Доц. Мангъров избухна: Лекарите правят безумия, за да изкарат 100 мършави лева!

Доц. Мангъров е на мнение, че здравната ни система се нуждае от спешна реформа и това е ясно за всеки разбиращ от медицина човек!

Поредната доза интересна интерпретация на нещата ни предложи доц. Атанас Мангъров. Неговият поглед върху всичко е доста по-различен от масовия, но това му спечели и много симпатизанти по време на пандемията.

Няма да има втора вълна на коронавируса

Началникът на детското отделение в Инфекциозна болница за пореден път успокои хората, че коронавирусът не е толкова страшен и че пикът вече е преминал. Според него, всички трябва да се върнем към нормалния си начин на живот.

„Щеше да е по-добре, ако се действаше през тези два месеца с по-малко насаждане на страх и повече разум.“, коментира докторът пред БНР.

Той все пак не обвинява правителството, че е взело грешните според него решения, защото смята, че това е направено с най-добри намерения.

„Хората се страхуваха, но не трябва да обвиняваме Щаба, той вярваше, че постъпва правилно.“, смята доц. Мангъров, който многократно е писал съобщения до Бойко Борисов и може да се каже, че негова е заслугата мерките да бъдат разхлабени, тъй като премиерът се вслушвал в това, което му казва лекарят от Инфекциозна болница.

доц. Мангъров
Доц. Мангъров иска реформа в здравната ни система

Нужна е реформа в здравната ни система

Въпреки големите хвалби от Борисов, Мутафчийски и останалите в Щаба и правителството, Атанас Мангъров е на точно противоположното мнение относно здравната ни система и смята, че именно сега се е видяло, че не функционира правилно и се нуждае от спешна промяна.

„Да се плаща за преминал болен е безумие. Все едно за загасен пожар да се плаща на пожарникарите. Трябва да се измисли как лекарите да не хабят безсмислено хиляди левове, само и само да изкарат едни мършави 100 лева.“, каза още Мангъров.

Той е убеден, че втора вълна на COVID-19 няма да има и затова трябва да се върнем незабавно към предишния си начин на живот. Доцентът просто не вижда основание да очакваме коронавирусът да се завърне с пълна сила по нашите земи.

Атанас Мангъров държи да поясни, че е началник на най-голямото отделение за инфекциозни болници в България и затова трябва да бъде слушан. „Не съм случаен човек“, казва доцентът за себе си.


Доц. Мангъров: Без аутопсии и с празни болници удължиха карантината, що за абсурд?!

Доц. Мангъров продължава да не бъде съгласен с решенията на НОЩ и на цялото правителство като цяло!

Атанас Мангъров беше първият лекар, който открито се обяви против мерките на кризисния щаб и цялата тази паника около COVID-19. Два месеца по-късно неговото мнение не се е променило по никакъв начин.

Как се знае, че се умира от COVID-19, като няма аутопсии?

Началникът на детското отделение в Инфекциозна болница намира за пълен абсурд всичко, което става в България, а и по света през тези два месеца. Той не може да си обясни как така толкова много жертви бяха приписани на COVID-19, без дори да бъде направена аутопсия на труповете им.

доц. Мангъров
Доц. Мангъров се възмущава от удължаването на карантината

„Решението на СЗО да не се правят аутопсии на починалите е абсурдно. Без наличие на морфологичен субстрат няма как да се установи, че някой е починал от коронавирус.“ – каза доц. Мангъров пред Novini.bg.

Припомняме, че за инструкциите на СЗО да няма аутопсии пръв в България ни уведоми председателят на Българската асоциация по патология д-р Стоян Алексов. Той дори си позволи да намекне, че СЗО е взела пари, за да обяви пандемия без данни за такава.

В България до момента са направени само 3 аутопсии, а починалите, които са имали коронавирус, са 105. Така и не става ясно защо СЗО не иска да се правят аутопсии и как така смъртта на един човек се приписва на дадено заболяване, без трупът му да е минал през патоанатомите.

Защо се удължи карантината?

Доц. Мангъров не е съгласен и с удължаването на извънредното положение, което сега носи името „извънредна обстановка“. Тя ще продължи до 14 юни.

„Целта на карантината беше да не се претъпкват болниците. В момента обаче болниците не само не са пълни, но някои дори са празни. Какъв е смисълът от удължаването на карантината тогава?“ – пита се докторът.

„Всъщност смисъл има може би за някои държавни чиновници, които взимат твърда заплата и на които не им пука за хилядите хора, за които всеки ден, в който не могат да отидат на работа, е почти фатален.“, смята д-р Атанас Мангъров.

Припомняме, че неговата теория е, че няма нищо страшно в коронавируса и няма защо да се пазим от него. Според лекаря, вирусът е минал вече през над 500 000 българи и не се е случило нищо фатално с тях.


Доц. Мангъров: Никога няма да станем като Италия и Испания относно коронавируса, защото убихме възрастните хора с пенсии от по 200-300 лв.!

Доц. Мангъров отново проговори за това, което се случва в страната. Той продължава да твърди, че имаме отличен резултат с коронавируса в сравнение с останалите страни от Европа не по заслуга на кризисния щаб, а поради ниския ни праг на живот. Поне що се отнася до най-уязвимата част от населението, а именно пенсионерите!

Поредното си изключително любопитно интервю даде доц. Мангъров. Началникът на детското отделение в Инфекциозна болница смята, че не се дава думата на истинските специалисти, които могат да помогнат срещу коронавируса, а именно вирусолозите и епидемиолозите.

„Има само един епидемиолог в кризисния щаб, но явно не може да надделее.“ – каза Атанас Мангъров пред Георги Любенов по Българската Национална телевизия.

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Лекарят смята, че са нужни ум и много опит, за да се справиш с COVID-19, а в този щаб със сигурност няма много хора, които са се сблъсквали с подобни инфекции. Все пак да не забравяме, че неговият лидер ген. Мутафчийски е коремен хирург.

Най-важното, което доц. Мангъров сподели, обаче е свързано със смъртността от коронавирус у нас. До момента тя е много по-ниска от тази в останалите страни от Европа, а и от света дори. Мангъров обаче не смята, че добрият резултат се дължи на мерките на щаба, а по-скоро на липсата на много възрастни хора в България.

доц. Мангъров
Доц. Мангъров смята, че нямаме достатъчно възрастни хора, за да стане ситуацията като в Италия и Испания

Никога няма да станем като Италия или Испания, защото те са на четвърто и пето място по продължителност на живота, докато ние възрастните си хора отдавна ги разкарахме с 200-300 лв. пенсия.“ – каза докторът.

мнения, отзиви, коментари, форум

В думите му ясно прозира, че мнението му е, че държавата е уморила пенсионерите с ниските доходи, които им осигурява. Проблем, който стои отдавна в нашата страна.

Атанас Мангъров посочва като аргумент и това, че в Италия и Испания повечето възрастни хора са в старчески домове, където заразата се разпространява много по-лесно, защото контактуваш с 200-300 човека, докато в България пенсионерите са си у дома, поне повечето.

Припомняме, че възрастните хора са най-уязвими на коронавируса, тъй като имунната им система е много слаба. Именно затова техният процент на смъртност е много по-висок в световен мащаб. Според доц. Мангъров обаче нас ни спасява това, че нямаме толкова възрастни хора, колкото и жестоко да звучи.

Той смята още, че носенето на маски няма никакво значение за заразата, то влияе само психически на хората. „Който го е страх, да носи маска, а който не го е страх, да не носи. Важна е хигиената, да се мият ръцете.“ – това каза д-р Мангъров.

Той разкри още, че най-правилното нещо е падането на извънредното положение. „Няма логика да си разхождаш кучето в парка, а да не можеш детето си.“, сподели лекарят.

Няма лечение на коронавируса

„Най-страшното на този вирус е начинът, по който се реагира срещу него. Беше забравена цялата епидемиология. Това е нов вирус, никой няма антитела срещу него, няма лечение, всички ще го изкараме. Най-вероятно няма да има ваксина още поне 4-5 години. Не можем да стоим толкова време и да чакаме да се случи нещо лошо. Трябва да се напънем и да измислим как да живеем с вируса.“ – смята доц. Мангъров.

Епидемиологът е на мнение, че шведският модел е пример за това как трябва да се реагира в тази ситуация. Там животът продължи по старому, сякаш няма пандемия. Атанас Мангъров не е съгласен с върлуващото мнение, че в резултат на това в Швеция има много починали. За него статистиката там се представя извратено и нереално.

Той твърди, че 560 000 българи са изкарали COVID-19, без дори да разберат. Като доказателство за това дава Банско, където имаше масова зараза. Разпределяйки резултатите на Банско процентно за цялата страна, излиза, че 560 хил. са заразените у нас.

За Михаил Николов

2 коментара

  1. ХА-ХА-ХА !!!

    Прав е !

  2. E как ще правят аутопсии, като болестта е „силно заразна“ и „много опасна“?? Напротив! Труповете подлежат на незабавна кремация и дълбоко загробване!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *