Илияна Йотова з@кла Кирил Петков: Вън НАТО от Черно море, не сме американски роби!

Илияна Йотова не одобрява външната политика на Кирил Петков!

Жената на най-висшия пост в България се казва Илияна Йотова. Тя е вицепрезидент и в качестото си на заместник на ген. Румен Радев се изказа изключително остро срещу новото правителство, оглавявано от Кирил Петков, съобщи Istinata.net.

Йотова е на мнение, че външната политика на България трябва да е много по-различна от това, което премиерът казва. Той съобщи, че при нужда ще разположи допълнителни военни части на НАТО у нас, което Илияна Йотова смята за грешка.

„НАТО може да прави само учения тук, нищо друго. Черно море е свободна зона и трябва да си остане такава. България трябва най-после да излезе от това васално поведение във външната си политика“, каза Йотова.

Повече от ясно е, че с последното си изречение тя подчертава, че трябва да спрем да изпълняваме всяка заповед на САЩ, а да мислим за интереса на България. Защото от години България изглежда като американска колония, което е далеч от това, което Йотова иска да вижда.

iliana-yotova_500x333
Илияна Йотова разкритикува Кирил Петков

Българският вицепрезидент коментира и вътрешната политика, която води Кирил Петков. Илияна Йотова все още не вижда никакви опити да се подобри животът на българите.

„Трябва да им дадем 100 дни, но не и 100 шанса. Ако не оправдаят очакванията, отиваме на нови избори и в това няма нищо страшно“, смята Йотова.

Като член на БСП, тя коментира и ситуацията там. Според нея е добре, че БСП участва във властта, но партията трябва да не прави компромиси със себе си в името на властта.

Илияна Йотова подчерта, че не се интересува от взаимоотношенията на Румен Радев нито с Бойко Борисов, нито с Корнелия Нинова. Нея я вълнува само България да бъде суверенна държава и да си гарантира сигурността в тези тежки и размирни времена.

Още за Илияна Йотова можете да прочетете по-надолу!

Илияна Йотова: Борисов опустоши нечовешки България и ще си плати с лихвите!

Илияна Йотова е крайно възмутена от състоянието, в което Бойко Борисов остави държавата!

Вицепрезидентът Илияна Йотова не може да преглътне факта, че Бойко Борисов разруши цялата ни държава. Според нея той е дестабилизирал България и затова сега тя е на това дередже, пише агенция ПИК.

Голямата болка на Йотова, която за разлика от Румен Радев е член на БСП, е намаляването на българското население. Вече сме около 6 милиона, като за 32 години от България избягаха 3 милиона души.

„Вече все повече родители съветват децата си да напуснат България и да отидат да живеят другаде. За мен това не е нормално, това е нечовешко и за него е виновен Бойко Борисов. Той е човекът, който дестабилизира държавата и я опустоши.“, смята Илияна Йотова.

iliana-yotova_550x350
Илияна Йотова с остри критики към Бойко Борисов

Тя е на мнение, че смяната на властта е за добро и е правилният път към положителна промяна. Йотова и Радев ще дадат тази промяна.

„С ген. Радев работим изцяло за следването на българските интереси и мисля, че хората го осъзнават. Борисов ще си плати с лихвите за всичко, което направи, без него България ще тръгне нагоре.“, убедена е Йотова.

Само 3 месеца остават до новите президентски избори. Настоящата президентска двойка отново ще се кандидатира, а Илияна Йотова отказва да коментира охлаждането на отношенията между Радев и БСП.

 

Прочети още

Kornelia Ninova 600x370

Ужас! Корнелия Нинова продала България на Запада

Корнелия Нинова говори едно, а прави съвсем друго! Съдържание:Оръжието за УкрайнаНа нож с РадевМобилната наглостКрай …

4 Мнения

 1. иванчо

  Нищо лично, но опитай пак ….
  Не ти се получи от първия път, Йотова.

 2. Някой си дооправи богатството с тая пандемия.Народът умира от друго,те го слагат от КОВИТ.По целия свят управляващите се постараха да укротят своите народи.Да са послушковци,мирни,кротки,а те да безчинстват.

 3. Е, как го съсипа? Значи, ако някой каже нещо, което мисли и то е принципно, съсипва другите. Или не разбирате казаното, или манипулирате тези, които не са гледали интервюто.

 4. Ваня П.

  Кирчо скоро ще се наложи да кандидатсва за ново Канадско гражданство!
  Той все повече се изявява като американска подводница в българската политика!

 5. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *