Кои са най-добрите евтини кафемашини с капсули. Модели на Долче густо, Бош, Tchibo, Nespresso и Illy.

Евтини кафемашини с капсули. 7+ идеи

Кои са най-добрите евтини кафемашини с капсули. Модели на Долче густо, Бош, Tchibo, Nespresso и Illy.

Кафемашините с капсули са най-лесни за обслужване. При тях няма мелене на зърна и почистване на утайка. Естествено, това удобство оскъпява. Но си струва, ако не правим кафе с литри, а примерно 1 – 2 чашки на ден.Evtini Kafemashini S Kapsuli 09

Капсулата представлява порция натурално мляно кафе, херметично опаковано в еднократна доза. На пазара има устройства от разни производители. Те се отличават по вида капсули.

Какви капсули съществуват
Типове Какво представляват
полимерни направени са от хранителен полимер; безопасни за здравето и екологията, успешно се утилизират с другия отпадък, но са скъпи
алуминиеви направени са от алуминиево фолио; носят риск от нарушаване на опаковката и от попадане на алуминиеви йони в организма, но са евтини
комбинирани направени са от полимер и фолио, някои имат вътрешно покритие, което изолира алуминия от кафето, а при други рискът от попадане на алуминиеви йони остава

Мнения за евтини кафемашини с капсули

Във форумите се обсъжда на първо място оправдана ли е покупката на капсулна машина и какво е качеството на напитките. Някои изтъкват, че са неоправдано скъпи, други – че са неекологични, трети – че не създават аромат като добрите машини „с ръчка“. Съществува обаче мнение, че капсулите са за предпочитане за другите видове топли напитки – шоколад, лате, капучино и т.н.

Относно марките, положителни отзиви и препоръки има за Nespresso. Krups Dolce Gusto ги предпочитат, защото са съвместими с много марки капсули. Има плюс и за Delonghi Intimissima.

ВАЖНО: Вижте още мнения за евтини кафемашини с капсули, оставете и своята препоръка (отзив) или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Еспресо машина Bosch Tassimo Style TAS1104
 • Описание: приготвя над 70 вида напитки. Идентифицира с баркод. Дава възможност да се промени ръчно концентрацията на напитката – да се удържи или прекъсне. Нагрява моментално (само нужното количество). Извежда информация на дигитален екран. Регулиране на поставката за поместване на високи чаши. Компактен дизайн за тесни пространства.
 • Технически параметри: мощност 1400 W, налягане 3.3 бара, капацитет 0.7 л, автоматично изключване.
 • Екстри: самопочистване и декалциране за удължаване на експротационния период, автоматично самопочистване с пара.
 • Капсули: T DISCs.

Evtini Kafemashini S Kapsuli 01 Bosch Tassimo Style Tas1104

Кафемашина Heinner Charm HEM-200BG
 • Описание: тип еспресо, приготвя 2 вида напитки – кафе и капучино. Снабдена с двоен филтър и алуминиев резервоар. Дизайнът е компактен и ергономичен.
 • Технически параметри: мощност 800 W, налягане 3.5 бара, капацитет 0.25 л.
 • Екстри: подвижна тава за изтекли течности, подвижен резервоар.
 • Капсули: не, работи с мляно кафе.Evtini Kafemashini S Kapsuli 02 Heinner Charm Hem 200bg

Еспресо машина с капсули KRUPS NESCAFE® Dolce Gusto
 • Описание: приготвя над 30 вида напитки, отличава се с фина пяна благодарение на високото налягане на машината, капсулите са заредени с висококачествено кафе. Компактен дизайн.
 • Технически параметри: мощност 1500 W, налягане 15 бара, капацитет на резервоара 0.8 л.
 • Екстри: функция Eco за автоматично изключване след 5 минути бездействие. Функция за персонализиране на напитките Play & Select. Функция за студени напитки.
 • Капсули: Mini Me.

Evtini Kafemashini S Kapsuli 03 Krups Nescafe® Dolce Gusto
Вижте и ТОВА: Кафемашина DeLonghi EC221.B. Мнения, плюсове и минуси, цена и откъде може да се купи изгодно?

Кафемашина с капсули Krups Piccolo XS KP1A0831
 • Описание: приготвя над 30 вида напитки, създава кадифена пяна поради високото налягане на машината. Бързо нагряване – достига оптимална Т°С за 30 сек. Компактен дизайн.
 • Технически параметри: мощност 1600 W, налягане 15 бара, капацитет на резервоара 0.8 л.
 • Екстри: функция Eco за автоматично изключване след 1 минути бездействие. Функция за студени напитки.
 • Капсули: съвместима с всички херметически затворени NESCAFÉ® Dolce Gusto®.Evtini Kafemashini S Kapsuli 04 Krups Piccolo Xs Kp1a0831

Кафемашина с капсули Nespresso Essenza Mini
 • Описание: приготвя 2 вида напитки – еспресо и дълго еспресо. Възможност за промяна на фабричните настройки за количество вода. Иновативен, минималистичен дизайн. В капсулите се влагат 24 сорта висококачествено кафе.
 • Технически параметри: мощност 1260 W, налягане 19 бара, капацитет на резервоара 0.6 л.
 • Екстри: автоматично изключване след 9 минути бездействие и функция Eco за пестене на енергия с изключване след 3 минути бездействие. Контейнер за използвани капсули (до 6 броя).
 • Капсули: Nespresso (алуминиеви) и други марки, съвместими с Nespresso.Evtini Kafemashini S Kapsuli 05 Nespresso Essenza Mini
Кафемашина с капсули Tchibo Cafissimo easy White
 • Описание: приготвя три вида напитки – еспресо, дълго и крем кафе. Позволява ръчно настройване на водата в диапазона 30 мл – 250 мл.
 • Технически параметри: мощност 1250 W, 3 степени на налягане, капацитет на резервоара 0.65 л.
 • Екстри: отделение за отработените капсули (до 4 броя), регулиране на поставката за чаши до 12.5 см, автоматично изключване след 9 минути бездействие, напомня за декалцификация.
 • Капсули: Tchibo.

Evtini Kafemashini S Kapsuli 06 Tchibo Cafissimo Easy White
Още по темата ТУК: Какво трябва да разбираме под „Хубава и евтина кафемашина“? Къде предлагат изгодни разпродажби на разопаковани кафемашини в интернет и на място.

Еспресо машина Illy Francis-Francis! X7.1
 • Описание: приготвя две напитки – кафе и капучино. Използва иновативна технология за извличане в две стъпки, без докосване до устройството.
 • Технически параметри: мощност 1200W, 15 бара, капацитет на резервоара 1 л.
 • Екстри: автоматично изключване, звукова аларма, функция за спестяване на ток, декалцификация, настройка на Т°С, подвижен резервоар.
 • Капсули: само Iperespresso.Evtini Kafemashini S Kapsuli 07 Illy Francis Francis! X7.1

Как да изберем добра и евтина кафемашина?

Любителите на черно кафе ще оценят моделите, използващи капсули Nespresso. Такива се произвеждат от Delonghi, Oysters, Nespresso Vertuo и др. компании. Машините са с приятен дизайн и много допълнителни функции. Недостатък е стойността на оригиналните капсули, но има и аналози. Например на машините Nespresso подхождат и по-евтини капсули от други производители.

Предпочитащите лате и капучино могат да разгледат машините с резервоар за мляко. Такива модели имат Bosch, Caffitaly и Delonghi. Но ако кафемашината е за офис без хладилник за прясното мляко, по-добре да се разгледа Dolche Gusto – тя приготвя капучино и лате със сухо мляко и смената.

Типът машини KRUPS работят с капсули Dolche Gusto на компанията Nestle. Те са по-изгодни от Nespresso и с по-широк асортимент. Има какао, шоколад, капучино и др.

Удачен вариант за любителите на разнообразни напитки са кафемашините Caffitaly и Tassimo, които правят какао и чай, вкл. зелен.

Италианската марка Caffitaly с едноименните капсули прави кафе с кофеин и без него, чай с лимон и чист. В линията има модели с резервоар за мляко. Особеност на Caffitaly е вграденият в капсулите двоен филтър, който задържа вода за предварително запарване и подобрява вкуса.

За офис е разумно да се погледнат модели с контейнери за отпадъците, които съхраняват до 15 капсули. За там, както и за големи семейства е важен обема на резервоара.

В градове с твърда водопроводна вода се предпочитат уреди с автоматично почистване на отлагания.

Всички разгледани параметри може и да не си паснат с изискването за цена.

Ако цената е първа по важност, бюджетните модели работят с капсули Dolche Gusto и Tassimo. Те не правят капучино с прясно мляко и са снабдени с минимални функции.

Някои модели на Caffitaly и Nespresso също не са скъпи, но са с малко функционалности.

Ако искате всички екстри, включително подгряване на чашата, автопочистване и декалцификация, контейнер за отпадъци и други приятни опции, трябва да разгледате моделите на цена над 300 лв.

Сервиз, резервни части и консумативи

KRUPS поддържа мрежа от сервизни центрове, която продължава да се разширява. Засега се разполага с две бази във Варна на БГ Сервиз (бул. „3 Март“ 36, тел. 0700 10 218), в Пловдив е ВИП Сервиз (ул. „Перущица“ 23A, тел 03264 83 48), БГ Сервиз в Бурган (ул. Фердинандова 98, тел. 0885545450) и три сервиза в София на България Г Сервиз (в Лозенец, Люлин и Борово, тел 0887 108 180).

Caffitaly има официален сайт caffitaly.bg, чрез който се администрира ремонтът и обслужването. Основният сервизен център е в София, ул. Зеленика 19, тел. 0876 755 669.

Притежателите на Нескафе Долче Густо да имат предвид сайта dolce-gusto.bg. През него се продават машини и капсули и се насочват клиентите към вериги, продаващи тези капсули.

Отделно съществуват стотици сервизи, които ремонтират подобни машини. Например Кафе Машини Сървиз на  Патриарх Евтимий 61 в София, тел. 0876 659 059, Морел Сервиз в Пловдив и др.

Сайтът kafemania.bg е специализиран в продажба на кафе, включително на разнообразни кафе капсули. Такъв магазин е coffee.bg, в който продуктите са разделени удобно по марки. В такива интернет базирани магазини потребителят придобива представа колко ще му струва експлоатацията на капсулна кафемашина.

Вижте и ТОВА: Кафе машина Долче густо в Кауфланд. Капсули Долче густо – откъде се вземат? Цени.

Видео: многожратна капсула за Долче Густо.

Прочети още

Кои са най-добрите модели микровълнова фурна? Мнения и класация. Микровълнова за вграждане. Евтини микровълнови печки. До 100 лева. От Технополис и др.

Микровълнова фурна. Мнения, топ 10 най-добри. До 100 и до 200 лв

Кои са най-добрите модели микровълнова фурна? Мнения и класация. Микровълнова за вграждане. Евтини микровълнови печки. …

3 Мнения

 1. Реалист

  Васко кръпката ,кирил щуреца ,лили иванова ,андрей слабаков и всички останали хора на изкуството ,които от десетилетия се представят ,като бунтари срещу статутквото просто се изложиха ,за някакви дребни пари СРАМОТА Е ДА НЕ ПОДКРЕПИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ! И някой би си помислил ,че хулите президента Румен Радев ,защото нищо не не ви е дал и обещал ,както слеки уста го правят управляващите ни НЕНАСИТНИЦИ !

 2. Тъп уличен музикант, олигофрен…

 3. Ренката

  Пълен кеф е капсулата, имам Долче Густо и съм абсолютно хепи. Чак пък скъпо не е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *