Ивайло Пенчев преживя една страшна година, но се надява на по-добра 2021

Прогнозите на бизнесмена Ивайло Пенчев за 2021 година са тя да бъде по-добра от 2020.

Въпреки лошите очаквания на всички 2021 да е по-неприятна от предхождащата, бизнесменът Ивайло Пенчев се надява на по-добра нова година, поне от предишната. Това стана ясно от негови изявления по „България Он ер“. Според него миналата година е била пречистваща за всички. Той самият и децата му се разболяха от коронавирус. Боледува като цяло и човечеството. Това са такива моменти на криза, които служат за пробуждане, за освежаване на всички. Но те също така изискват и промяна на основния светоглед на хората.

Ако един човек е прескочил трапа, той все едно се ражда още веднъж, инкарнира се, започва романа на живота си наново. Той е добре да преосмисли ценностите си и да разбере защо е било необходимо неговото завръщане на белия свят. Какви са новите му житейски задачи? Подобни въпроси се изправят и пред болните от всякакви иначе смъртоносни заболявания. Ако те успеят да се върнат „от оня свят“, им се налага да преосмислят житейския си план и да си начертаят новите задачи, които смятат да следват. Така в рамките на един живот те успяват да изживеят два живота.

Но нека да припомним какво се случи с Пенчев през 2020 година:

Ивайло Пенчев дари 222 хил. лв. срещу COVID-19 само за своите служители,

а сега моли всички за кръв!

Ивайло Пенчев все още се намира в „Пирогов“, състоянието му не е добро и се нуждае от кръвопреливане!

Предприемачът Ивайло Пенчев е сериозно пострадал и се нуждае от кръв (информацията е актуална към пролетта на 2020 година). Самият той написа в интернет, че има много рядка кръвна група – А отрицателна. Затова моли за помощ хората да даряват кръв масово.

За да усили стимула им, бизнесменът призова дори и хората с различна от неговата кръвна група да дарят кръв, защото щели да я прелеят на други нуждаещи се. По този начин Пенчев явно се надява хората, които са с неговата група, но не знаят, да се отзоват.

Припомняме, че изпълнителният директор на „Уолтопия“ катастрофира със самолета си след проблем с двигателя. Самият той е пилотирал самолета, когато установил, че има проблем, а малко след това машината падна край София.

Утре на Пенчев му предстои операция на гръбнака, където се очаква да изгуби много кръв. Това е причината той да моли за помощ, като в замяна обещава да почерпи.

Проблемът пред него обаче е, че не е харесван от голяма част от хората след скандалните си изказвания и прояви, които направи в последните години. Той демонстрира липса на всякаква съпричастност към останалите, а в момента се надява да се прояви такава към него.

Ивайло Пенчев
Ивайло Пенчев моли за кръв
“Фигурин

В началото на пандемията Ивайло Пенчев дари 222 000 лв. в битката с коронавируса. Той обаче постави условие тези пари да се използват за лечение само на негови служители. Нещо, което подразни мнозина и заради което беше заклеймен като нагъл човек.

Радка Пенчева е майка на Ивайло Пенчев. Родители на Ивайло Пенчев се явават Пенко Пенчев и съпругата му Радка Пенчева. Тя днес е на 75 години, да е жива и здрава. Прекарали са я с осигуровките и е трябвало да работи още две години след пенсионирането си.

Пенчев обаче си навлече гнева на хората далеч по-рано. Преди време той заяви, че възрастните хора и инвалидите не заслужават пенсиите си. Освен това обяви, че в България няма заплати от по 700-800 лв., а всички били много по-високи.

Предприемачът, който има четири сина и няколко брака, е определян за нацист и фашист. Скандалните му изказвани и действия са считани от мнозина за тотално незачитане на човешкия живот.

Човек обаче никога не знае какво ще го сполети. 50-годишният бизнесмен в момента е в нужда. По непотвърдена информация той е заплашен да остане с увреждане в двигателната система, поради което се налага да бъде опериран.

Във Фейсбук обаче Пенчев не среща никакво разбиране и съчувствие. Даже напротив, хората се радват, че е катастрофирал, колкото и жестоко да изглежда това.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

„Аз съм с А отрицателна кръвна група, но понеже съм възрастна, почти пенсионерка, на която той иска да вземе пенсията, няма да му помогна.“

„Този нацист не заслужава помощ! Откъде са му милионите и самолетът?“

„На всички бих дал, но не и на тази подлога на мутрата“

Това са само малка част от негативните коментари по адрес на Ивайло Пенчев във връзка с молбата му за кръв.

Бизнесменът не смята, че трябва да има минимална заплата, защото ако някой човек не можел да прави нищо, то той не заслужавал и тези 510 лв. (сега 610). Това бяха думите на Пенчев преди 2 години.

Той изцяло подкрепя управлението на ГЕРБ, с което си навлича много противници сред хората, които не харесват Бойко Борисов.

И все пак, ако някой желае да дари кръв за Ивайло Пенчев, може да го стори в „Пирогов“ днес. Пък после той ще почерпи.

Евелина Лютова

За Михаил Николов

Прочети още

micro-credit-01

Обезпечени срещу необезпечени заеми – какво не знаем

Има два различни вида заеми, според тази категоризация – обезпечени  и необезпечени заеми. Ясното разбиране …

Едино мнение

  1. дори и лошите хора заслужават да им се подаде ръка пък ако не го оценят греховете са си техни може пък ако му се помогне да се промени да се осъзнае че никой не е вечен и винаги трябва да се постави и на мястото на другия

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *