Кверцетин. Колко време се пие?

Ползи и вреди от Кверцетин. Колко време се пие? Противопоказания на Кверцетин. Мнения за Кверцетин 500 и Кверцетин Комплекс. Цена

Да започнем с нещото, за което постоянно ни питат:

Откъде да купим Кверцетин изгодно?
Кверцетин 500 Кверцетин Комплекс
Кверцетин 500 Кверцетин Комплекс
Виж цена Виж цена

Антиоксидантите от растителна храна са първокласни противовъзпалителни. Те дойдоха на дневен ред във връзка с повишения интерес към борбата с възпаленията и предотвратяването на болести. Природно вещество с превъзходни качества е кверцетин.

Факти за кверцетин
Търговско име от лат. quércus – дъб
Системно име пентахидроксифлавон
Биохимична същност флавоноид от витамините група Р
Химическа формула С15H10O7
Състояние жълти кристали
Разтворимост в етанол и в оцетна к-на
Биодостъпност ниска, увеличава се с хранителни мазнини
Наличие в природата растения с червен цвят, чай ройбос
Производство на добавки чрез хидролиза на природна суровина

Колко време се пие Кверцетин?

За лечение кверцетин се назначава във високи дози за период от 4 седмици. За профилактика се приема в ниска доза в течение на 12 седмици. И в двата случая се ползват концентрирани добавки на капсули.

Мнения за Кверцетин 500 от БГ Мама и др.

В последно време активно се коментират вътрешните тихи възпалителни огнища, които не издават съществуването си, но след време активизират сериозни заболявания. Във форумите и в социалните мрежи има теми и групи, в които се търсят адекватни изследвания за ранното им засичане.

Кверцетин 01
Растителни източници на кверцетин

Дискутират се и адекватни противовъзпалителни мерки и в тази посока сред препоръчваните средства е кверцетин. Споделени са случаи на успешно прилагане на кверцетин при хронични възпалителни огнища в дихателната система, особено след прекаран ковид.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Кверцетин 500 и Кверцетин Комплекс и оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Доволни ли сте? Откъде го купихте?

Как точно се приема? Дозировка

Кверцетин е средство от алтернативната медицина. Той не е стандартизиран и достатъчно изследван. Дозировките се посочват най-общо, като се осъзнава, че съдържанието и качеството в различните добавки не е идентично. За лечебна се приема дозата от 1000 мг (1 г), за профилактика приемът е наполовина (500 мг), след дълъг курс е разумно снижение на 250 мг.

Дозите над 250 мг се разделят на 2 приема.

Кога започва да действа? Резултати

Скоростта на усвояване зависи от качеството на кверцетина в съответната добавка. Най-бързи са капсулите с разтваряща се обвивка, чието съдържание постъпва в кръвния поток след около 30 минути. Таблетираният кверцетин се задейства след около 60 минути.

Резултатите пак зависят от качеството на добавката – доколко тя е „обработена“ за облекчено и повишено усвояване. Както сме посочили в таблицата, природният кверцетин не се усвоява добре в човешката храносмилателна система. Голяма част се изхвърля.

“Фигурин

Някои производители са използвали специални технологии за повишаване на усвояването от 10 до 40 – 50 пъти. Техните добавки дават максимално бърз осезаем резултат.

Добавки с повишена бионаличност

  • 10 пъти  –  ЛипоМицел Матрикс;
  • 17 – 40 пъти – Изокверцетин, Bioactive Quercetin и други с индекс EMIQ (ензимно модифициран);
  • 50 пъти – Bio-Quercetin на LIFE Extensoin.
Кверцетин 03
EMIQ в описанието показва повишено усвояване

Кверцетинът от визираните добавки попада в кръвта и започва да работи 10 – 15 минути от поглъщането.

Ползи и вреди от Кверцетин

Кверцетин се използва за лечение на заболявания кръвоносните съдове и сърцето, за профилактика на рака, за намаляване на възпалителни огнища от инфекции, артрити и високоинтензивни тренировки. Качествата му върху имунитета се разкриват през пандемията COVID-19.

Ползи от Кверцетин

За всички ползи и вреди говорим като за „потенциални“, доколкото не са потвърдени с клинични изследвания по изисквания стандарт.

Повишава антиоксидантната активност в организма, намалява хронични възпаления, редуцира риска от сърдечни и съдови патологии, рак и диабет;

Кардиозащита – предпазва от атеросклероза, окислителен стрес, дисфункции на ендотелните клетки и др. Намалява окислителното и възпалителното увреждане в артериите;

Кръвно налягане – намалява трайно стойностите, снижава риска от хипертония;

Захар в кръвта – подобрява управлението на глюкозата, подпомага лечението на диабет, но тази посока е най-слабо изучена. Предполага се, че подобрява функционирането на инсулина и метаболизма на глюкозата;

Намалява загубата на жизнеспособни клетки, която може да провокира развитие на рак;

Облекчава алергии, особено алергичен ринит и сезонни алергии като инхибира изработката на хистамина;

Възстановява мускулите след усилено трениране, увеличава анаболитните фактори  IGF-I и IGF-II в плазмата, намалява риска от травми;

Невропротективно действие – противодейства на окислителния стрес, който уврежда мозъка, намалява риска от деменция и Алцхаймер.

Вреди от Кверцетин

Високи дози кверцетин могат да увредят бъбреците. Прекалено дълго комбиниране с други антиоксиданти като вит. С носи риск от прооксидантен ефект – утежнено протичане на обменните процеси с увеличение на свободнорадикалото окисление на липидите и разрушаване на клетъчните органели и мембрани.

Евелина Лютова

Приемът на капсулиран кверцетин грози с алергични прояви като обриви, зачервявания и сърбежи.

Противопоказания за Кверцетин

Кверцетин 02
Тези модели възпроизвеждат работата на кверцетин срещу рак и възпаления

Добавките са противопоказани за уязвимите групи като бременни, жени в активна лактация, възраст под 12 г. Причината е неустановена безопасност. Противопоказани са и за хора с повишена чувствителност спрямо компонентите на препаратите.

Защо привлича вниманието на хората?

Кверцетин е интересен със способността си да оздравява и засилва имунитета. А силен имунитет се търси за противодействие на системните хронични възпаления. Този тип процеси в тялото фокусират вниманието като провокатор на сериозни заболявания.

Принципно системното възпаление е защитен механизъм на организма срещу разпространяването на отрови, токсини и живи вредители. Те помагат за по-бързото им унищожаване и изчистване.

Тъмната страна на възпаленията е, че не винаги се прекратяват след изчезване на опасността. Неограничен, този процес вече не възстановява, а разрушава организма. Кверцетин е сред веществата, които умеят да прекратяват неуправляеми възпаления.

Какво е Кверцетин? Описание, цена и откъде?

Кверцетин се екстрахира от растителни източници и се предлага на потребителите на таблетки и капсули. Тези продукти са в отдела за хранителни добавки и се вземат безрецептурно. В аптеките има десетки продукти с концентрация от 100 мг до 1000 мг. Най-честата дозировка е от 500 мг.

Кверцетин 500

Natural Factors предпочита стандартната дозировка от 500 мг на капсула и насочва продукта си към имунитета. Името на добавката е Immune Support.

Защо хората предпочитат Кверцетин 500 пред другите видове?

Източникът на кверцетин е натурален. Затворен е в капсули с бързо разтваряне на обвивката. Съдържанието е кверцетин от най-високо качество с многоспектърно приложение. Самият продукт „Имунен помощник“ се насочва към имунното здраве и установяванего на висока антиоксидантна защита на тялото. Производителят го препоръчва за градски жители, изложени на повишено замърсяване, на пушачи и работещи с химикали.

Съставки, цена и отзиви за Кверцетин 500

immune-support-quercetin-500-mg-60-300

В капсулите на Натурал Факторс има единствено и само кверцетин в доза от 500 мг, която се посочва за идеалното дневно количество. Следователно този продукт се приема по 1 капсула дневно.

Компанията производител се харесва на потребителите, тя е известна с предлагането на качествени продукти на разумна до ниска цена.

Кверцетин Комплекс

Същият производител Natural Factors предлага и комплексна формула за борба с хронифициралите възпаления. Това е съчетание на кверцетин с голяма доза (455 мг) флавоноиди. Комбинацията има и допълнителен ефект – забавя процесите на отмиране на клетки, тоест остаряването.

Защо хората предпочитат Кверцетин Комплекс пред другите видове?

Главният ефект на Кверцетин Комплекс е потискане на хронични възпаления и успокояване на противовъзпалителните клетки, които атакуват здрави тъкани (автоимунни процеси).

Другите екстракти са стандартизирани и патентовани с гарантирано количество от нужните компоненти – полифеноли, проантоцианидини, коензим Q10 и др.

Продуктът е насочен към страдащи от алергии, диабет, болести на кръвообращението, съдовата и сърдечната с-ми, неврологични и дегенеративни изменения.

Съставки, цена и отзиви за Кверцетин Комплекс

kvertsetin-kompleks-s-bioflavonoidi-466-mg-s-grozdovo-seme-kurkuma-i-koenzim-300

Съставките в комплексната формула са GrapeSeedRich® патентован извлек от гроздово семе с 80% проантоцианидини като антиоксидант, антоцианини и витамини от червен портокал, куркуминоиди от куркума, кверцетин и коензим Q10. Всички компоненти защитават и оздравяват тялото. От БГ-мама разбираме, че някои потребители се спират именно на този продукт заради комплексната му формула.

Вижте и ТОВА: Разделно хранене. Диета 12 дни, меню и готови рецепти. Лесна таблица за гарантирано отслабване.

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Сигурните симптоми на синузит.

Симптоми на синузит

Сигурните симптоми на синузит. Как да разпознаем синузита. Възпаление. Болки и гной. Подуване на носа. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *