Емил Кошлуков: За 30 години не може да се възстанови онова, което комунистите съсипаха за 45 години!

Емил Кошлуков е сред най-големите критици на тоталитарния режим и не го крие!

Новият директор на БНТ Емил Кошлуков смята да залага изключително много на религиозни предавания по Националната телевизия. В тази връзка той обяви, че „Вяра и общество“ няма да се пипа, независимо какъв му е рейтингът.

Явно рейтингът му наистина не е висок, което породи слуховете, че предаването ще бъде свалено от ефир. Самият началник на телевизията обаче се застъпи за него.

Емил Кошлуков смята българите за атеисти

Причината е, че Емил Кошлуков е изключително религиозен и вярващ в Бог човек. За слабата гледаемост на „Вяра и общество“ той обвинява комунистите, които според него са разрушили връзката между българина и Господ, пише Plovdiv24.bg.

„В продължение на 45 години в България властваше официален атеизъм. Затова вярвам, че днес хората имат нужда от много повече религиозно възпитание и просвета, защото връзката им с Бог в момента е загубена.“, отбелязва Кошлуков.

По всичко личи, че той счита, че за тези 30 години, в които у нас е демокрация, хората не са успели да преодолеят травмите, които социализмът им е нанесъл във връзката с Господ и затова и до днес има много българи, които са атеисти.

Емил Кошлуков
Емил Кошлуков пак наплю комунистите

Кошлуков винаги се е изказвал против комунистите. Преди година в интервю за „24 часа“ той ги определи като безродници и безбожници, защото мразят себе си, т.е. собствената си страна и религия.

Кой е Емил Кошлуков и защо мрази комунистите

Всъщност Емил Кошлуков има личен мотив да мрази комунистите. Именно те го вкараха в затвора преди 35 години заради бунт в казармата.

Бъдещият тогава журналист прекара зад решетките няколко години, които определя като най-големия кошмар в живота си. Затова и до днес ненавижда всичко свързано със социалистическия строй.

Той винаги е бил западно ориентиран, тъй като има цели 5 години следване в Калифорнийския университет в САЩ. След като се завърна в България, бе въвлечен в политическия живот у нас от Симеон Сакскуборготски, който го направи депутат.

Емил Кошлуков смени доста телевизии, но навсякъде, където е бил, е говорил против комунистите. Така беше и в „Евроком“, и в „ТВ7“, и в „Алфа“, така е и в БНТ сега.

„Комунистите са нещастни хора, които бълват омразата си навън, за да не експлодират. Животът им е тъжен, защото не намират себе си, нямат опора.“, казва още журналистът.

Сменят водещия на „Вяра и общество“

Относно предаването „Вяра и общество“, то ще остане, но най-вероятно с нов водещ. Кошлуков вдигна мерника на Горан Благоев, когото обвини, че е критикувал правителството и Българската православна църква.

Горан Благоев критикува правителството и БПЦ

Главата на водещия ще падне заради предаването от 6 юни, в което се прави връзка между държавата и нашата църква. Заглавието на този епизод е „Одържавена ли е Църквата в България?“.

Това е разгневило Кошлуков, който намира за излишни подобни полемики и възприема като открити критики към Църквата въпроси от този тип. Дали мнението му няма общо и с властта в страната, не се знае.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

В момента Горан Благоев е в болничен и изчаква да отмине скандала. Той вече обяви, че епизоди от предаването му няма да се повтарят през летния отпускарски сезон, което е първият знак, че ще бъде сменен.

„Ако Благоев не успее да осигури плурализъм в предаването, ще трябва да го сменим.“, категоричен беше Емил Кошлуков пред СЕМ.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

За Михаил Николов

Прочети още

Васил Божков и Румен Радев

Васил Божков бесен на Румен Радев: Пълен провал си, върни ми парите!

Васил Божков негодува, че Бойко Борисов все още е на власт! Олигархът Васил Божков, който …

5 коментара

 1. н вълчев

  Възможно ли е такова Скудоумие??? Очевидно за Кошлуков това е норма!

 2. Съсипали са майка ти шутката комунистите/защото си се родил увреден/,а тия не могат да те възтановят за 30 години,защото ти поначало си бил увреден боклук!

 3. Димитра Чопева

  На простака просташки:Ти ли ще ми кажеш ,бе! На години съм ти майка и знам какво сме построили и как го окрадлхте и съсипахте!О ,не разумни юроде поради…,НО всичко виждате,ей ще дойде видов ден!В тая България не всички са Отрепки!Кошлуков, марш в стадото бееее на ББ и повече да не си гъкнал, плюнка!

 4. Това, че Кошлуков е религиозен и вярващ в Бог, означава ли, че трябва да налага религията цялото население по националната телевизия?! Тя и без това не струва, а той иска да я довърши с тези религиозни предавания

 5. Никола

  Горан Благоев води много хубаво предаването. Вярно, че сигурно не се харесва на много комунисти. Обърна внимание на руския патриарх, че третира БПЦ като васална. Да си спомним и скандалните изказвания на Путин по повод 24-ти май. Там забравят кой ги е покръстил и кой им е отворил очите за книгата. А и БПЦ се е превърнала в придатък на БКП със своите агенти-патриарси и владици. Синодът с нищо не помага за приобщаване на народа към вярата. Мълчи и не дава мнения по важни въпроси.
  Оставете Г.Благоев да си води предаването.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

[adrotate group="1"]