Топ 5 за най-добър апарат за йонофореза в домашни условия. Топ студиа и цена за процедурата в големите градове. Евтини уреди за йонофореза, физиотерапия и рехабилитация.

Какво е йонофореза? Най-добри апарати и студиа

Топ 5 за най-добър апарат за йонофореза в домашни условия. Топ студиа и цена за процедурата в големите градове. Евтини уреди за йонофореза, физиотерапия и рехабилитация. На лице, за крака и с ампула Нивалин

Йонофореза (лекарствена електрофореза) е метод за дълбоко локално въвеждане на лекарство с помощта на прав електрически ток. Лечебният ефект е комбинация от електрическото въздействие и това на медикамента.

Под въздействие на ток с малка величина медикаментът се йонизира – образуват се положителни и отрицателни заредени йони.

Как работят йоните
Видове йони Служба
Положителни те са проводник на киселинни състави, които стабилизират мастните жлези, подобряват обменните процеси, отпускат мимическите мускули, намаляват кожните възпаления и образуването на пъпки
Отрицателни помагат за проникване в епидермиса на алкални състави, които подобряват качеството на кожата, разкриват порите, повишават възбудимостта на клетките, възстановяват pH баланса, лекуват възпаления, разрушават мастни клетки
Взаимодействие на различно заредени йони вътрешна стимулация, лимфен дренаж, изчистване на кожата, излющване на вроговени клетки, активиране на обменни процеси, подобряване на регенерацията на покритието, извеждане на шлаки и токсини

Какво е йонофореза?

Йонофореза се провежда с уред, който генерира прав ток, йонизира определено лекарство и го въвежда в тъканите, точно в огнището на заболяването или проблема. Това е една от апаратните процедури, с които разполага физиотерапията.

Професионални апарати закупуват и козметични салони с цел процедури против стареене и за красота. Отскоро се продават портативни домашни модели.

Апарат за йонофореза в домашни условия

Домашните апарати за йонофореза са създадени с приоритетно козметични цели. Те работят с коктейли против бръчки и стареене, хидратират, подхранват, лекуват някои кожни дефекти като себорея или пърхот.

Йонофореза 03

Апаратите са снабдени с различни по форма електроди и подават ток със стандартизирани параметри. Появата на болезнени или щипещи усещания в полето на въздействие показва, че е достигнато максимална сила на тока, която пациентът може да понесе.

 • beautymall.bg продава уред за дълбоко почистване на кожа с помощта на йонофореза. Той е с аналогов контрол. В комплекта са включени две глави за лечение и три електрода с форма на валят кълбо и полукълбо. Производителят препоръчва уреда за хидратиране, обработка на бръчки, лечение на кожни патологии. Цената му е 285 лв, намалена от 360 лв.
 • Уред за йонофореза Ladight Y-1200 е създаден специално за обработване на бръчки. Използва се високотехнологичен електрод, който оказва микровъздействие върху дермата на кожния дефект. Създава се вълна от положителни и отрицателни йони, която вибрира с честота 8500 rрm. Тя е безболезнена, но активира дълбоки биологични процеси.
 • BEURER FC90 PUREO IONIC SKIN CARE е уред за козметично подмладяване и подхранване на кожата в домашни условия. С него се провеждат терапии против стареене и за подобряване на тена. Използва се с ампули с активен коктейл за йонофореза, чието проникване се увеличава до 60 пъти с помощта на йонизацията. Апаратът на BEURER въздейства допълнително температурно – топло и студено. Управлява се цифрово, има LCD дисплей. Цена 251 лв.

Вижте и ТОВА: Най-добрите уреди за лице. Домашен ултразвук и мезотерапия. Хайфу лифтинг, мнения.

Професионални апарати за йонофореза
 • F 805 е професионален уред за физиотерапия. Продава се от компанията Европа Медикъл, която оборудва физиотерапевтични салони. Предоставя едновременно йонофореза и дезинкрустация (апаратен метод за дълбоко изчистване на лице чрез галваничен ток). От лицето се отделят мазнини, прах, остатъци от козметика, замърсявания и др.
 • Електронният търговец krasotaistil.com предлага комбиниран уред за йонофореза и дарсонвал, произведен в Китай. Модел B-671 генерира прав ток за йонофореза и променлив импулсен за дарсонвализация. Освен обичайното въздействие, уредът подобрява кръвната циркулация на микро ниво и състоянието на съдовите стени и тъканите. Лекува акне, розацея, себорея, косопад и др.
 • Професионални козметични уреди се предлагат на kozmetichniuredi.com. Моделът M-866 комбинира йонофореза и дарсонвал (220 лв), моделът MS-2205 има 8 функции, сред които и йонофореза (1850 лв).
  Йонофореза 07
  Накрайници за йонофореза

Йонофореза за професионално прилагане се включва и в т. нар. козметични комбайни. Те включват технологии като микродермабразио, вакуум, четков пилинг, топлинна терапия, ултразвук, дарсонвал и др. Броят на функциите може да надхвърли 13 – 15. Цената варира според броя функции, например модел B-19-BE039 струва 2150 лв.

Евтини уреди за йонофореза

Най-евтините уреди са създадени от малки български производители и вторият вид са внесени от Китай. Тук ще дадем пример с два модела, които струват 140 лв.

 • Йонофореза 668 се афишира като професионален апарат на „домашна“ цена от 140 лв. Създаден е за премахване на дефекти по кожата, за хидратиране и подхранване. Лекува зачервяване, кожни обриви като акне и др., почиства в дълбочина порите, премахва мъртви клетки и подсилва кръвния оборот. Уредът е китайско производство.
 • Айф – 1 е уред за йонофореза с два гумени електрода и две текстилни торбички или с 4 метални електрода тип шпатула, топка, гъба и валяк. Уредът се захранва със 110 – 240 V и произвежда изходно напрежение от 1,2 – 32 V и  изходен ток – 20mA / 0,02A. Мощността му е 10 W. Производителят е ЕТ Еталон 30 с адрес в Сопот, ул. „И. Загубански“ №6, тел. 0889284746. Цена на Айф – 1 е 140 лв.

Цена на процедура йонофореза и къде?

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Йонофореза се предлага от козметични салони, от студиа за физиотерапия и СПА центрове с физиотерапевтичен отдел. В единия тип заведения се прилага с козметични цели, а в другия тип – с лечебни.

Още нещо много ценно ТУК: Мнения за Дарсонвал, откъде се купува за домашна употреба? Каква силициева пудра да ползваме?

Йонофореза, физиотерапия и рехабилитация
 • HBO Medical Support center лекува с йонофореза заболявания на ЦНС, опорния апарат, стомашни и чревен тракт, на половата система, зъбите и др. Една процедура струва 9 лв, с използване на луга – 10 лв. Адрес на медицинския център: Стара Загора, ул. „Т. Стоянович“ №19, тел. 0879 322 190;
 • СБР Здраве използва йонофорезата като лечебен метод за въвеждане на обезболяващи, противовъзпалителни и др. лекарства. Прилага се за ускоряване на метаболизма, подобряване на трофичността на тъканите, за кръвния оборот и др. Специализирана болница за рехабилитация се намира в Банкя, на ул. Раковски 15, тел. 898 650 337;
 • МЦ Здраве за всички използва йонофореза наред с всички утвърдени физиотерапевтични методи при заболявания по медицински показания. Една процедура е на цена от 10 лв. Центърът е на два адреса в София и в Кюстендил (Цар Симеон I“ № 28, тел. 089 333 5677);
 • Физиомед Пловдив провежда електрофореза на цена от 10 лв за сеанс. Адрес бул. Христо Ботев 150, тел. 893 901 515;
 • Медикал Лайф Варна провежда йонофореза като терапия против възпаления с използването на противовъзпалителни лекарства. Адрес ул. „Васил Петлешков“ 3, тел. 0877700724.
  Йонофореза 01
  Накрайници за йонофореза
Йонофореза за лице, почистване, акне и др.
 • Йонофореза с жив колаген се провежда във Варна, център Скин Чойс. Цената на една процедура е 100 лв. Препоръчват се 10 процедури през 2 дни с цел подмладяване и оздравяване на повехнала кожа, която вече губи колагена си. Клиниката е на ул. „Братя Шкорпил“ 26А;
 • Естетичен център Елини Пловдив използва йонофореза за лечение на отоци и тъмни кръгове по лицето, за премахване на пъпки, пигментация, фини бръчки и разширени капиляри, за хидратиране и подхранване. Центърът е на ул. Знаме 4, тел. 0877 866 833;
 • Lege Artis Cosmetics в София (0886 092 944) и Стара Загора (0887 077 307) провежда йонофореза на лице като козметичен метод за въвеждане на лечебни разтвори за подхранване, депигментиране, избелване, хидратиране и др. цели.
 • Beauty Magi във Варна провежда йонофореза с лекарствено вещество на цена от 25 лв (заедно с ампулата). Адресът е ул. Михаил Колони №17, ет. 3 ;
 • Козметичен салон ODONATA HOLISTIC в София провежда йонофореза на лице на цена от 20 лв за процедура. Салонът е на ул. Мальовица 1, тел. 0898 977 665;
 • PAZDEROVA Clinical and Aesthetic Center в Бургас провежда HydroPeel, иновативна технология за дълбоко почистване на лице, която включва няколко технологии, вкл. йонофореза. Адресът е ул. “Македония” 11, за връзка 088517 29 17.
Йонофореза за крака, терапия
 • СПА Деметра провежда йонна терапия с цел детокс. Краката се потапят в специален разтвор, генерират се йони, които нахлуват в тялото и неутрализират токсини и отпадъци. Процедурата е до 30 минути и струва 99  лв. За пълен детокс се препоръчват до 16 процедури, съчетани с детокс масаж. Центърът е на бул. Сливница 115 в столицата, тел. 0885877866;
 • АВЕ масажен център провежда йонен детокс за пречистване на целия организъм. Процедурата е 30 минути. Изписва се при зависимости, за профилактика, след дълго излагане на медикаменти, при чернодробни страдания и слаб имунитет. Една процедура електрофореза е 10 лв, йонна детоксикация – 18 лв. Центърът е в Стара Загора на адрес „Отец Паисий“ 60, офис 7, тел. 088 67 22 162;

Балниокомплекс Медика Наречен предлага пакет Електросън, който включва и процедури с йонофореза. Пакетът цели пречистване и възстановяване на съня и концентрацията поради стрес и напрежение. Комплексът е в Нареченски бани, на ул. Хр. Ботев 1.

Йонофореза с ампула Нивалин
 • Клиника Хигия NV осъществява рехабилитация и физиотерапия, насочена към мускулите и нервите. Сред множеството процедури е предвидена и електрофореза с медикамент. Най-често с е използват Нивалин и обезболяващи като Лидокаин. Клиниката е в София на бул. Г. М. Димитров 59, ет.1, тел. 886 500 421;
 • Диагностичен център Спектър в София на ул. Незабравка №25 провежда йонофореза с лекарствени вещества като Нивалин за възстановяване на нервната чувствителност. Тел. 0884 143 354.

Въвеждане на ампула Нивалин и други изписани от лекар лекарствени вещества се предоставя от всички медицински и физиотерапевтични центрове, които имат апарат за йонофореза.

Йонофореза 08
Детокс чрез йонофореза
Йонофореза при изпотяване
 • Clínica Liberty България е специализиран център за лечение на хиперхидроза. Един от прилаганите методи за терапия е HIDREX® на основата на йонофореза. Процедурата намалява прекомерното изпотяване чрез мобилизиране на натриевите йони в длани и стъпала. Една процедура с уреда HIDREX струва 50 лв. Може да се закупи за домашно ползване срещу сумата от 1600 лв. Клиниката е на ул. „Проф. К. Попов“ 46, тел. 0888 933 511;
 • АВЕ масажен център в Стара Загора лекува хиперхидроза по метода на йонофорезата. Процедурата е 20 минути. Провежда се в галванична вана за потопяване на цялото тяло. Цената за процедура е 15 лв. Центърът е на адрес „Отец Паисий“ 60, офис 7, тел. 088 67 22 162.
Йонофореза на зъб в стоматологията

Дентална физиотерапия се предоставя в специализирани центрове. Ето някои от тях:

 • Д-р Ирена Гаджева в София, Младост 2, тел. 0888 420 438;
 • Дентална клиника д-р Мечкарова във Варна, ул. Райко Жинзифов №22, тел. 052 62 10 97;
 • Ведра Дентал в София, ул. Охрид 21, тел.  0885 614 730;
 • Дентра Про в София, ул. Цар Самуил 23, тел. 02 9898080.

Противопоказания на йонофорезата

Процедурата не се провежда при индивидуална непоносимост към електрически ток и към компонентите на избрания препарат.

Сред общите противопоказания са наличието на кардиостимулатор, хронична сърд недостатъчност, хипертония, заболявания на щитовидна жлеза, онкология, епилепсия, треска и висока темп., възпалителни процеси в зоната на обработка.

Не се препоръчва след зачеване, при лактация и в момент на менструация, когато болевият праг и дискомфортните усещания се засилват. За предпочитане е да се провежда в средата на цикъла.

Йонофореза или ултразвук?

Ултразвуковите вълни с различна интензивност влияят оздравяващо на човешкото тяло. Те работят самостоятелно, без помощта на медикаменти.

За разлика от ултразвукът, йонофорезата не работи самостоятелно. Тя е метод за въвеждане на лекарство. Качеството на процедурата зависи предимно от избора на лекарство и неговото въздействие.

Вижте и ТОВА: Домашна криотерапия. Мнения за Karlton Electronics. Уреди за физиотерапия в къщи.

Видео демонстрация на процедура по йонофореза.

Прочети още

Ледената вана в домашни условия може да бъде лесен и достъпен начин да изпитаме ефектите на криотерапията върху своето тяло и здраве.

Ледена вана. Ползи и вреди. Как да си направим?

Ледената вана в домашни условия може да бъде лесен и достъпен начин да изпитаме ефектите …

Едино мнение

 1. Камелия

  Много уважавам йонофорезата за изчистване и детокс на кожата, такива гадости излизат, че не е истина. струва си парите.

 2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *