Здравословният начин на живот върви ръка за ръка с оборудването на вашата кухня

Почитателите на спорта и здравословното хранене добре съзнават неразривната връзка между физическото благоденствие и добрата храна.

За удовлетворяване на здравословните нужди на телата ни безспорно най-доброто, което можем да направим, е да залагаме на висококачествена храна. А какъв по-добър начин за консумацията на такава от приготвянето й в уюта на собствената кухня?

Как да съчетаем здравословния начин на живот с обзавеждането на нашата кухня?

Категорично тук спираме вниманието си на използваните уреди. За да приготвяме здравословна храна, следва да превърнем своята кухня в едно наистина функционално местенце, което да ни предоставя тази възможност.

Разбира се, визираме уредите, които ще намерят своето място в дизайна. Здравословните хранителни режими почти винаги се съчетават чудесно с храни, които или са печени, или варени, или изискват минимална термична обработка. Ето защо е повече от добра идея да заложим на кухненски уреди, които да изпълняват тези функции.

В своята кухня задължително отредете място на фурна, уред за готвене на пара, както и грил или скара. Така с лекота ще съумявате да изпълнявате всички рецепти, намиращи място в обособените и специализирани хранителни режими.

Освен уредите, има още няколко елемента, които е повече от препоръчително да включите в своята кухня.Кухня 03 обзавежданеНе забравяйте да се снабдите с кантар – така лесно и ежедневно бихте могли да следите килограмите си и по тях да се ориентирате дали посоката, която сте поели, е вярната за вас. Кантарът в кухнята лесно ще ви насочи по отношение на това дали здравословните рецепти, които си приготвяте, се вписват с цялостната ви концепция за здравословен живот. Друг елемент, който ще ви бъде особено полезен за кухнята, са електронните везни. Твърде често ще ви се налага да отмервате порции в точни пропорции. При такива ситуации везните са неотменим помощник.

Кои храни са полезни за консумация, които можем да си приготвим и сами у дома?

Ако разполагате с повече пространство във вашата кухня на работния плот, то си купете блендер – всяка сутрин бихте могли да започвате деня, дарявайки си необходимата доза витамини и минерали под формата на смути или фреш.

Не пропускайте закуската, но избирайте полезни храни – яйца, дребни плодове, пълнозърнест хляб, фреш, ядки. Така ще усещате ситост през целия ден. Старайте се веднъж седмично да хапвате и риба на скара – затова и ви посъветвахме да си набавите такъв уред в кухнята. Птичето месо е също много подходящо за хора, спазващ хранителен режим с цел натрупване на мускулна маса или отслабване.
Вашата кухня е неразривна част от здравословния ви живот. Докато външното пространство е мястото, където тренирате и правите физически упражнения, то именно домашната кухня пък е кътчето, където се грижите за оптималния прием на полезни вещества.

Прочети още

Представяме ви кафемашина Oliver Voltz OV51171B. Вижте какви са нейните недостатъци и предимства, както и точните ѝ технически параметри

Кафемашина Voltz OV51171B. Недостатъци и плюсове, технически параметри

Представяме ви кафемашина Oliver Voltz OV51171B. Вижте какви са нейните недостатъци и предимства, както и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *