Д-р Владимиров: Децата на България пият, пушат и се друсат, защото родителите им са израснали в Прехода!

Д-р Младен Владимиров разкри причините за състоянието на българската нация

Големият проблем в България е промяната в обществото. Хората се превърнаха в много по-бездуховни и безскрупулни. Всичко обаче се корени още в самото възпитание на дадения човек.

Според проучване на СЗО, в което са участвали 5242 ученици между 5 и 9 клас, българските деца са на челните места в света по деградирал начин на живот. Те започват от много рано да пушат цигари, пият алкохол, употребяват дрога и да водят сексуален живот.

Психологът д-р Младен Владимиров отдава тези тревожни факти на възпитанието на децата, като проблемът е още по-дълбок, започващ във възпитанието на родителите им.

Младен Владимиров
Д-р Младен Владимиров разкри защо българското днешно дете е самотно

„Днешните родители са децата на Прехода, израснали във време на насилие и постоянна смяна на политическата, икономическата и социалната действителност. Това ги накара да не планират дългосрочно, да разчитат само на себе си и да не вярват на никого. Така предават собствените си проблеми на децата си.“, убеден е д-р Владимиров, пише „Дневник“.

Проучването показва, че децата в България са все по-самотни и неразбрани от своите родители. Връзката между дете и родител се е скъсала в много от семействата.

„Много деца са в гимназията, в която учат, защото така са искали родителите им. Тези родители не се замислят какво иска детето им, от какво има нужда, а мислят само за своите амбиции.“, казва психологът.

Друг основен проблем, според него, е, че все повече хора решават да имат само едно дете. Така това дете израства много обгрижвано, но вкъщи няма връстници и съответно става самотно. Получава се парадокс – хем детето е свръхобгрижвано, хем не е щастливо.

Причините за това да се прави само по едно дете в семейство най-често са от финансов характер. Малко хора могат да си позволят да имат сравнително добър стандарт на живот, ако изхранват повече от едно дете.

Освен всичко друго България е на първите места по раздели на двойките. Все по-често хора, които имат дете или деца, се разделят, което не може да не се отразява на психиката на един подрастващ човек.

И стигаме пак до Прехода. Защото именно той създаде толкова много раздели и толкова много несигурност от всякакъв характер.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Любопитен факт е, че по време на социализма в България разводите са били не повече от 5% в цялото общество. Днес те са около 50%, но това се отнася само за хората, сключили брак. Като прибавим към тях и разделите на онези, които не са били женени, цифрата става стряскаща.

Ясно е, че децата днес стават такива, каквито са, понеже това виждат. Когато виждаш разруха и деградация на заобикалящата те среда, трудно можеш да вървиш по правия път.

Защото всички знаем случая с Кристиан Николов, който уби Милен Цветков след употреба на наркотици. Родителите му са били на неговата възраст, когато са посрещнали Прехода. Млади хора, които започват своя път. Но онези размирни години са оказали негативно влияние върху тях и в крайна сметка те са отгледали дете, което не се свени да убие човек.

Има над какво да се размишлява за днешното възпитание на децата. Най-жалкото е, че е твърде вероятно нещата вече да са необратими, защото поколенията се сменят толкова бързо и всички те са поколения на Прехода.

 

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:
Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

За Михаил Николов

Прочети още

Христо Гърбов

Христо Гърбов разкъса Борисов: Защо няма съд и присъда за полуграмотната мутра, която ни размахва среден пръст?

Христо Гърбов не одобрява политическата власт и е против статуквото! Комедийният актьор Христо Гърбов не …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

[adrotate group="1"]