Chasovnici Majki Damski 05

Кои са най-евтините маркови часовници и откъде може да се купят?

Кои от всички са доказано най-евтините маркови часовници, но в същото време не отстъпващи на скъпите, откъде може да се купят и на каква цена?

Почитателите на часовниците като аксесоари мечтаят за истински швейцарски часовник, но далеч не всеки е в състояние да си го позволи. Истината е, че има швейцарски марки на относително невисока цена. Сред по-достъпните компании е Tissot – известна марка с средната ценова категория, която има богата история и не отстъпва по качество на Omega и Rolex.

Сравнително по-разумни цени имат модели на компаниите Oris, Longines, Tudor, Maurice Lacroix. И въпреки че те биват определени като разумни на фона на цялостния пазар, повечето модели са недостъпни за средния потребител.

Затова тук ще направил преглед на наистина достъпните часовници, налични в България. Сред тях швейцарското производство отстъпва на японците и на международни компании. И все пак предлаганото е с високо качество и прекрасен дизайн.

#1 Casio

Първо място в рейтинг листата на бюджетните часовници заемат моделите на японската марка Casio. Той е придобил огромна популярност с универсален дизайн, повишена защита срещу удари и полезна функционалност. Голяма част от моделите са разпознаваеми със своя осмостранен корпус, който повтаря формата на първите модели. Освен това компанията следва линията на класически или спортен облик.

Особености на марката:

 • Сдържан и лаконичен дизайн;
 • Японски кварцови механизми с точност +/ – 20 секунди на месец;
 • Надежден пластмасов или метален корпус;
 • Ярко осветяване;
 • Полезна функционалност: календар, будилник, таймери, секундомер и др.

#2 Obaku

Скандинавската марка предлага дизайнерски часовници, които отразяват спокойствието на дзен-философията в минималистичен дизайн. Те привличат вниманието със своята сдържаност и ергономичност.  Аксесоарите представляват елегантност в просто изпълнение, което ги прави вариант за всички случаи в живота.

Особености на марката:

 • Лаконична красота от дизайнерите Кристиан Микелсен и Лау Руге;
 • Ръчно полиране на корпуса;
 • Минерално стъкло с повишена защита от драскотини;
 • Добра батерия;
 • Водоустойчивост.

#3 Orient

Нескъпи ръчни часовници от Япония, които действително се отличават с високо качество, внимание към детайла и всеки етап от производството. Във визията се залага на кръглия циферблат с по-едри индикатори. Има кварцови и механични модели.

Особености на марката:

 • Абсолютна точност на японските механизми;
 • Сапфирени или минерални стъкла, които не се драскат;
 • Стабилност от стомана или титан на корпуса;
 • Модели със светещи стрелки;
 • Отлична функционалност.

#4 Мъжки и женски Jacques Lemans

Демир бозан за безсъние

Времето – това е въпрос на стил. Под това мото се представят часовниците от тази марка. Jacques Lemans е международна компания с център в Австрия. Има милиони клиенти от 120 страни по света. Те се определят лаконични така: красиви, смели, стилни.

В Мегамол за часовници Chasovnici-bg.com може да видите дамски модели около 300-400 лева и малко по-скъпи часовници за мъже.

#5 Мъжки и дамски Jaguar Special Edition

Швейцарско качество на цена от порядъка на 1000 – 1500 лв. Часовниците Jaguar от 1938 год. демонстрират изключителен вкус. Моделите са конструирани с плавни лини, изпълнени с неудържима хищническа енергия. Това е темпераментен дизайн, който намира правилно отражение в отличните материали – премиум стомана, злато и планина. Всеки корпус се полира ръчно. Механизмите се доработват и тестват с точност, типична за бранда. Прозрачният капак разкрива безупречната работа на механизма.

#6 Дамски Tissot Swiss Made

Ценовият клас тук е твърде разтеглив. Можем да се сдобием с часовник срещу 399 лв, но да придобием и истинско бижу за 4600 лв. Каквото и да изберем, ще получим качеството на Tissot Swiss Made и неговата ексклузивна визия на скъпо изделие. Цветовете са добре премерени, а някои дамски разработки са истински ювелирни произведения.

#7 Мъжки часовник Festina колекция Classic

Историята на бренда започва от 1905 г. Компанията получава името си от латинската фраза «Festina Lente» или „бързай бавно“. Почти веднага привлича вниманието на потребителите, но най-голяма популярност придобива след 1984 года, когда я закупува испанският бизнесмен Мигел Родригез. Тя става част от голямата корпорация Festina Lotus SA.

Днес Festina е един от лидерите на световния пазар в средния ценови сегмент. Тайната за успеха на тази марка е създаването на удобни ръчни аксесоари, често обновяване на колекциите, търсенето на ярки дизайнерски и инженерни решения, а също и използването на качествени материали.

И още няколко позиции накратко

 • #8 Мъжки Certina Special Edition
 • #9 Дамски Casio LTP-1358RG-4AVDF
 • #10 Мъжки и дамски Q&Q Superior S39
 • #11 Дамски Casio LTP-1165A-4CDF
 • #12 Мъжки Candino Swiss Made
 • #13 Мъжки Seiko SUR314P1

Повечето от споменатите в тази статия модели може да разгледате в Мегамол за часовници Chasovnici-bg.com.

Прочети още

Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния здрав и свеж вид.

5 стъпки за правилно почистване на лицето

Правилното почистване на лицето е важна част от грижата за кожата за поддържане на нейния …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *