Световна купа по сноуборд в Пампорово за първи път през януари 2024 г.

Световната купа по сноуборд на Международната федерация по ски и сноуборд (ФИС) за първи път се проведе в българския ски курорт Пампорово на 20 и 21 януари 2024 година. Това историческо събитие за родопския курорт е потвърдено официално от ФИС през пролетта на 2023 г. в техния календар за сезона.

Подготовка на Пампорово за приемане на елита

Ръководството на „Пампорово“ АД от години работи усилено в посока подобряване на ски инфраструктурата, за да отговори на високите световни изисквания за домакинство на елитни състезания. Инвестирано е в модерни снегоутъпкващи машини, мощни пушки за изкуствен сняг и нов шестместен лифт. Тази подготовка е оценена положително от авторитетните представители на ФИС.

Сред генералните спонсори на състезанието е и водещата букмейкърска компания inbet. Като дългогодишен партньор на българския спорт, inbet отново демонстрира ангажираността си към популяризирането на сноуборда и зимните спортове у нас. Финансовият принос на компанията е от ключово значение за успешната организация и провеждане на елитни форуми като Световната купа. Благодарение на inbet, хиляди български почитатели на сноуборда ще могат да се радват на едно историческо събитие в родния курорт Пампорово.

Участие на националния герой Радослав Янков

01 Snowboard PamporovoЗа участие в елитното състезание за световната купа в Пампорово бяха потвърдени 97 състезатели от 16 страни, сред които звезди като Естер Ледецка и Рамона Терезия Хофмайстер. От българска страна най-големият фаворит е безспорно Радослав Янков, който има особено емоционална връзка с родния си край и пампоровските писти. За него тези стартове са изпълнение на дългогодишна мечта. Постиженията му като първия българин носител на Световната купа по сноуборд през 2016 г. го правят национален герой и закономерен фаворит пред българска публика.

Програма на състeзанията и очаквана атмосфера

02 Snowboard PamporovoСтартовете в дисциплината паралелен слалом се проведоха на 20 и 21 януари на писта „Стената“, номер 2. Квалификациите започнаха от 9:00ч., а финалите бяха от 13:00ч. Най-преданите почитатели бяха планирали още ден по-рано да пристигнат в Пампорово, за да завардят най-добрите места и да подкрепят своите любимци още на тренировките. Скандиранията на името на Радослав Янков са задължителна част от програмата.

Освен спортното събитие, имаше и повишен туристически интерес към Пампорово и удължен зимен сезон до началото на март. Специално за този пиков период бяха подготвени намаления и промоции за по-лесен достъп до ски зоната.

Прочети още

Vlado Nikolov 600x400

Владо Николов смачка Борисов като фас, Радев е най-великият в историята!

Владимир Николов застава с името си зад Румен Радев и го подкрепя безрезервно! Волейболната ни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *