Христо Мутафчиев, актьор: Борисов няма вина, че сте бедни! Без него щяхте да тънете в калта

Христо Мутафчиев е сред големите поддръжници на Бойко Борисов. Известният актьор смята, че знае коя е истинската причина за бедността на хората.

Актьорът Христо Мутафчиев застава плътно зад властта. Той се подписа под писмо на актьорите, които подкрепят настоящото правителство.

Мутафчиев защитава Борисов

Звездата от „Дунав мост“ счита, че всички трябва да са благодарни на Бойко Борисов, защото той е изстрелял България много напред.

„Всичко днес е много по-хубаво, отколкото беше преди 30 години. Не мога да разбера какво искат от Борисов. Ако не беше той, сега щяхме още да се разхождаме в калта, а не по шосета.“ – казва актьорът, визирайки магистралите на премиера.

Онова, което накарало Мутафчиев да заобича Борисов от все сърце, е, че му спасил живота в буквалния смисъл. Повече за това обаче не споделя.

Христо Мутафчиев
Христо Мутафчиев не приема критиките към Бойко Борисов

Звездата от „Ягодова луна“ не може да приеме, че стандартът на живот толкова много е паднал под управлението на ГЕРБ.

„Борисов няма вина за ниските заплати и че сте бедни, виновни са комунистите!“ – отсича актьорът, пише Inews.bg.

Според него ниските заплати по времето на социализма са обрекли хиляди възрастни хора сега да взимат много ниски пенсии.


Христо Мутафчиев: Тодор Живков ни лъжеше в очите, а вие ми изпитвате носталгия!

Христо Мутафчиев е един от онези известни българи, които са против тоталитарния режим, който властваше в България допреди 30 години!

Доста от публичните личности у нас днес се изказват против социализма. Един от тях е актьорът Христо Мутафчиев, фен на Леонардо Ди Каприо.

В интервю за Фактор.бг звездата от „Ягодова луна“ говори открито за онова време, когато той е бил още дете, а по-късно и младеж.

По времето на Соца не можеш да забогатееш

Според Мутафчиев, по време на Соца всеки е имал работа, но не се е счупвал да работи. Именно затова и заплащането е било толкова ниско.

“Демир

„При Тодор Живков ни лъжеха, че ни плащат, а ние ги лъжехме, че им работим. Това се получаваше на практика.“, казва актьорът.

Той е на мнение, че по онова време е имало някакъв ред в държавата, но това не стига, за да изпитваш носталгия към тези години.

„Нелепо е да се изпитва носталгия към социализма, при положение че всички  бяхме облечени еднакво.“, смята Мутафчиев.

Имало е престъпност и тогава

Той е убеден, че и в онези години е имало не по-малко престъпления от сега, но за тях просто не се е съобщавало.

„Медиите не бяха свободни, никой не би написал как са пребили и ограбили бабичка, а и възрастните хора тогава нямаха и на кого да се оплачат.“, смята актьорът.

Според него, сега животът не е по-лесен, но той е такъв не заради демокрацията, а защото е станал такъв в световен мащаб. Това е така поради факта, че вече всеки човек се оправя сам и ако иска да има пари, трябва да полага сериозен труд. Докато по време на соца си имаш заплата, която ти върви, но от нея няма как да забогатееш.

Едно от най-големите държавни престъпления по време на Тодор Живков, според Христо Мутафчиев, е разграбването на Златни пясъци.

Актьорът е на мнение, че тогава само определени партийни хора са можели да си позволят да почиват в най-хубавите морски почивни бази. Останалите са били пращани в станции с доста по-ниско качество.

Мутафчиев за културата

Мутафчиев взе отношение и относно своята сфера, а именно културата.  Той е на мнение, че има руско влияние в нея, тъй като българският театър е създаден по модела на руския.

Актьорът не одобрява и самочувствието, което някои преподаватели имат заради титлите си. „Какво значение има дали си доцент, професор или академик, освен че взимаш повече пари?!“, казва звездата, изгряла със сериала „Дунав мост“ преди 20 години.

Все пак 51-годишният Мутафчиев, който прекара инсулт и заради това в момента ходи с бастун, осъзнава, че времето на Живков и днешното не бива да бъдат сравнявани, защото са от различни епохи.

Евелина Лютова

„Все едно да сравняваш Жигула с Мерцедес, няма как да стане.“, убеден е председателят на Съюза на българските артисти.

Христо Мутафчиев през 1989 г.

Когато Тодор Живков пада от власт и идва демокрацията, Христо Мутафчиев е едва на 20 г. и тепърва стартира образованието си във ВИТИЗ. Затова не може да се каже, че има чак толкова лични наблюдения по това какво е било тогава, а по-скоро най-вероятно мнението му е формирано от това на родителите му.

Факт е обаче, че той е поредният актьор, който се изказва против онзи режим, по подобие на колегата му Тончо Токмакчиев.

„Дано комунизмът никога не се върне, но е добре да се знае какво е било, за да не се смята за някаква панацея.“, казва Мутафчиев.

Прочети още

Cvetana Maneva1 600x370

Цветана Манева: Има едно единствено спасение за България и то се казва Румен Радев!

Цветана Манева стои плътно зад Румен Радев на предстоящите президентски избори на 14 ноември! Звезадата …

7 Мнения

 1. Стефан

  Бог да го прости Стефан Данаилов.
  Той имаше реална преценка. И аз , съм съгласен с него защото той живя и в двата строя .

  • Valentina vasileva

   Поклон пред светлата му памет! Той беше и обединител и народът му вярваше! Такива, като Христо Мутафчиев, Тончо Токмакчиев и някои др. или не са живяли през времето на социализма, или са абсолютни лъжци! Кой и как не им е давал кренвирши и бира и кога се появи тази алчност и мания за забогатяване?
   Имаше почивни станции на предприятия и всеки можеше да почива на море и то не на цени, като сегашните! Сега колко могат да си позволят да почиват на море? Дали колкото преди 1989 год. или почти не можем да си позволим?
   Няма смисъл да ви отварям очите – отворете си ги сами, ако имате желание, но не обиждайте хората с лъжите си и да ги карате да ви вярват!

  • Михаил

   Христо Мутафчиев ти си пълен идиот . Ти ли бе алкохолик, ще ни оправиш !

 2. Щом е Мутафчиев, Мутафчийски и техните производни, не ми ги хвалете…

  • Невена

   Този, защо си мисли, че няма свидетели на онова спокойно време, време с ценности, непознати за сегашната младеж! Добре, че дават гласност на мислите си, за да знаем чии постановки да посещаваме!

 3. П..ал мръсен, господ не те наказа достатъчно. Фурнаджийска лопато, лъжите ти и тези на Боко са очебийнии никой нормален не ви вярва. Скрий се некадърнико, платен лизачо!!!

 4. Михаил Михайлов

  Чака и той субсидия да изтропа нещо.

 5. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *