Проф. Велизарова изригна срещу мафията: Полудяхте ли, отваряйте всичко незабавно!

Проф. Светлана Велизарова е твърдо против това, което прави правителството по отношение на коронакризата до момента!

Проф. Светлана Велизарова, която е началник на Детска клиника по белодробни заболявания в София, изригна срещу случващото се в страната от една година насам. Тя не може да приеме за нормална цялата тази паника, която се всява, и смята, че накрая хората ще умират повече от страх, отколкото от COVID, пише Frognews.bg.

„Това е някаква нова епидемиология. Специалистите в тази област не действат така. Карантинират се само болните и хората около тях, а не всички. С локдаун не се постига нищо, освен да се удължава пандемията.“ – твърди проф. Велизарова.

svetlana-velizarova_600x400 (1)
Проф. Светалана Велизарова изригна срещу локдауна

Според нея затварянето на държавата е пълна глупост, защото така за кратко заразените стават по-малко, но все някога трябва да се отвори и тогава всичко започва наново. Проф. Велизарова е на мнение, че с тази система на отваряне и затваряне не правим нищо друго, освен да удължаваме пандемията във времето.

„Решенията относно коронавируса до момента не са медицински, а политически“, разкри гледната си точка лекарката.

Светлана Велизарова е на мнение, че човечеството е тотално полудяло и се държи неадекватно. Инфекциозни заболявания е имало и ще има, това не е краят на света, сподели тя в предаването „Студио Хъ“ по „7/8  tv“.

Още по темата можете да прочетете по-надолу!


Доц. Велизарова: Внушават, че COVID е чума, а от 4000 положителни само 2 са в интензивното!

Доц. Светлана Велизарова не може да си обясни защо е тази масова истерия от вирус, който не е по-тежък от която и да било друга инфекция!

Началникът на Детска клиника по белодробни заболявания в София доц. д-р Светлана Велизарова се изказа изключително остро срещу PCR-тестовете, които определи за пълна измама, писа Politikata.net.

„PCR-тестът нищо не показва. От 4000 положителни на ден повече от 100 няма да са с клинична картина. От тези 100 най-много 10 ще са с тежка форма. От тези 10 не повече от 2 ще са в интензивното.“ – разкри доц. Велизарова.

Според нея след евентуалния пик ще започне кривата на болестта отново да пада. Тя не вижда нищо кой знае колко притеснително, тъй като по своето протичане COVID-19 много наподобява на грипа и не е по-опасен от останалите инфекциозни заболявания.

Демир бозан билки за бъбреци

„През 2009 г., когато върлуваше свинският грип, нямаше никакви затваряния-отваряния. Внушава се на хората, че COVID е чума, смърт, а реално през това време ние изтърваме много други заболявания.“ – каза още доц. Велизарова в предаването „Честно казано“ по телевизия „Евроком“.

svetlana-velizarova_600x400
Доц. Светлана Велизарова не разбира защо е цялата тази истерия заради Ковид-19

Според нея пандемията е пряко обвързана с политиката и това е една от причините за целия този хаос и стрес, който се създава.

„Все пак става дума за много пари, но аз нямам обяснение защо е тази световна истерия, която се създаде“ – споделя лекарката.

В крайна сметка тя не вижда голяма полза от мерките, които се налагат от НОЩ. Освен това, по всичко личи, доц. Велизарова не приема голямата паника, която Мутафчийски, Кунчев и Кантарджиев всяват у българския народ.

Данните за Ковид-19, които се съобщават до момента, показват, че инфекцията може да протече различно при всеки човек, но при по-голямата част болестта се преодолява, макар при някои да е доста тежко. От най-голямо значение е имунната система на самия човек и доколко тя е способна да отбива външните удари. Това от една година тръби наляво и надясно друг доцент – Атанас Мангъров.

Прочети още

Ползи и вреди от Кверцетин. Колко време се пие? Противопоказания на Кверцетин.

Кверцетин. Колко време се пие? Ползи и вреди

Ползи и вреди от Кверцетин. Колко време се пие? Противопоказания на Кверцетин. Мнения от БГ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *