Младен Владимиров
Д-р Младен Владимиров разкри защо българското днешно дете е самотно

Д-р Младен Владимиров, психолог: Децата на България пият, пушат и се друсат, защото родителите им са израснали в Прехода. И др. мнения

Д-р Младен Владимиров разкри причините за състоянието на българската нация. Дайте и вие мнения за известния специалист по-долу в коментарите (нашия форум)!

Напишете своите мнения за д-р Младен Владимиров, психолог по-долу в нашия форум или директно ТУК! На същото място можете да прочетете и вече споделени от другите хора мнения! Но нека сега по-напред да видим какво казва самият той:

Големият проблем в България е промяната в обществото. Хората се превърнаха в много по-бездуховни и безскрупулни. Всичко обаче се корени още в самото възпитание на дадения човек.

Според проучване на СЗО, в което са участвали 5242 ученици между 5 и 9 клас, българските деца са на челните места в света по деградирал начин на живот. Те започват от много рано да пушат цигари, пият алкохол, употребяват дрога и да водят сексуален живот.

Психологът д-р Младен Владимиров отдава тези тревожни факти на възпитанието на децата, като проблемът е още по-дълбок, започващ във възпитанието на родителите им.

Младен Владимиров
Д-р Младен Владимиров разкри защо българското днешно дете е самотно

„Днешните родители са децата на Прехода, израснали във време на насилие и постоянна смяна на политическата, икономическата и социалната действителност. Това ги накара да не планират дългосрочно, да разчитат само на себе си и да не вярват на никого. Така предават собствените си проблеми на децата си.“, убеден е д-р Владимиров, пише „Дневник“.

Проучването показва, че децата в България са все по-самотни и неразбрани от своите родители. Връзката между дете и родител се е скъсала в много от семействата.

„Много деца са в гимназията, в която учат, защото така са искали родителите им. Тези родители не се замислят какво иска детето им, от какво има нужда, а мислят само за своите амбиции.“, казва психологът.

Друг основен проблем, според него, е, че все повече хора решават да имат само едно дете. Така това дете израства много обгрижвано, но вкъщи няма връстници и съответно става самотно. Получава се парадокс – хем детето е свръхобгрижвано, хем не е щастливо.

Причините за това да се прави само по едно дете в семейство най-често са от финансов характер. Малко хора могат да си позволят да имат сравнително добър стандарт на живот, ако изхранват повече от едно дете.

Освен всичко друго България е на първите места по раздели на двойките. Все по-често хора, които имат дете или деца, се разделят, което не може да не се отразява на психиката на един подрастващ човек.

И стигаме пак до Прехода. Защото именно той създаде толкова много раздели и толкова много несигурност от всякакъв характер.

Любопитен факт е, че по време на социализма в България разводите са били не повече от 5% в цялото общество. Днес те са около 50%, но това се отнася само за хората, сключили брак. Като прибавим към тях и разделите на онези, които не са били женени, цифрата става стряскаща.

Ясно е, че децата днес стават такива, каквито са, понеже това виждат. Когато виждаш разруха и деградация на заобикалящата те среда, трудно можеш да вървиш по правия път.

Защото всички знаем случая с Кристиан Николов, който уби Милен Цветков след употреба на наркотици. Родителите му са били на неговата възраст, когато са посрещнали Прехода. Млади хора, които започват своя път. Но онези размирни години са оказали негативно влияние върху тях и в крайна сметка те са отгледали дете, което не се свени да убие човек.

Има над какво да се размишлява за днешното възпитание на децата. Най-жалкото е, че е твърде вероятно нещата вече да са необратими, защото поколенията се сменят толкова бързо и всички те са поколения на Прехода.

Прочети още

Като жена която често пазарува онлайн макси мода, намирането на дрехи в големи размери

Откъде си купувам хубави дрехи макси мода

Като жена която често пазарува онлайн макси мода, намирането на дрехи в големи размери, които …

3 Мнения

  1. Познавам д-р Младен Владимиров, защото съм водил жена си на терапия при него. Той е голям специалист по семейна терапия. Първо ни накара и двамата да попълним някакви тестове и да рисуваме. После по тях откри неща за семейството ни, които и самите не знаехме. Оказа се, че за да помогнем на жена ми, първо трябва да променя собственото си отношение към нея. Винаги така се получават нещата с жените. Дори и когато те са виновни, пак трябва ти да се променяш. Ами ако не искам?

  2. Илиева

    Д-р Младен Владимиров не е само семеен психолог. Много често се занимава и с кризисна психология, тоест знае как хората и организациите да се справят с кризите. Напоследък е адски модерно. Той разбира от така наречените егрегори или духовете на колектива. Това не е много официално признато, но всеки се заслушва, когато стане въпрос за егрегорите, защото подозира, че нещата стоят точно така. Разбира се, д-р Владимиров избягва да използва тази дума, защото знае, че не звучи научно. Но по смисъл я разбира по-добре от много други.

  3. Миро Николов

    Ако имате проблеми с гнева, д.р Младен Владимиров е човекът, който ще ви помогне. Става дума не само за бивши пандизчии, които не искат отново да влязат в дранголника, но и за всеки, който от време на време не може да се вземе в ръце, раздава тупаници наляво-надясно, или просто говори неща, за които по-късно ще съжалява. Голям плюс на доктора е, че е дискретен и не взема скъпо. Аз съм доволен от него.

  4. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *