ивайло пенчев семейство, бизнес
ивайло пенчев ламборгини, бизнесмен

Ивайло Пенчев. Семейство, бизнес, биография

Какво трябва да знаем за бизнеса, състоянието (богатството) и биографията на бизнесмена Ивайло Пенчев? Семейство, съпруга, деца. Явор Пенчев. Интервюта, скандали, събития

Ивайло Пенчев не реализира мечтите си. Иска да се занимава с наука, а става милионер – ексцентричен, скандален, провокативен. Неговото положение и богатство, неговото ламборгини са мечта за мнозина.

Данни за Ивайло Пенчев
обществен статус предприемач
роден 10 март 1970 г.
роден град Велико Търново
водеща компания Уолтопия
свързани фирми 30 на брой АД, ЕАД, ЕООД, ООД, ЕТ
адрес град Летница, бул. България №1В
телефон в Уолтопия 0887093992

Семейство на Ивайло Пенчев, биография

Стартът на Ивайло Пенчев не предвещава, че се е родил човек с качеството да прави пари, без да ги брои. Родителите му Пенко и Радка от Велико Търново му осигуряват стандарт средно ниво. Случвало се да „няма“, плакал е за шейна. Казвал го е пред журналисти, явно обича да си спомня този момент. Вероятно е репер за неговото израстване.

Като младеж Пенчев се интересувал от ученето. Завършил местната математическа гимназия и после записал физика в Университета. По онова време още не е пил бира и въобще е бил скромен човек. Нататък всичко се променя главоломно.

ВАЖНО: Вижте мнения за Ивайло Пенчев и непременно оставете и своето виждане за него ТУК, в нашия форум с коментари! Добавете информация, поправете грешка! Какво знаете за семейството и бизнеса му? Пишете, нека да бъдем полезни!

Съпруга на Ивайло Пенчев, деца

Ивайло Пенчев много говори за жените по принцип и нищо за жена си. Споменава се, колкото да разберем, че съществува. Макар че понякога човек би предположил, че е бивша. Например в едно интервю бизнесменът казва, че ще си преподреди приоритетите и ще сложи жените на първо място. На друго място се споменава, че има четири момчета от три жени.

Ивайло Пенчев 01
Ивайло Пенчев – официално и неглиже

Малко по-ясна става ситуацията, когато катастрофира със самолет. Тогава бизнесменът заявява: Жена ми и синовете ми не искат да летя. За жената или поне майката на децата на Пенчев знаем само, че обича танците.

Децата на Пенчев са четири момчета, не всички са известни поименно.

Явор Пенчев

Знаем за първородният – Явор. Ивайло става баща на 26 г. Няколко години по-късно с развиване на бизнеса му катеренето става начин на живот за Явор. На 14 г. той е вече спец в този спорт. Малкият син е Филип. Неговите интереси са към математиката.

Явор Пенчев на 14 г., редом до баща си и пред произведена от Уолтопия стена показва лицето си на широката общественост. Той е наследил от баща си любовта към височинните спортове. Вижда изкуствена стена едва на 7 г., но в следващите 7 г. става дисциплиниран и съсредоточен спортист.

Явор тренирал в клуб Алтиус, като отделял три дни седмично за любимия спорт. Печели множество национални и европейски отличия. Баща му се гордеел, че от всяко състезание момчето носи медал.

“Демир

Някога Ивайло мечтал за шейна, синът му мечтал за катерачна стена у дома. Днес Явор е на 27 години и скоро не се е явявал под медийните прожектори.

Бизнес на Ивайло Пенчев

Най-първата фирма на Пенчев е за опаковки. Днес тя съществува и е успешна на европейския пазар.

Големите пари и известността идват с втората фирма – Уолтопия, компания за постояване на изкуствени  катерачески стени. 4 години по-рано Пенчев е напуснал университета преждевременно и по бедност. Изкарва пари като таксиметров шофьор и се катери за удоволствие. Има и приятели – катерачи. С един от тях решават да превърнат хобито в бизнес.

На втората година Пенчев осъзнава, че може да бъде световен лидер в това производство и така става. На бизнес устремът пречат неговият произход – че е българин, и недобрият му английски. Но упорството и смелостта си казват думата.

Ивайло Пенчев 02
Единствената снимка на Пенчев с жена и прословутото ламборгини

Произвежда забележителни стени. Стените на Уолтопия са по-интересни, по-вълнуващи и изглеждат по-добре от продукцията на други фирми. Някъде се споменава, че това му позволява да продава и с 10% по-скъпо от останалите.

Фирми на Ивайло Пенчев

Пенчев е свързан с 30 компании. Той е управител в 16 фирми, съдружник в други 8.

Участва в Борда на 7 компании: Композит Х (спортни стоки), Джим Релм (софтуерни продукти), Силвия Пропъртис (недвижими имоти), Уилиуоу (информационните технологии), Уолтопия (съоръжения и екипировка за спорт и увеселения), Окшънайз (управление на търгове и   клиентоцентричен пазар), Бест Бидър (софтуерни продукти).

Без съмнение интересна е компанията му Auxionize, която създава условия за автоматизирани преговори и сключването на сделки. Описват я като революционно нов начин за търгове. Основата е софтуерно решение – виртуален пазар.

Уолтопия и София Тех Парк

Провокативен, чешит, арогантен, скандален – как ли не наричат Ивайло Пенчев, когато пишат за неговите „изцепки“. Такива има достатъчно и са дотолкова смели, че веднага привличат вниманието. Пенчев определено е от хората, които стърчат.

Случаят София Тех Парк е един от много, но си струва да се припомни. Бизнесменът написа открито писмо, в което обвини държавата в пълен провал на „София Тех Парк“ и че е подвела инвеститорите. Конкретните стрели са към Министерството на икономиката, обвинено в лошо управление и прахосничество. „И не създавате нищо. Ни-що! Но похарчихте много. Вие се провалихте, пише в писмото и добре описва по точки как и в какво е излъган.

Състояние, богатство

Писмото на Пенчев показва истински богат човек, който не се бои от високопоставените чиновници. Няма от какво да се бои. Печели милиони – колко са, не са броени. Пенчев не брои печалбите. Първите му пари са изкарани трудно, но нататък парите правят пари. И добрите идеи също.

Впрочем нещо като равносметка е направена в студиото на НТВ. Там Пенчев заявява, че има към 200 млн. лв. Но добавя: не знам, не съм смятал. Предположение. Знае с точност, че фирмите му са доминиращи в държави като Германия, Швейцария и САЩ.

Видео: Изказвания за данък свръхпечалба пред Нова ТВ.

Евелина Лютова
Историята с откраднатото ламборгини

Богатият Пенчев не си купува неща, само защото са скъпи. Не се и изхвърля, ако се вярва на думите му. Единствено изключение е червено ламборгини за 360 000 евро. Скъпата кола е качена с товарен асансьор на петия етаж на неговата бизнес сграда на Цариградско шосе. Колата била повече за гледане, отколкото за каране, заявява предприемачът.

През 2019 г. предприемачът сам пише в соц. мрежа, че ламборгинито му е откраднато. По документи, защото колата продължава да си стои в офиса му. При опит за подновяване на застраховка ГО се оказва, че колата е прехвърлена на испански гражданин и отрегистрирана от КАТ. Пенчев обвинява държавните институции в подпомагане на измамникът. Тази история от 2021 г. остава без развръзка.

Катастрофата

Сред забележителните факти в живота на Пенчев присъства и самолетна катастрофа. През май 2020 г. той пада с малък самолет, който пилотира собственоръчно. Впрочем самолетът е собствен „Скай лидер 600“ и летището е частно – в Лесново.

При излитане възниква проблем с двигателя. Пенчев предприема обратно кацане, при което машината пада от 5 м височина.

Бизнесменът оцелява, приет е в Пирогов, където му оперират гръбнака. За хирургията трябва много кръв. Десетки хора, познати и непознати, болни и здрави, даряват за Ивайло. По-късно той им благодари с топло чувство.

Относно катастрофата разказва, че не се е изплашил и е държал ситуацията под контрол.

Топ скандали и изказвания

Изказванията на Пенчев му печелят името на арогантен човек. Сериозно издразва с изявлението „кой работи в България за 800 лв“. Услужливи незабавно изнамират обява за завода на Пенчев в Лесново, където е обявено работно място за 800 лв. Оказва се, че търсят чистачка.

Видео: Скандалът с ниските заплати.

Иначе когато търси асистент, Пенчев е щедър. Дава големи пари, но и иска много, най-вече лични качества. Във Фейсбук пише: търся си асистент, предишният пак стана директор.

Друга изцепка на Пенчев е дарението за Александровска болница. В разгара на ковид пандемията Уолтопия дава 222 000 лв за 5 апарата за вентилирано дишане. Условието му е служителите на Пенчев да се ползват с предимство. Александровска го оценява като неморално и не приема дарението.

Нататък Пенчев увеличава сумата и броя на апаратите и ги насочва към частни болници. Изказва се, че офертата му към държавна болница е била грешка. Три частни болници приемат дарението, но имената им този път не се споменават. Договорът с Александровска е „изтекъл“ към медиите също по грешка.

Истинският скандал се разразява относно моралната страна на ситуацията. Коментиращи тълкуват искането на дарителя да се свали критичен пациент от изкуствено дишане, за да се сложи негов служител. Пенчев леко дава назад – гадно било, но е нормално първо да се грижиш за собственото си семейство и за своите близки.

С непремерени изказвания бизнесменът успява да засегне и пенсионерите. Коментира солидарната пенсионна с-ма като несправедлива. Няма никаква справедливост в солидарните системи, няма какво да обсъждаме. Пенсионната ни система е фундаментално грешна.

Вижте и ТОВА: Разделно хранене: Лесна таблица, седмично меню, готови рецепти. Как отслабнах с диетата.

Видео: актуално интервю с Ивайло Пенчев от 2023 г., пътят на милионера.

Прочети още

Micro Credit 01

Обезпечени срещу необезпечени заеми – какво не знаем

Има два различни вида заеми, според тази категоризация – обезпечени  и необезпечени заеми. Ясното разбиране …

4 Мнения

 1. дори и лошите хора заслужават да им се подаде ръка пък ако не го оценят греховете са си техни може пък ако му се помогне да се промени да се осъзнае че никой не е вечен и винаги трябва да се постави и на мястото на другия

 2. Пламен Коларов

  Напълно е скъсал синджира този, въобще не си прави сметката какво говори, пред кой го говори. Нахакано ефе!

 3. Недялко

  Добре де, пишете откраднали ламборджини, и после какво? има ли развръзка? А за даренията – какво? Има ли развръзка? купиха ли се апарати в крайна сметка, не се ли купиха? въпросчета към умните медии…

 4. Сабина

  Този човек не уважава родината си и своите сънародници, дискриминира слабите, типичният Вълк.

 5. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *