Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния здрав и свеж вид.

5 стъпки за правилно почистване на лицето

Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния здрав и свеж вид. Ето кои са петте основни стъпки, които ще ви помогнат да премахнете замърсяванията от нея и да я запазите здрава и хидратирана.

Премахване на грима

Това е първата и най-важна стъпка в правилното почистване. Гримът може да запуши порите и да доведе до акне и други кожни проблеми. За да го премахнете правилно и ефективно, може да използвате мицеларна вода, която е нежен и щадящ начин за сваляне на грима без нужда от прекомерно търкане. Специалистите от Galen съветват винаги да използвате продукт, който е специално предназначен за вашия тип кожа – суха, мазна или чувствителна.

Нанасяне на измиващ гел или пяна

След като сте премахнали грима си, нанесете измиващ гел или пяна. Те ще почистят порите от замърсяванията и излишните мазнини, като същевременно ще запазят естествения баланс. Избягвайте козметични продукти, които съдържат груби химикали или аромати, тъй като те може да доведат до раздразнения. Използването на измиващ гел или пяна сутрин и вечер е идеално за поддържане на чист и свеж вид.

Обилно изплакване с вода

корейска козметика за лицеСлед като нанесете измиващия гел или пяна, е важно да изплакнете лицето си обилно с хладка вода. По-хладната вода помага за свиване на порите и предотвратява появата на зачервявания, а топлатата или горещата – дехидратира и дразни кожата.

Нежно подсушаване на лицето

След като изплакнете лицето си, използвайте чиста мека кърпа, за да го подсушите нежно. Избягвайте търкане, тъй като това е деликатна зона, която лесно може да се раздразни. Вместо това може леко да потупате с кърпата, докато кожата изсъхне.

Хидратация

Хидратирането е основен етап в почистването. Това е така, защото поддържа кожата ви овлажнена и предотвратява сухотата, която може да доведе до бръчки и фини линии. Завършете процеса на почистване с нанасяне на хидратиращ крем или серум, който ще помогне за възстановяване на влагата в кожата и ще я защити от външни влияния. Изберете правилната козметика, която съдържа антиоксиданти и съставки, които подпомагат регенерацията и я поддържат здрава и сияйна.

Правилното почистване на лицето е от съществено значение за поддържането на чиста и здрава кожа. Следвайки тези пет стъпки, вие ще бъдете добре подготвени да се справите със замърсяванията, с появата на акне или други кожни проблеми, обобщават от екипа на Galen..

Прочети още

Най-добрите уреди за лечение с ултразвук. Апарат за домашна употреба и в кабинет по физиотерапия. Почистване на лице с микродермабразио, мезотерапия,

Най-добрите уреди с ултразвук за лице

Най-добрите уреди за лечение с ултразвук. Апарат за домашна употреба и в кабинет по физиотерапия. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *