътре. За първи път повярвах, че болестта може да отстъпи.

Други ефекти на Демир бозан научих чрез проучване на билките в неговия състав.

Чаят пречиства кръвта, регулира кръвния поток и налягането, регулира сърцето. Освободих се от тревогата, че ще развия сърдечно заболяване.

Другото е, че билките изчистиха тялото ми от отрови и отпадъци. Това повлия добре главоболието – тоест, направо го ликвидира. Изчезнаха виенето на свят и моментите на тотална умора.

Започнах да спя!

Беше супер попадение. Наспивайки се, вече рискът да отворя място за нова криза намаля.

Кризите не спряха изведнъж. Демир бозан не е нещо вълшебно – пиеш чашка и си 6! Това е абсурдно да се очаква дори от най-силните хапчета. Малко по малко билките оправиха повечето ми проблеми. Тук там имах кризи, болестта се връщаше. Но започна да отслабва и това беше видимо. Изпълних се с надежда за пълно оправяне.

Един приятел биолог погледна билките и ми каза, че те премахват дълбокото отравяне на организма. Имало такива процеси на замърсяване и отравяне, които са много дълбоки. Те влияели на психиката, на ума, на клетката дори. Токсичните неща поразявали психиката. Те не се виждали и лекарите казвали: стрес. А то пак е стрес, само че на ниво клетка.

Демир бозан беше моята супер основа за лечение. Намерих и други хора, които се лекуват с тези билки – за да сравня. Пецата от Варна се съгласи да разкаже той как се справя.

Настоящия разказ, както и тези по-долу, получихме след пускането на анкета в групата ни във ФБ „Тайни и загадки“. Някои от авторите помолихме да развият по-подробно историите си и да ни пратят свои снимки. Те се съгласиха:

Мнение №1: Справих се с дълбоко изчистване на кръвта

Излекувах се от тревожно разстройство. Няколко случая
Петър Ангелов, Варна

Имам паник атаки и на моменти се сривам. Но от дебелите книги знам, че всички болести са от мръсна кръв и замърсени клетки. Каза ми го една бабичка от моето село. Замърсяват не само въздуха и пестицидите, но и злобата и завистта. Те предизвикват отделянето на някакви отровни вещества от мозъка, които се разпространяват по цялото тяло и състаряват човека, и го карат да става по-грозен. Те предизвикват и тревожното разстройство, тревожността. Бабата ми даде ми да се чистя с билки. Първо някакъв неин мешанак, а после и Демир бозан. Веднага си отдъхнах.

Демир бозан ме вдигна. Оправих и психиката, и имунитета. Епизодите със задушаване намаляха. Кръвното и сърцебиенето – без проблем. Чаят се взема три месеца, но аз правя друго. Запарвам на два пъти, но пия 4-5 месеца и тогава почивка. С Демир бозан съм по-спокоен и уравновесен. Имам смелост да се срещам с фобиите си. Уникални са тези билки и няма никакъв страничен ефект. Действието им се свежда до това, че чистят кръвта от споменатите отрови. Това премахва и проблемите с тревожността, и паник атаките.

Петър Ангелов, Варна

Можете да купите „Демир бозан“ за 43 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

Как се научих да избягвам стреса

Зареден със смелост от билките, тръгнах на психо сеанси. Първите срещи минаха добре, но веднъж там, на място започна криза. Имам тик – пукам ставите и стискам пръсти, докато кожата се разкървави. Докторът ми подари едно гладко камъче с вдлъбнатина за палеца. Казвало се антистресово. Направо спасява ръцете от изтезания.

С камъчето в ръце и с дихателни упражнения започнах да се уча да освобождавам стреса и да намалявам напрежението, преди да започне истинският пристъп.

Пусках си и успокояващи звучи. Предпочитам дъжд или вълни, а най-добре – буря. Колкото по-силна и мощна буря слушам, толкова по- тихо и спокойно става вътре в мен. В интернет има много такива записи. Опитайте с нещо такова:

Как се научих да дишам при криза

Тревогата стиска за гърлото и чисто физически пречи на дишането. Гърлото се стисва и въздухът не преминава. В такъв момент се усеща смъртта и става още по-страшно. Научих се – ама специално тренирах, да отпускам гърлото и мускулите, за да пропускам въздуха.

Давам едно упражнение, което е супер. Не съм го отрил на видео досега, затова ето:

Сядам на стол, с изправен гръб и си слагам ръцете на корема. Издишвам напълно, до дъно и задържам за няколко секунди. Почвам да прибирам корема навътре – той се повдига, но иначе тялото не мърда. Когато съм максимално глътнал корема, почва да поемам въздух. Правя го бавно, през устата, да продължи, колкото може, че и повече.

Това вдишване със задържане въздейства върху мозъка. Той пуска контрола, гърлото се освобождава, мускулите се отпускат и задухът преминава.

Как се научих да се центрирам

Тръгнах на когнитивна поведенческа терапия. Преди нея се опитвах да си отвличам мислите, за да намалявам тревогата. Терапията е трудна, с усилие се преодолява дискомфорта. Но даде резултат. Научи ме да се центрирам в дадения момент и да не пускам мозъка да обикаля и да търси тревожни предположения. Научи ме да си променям мислите.

Ето още какво ми помогна:

 1. Медитация – тя ме научи да се отпускам съзнателно и да контролирам вътрешното си състояние. В началото си пусках готови клипчета от интернет, но после открих работата в група. Приятно е и намерих приятели като мен. Обменянето на мисли и опит също помага;
 2. Концентриране – правя си го сам. Поставил съм си за цел да не позволявам на ума ми да работи на самотек. Винаги внимавам какво мисля. Ако усетя, че тръгвам в непродуктивна посока, се спирам. Това в момент на криза не става, но в ремисия е ОК;
 3. Апокалипсис – прочетох за това в една книга за психология и го направих. Тотално яко е! Когато ме хване тревога, веднага се поставям в положение на умрял. Казвам си – край, няма какво да загубя. Звучи шантаво, но в ужасни моменти ми помага. Свиквам с най-лошия изход и невероятно, но е оптимистично;
 4. Записвам си проблемните мисли и епизоди, за да ги предусещам. Използвам записките в телефона, а вечер ги преглеждам. Така разбрах, че гората не ми действа добре. Сега ходя на море;
 5. Добро наспиване – кризите се появяват почти веднага след тотална преумора. Изпусна ли се, плащам си. Наложих си да лягам рано. За млад човек като мен беше трудно – дискотеки, излизания. Позволявам си ги понякога, но принципно гледам в 10 да съм в леглото. В началото пиех хапчета за сън, но сега тази работа върши Демир бозан. Спя добре;
 6. Тренировки в група – намерих приятели, които се лекуват сами като мен. Започнахме да се срещаме и да си помагаме. В моменти на пристъпи си звъним, за да се подкрепим. Спокоен съм, като знам, че винаги има на кого да позвъня. И че този някой ме разбира. Вие, които четете моя разказ, знайте, че можете да ми пишете – на мен или на другите, които ме подкрепиха с историите си. Ще получите приятелско рамо и безусловна подкрепа;
 7. Терапия с музика – невероятно добро нещо! Така надъхва, изпълва отвътре. Но не домашна терапия, а истинска – от специалист. Смесват се звуци, аромати, наистина е прекрасно;
 1. Масаж – казвам го накрая, но бих го сложил като №1. Нещо невероятно е! Струва парички, но опитайте, честно! Невероятен ефект дава особено при тревожни разстройства. Дългият и качествен масаж оттласква следващия епизод далеч напред. Цялата нервна система се преобразява. Нервната възбудимост спада, подобрява се настроението и способността за почивка. Препоръчвам общи релакс масаж, масаж на ходилата и ароматичните разновидности. Супер е и техниката с горещи камъни.

Мнение №2: Лекувам тревожност с активност и силни билки

Билки за депресия и депресивно тревожно разстройство и премахване на тревожност
Мина Велева, София

Моето убеждение е, че психиката не трябва да се пипа. Не бих дала на никой да ми бърка в душата. Убежденията ми били част от моята болест, казаха. Може, не споря. И все пак това съм аз и се справям, както мога. Обичам билките и им вярвам. Ходя на плуване, тичам в парка, излизам в планината всеки уикенд. Ходя на групова терапия и в група за танци. Това е моето лечение.

Единственият медикамент, който пия, е Демир бозан. Това са билки, но ги приемам като лекарство. Въздействат като лекарство, толкова са силни. Усещам как отпускат и заздравяват раните в душата ми. Балансираха емоциите ми. С Демир бозан се справих с депресивните дупки. Благодарна съм, че открих билки, които лекуват, и приятели, които ме подкрепят. С всичко това имам невероятен прогрес. И продължавам!

Мина Велева, София

Можете да купите „Демир бозан“ за 43 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

Капки на Бах при тревога

Минах през капките на Бах. Има няколко шишенца, които са против тревожност. Пробвал съм малкия цветен елексир, който е с 5 растения. Със сигурност ми помогна за съня, но за друго не съм сигурен. Има и 7-компонентен елексир. Чувал съм, че е добър, но не съм го пробвал.

Другото е едни капки против нерви – успокояват наистина. Не са зле. Знам, че има и Рискю за страх и напрегнатост. Тях не ги знам дали помагат, но една приятелка ги похвали. Ако имате повече страх в състоянието си, може би са добре. При повече безсъние – елексирът, при повече емоционална превъзбуда – Рискю найт. За Бах това мога да кажа. Аз ги спрях в един момент, но не са за изхвърляне.

Хомеопатия при тревога

Проучих и лечението на тревожност с хомеопатия. Преди да открия билките, бях се насочил към това. Така и не опитах, но ще ви копирам информацията, на някой може да послужи.

 • Аконитум Напелус – това се взима, когато най-силните симптоми са сърцебиене и изпотяване;
 • Арсеник Албум – това лекарство е при страх за здравето и от смъртта. Помага, ако водещите симптоми са треперене, втрисане, гадене;
 • Аргентум Нитрикум – при натрапчиви мисли и постоянно въртене в една точка. Дава се при социална фобия. Предпочита се, ако водещ симптом е слабост в краката и синдрома на Монк;
 • Опиум – при силен страх, невъзможен за овладяване;
 • Калкареа карбоника – потене, гадене, треперене, сърцебиене, кризи през нощта;
 • Игнатия Амара – при депресия, дълбока неразбираема мъка, социална изолация, мълчаливост, неприязън към хората;
 • Калиум Фосфорикум  – слабост, умора, ужас, нервозност, самота, прекалена чувствителност.
 • Лилиум Тигринум – страх от самота, страх от полудяване, постоянна нервозност.

Прочетох яки отзиви за лечение с хомеопатия. На много хора е помогнало това. Ако не бях се оправил с билките, щях да опитам. Но хора, хомеопатията – не самостоятелно! Има си лекари, нека те кажат кое е точното лекарство за вас.

Колко време се лекува тревожно разстройство?

Зная, че се питате това. И аз се питах. Питах и лекарите. Никой не може да гарантира срок за излекуване. Индивидуално е – за месеци или за години. Вярно е, че някои влачат болестта си с години. Аз се взех в ръце с два курса Демир бозан – около 8 месеца, но продължавам да се поддържам с упражнения, медитации, масажи и билки. Периодично минавам на преглед пред психотерапевта ми.

Искам да ви кажа – това не е просто състояние. Това е сериозна болест. Обърнете си внимание, преди да стане хронично и нелечимо. Аз не бих искал никога да се върна в началото. Не искам и да си спомням. Ще правя, каквото е нужно, за да съм здрав.

Мнение №3: Демир бозан прекъсна родова обремененост

Излекувах се от тревожно разстройство. Няколко случая
Блага Кирилова, Търговище

Аз научих за болестта си случайно. Ходих на психолог заради детето, а той забеляза прекалено високо ниво на тревожност. Убеди ме да си обърна внимание и диагностицирахме психосоматични и психически проблеми. Оказа се тревожно разстройство.

Болестта ми започва в детството заради една трагедия в семейството и оттам скръбна среда, тежка ситуация, тревожност. Нашите са ми предали негатив, който аз съм предала на дъщеря си. Реших да пия и най-тежките хапчета, но да се оправя.

Лекарят ми даде Демир бозан. В началото се обидих – защо омаловажава проблема ми! Но Демир бозан свърши работа, не се наложиха медикаменти. С билки се овладях, а психотерапията свърши останалото. Моят съвет е: не започвайте с тежката артилерия. Всичко се поправя!

Блага Кирилова, Търговище

Можете да купите „Демир бозан“ за 43 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

Познавате ли тревогата? Имате ли соматични симптоми? Вие как си помагате? Пиете ли лекарства и какви? А билки? Пробвали ли сте йога, медитация или друга алтернатива? Пишете ни и вие в нашия форум за тревожно разстройство ТУК.

Видео: Психологът Г. Вълева разказва за ефектът от Демир бозан при тревожно разстройство

Източници и още инфо на английски: Как се излекуват от тревожно разстройство хората; Как хората се излекуват от паническо разстройство; Генерализирано тревожно разстройство

Видео: Масаж на лицето против стрес

Непременно погледнете и ТОВА: За лечението на нервна депресия и разбити нерви с билки.

Прочети още

Домашна криотерапия. Топ 6 уреди, сред които и Мултифункционален уред Karlton Electronics

Домашна криотерапия. Топ 6 уреди

В тази статия ще разгледаме 6 популярни модела уреди за прилагане на криотерапия в домашни …

5 Мнения

 1. Психозите минават, като дойдат склерозите, ха-ха! Хора, живейте си живота, харчете си парите и не го мислете. Поболяваме се от работа и заради работата. И за какво?! Просто се спрете!

 2. Анри Пиер

  Страхът е страшно нещо, и лудото бачкане и ламтенето за пари. Моят опит е комбинацията от леки седативи + спорт + закаляване + масажи. Зимата съм по реките, моржувам, лятото плувам в морето, по няколко километра. Това е моето!

 3. Магдалена Драганова

  Моята терапевтка е уникална – д-р Попова, препоръчвам я! Работи с констелации и други техники, обожава ароматерапията и билките. Супер готино ми е да съм при нея!

 4. Г-жа Миленкова

  Синът ми разви тревожно разстройство заради наркотици. Сега лекуваме пристрастеността, не знам другото ще се оправи ли. Препоръчайте нещо при вземане на наркотици, ако знаете. Билки ще помогнат ли, и аз съм чувала хубави неща за Демир бозан, но при наркотична зависимост не знам действат ли.

 5. Велизар Вичев

  От тревожно разстройство можеш да се излекуваш само като действаш активно в света. Ако само висиш пред компютъра и животът ти си минава ей така като на кино, нормално е да имаш тревожност и страхова невроза, че и паник атаки да те сполетят. Билките помагат, когато човек вече се е размърдал.

 6. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *