10-дневна протеинова диета. Позволени храни, меню, резултати

Как се пази 10-дневна протеинова диета. Таблица с позволени храни, меню. 14-дневна с протеин за бързо отслабване. Високо протеинова диета, резултати.

Протеиновото хранене се е доказало от десетилетия като ефикасен начин за отслабване. Представяме реални резултати, принципи на режима и как да удвоим неговото въздействие. Таблици с продукти + подробно меню за 10 дни.

Протеиновата диета е развита в десетки вариации. Има строги режими с точно разчитане на всеки грам протеин, има и свободни, в които просто се дава приоритет на месните храни.

Първият вид е създаден за спортисти. Те почти непрекъснато се нуждаят от поддържане на теглото и от прираст на мускулна маса. Това предполага преминаването към съвсем различен тип хранене. Използват се протеинови коктейли и протеинови барчета.

10-дневна протеинова диета – строга

Протеиновите коктейли са богати на белтъчини и на полезни в-ва. Говорим и за готови продукти, и за домашно приготвени. Ако изберете такъв начин за отслабване, непременно добавете комплексни витамини и фибри, за да не се нарушат обменните процеси и работата на стомаха и червата.

Коктейлите условно се делят на групи и се приемат според времето и ситуацията.

 • Коктейли с калциев казеин – те потискат усещането за глад и едновременно с това пречат на катаболизма на мускулатурата. Те са необходими в тренировъчни дни или когато си движите по-активно;
 • Коктейли с извънредно к-во протеин (до 10 г белтъчини на порция)  – те са изобилни и на въглехидрати, затова са в състояние да заменят едно пълноценно хранене;
 • Коктейли с карнитин или хром пиколинат – те са неповторима опора за любителите на високоинтензивни тренировки. Заменят едно от пълноправните хранения за деня, което е удобно. Обаче не дават усещане за ситост;
 • Домашни коктейли – добри са по състав, но са нетрайни. Напълно притъпяват глада и са много приятни. С тях диетата се изтърпява по-леко, поне морално. Повечето рецепти са на кисело-млечна основа, което профилактира проблеми с храносмилателни тракт.
Рецепти за протеинови коктейли за отслабване

Самостоятелното приготвяне на коктейли за 10-дневна протеинова диета дава разнообразие и радва вкусовите рецептори. Ето някои идеи, всички приготвени в блендер. Коктейлите се изпиват незабавно след приготвяне.

 • Шоколад и извара – сладкото име не означава и сладък вкус. Но ако все пак си падате по сладко, добавете подсладител или стевия. За 1 порция разбъркваме 150 г извара, 100 мл обезмаслено мляко, 50 мл вода и 2 ч.л. какао. 100 г – 82 кКал, порцията – 262 кКал, 35 г протеин, 14 г въглехидрат;
 • Бадем и кокос – екзотичен аромат и източник на вит. Е и мастни киселини. Разбиваме 150 г извара, 150 г соево мляко, 5-6 бадема, 1 ч.л. кокосови стърготини. 100 г – 100 кКал, порцията – 216 кКал, 34 г протеин, 17 г. въглехидрати;
 • Яйце и извара – ще добавите пипер, за да разнообразите сладките коктейли. Основната рецепта е от 2 яйца, 100 г извара, 150 мл вода, 3-4 стръка магданоз и копър, щипка пипери от предпочитан вид. 100 г – 67 кКал, порцията – 253 кКал, 30 г протеин, 8 г въглехидрат;
 • Киви и мед – сладък вариант, който не е подходящ за вечеря, но идеално ще замените с него закуската. Разбиваме 100 г соево мляко, 150 г кефир, 100 г извара, 1 киви, 1 ч.л. течен мед. 100 г – 60  кКал, порция – 248 кКал, 26 г протеин, 24 г въглехидрат;
 • Енергиен коктейл за ободряване – отличен за закуска. 4 яйца, 100 мл кафе – еспресо или нес, 200 мл мляко, 1 ч.л. мед. 100 г – 37 кКал, порция – 152 ккал, протеин – 17 г., въглехидрат – 15 г.
Протеинови барчета

Те се харесват, компактни са и са много вкусни. Бързо насищат и са способни да заменят до 2 пълноценни хранения. Но имат своя минус – малък обем. Стомахът протестира и не се чувства сит. Храносмилането страда. Диета само на барчета е психологически и физиологически опасна. Алтернатива е съчетаване на коктейли с барчета и с друга храна.

Схема на диетата за 10 дни

Спортистите съобразяват приема на коктейлите с тренировките си. Тук даваме схема за прилагане на протеинова диета с цел отслабване без загуба на мускулна маса. При всички случаи се съчетават готови или домашни коктейли с пълноценно хранене.

1 вариант

 • 1-2 ден – 3 протеинови хранения (месо + зеленчуци, яйца + зеленчуци) + 1 коктейл междинно;
 • 3-4 ден –  2 протеинови хранения + 1 хранене, заменено с коктейл;
 • 5-6 ден – 1 протеиново хранене + 2 хранения, заменени с коктейл;
 • 7-8 ден –  2 протеинови хранения + 1 хранене, заменено с коктейл;
 • 9-10 ден – 3 протеинови хранения без замяна.
Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

2 вариант

Провеждат се 10 еднакви дни, в които закуската и вечерята са заменени с протеинови коктейли или барчета, а обедът е пълноценен, като се набляга на протеинови храни. Междинно е разрешено да се похапват закуски, които са съобразени с протеиновото хранене.

Какво да ядем на протеиновите хранения, които не са заменени с готов или домашен коктейл? По-долу публикуваме таблица на разрешените и забранени храни.

За по-леко прекарване на диетата без странични ефекти, запек и др. проблеми, както и за по-активно сваляне, комбинирайте с чай Фигурин.

Засилване на ефекта на диетата с чай

Билковият състав за отслабване „Фигурин“ усилва ефекта от протеиновото хранене и позволява да се удвоят резултатите от него. Продължителността на диетата намалява за сметка на нейната по-висока ефикасност. Накратко: съчетанието на протеинова диета с билки за отслабване ускорява нещата и по-бързо ни довежда до мечтания резултат.

Билките във „Фигурин“ създават оптимални условия за отслабване. Те пречистват тъканите и кръвта, изхвърлят телесните отпадъци, оптимизирайки обмяната и метаболизма.

С „Фигурин“ по-лесно и дълго се издържа на режима, защото чаят прекъсва пристрастяването към въглехидратите. Гладът за сладко и за вредни, но вкусни храни, изчезва. Билките дават емоционална подкрепа, те хармонизират и балансират психиката.

Чаят „Фигурин се приема заедно с протеиново хранене. Той облекчава спазването му и увеличава ефекта. Билките обират моментните нарушения на режима  и не позволяват да се загуби постигнатото. Отделно те повлияват директно метаболизма, като го оптимизират, заедно с храносмилането и работата на червата.

Отзивите в интернет показват, че мнозина предпочитат да ускорят ефекта от протеиновия режим с билки. Това са хора, които не търсят образуването на мускули и видим релеф, но искат да отбелязват на кантара си сериозен прогрес.

Естествено, билките действат и на спортистите. Дори двойно по-бързо, защото при тях е създаден оптимален баланс между хранене и натоварване. Помолихме няколко души да разкажат по-подробно за успешните си резултати с „Фигурин“. Ще видите историите им по-надолу.

Можете да купите „Фигурин“ за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Разказ №1: Отслабнах с протеин на прах и „Фигурин“

Мариета Велчева

Протеиновите прахчета не са лекарство за отслабване. Те не топят директно мазнините. Коктейлите помагат да се създаде правилен режим на хранене с точното съотношение, отчетено до грам. Мои приятелки пиха протеинови напитки и не отслабнаха, защото нямаше какво да задвижи отслабването. Те не спортуват, а очакват само протеинът да свърши работата.

Аз използвах друг начин. Комбинирах протеиновите напитки с чай „Фигурин“. Избрах го, защото сметнах, че пречистването на тялото и оптимизирането на метаболизма ще се съчетаят добре с правилното хранене. Билките направиха така, че коктейлите да подействат. Резултатът ми е идеални килограми, постигнати без мъки и без нервно изтощение.

Във „Фигурин“ има билки за всичко, включително и за психиката. Това е чай, който с нищо не може да се сравни. Смятам, че протеиновите напитки и билковият продукт „Фигурин“ са едни от най-суперските съвременни постижения в областта на отслабването.

Можете да купите „Фигурин“ за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Стандартна протеинова диета за 10 дни

Протеиновото хранене е оптимален подход за премахване на ненужните тлъстини от тялото и за оформянето на красив релеф. Целите се постигат без обичайните за диетите глад, сънливост и умора. Научете принципите на хранене, чрез които лесно и комфортно се премахват средно 8 кг месечно.

Протеинова диета, принципи, меню
Един принцип – две цели. Протеинова диета за отслабване и за мускулна маса

Сред жените, които по-често целят просто намаляване на теглото, е популярно съчетаването на протеинов режим с билки за пречистване и отслабване „Фигурин“. Много потребители споделят, че са ускорили топенето на мазнините и са постигнали двойно по-бърз резултат с помощта на билковия катализатор. За комбинацията ще разкажем по-долу.

Какво представлява известната протеинова диета?

Под това наименование се крие приоритетно хранене с протеинови храни, като в същото време въглехидратите се свеждат до минимум. Принципът се прилага като диета за 10 или 14 дни, а може да се ползва и по-дълго като режим, но при облекчени правила.

Евелина Лютова

Протеиновото хранене се приема нееднозначно от лекари и диетолози. Някои го обявяват за панацея за съвременния човек, който се движи малко и често яде на крак. Други се фиксират върху недостатъците и прекаляването. Трети бъркат протеиновия режим с популярната диета на Дюкан, което не е правилно. Дюкан използва протеинови храни, но с това се изчерпват общите неща.

Принципи на високопротеинова диета

Таблица

За и против протеиново хранене
Плюсове Минуси
Отслабва се без чувство за глад благодарение на високото съдържание на протеини в употребяваните храни Води до сериозни негативни последствия, ако не се спазват правилата и режима на хранене
Идеална за спортисти, защото съхранява и увеличава мускулната маса, извайва релефа, докато се премахват подкожни мазнини Не е приложима при ред заболявания, това е хранене за здрави хора
Не води до увисване на кожата Измива калция от организма
Съпътстващо изчиства тъканите и телесните течности Типа хранене започва с вялост и слабост на началните етапи
Подобрява обменните процеси и ускорява метаболизма Нужно е да се приложи като минимум за 10 дни
При правилно прилагане дава устойчиви резултати Неподходящо хранене за след зачеване и при лактация
Менюто е вкусно, разнообразно и насищащо Вреди при разстройства и нарушения на храносмилането
 Основни правила и режим на хранене

Протеинова диета е безвредна за здрави хора, ако нейната продължителност не надвишава 10 – 14 дни. При необходимост тя се повтаря не по-рано от 2 месеца.

Спазването на правилата гарантира устойчиви резултати и леко преминаване на режима. При съчетаване с редовни силови натоварвания се натрупва мускулна маса, при съчетаване с отслабващи билки се ускорява топенето на мазнините.

Лекото и успешно отслабване се гарантира от следните правила.

#1 Вода

Протеиновата диета стимулира работата на бъбреците, което повишава риска от обезводняване. Пийте мин. 2 л в течение на деня. Започнете сутринта с чаша вода и след това следете на равни периоди да поемате същото количество. Задължително изпивайте по една чаша половин час преди всяко хранене. Това подпомага храносмилателния тракт.

#2 Целулоза

Високото съдържание на белтъчини и ниското съдържание на въглехидрати намалява обема на храната, която е необходима за засищане. Това се отразява добре на теглото, но не и на работата на стомашно-чревната система. За да се избегнат негативите, се увеличава приемът на фибри – трици, като се започва сутринта и нататък се повтаря още няколко пъти, преди ядене.

#3 Витамини, микроелементи

Диетите винаги лишават тялото от пълния спектър полезни вещества. Добавянето на витаминно-минерални комплекси, на първо място калций, осигурява безболезнено отслабване без вреда. Приемането на калций е особено важно, защото при протеиново хранене той интензивно се „измива“ от тъканите.

#4 Дробно хранене

Храната трябва да постъпва в организма средно на три часа. Последният прием до 20:00 ч.

Протеинова диета, принципи, меню

Протеинови коктейли на прах позволяват стриктно да се отмерват приеманите вещества

#5 Въглехидрати

Внимателно следете белтъчините и въглех. да се съотнасят минимум 2:1.

#6 Мазнини

Разрешено е да се готви с масло или олио, месото и рибата да се запекат с мазнина, но като цяло е по-добре храната да се приготвя с минимално количество мазнина. Това гарантира по-бързо достигане на набелязаната цел. Затова оптималните технологии за готвене по време на режима са варене, на пара и запичане на фурна почти без мазнина.

#7 Физическо натоварване

Протеиновото хранене е базата за отслабване, но самостоятелно то не дава максимален ефект. Трябва да се съчетае с някакъв катализатор за обменните процеси и топенето на мазнините. Такава роля играе физическото натоварване. Но то трябва да се дозира внимателно, ако не желаете образуването на мускули, а само премахване на мазнините.

Друг популярен катализатор са билките, които имат всестранно изчистващо и оптимизиращо телесните процеси действие.

Какво да очакваме от 10-дневна протеинова диета?

10 дни е минималният срок, за който протеиновото хранене успява да се разгърне, да повлияе основните функции в тялото и да даде устойчив резултат. За по-малко време не е възможно да се извърши пренастройване на обменните процеси и да се стопят значителни количества мастни запаси.

10-дневната диета на протеини се смята за отправна точка за всички отслабващи. Разгръщането нататък зависи от индивидуалното състояние. За някои 10 дни са достатъчни, за други трябват много повече дни, дори месеци.

Разказ №2: Микс от 28 билки извая тялото ми

Марта Борисова

Постигнах мечтаното тяло като съчетах протеиново хранене и билки „Фигурин“. За 2 месеца през пролетта се оформих според дългогодишните си желания. Ключови при мен бяха две неща – да съм стриктно на протеиново хранене и да не пропускам чая. Пих по три чаши дневно, задължително преди сядането за хранене. „Фигурин“ ми напомняше за какво се боря и ми помагаше да го правя.

Във възторг съм от резултата. За 2 месеца махнах 11.7 кг от себе си – само мазнини, излишни течности и застояли отпадъци в червата. Силуетът ми се оформи, болестните тлъстини отпътуваха до последния грам. Дължа резултата си на своето упорство и на точния помощник – миксът от 28 билки „Фигурин“.

Можете да купите „Фигурин“ за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Примерно меню за деня

Вариант 1

 • Закуска – 300 мл протеинов коктейл (суроватъчен протеин 1/2 от дневната доза на прах);
 • Междинно – кисело мляко с ягоди;
 • Обед – гъбена супа, кокошка в собствен сос, прясна салата;
 • Междинно следобед2 яйца + грейпфрут;
 • Вечеря – зеленчуково рагу с варена риба;
 • 2 часа преди сън – 300 мл протеинов коктейл (казеин другата ½ от дн. доза).

Вариант 2

 • Закуска – омлет с домати, кафе с мляко;
 • Междинно – 300 мл протеинов коктейл (суроватъчен протеин 1/3 от дневната доза на прах);
 • Обед – зеленчукова супа, варено пилешко филе, плодове;
 • Междинно следобед – 300 мл протеинов коктейл (суроватъчен протеин 1/3 от дн. доза на прах);
 • Вечеря – салата морски дар с лимон и зехтин;
 • 2 часа преди сън – 300 мл протеинов коктейл (казеин 1/3 от дн. доза).

10-дневно меню за протеинова диета

Закуски
 1. телешко + бланширан спанак + краставица;
 2. котлет от пилешко с тофу на фурна + домат;
 3. зеленчуков сок + зелена салата;
 4. 2 с.л. варен кафяв ориз + лека салата;
 5. протеинова палачинка + свеж цитрусов сок;
 6. омлет от белтъци и 1 жълтък + зелена салата;
 7. 50 г овесени ядки с 10 г протеин на прах + зеленчуков сок;
 8. 2 варени яйца + котлет от пуйка на пара + спанак;
 9. 2 с.л. варен нелющен ориз + аспержи;
 10. салата от яйца + обезмаслен йогурт + зелена салата.
Втора закуска
 1. Пуешко на пара + задушени зеленчуци;
 2. Крем- супа + зелена салата;
 3. Рила на грил + салата зеле със зехтин;
 4. Крем-супа + бланширан спанак;
 5. Салата домати, целина и авокадо + варен фасул с лимон;
 6. Обезмаслена извара + ядки + безкостилков плод;
 7. Зеленчуци на грил + варена бяла риба;
 8. Варено агнешко с домати + тофу с маруля и лимон;
 9. Протеинов сладолед;
 10. Тиквена супа.
Обеди
Протеинова диета, принципи, меню
Примерни порции за протеинова диета
 1. Запечена сьомга + шайба лимон + зелена салата;
 2. Запечено сухо свинско + задушени зеленчуци;
 3. Задушено свинско + целина;
 4. Говеждо + артишок;
 5. Свинско на грил + задушени тиквички + спанак с йогурт и чесън;
 6. Кисело зеле + печено филе пуйка;
 7. Птиче месо във фолио + зеленчук;
 8. Печено без масло месно филе + листна салата;
 9. Немазен стес + краставичена салата с целина;
 10. Телешко на грил + китайско зеле с домати и зехтин.
Следобед
 1. Варени гърди + карфиол в яйце;
 2. Аспержи в сметана + зелена салата + кефир;
 3. Протеинова палачинка;
 4. Стек от сьомга + лека салата с лимон и зехтин;
 5. Телешко + задушени броколи и карфиол;.
 6. Протеинов коктейл с обезмаслено мляко;
 7. Запечени патладжани + обезмаслена извара с чесън;
 8. Запечена върху лукова подложка сьомга + листна салата;
 9. Протеинов коктейл с безкостилков плод;
 10. Мариновано свинско на скара + целина на пара.
Вечеря
Протеинова диета, принципи, меню
Примерни порции за протеинова диета
 1. Говежди бульон + варено яйце + варени гъби;
 2. Варена бяла риба с лимон и зелена подправка + зеле салата с морков и зехтин;
 3. Немазна извара + листна салата с лимон;
 4. Коктейл морски дарове;
 5. Бульон пилешко филе + лека салата асорти;
 6. Варено говеждо + салата от авокадо и целина;
 7. Цветно зеле в яйце + месен бульон;
 8. Обезмаслена извара със зелена подправка и обезмаслен йогурт;
 9. Мидена салата с домати и зехтин;
 10. Гръцка салата без зехтин.

14-дневна протеинова диета

14 дни е оптималният срок за диетата, когато тя ще се прилага курсово за по-дълъг период от време. В строгия си вариант протеиновото хранене се прави на курсове с почивки между тях. Тялото не може задълго да се оставя без въглехидрати, а и се натрупва сериозен минерален и витаминен дефицит.

Някои избират протеиновото хранене като стил на живот, но тогава менюто е по-либерално и включва повече разрешени храни. Тук разказваме за точната протеинова диета, която без риск за здравето може да правите на курсове по 10 или 14 дни и да повтаряте отново след почивки до достигане на желаното тегло.

Менюто на протеиновата диета за мъже и за жени няма особени различия. Фактически разликата се състои единствено в големината на порциите.

Количеството на храната се изчислява по формула спрямо телесното тегло.

 • Мъжете приемат 2.5 г белтъчини и 1 – 3 г въглехидрати на всеки килограм от теглото си;
 • Жените приемат 2 г белтъчини и 0.5 – 1.5 г въглехидрати за всеки свой кг тегло.

Например мъж с тегло 70 кг трябва да приема дневно 175 г белтъчини, докато ако отслабващият е жена със същото тегло, количеството е 140 г.

Количеството на въглехидратите варира според личните цели за отслабване. В най-строгия вариант 70-килограмовият мъж ще приема дневно 70 г въглехидрати, а жената – 35 г.

За Дюкан и други вариации

Протеиновото хранене често се смесва с авторски режими, които стъпват на повишеното приемане на протеини. Те се приемат за вариации, но са модификации – базирани на други принципи, те използват високопротеиновото хранене, което надграждат по свой начин.

Пример за това е прочутият режим на Дюкан, който се има за чисто протеиново хранене, но не е. Нямаме за цел да критикуваме Дюкан – това е уникална методика, с която са отслабнали хиляди хора. Въпросът е, че системата на французина диетолог Пиер е по-различна от чистото протеиново. Тя е плод на неговите 40-годишни изследвания и гради собствена схема.

Специфичното при Дюкан е отслабването в 4 етапа. Първите два са за отслабване – чрез атака и редуване, а следващите два са за закрепване на резултата и стабилизиране на теглото.

Всеки етап от Дюкановия режим има собствени правила, списък с храни и указани срокове за провеждане.

При Дюкан наблюдаваме най-строг вариант на протеиново хранене през първия етап, наречен „Атака“. Той е съвсем кратък и цели да се активизира метаболизма. Чрез него отслабването стартира наистина бързо.

По-либерален, но все още протеинов, е режимът във втория етап. Това е основната фаза, в която се случва непосредствената загуба на тегло.

Следващите етапи за  консолидация и стабилизация вече не са чисто протеиново хранене. В тях се включват доста въглехидратни храни, защото целта е това да бъде режим до края на живота.

Споделеният опит на потребители в интернет показва, че стабилизирането на постигнатите резултати може да се случи и с помощта на лечебни билки. Чай „Фигурин“ замества постепенния изход от диетата чрез междинни режими и удължаване на лишенията. Той помага за закрепване на резултатите при едно нормално, макар и разумно хранене.

Разказ №3: Отслабнах 17 кг с протеини и билки

Тодор Калинов

Напълнях през пубертета и повече не свалих. Интересуваха ме компютрите и игрите в мрежа, а не спортът. Това ми остави отпечатък за години. На 28 г. се хванах и минах на протеиново хранене. Първият месец свалих 4 кг, което ми се видя незначително предвид, че това ми беше първата диета. Веднага потърсих засилващ ефекта помощник и започнах да пия „Фигурин“. За следващия месец кантарът отбеляза минус 7 кг. Направих почивка и още веднъж атака. За 14 дни паднаха още 3 кг.

С резултат от минус 14 кг минах към задържане. Опитвах се да се храня разнообразно, без да си върна тлъстините. „Фигурин“ каза последната дума. С три чая дневно задържах и стабилизирах. След диетата свалих още 3 кг, което е реално само от билките. Кръгло 17 кг в минус.

Минаха 2 години и не съм мръднал. Основно съм на компютъра и пак не спортувам. Отскоро имам нова приятелка, с която много се разбираме. Аз също се харесвам. Всичко се оправи с правилно хранене и правилния чай „Фигурин“.

Можете да купите „Фигурин“ за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Какво се яде при протеиново хранене

Позволени храни
 • Зеленчуци: листни салати, китайско зеле, краставици, целина, репички, ряпа, карфиол, броколи, спанак, пипер, домати, зелени подправки;
 • Месо: немазно свинско, телешко, говешдо, агнешко, козе, птиче без кожа, соев заместител;
 • Млечни: сирене тофу, обезмаслени кисели млека и йогурти, извара;
 • Риба: всички висове, може и по-мазни, морски дарове;
 • Гъби: пресни, сушени, замразени, но не консервирани;
 • Яйца: само белтъкът;
 • Масла: ленено и зехтин;
 • Напитки: пресни зеленчукови сокове, вода, чай, всичко без захар, кафе.
Ограничено-допустими
 • Зеленчуци: тиквички, патладжан, бяло зеле;
 • Месо: колбаси, наденици, кебапчета;
 • Плод: сладки ябълки, ядки;
 • Млечни: сирене;
 • Зърнени храни, бобови култури;
 • Напитки: пресни плодови сокове.
Забранени храни

Захар, мед, дъвка, сладкиши, тестени, каши, макаронени, консерви, осолени, сладки плодове, картофи, моркови, цвекло, царевица, маслини, меки сирена, рибени пръчици, газирани и сладки напитки, пакетирани сокове, алкохол.

Резултати от спазване на високо протеинова диета

Средна ефективност: отслабване с 3 – 5 кг за базовия срок от 10 дни.

Протеинова диета за бързо отслабване

Най-бързо се отслабва с протеинови коктейли. Този начин е любим на спортистите. Атлетите по-често се нуждаят не толкова от отслабване, а от стопяване на мазнините за сметка на мускулна тъкан и оформяне на релеф. Те трябва да постигнат това за кратки срокове.

Протеиновите коктейли са допълнителен източник на протеини и са обогатени с полезни вещества. С тях е по-малка вероятността да се образува бърз недостиг на витамини и минерали. Все пак и при този начин за отслабване трябва да се допълва с витаминни комплекси и целулоза, за да не се наруши работата на храносмилателния тракт.

Протеиновите коктейли позволяват стриктно да се контролира приема на протеини. С тях отслабването е бързо и ефективно. Но прилагането им в чист вид е подходящо само за най-активните спортисти. При нормални обстоятелства е по-добре коктейлите да се редуват с нормално протеиново хранене и дейността им да се подкрепи с билков катализатор.

Видео: Домашни протеинови коктейли

Пишете ни и вие в нашия форум за отслабване с протеинова диета ТУК! Прилагали ли сте протеиново хранене? Какво беше вашето меню и какви резултати постигнахте? Комбинирали ли сте протеинова диета със спорт и/ или билки? Имате ли отзиви за „Фигурин“? Ще се радваме да разкажете успехите си и да мотивирате и други да се справят с болестното тегло.

Прочети още

Готвена храна за вкъщи - София. Топ фирми за доставка на храна. Как се прави поръчка за доставка на храна по домовете. Най-добрите сайтове.

Топ 10 фирми за доставка на храна

Готвена храна за вкъщи – София. Топ фирми за доставка на храна. Как се прави …

5 Мнения

 1. Ваня Иванова

  От години се храня протеиново, като тренирам през ден. Ям извара, пилешко, риба и салати. Само варено, не пържено и печено. В началото не е вкусно, но се привиква. Всеки ден омлет със зеленчуци, нося го на работа. Повече са белтъците, за да се държи холестерола. Не чувствам глад, но понякога ми се прияжда нещо със сладък вкус. Това е лакомия, но чисто психически трябва да й се поддаваме, иначе психиката се разбива.

 2. Протеиновите диети са най-лесни за спазване, защото не се изпитва глад. Преди всяко лято правя 15-20 дни на месо и зелена салата – само това, едно и също всеки на всяко хранене. Драстично е, но дава супер резултат. Пия витамини на таблетки и съм супер.

 3. Доволна и с постижения

  Миналата година пих Фигурин и отслабнах перфектно с 6 кг. С билките свалих 4 от последните, несваляеми кила. Вече всичко беше спряло да действа, и протеиновото хранене, и фитнесът. Казаха ми, че съм в плато, но продължи с месеци и супер ме изнерви. Отслабването отново тръгна, след като започнах чая за отслабване Фигурин.

 4. Вили Ст.Ст.

  От фитнеса ми дадоха схема за протеинов режим. За 10 дни отслабнах с 1.5 к г и дотам. За мен това хранене е абсурдно. Мразя месо и всеки път го ям с отвращение. Няма как да се мъчиш и да имаш резултат. Много повече отслабвам с плодове и ядки, защото ги обожавам.

 1. Pingback: 10-дневна високо протеинова диета за отслабване. Меню, позволени храни – Портал 21

 2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *