90 дневна диета или Узунов? Резултати и таблица

Принципи на железната 90 дневна диета. Таблица, резултати. Кога започва отслабването? 90 дневна диета или „Узунов“? Примерно меню ден по ден. Мнения. Въглехидратният ден и другите. Разделно хранене.

Нека започнем с това, за което ни питат най-често: Кое е по-добро? 90-дневната диета или диетата „Узунов“? По-долу ще продължим с таблицата и резултатите от режима, както и отговорите на по-важните въпроси: Кога започва отслабването? Какво е точното мен ден по ден, мненията на хората и тъй нататък.

90 дневна диета или Узунов?

90-дневната диета разделя храните в 4 категории, които се редуват през различните дни. Приема се само от една категория на ден. Диетата на Узунов ограничава силно въглехидратите и увеличава приема на мазнини и белтъчини. И в двата случая имаме бърза загуба на килограми.

Позволени и забранени храни. При 90-дневната всяка група храни се консумира веднъж на 4 дни. Може да се яде от всичко. При Узунов са забранени повечето въглехидрати, но са позволени мазнините.

Кога започва отслабването? Резултати

При двете диети се съобщава за бърз спад в килограмите още през първата седмица. При 90-дневната това продължава 3 месеца, а при Узунов в повечето случаи по-кратко. За резултатите ще прочетете подробности по-долу в текста.

Трудност при спазване

90-дневната изисква стриктност при редуването на храните. Узунов е труден поради отказа от любими храни. И при двете се препоръчва подкрепа в групи за взаимопомощ. При 90-дневната няма голям риск от недостиг на някое вещество, тъй като се консумират всички храни. При Узунов може да има недостиг на витамини, затова се препоръчва допълнителен прием на добавки.

Възможни странични ефекти

И при двете е възможна появата на стрии, йо-йо ефект, загуба на мускулна маса, запек, слабост. При Узунов са възможни и симптоми на интоксикация в началото. И при двете диети рискът от йо-йо ефект е голям, ако се върнем към старите си навици. Затова е препоръчително плавно навлизане в нормален режим след приключване на диетата.

Препоръки при избор на диета

Ако нямате здравословни противопоказания, 90-дневната диета е по-балансирана. Можете да опитате първо с нея. Ако не постигнете резултат, преминете към Узунов. Независимо коя диета изберете, задължително я съчетайте с физически упражнения и промяна в навиците, за да има трайност на резултатите.

И така, да минем по същество към подробностите за 90-дневната:

Много хора мечтаят за стройна и слаба фигура, но не са готови за това на всяка цена. Държат да запазят здравето си, правилното храносмилане и да не си разбиват метаболизма. Целта им е здраве и запазване на добрата фигура за дълго време.

Сред множеството диетични системи железната 90-дневна диета стои най-близо до изискванията за безопасност и плавно отслабване. Особеното при нея е сравнително лесното задържане на постиженията. След 90 дневната метаболизмът е активен, добре функциониращ.

Принципи и отслабване с 90 дневна диета

и разделно хранене90 дневна диета примерно меню

Системата на хранене предвижда максимално разнообразно хранене по определени правила. Почти няма забранени храни, само особеност на съчетаването. Затова с 90-дневната отслабващите се чувстват добре, леки и енергични. Психиката не се обременява.

90-дневната е авторство на две словенки, но тя стъпва на разделно хранене – отдавна известен принцип. За да не се лишава човек от нищо, типовете хранене се редуват. При протеиновите диети се дава приоритет на протеиновите храни, при високомазнинните – на мазните, при плодовите – на въглехидратите. Тук всеки тип хранене има свой ден и те се редуват, така че тялото не успява да свикне и да компенсира.

Още в текста: Мнения на отслабнали с 90-дневната диета, отзиви и коментари

Тази диета е удобна за членовете на големи семейства. Не е необходимо всички да се лишават, когато един отслабва. Можете да готвите за всички обичайни храни, съобразени с деня от диетата.

90 дневната супер се харесва, защото не изключва сладкото и шоколада. Нито солта и подправките. Нито бульоните, сладоледа или картофите. Въпросът е всяка храна да бъде поставена на мястото си – в своя ден, и да се комбинира правилно.

Диетата се спазва 3 месеца, но някои не искат да се разделят с нея и след изтичането й. Не се харчат повече пари от нормалното, не се натрупва психологически глад

Резултати: за 3 месеца се свалят средно 15 кг. Диапазонът е голям и варира от 4 до 25 кг, зависи от организма, метаболизма и процента мастна тъкан.

Как точно да я спазваме?

Диетата се дели на 4-дневни цикли. 4 дни се редуват различни храни. Периодично се прави разтоварващ ден на водичка.

Има само едно задължително правило в тази диета: да се изпълняват дните в последователност, да се спазва назначената за съответния ден храна. Това е!

Таблица на 90 дневна диета

Цикъл на диетата
Ден по ред Какво се яде
1 ден белтъчен само протеинови храни като яйца, млечни, месо, бульони, риба. Добре се съчетават със зеленчуци, но не и нишестени
2 ден нишестен само храни, богати на нишесте – зърнени, бобови, картофи, пълнозърнест хляб и зеленчуков бульон
3 ден въглехидратен само въглехидрати – зърнени, тестени без мая и яйца, черен шоколад, бисквити, пица, макарони и всичко, без яйца и мляко. Добре се съчетават със зеленчуци
4 ден витаминен овощни и плодови сокове, пюрета и салати, гарнирани със семенца и ядки, киснати сухи плодове
Правила на 90 дневната диета
 1. Яде се до 20:00 ч.;
 2. Сутрешната порция е най-малка, обедната – най-голяма. Вечерята = ½ от обяда;
 3. Междинно се разрешава плод;
 4. Зеленчуците се готвят на пара, варят се или се приемат сурови;
 5. Не прекалявайте с плодовете и хляба;
 6. Желателно е да си готвите, за да няма скрити съставки в ястията;
 7. Избягвайте мазните храни – мазни меса, риби, кожи, сланина.
3 кулинарни съвета
 1. За максимални резултати яжте само задушени и варени зеленчуци, без хляб и с минимум плодове. Ако искате само да оформите фигурата, увеличете зеленчуците и си позволете приготвяне на фурна;
 2. Ако можете да избирате, предпочитайте нерафинирани, минимално обработени храни, изделия от цяло зърно, грубо брашно, хляб с трици. Слагайте по-малко мазнини, като давате приоритет на качествените растителни масла;
 3. Повече експериментирайте в кухнята. Можете да създавате нови полезни съчетания, които да останат в семейното меню завинаги.
Още правила90 дневна диета меню ден по ден

Особеност е толерантното отношение към съвременните хранителни навици. Например бульони присъстват и може да се приготвят от готово кубче. В протеиновите дни е допустим хляб, а на вечеря – бисквити и шоколад.

Започвайте всеки ден с чаша минерална затоплена вода с по 1 ч.л. оцет (приоритетно ябълков) и мед.

След това изяжте за закуска 1-2 плода или чашка безкостилкови, например ягоди. Останалите хранения се строят на принципа на редуващите се храни, както сме показали в таблицата.

Засилване на действието с чай

90-дневната диета се съчетава съвършено с чай за отслабване Фигурин. Билките помагат за по-бърз и категоричен ефект от диетата, а диетата помага за по-кратко използване на билките. Двата метода се допълват за един перфектен резултат за минимум време и усилия.

Фигурин е микс от 28 билки, които изчистват кръвта, клетките и органите. Регулират храносмилането, подобряват усвояването на храната и усвояването на полезните вещества от нея. Премахват вътрешни възпаления, регулират микрофлората.

Някои от билките имат целенасочено действие за отслабване. Една част подобряват обменните процеси, а друга част потискат апетита чрез влияние на съответния център в мозъка. Комбинацията е проектирана за хора с наднормени килограми поради нарушения на метаболизма, но съдейства и при хормонални неблагополучия.

Съществен момент е, че билките нямат негативи, не обременяват и не водят до привикване. Идеално се съчетават и с други средства за отслабване, за което разказват много потребители.

Можете да купите „Фигурин“ за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Календар на 90 дневна диета

Витаминният ден поставя край на цикъла, след което започва нов цикъл.

След 7 цикъла – 28 дни, се изпълнява воден ден, в който се поема само вода, негазирана. От следващия ден отново започва изреждане на дните.

Една диета се състои от 3 големи цикъла, в които всеки цикъл се дели на 7 мини цикъла, разделени с по един воден ден – общо 2 водни дни.

Мнение №1: Свалих 19 кг с малка засечка

Работя само с жени и бързо ме примамиха да опитам 90-дневната. Всички около мен слабееха и се радваха на свалените кила. И аз свалих – 16 кг, но след 2 месеца ме започнаха стомашни проблеми. Храната едва слизаше по гърлото, имах киселини и се оригвах при ядене.
Дадоха ми няколко пакетчета Фигурин, за да видя как ще се почувствам. В началото никак, но нещо ме задържа към билките. Поръчах си собствена кутия, поотпуснах диетата и включих чая. В резултат храносмилането ми се оправи, а аз продължих да свалям. Така приключих диетата и с помощта на Фигурин задържах резултата. И на вас препоръчвам да опитате.

90 дневна диета резултати таблица
Миро Ванчев, Хасково

Можете да купите „Фигурин“ за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Правилно съчетание на храните

 • Зърнени и бобови + зеленчуци, листни и сметана;
 • Сирене + растително масло;
 • Месо и риба + зеленчуци;
 • Хляб + салата;
 • Сухи плодове + семена, ядки;
 • Яйца + зеленчуци;
 • Плод + ядки и семена или самостоятелно.

Неправилно съчетание на храните

 • Месо и риба + масло, сметана, яйца, твърди сирена, картофи;
 • Зеленчуци + захар + мляко.
 • Млякото се пие отделно и не се съчетава въобще, защото причинява ферментиране.

Таблици с храни

Таблица за белтъчен ден
Първи ден протеин
Група Вид
Месо Свинско, говеждо, пилешко, патешко, козе, агне, пуйка и др., 300 мл месен бульон на обяд
Риби, морски продукти шаран, треска, бяла риба, тон, калмари, сардини и др.
Яйца и млечни сирене, извара, к.мляко, кефир и др.
Зеленчук всички видове без нишестени
Хляб буквално 2-3 залъка – пълнозърнест и само на обед
Таблица за нишестен ден
Втори ден нишестен
Група Вид
Бобови фасул, леща, соя
Зърнени всякакви – елда, булгур, лимец и др.
Зеленчук абсолютно всички! Тук влизат нишестените – картофи
Добавка на обед парче пълнозърнест хляб и 200 мл зеленчуков бульон
Таблица за въглехидратен ден
Трети ден въглехидрат
Група Вид
Тестени паста, макарони, хляб, крекери, зеленчукова пица
Зърнени елда, ечемик, просо
Зеленчук всякакъв, без ограничение + доматен сок
Печиво тесто без мая и без яйца
Добавка на вечеря 20 г черен шоколад, 1 бисквита, 3 лъжици сладолед по желание
Таблица за плодов ден
Четвърти ден на плод
Група Вид
Плодове Без ограничение, костилкови и безкостилкови
Сухи плодове само да не са захаросани
Зеленчук да, без ограничение, да е пресен, неготвен
Сокове овощни и фруктови
Семена и ядки без ограничение като вид, но до 25 г на ден
Таблица за воден ден
През 28 дни разтоварване
Група Вид
Напитки вода без газировка, кафе, чай, Фигурин
При глад по изключение зеленчуков бульон, зеленчукова супа без сол и олио

Меню за седмица

Предлагаме ви примерно меню. Чувствайте се свободни да го променяте, допълвате или по същата идея да изградите напълно свой начин на хранене.

Ден първи, протеин
 1. Закуска: омлет, листна салата, чай Фигурин;
 2. Междинно: обезмаслен йогурт;
 3. Обяд: бульон, запечена кокошка, парче хляб;
 4. Междинно: плод (ябълка или круша);
 5. Вечеря: печена риба, зеленчуци без нишесте като броколи, зелен, лук.
Ден втори, нишесте
 1. Закуска: плодова салата или чаша безкостилкови;
 2. Междинно: портокал;
 3. Обяд: кисело зеле, картофено пюре, чай Фигурин;
 4. Междинно: печена ябълка;
 5. Вечеря: зелена салата, варен фасул или грах.
Ден трети, въглехидрат
 1. Закуска: асорти плодове;
 2. Междинно: шепа сухи плодове;
 3. Обяд: спагети или др. макаронени с дом. сос, зелева салата;
 4. Междинно: зеленчуков сок;
 5. Вечеря: бисвити, парче чер шоколад, чай Фигурин.
Ден четвърти (витаминен)
 1. Закуска: чаша безкостилкови;
 2. Междинно: 2 круши;
 3. Обяд: асорти плодова салата;
 4. Междинно: ябълка;
 5. Вечеря: 4-5 парчета диня или пъпеш.
Ден пети, протеин
 1. Закуска: омлет от белтъци и спанак, чай Фигурин;
 2. Междинно: чаша кисело или йогурт;
 3. Обяд: пиле гърди, краставица;
 4. Междинно: 1 ябълка;
 5. Вечеря: морски дарове с листна салата.
Ден шести, нишесте
 1. Закуска: овесени ядки с плод, Фигурин;
 2. Междинно: банан;
 3. Обяд: зеленчуков бульон, парче хляб, картофена запеканка със спанак;
 4. Междинно: 1 ч.ч. кисел;
 5. Вечеря: зеленчуци на фурна.
Ден седем, въглехидрат
 1. Закуска: салата от плод;
 2. Междинно: закуска без мая;
 3. Обяд: елда със зеленчук и салата;
 4. Междинно: фруктов сок;
 5. Вечеря: сладолед с ягоди и шоколадови стърготини.

Как и защо отслабваме?

Разделното хранене е доказана с десетилетия система, която подобрява метаболизма и усвояването на храната. Застъпниците на такива режими обясняват, че смесването на храните затруднява тяхното преработване и усвояване, което води до натрупване на мастни запаси. При диетата тялото не се обременява и то се заема с вътрешно оздравяване. Когато подпомогнем този процес с билки, се получава едно пълно и цялостно възстановяване на организма.

За диетата помагат намаление, калориен дефицит, защото сладките неща са събрани в един ден, а хлябът е символичен.

Плодовете са изнесени преди другите храни, което елиминира риска от гниене. Плодът, приет като десерт, се смесва с основното ястие. Но той се разгражда за 15 мин., докато месото например стои в стомаха и червата над 3 часа. Така още в стомаха започва гниене, което разстройва тялото.

При 90 дневната се елиминират още алкохол, газирани. Млякото се извежда като самостоятелна храна. Пие се доста вода. Така се стига до едно здравословно хранене, без да има особени ограничения.

Плюсове на 90 дневната диета

Главното преимущество е, че мастните слоеве се губят бавно и съответно рискът от връщането им е намален. Лесно се стабилизира резултатът, особено с помощта на Фигурин.

Обменните процеси се пренастройват и ускоряват.

Мнение №2: Свалих с 90 дневната и задържах с Фигурин

След раждането ми останаха 10 кг. Почти веднага почнах да опитвам това и онова, но предпазливо, защото кърмех. Вместо да сваля, килограмите се бетонираха. Тогава прочетох за 90 дневната и ми се видя достъпна. Първият месец минусът беше 3 кг, във втория – още 6 кг. Третият свалих пак 3 кг и вече бях по-добре отпреди забременяването. Супер доволна, бързо загубих инерцията и кантарът тръгна наобратно. Пак опитах с диетата, пак не задържах.

Успях на 4 път, но след като си намерих помощник – Фигурин за отслабване. Билките ме закрепиха. Сама не успявах при ръст от 175 и 60 кг. Това беше преди 2 години. Не съм мръднала. Ако видя, че почвам да слагам, веднага Фигурин. Храня се разумно и пия билки, това е!

примерно меню за 90 дневна диета
Калина Методиева, Ямбол

Можете да купите „Фигурин“ за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Минуси на диетата

Лошото на този тип режими е, че тялото ни не е свикнало да се делят веществата. Организмът е направен за смесена храна и еволюционно е научен да преработва богатство от различни съставки.

При разделно захранване се изпитва глад, особено в първите дни. Има и дискомфорт от непривичния стил на хранене. За нас е необичайно и невкусно да разделяме протеина от въглехидратите. Но ако се научите, всичко ще се получава с лекота.

Изход от диетата

Създателите на режима предлагат постепенен изход на етапи. Целта е да се даде възможност на обменните процеси да се стабилизират на постигнатото ново ниво. Организмът е изпитал стрес, когато веднъж е минал от всеядство към разделност. Сега отново му предстои да се стресира, затова процесът трябва да се омекоти.

Запазете определени елементи от режима за дълго – честото хранене, относителното разделяне, малките порции, разумността. Старайте се да задържате всеки елемент известно време, преди да го промените.

Оптималното е завинаги да се откажете от най-неразумното смесване на храни, главно от месо с картофи, колкото и да е вкусно. Ако съхраним леките плодови закуски, тялото ще продължи да се чувства леко и енергизирано.

Идеален помощник за излизане от режима е чай Фигурин. Той ще осигури продължаващо отслабване в условията на стабилизиране на показателите и метаболизма. Ще отстрани проблемите в тялото като възпалителни процеси, секреция на хормони и ензими и др. Ще подкрепи работата на черния дроб.

Източници и още инфо на английски: Разделно хранене и 90-дневна диета; Най-добрият начин за отслабване с 50 кг. 90-дневната диета.

Резултати от спазването

Резултатът от 90 дневната диета зависи от стила на живот и от изходното тегло. Хора с много килограми свалят лесно. По-стройните, които доизкусуряват фигурата си, имат по-сериозни затруднения. Но макар и бавно, отслабването се случва с тази диета. А с подкрепата на билките резултатите се закрепват за дълго.

Анализ на споделените в интернет резултати показва, че се сваля и много, и малко – от 1 кг на месец до 20 кг за целия период. Трудно е да се каже предварително точно вие колко ще свалите. Просто опитайте.

90 Dnevna Dieta Ili Uzunov

Вижте и ТОВА: Кои са най-добрите евтини кафе машини с капсули? Мнения и откъде да купим хубава и евтина кафемашина?

Мнение №3: Отново съм на идеалните килограми, ура!

Изходното ми тегло беше 73 кг. Идеалното – минус 12 кг. Започнах 90-дневната, но бързо ми се накриви. Свалях прекалено бавно. Първите два месеца на 90-дневната свалих само 6 кг. На третия– още 1 кг. Най-тежко беше на водните дни, но и плодовите едва изкарвах. Усещах, че се мъча и не ми се получават нещата.

Купих си Фигурин с намерение да спра диетата и да мина на билки. В началото задържах и двете неща, за да не си стресирам организма. Забелязах, че отслабването потръгна. Не знаех дали е от билките или от комбинацията им с леко хранене. Затова задържах така.

В следващите 2 месеца достигнах моите килограми. Още 1 месец ми отне излизането от диетата, но оставих Фигурин. Много съм доволна от чая, сигурна съм, че на него дължа основната част от работата. Супер е да съм отново жизнена и слаба, както преди.

разделно хранене 90 дни примерно меню
Александра Жекова, Пазарджик

Можете да купите „Фигурин“ за 49 лева от избрани аптеки или чрез доставка с Еконт! ТУК =====> Поръчай Фигурин ТУК!

Видео: За разделното хранене: принципи и ползи

Какво мислите за този разделен режим? Колко време я правихте и колко свалихте? Комбинирали ли сте със спорт или Фигурин? Молим, споделете опит, резултати, оценки. Пишете ни и вие в нашия форум за разделно хранене ТУК.

Прочети още

Готвена храна за вкъщи - София. Топ фирми за доставка на храна. Как се прави поръчка за доставка на храна по домовете. Най-добрите сайтове.

Топ 10 фирми за доставка на храна

Готвена храна за вкъщи – София. Топ фирми за доставка на храна. Как се прави …

5 Мнения

 1. Знам какво ти е, нямаш воля. Опитай да си правиш почивки, но не спирай съвсем всичко – частично на диета или вземи Фигурин. Даже задължително Фигурин, ако имаш нервност, умора, безсъние, истерии или други емоционални изблици.

 2. Герито Колева

  Ясна ми е тази диета. През 2017 бяхме на нея с мъжа ми. Той отслабна 23 кила, за 3. Мъжете винаги свалят повече, но това беше просто безобразно!

 3. Силва Бенкова

  Искам да питам нещо супер важно! Пише, че в белтъчния ден се прави прекъсване между обед и вечеря поне 4 часа. Препоръчва се обядване в 12 ч., значи вечерята трябва да е към 4-5 ч. А какво правите след това, как издържате? Може ли нещо да се яде допълнително? Не е ли ужасен този интервал на глад от 4-5 ч. следобед до сутринта, даже до обяд?

 4. Започнах с 91.3 кг, за 2 седмици свалих 8 кг и спрях, защото ми се ядеше нормално. Забързо станах 94 кг и пак отново. Следващия път свалих супер бързо 9 кг и пак ги върнах. Бързо свалям и бързо качвам. Кажете как да издържа на диетата 3 месеца, защото силите ми стигат само до 3-4 седмици и ми свършва търпението и волята.

 5. Супер диета е, миналия път свалих 21 кг, сега за 11 дни съм на минус 5. Вместо въглехидратен ден правя втори плодов. Няма проблеми, нищо не става, както ни плашат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *