Кверцетин. Колко време се пие? Ползи и вреди

Ползи и вреди от Кверцетин. Колко време се пие? Противопоказания на Кверцетин. Мнения от БГ Мама за Кверцетин 500 и Кверцетин Комплекс. Цена

Да започнем с нещото, за което постоянно ни питат:

Колко време се пие Кверцетин?

За лечение кверцетин се назначава във високи дози за период от 4 седмици. За профилактика се приема в ниска доза в течение на 12 седмици. И в двата случая се ползват концентрирани добавки на капсули.

Как точно се приема? Дозировка

Кверцетин е средство от алтернативната медицина. Той не е стандартизиран и достатъчно изследван. Дозировките се посочват най-общо, като се осъзнава, че съдържанието и качеството в различните добавки не е идентично. За лечебна се приема дозата от 1000 мг (1 г), за профилактика приемът е наполовина (500 мг), след дълъг курс е разумно снижение на 250 мг.

Дозите над 250 мг се разделят на 2 приема.

Кога започва да действа? Резултати

Скоростта на усвояване зависи от качеството на кверцетина в съответната добавка. Най-бързи са капсулите с разтваряща се обвивка, чието съдържание постъпва в кръвния поток след около 30 минути. Таблетираният кверцетин се задейства след около 60 минути.

Резултатите пак зависят от качеството на добавката – доколко тя е „обработена“ за облекчено и повишено усвояване. Както сме посочили в таблицата, природният кверцетин не се усвоява добре в човешката храносмилателна система. Голяма част се изхвърля.

Някои производители са използвали специални технологии за повишаване на усвояването от 10 до 40 – 50 пъти. Техните добавки дават максимално бърз осезаем резултат.

Откъде да купим Кверцетин изгодно?
Кверцетин 500 и др. Кверцетин Комплекс
Кверцетин 500 Кверцетин Комплекс
Виж цена Виж цена

Антиоксидантите от растителна храна са първокласни противовъзпалителни. Те дойдоха на дневен ред във връзка с повишения интерес към борбата с възпаленията и предотвратяването на болести. Природно вещество с превъзходни качества е кверцетин.

Факти за кверцетин
Търговско име от лат. quércus – дъб
Системно име пентахидроксифлавон
Биохимична същност флавоноид от витамините група Р
Химическа формула С15H10O7
Състояние жълти кристали
Разтворимост в етанол и в оцетна к-на
Биодостъпност ниска, увеличава се с хранителни мазнини
Наличие в природата растения с червен цвят, чай ройбос
Производство на добавки чрез хидролиза на природна суровина

Мнения за Кверцетин 500 от БГ Мама и др.

В последно време активно се коментират вътрешните тихи възпалителни огнища, които не издават съществуването си, но след време активизират сериозни заболявания. Във форумите и в социалните мрежи има теми и групи, в които се търсят адекватни изследвания за ранното им засичане.

Кверцетин 01
Растителни източници на кверцетин
“Демир

Дискутират се и адекватни противовъзпалителни мерки и в тази посока сред препоръчваните средства е кверцетин. Споделени са случаи на успешно прилагане на кверцетин при хронични възпалителни огнища в дихателната система, особено след прекаран ковид.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Кверцетин 500 и Кверцетин Комплекс и оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Доволни ли сте? Откъде го купихте?

Добавки с повишена бионаличност

  • 10 пъти  –  ЛипоМицел Матрикс;
  • 17 – 40 пъти – Изокверцетин, Bioactive Quercetin и други с индекс EMIQ (ензимно модифициран);
  • 50 пъти – Bio-Quercetin на LIFE Extensoin.
Кверцетин 03
EMIQ в описанието показва повишено усвояване

Кверцетинът от визираните добавки попада в кръвта и започва да работи 10 – 15 минути от поглъщането.

Ползи и вреди от Кверцетин

Кверцетин се използва за лечение на заболявания кръвоносните съдове и сърцето, за профилактика на рака, за намаляване на възпалителни огнища от инфекции, артрити и високоинтензивни тренировки. Качествата му върху имунитета се разкриват през пандемията COVID-19.

Ползи от Кверцетин

За всички ползи и вреди говорим като за „потенциални“, доколкото не са потвърдени с клинични изследвания по изисквания стандарт.

Повишава антиоксидантната активност в организма, намалява хронични възпаления, редуцира риска от сърдечни и съдови патологии, рак и диабет;

Кардиозащита – предпазва от атеросклероза, окислителен стрес, дисфункции на ендотелните клетки и др. Намалява окислителното и възпалителното увреждане в артериите;

Кръвно налягане – намалява трайно стойностите, снижава риска от хипертония;

Захар в кръвта – подобрява управлението на глюкозата, подпомага лечението на диабет, но тази посока е най-слабо изучена. Предполага се, че подобрява функционирането на инсулина и метаболизма на глюкозата;

Намалява загубата на жизнеспособни клетки, която може да провокира развитие на рак;

Облекчава алергии, особено алергичен ринит и сезонни алергии като инхибира изработката на хистамина;

Възстановява мускулите след усилено трениране, увеличава анаболитните фактори  IGF-I и IGF-II в плазмата, намалява риска от травми;

Невропротективно действие – противодейства на окислителния стрес, който уврежда мозъка, намалява риска от деменция и Алцхаймер.

Вреди от Кверцетин

Високи дози кверцетин могат да увредят бъбреците. Прекалено дълго комбиниране с други антиоксиданти като вит. С носи риск от прооксидантен ефект – утежнено протичане на обменните процеси с увеличение на свободнорадикалото окисление на липидите и разрушаване на клетъчните органели и мембрани.

Приемът на капсулиран кверцетин грози с алергични прояви като обриви, зачервявания и сърбежи.

Противопоказания за Кверцетин

Кверцетин 02
Тези модели възпроизвеждат работата на кверцетин срещу рак и възпаления

Добавките са противопоказани за уязвимите групи като бременни, жени в активна лактация, възраст под 12 г. Причината е неустановена безопасност. Противопоказани са и за хора с повишена чувствителност спрямо компонентите на препаратите.

Защо привлича вниманието на хората?

Кверцетин е интересен със способността си да оздравява и засилва имунитета. А силен имунитет се търси за противодействие на системните хронични възпаления. Този тип процеси в тялото фокусират вниманието като провокатор на сериозни заболявания.

Принципно системното възпаление е защитен механизъм на организма срещу разпространяването на отрови, токсини и живи вредители. Те помагат за по-бързото им унищожаване и изчистване.

Тъмната страна на възпаленията е, че не винаги се прекратяват след изчезване на опасността. Неограничен, този процес вече не възстановява, а разрушава организма. Кверцетин е сред веществата, които умеят да прекратяват неуправляеми възпаления.

Какво е Кверцетин? Описание, цена и откъде?

Кверцетин се екстрахира от растителни източници и се предлага на потребителите на таблетки и капсули. Тези продукти са в отдела за хранителни добавки и се вземат безрецептурно. В аптеките има десетки продукти с концентрация от 100 мг до 1000 мг. Най-честата дозировка е от 500 мг.

Кверцетин 500

Natural Factors предпочита стандартната дозировка от 500 мг на капсула и насочва продукта си към имунитета. Името на добавката е Immune Support.

Защо хората предпочитат Кверцетин 500 пред другите видове?

Източникът на кверцетин е натурален. Затворен е в капсули с бързо разтваряне на обвивката. Съдържанието е кверцетин от най-високо качество с многоспектърно приложение. Самият продукт „Имунен помощник“ се насочва към имунното здраве и установяванего на висока антиоксидантна защита на тялото. Производителят го препоръчва за градски жители, изложени на повишено замърсяване, на пушачи и работещи с химикали.

Съставки, цена и отзиви за Кверцетин 500

В капсулите на Натурал Факторс има единствено и само кверцетин в доза от 500 мг, която се посочва за идеалното дневно количество. Следователно този продукт се приема по 1 капсула дневно.

Компанията производител се харесва на потребителите, тя е известна с предлагането на качествени продукти на разумна до ниска цена.

immune-support-quercetin-500-mg-60-300

Кверцетин Комплекс

Същият производител Natural Factors предлага и комплексна формула за борба с хронифициралите възпаления. Това е съчетание на кверцетин с голяма доза (455 мг) флавоноиди. Комбинацията има и допълнителен ефект – забавя процесите на отмиране на клетки, тоест остаряването.

Защо хората предпочитат Кверцетин Комплекс пред другите видове?

Главният ефект на Кверцетин Комплекс е потискане на хронични възпаления и успокояване на противовъзпалителните клетки, които атакуват здрави тъкани (автоимунни процеси).

Другите екстракти са стандартизирани и патентовани с гарантирано количество от нужните компоненти – полифеноли, проантоцианидини, коензим Q10 и др.

Продуктът е насочен към страдащи от алергии, диабет, болести на кръвообращението, съдовата и сърдечната с-ми, неврологични и дегенеративни изменения.

Съставки, цена и отзиви за Кверцетин Комплекс

Съставките в комплексната формула са GrapeSeedRich® патентован извлек от гроздово семе с 80% проантоцианидини като антиоксидант, антоцианини и витамини от червен портокал, куркуминоиди от куркума, кверцетин и коензим Q10. Всички компоненти защитават и оздравяват тялото. От БГ-мама разбираме, че някои потребители се спират именно на този продукт заради комплексната му формула.

kvertsetin-kompleks-s-bioflavonoidi-466-mg-s-grozdovo-seme-kurkuma-i-koenzim-300

Вижте и ТОВА: Разделно хранене. Диета 12 дни, меню и готови рецепти. Лесна таблица за гарантирано отслабване.

Прочети още

Солени гофрети Комбинирането им с кисело мляко и сирене

Солени гофрети с кисело мляко и сирене

Солените гофрети са чудесен избор за разнообразна и питателна закуска или предястие. Комбинирането им с …

2 Мнения

  1. Qnica Marinova

    Кверцетин е добавка за младост, за спиране на стареенето. Аз затова го ползвам.

  2. Ceca Dacheva

    Мой любим бранд е Нейчъръл Факторс, пия го 2 пъти в годината по 2 – 3 месеца заедно с Флебодия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *