Извозване на строителни отпадъци с контейнер
Извозване на строителни отпадъци с контейнер 02

Извозване на строителни отпадъци с контейнер. Важни факти

Цени за наем на контейнери за строителни отпадъци. Производство и продажба. Как да поръчаме контейнер?

Строителните отпадъци – това са остатъци от ремонти и реконструкции, които извършваме в жилищните и бизнес имоти. Под строителен отпадък се разбират късове бетон, мазилка, гипс картон и остатъци от други строителни материали. Също така тук се включват старият балатум, парчетата свалени тапети, непотребната дограма и изпочупени мебели. Не може просто така да ги изхвърлим в контейнерите за домакински боклук. Този тип материали отдавна са изведени от състава на битовите отпадъци. Ако ги изхвърлим в контейнерите, поставени пред жилищните сгради, ни грози глоба.

Тогава? Строителните отпадъци трябва да се събират в специални контейнери и да се извозват на предвидените сметища. Ако наемете фирма за къртене, тя непременно ще включи в цената си сума за извозване на отпадъка и таксата, която се дължи на сметището. Ако правите голям ремонт или довършвате ново жилище, по-изгодно ще ви бъде да наемете контейнер за строителни отпадъци.

Цени за извозване на строителни отпадъци с контейнер

Предоставянето на контейнер под наем включва доставка на съда на удобно място пред обекта и неговото извозване до сметище за строителни отпадъци. Обикновено се договаря срок за натоварване на отпадъците, стандартно 5 – 7 дни.

Ето конкретни цени (без ДДС) за извозване на отпадъци с контейнер за София. Те са комплексни за цялостното обслужване, но без използването на кран.

КОНТЕЙНЕРИ ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ
обем в куб. м. дължина в метри цена в лв
4 2 80 – 100
7 3 120 – 140
8 3.5 140 – 160
10 4 180 – 190
Как да поръчам контейнер?

Повечето фирми приемат заявките по телефона и ги изпълняват безплатно. На посочения адрес в рамките на часове до 1-2 дни пристига и се позиционира исканият съд за отпадъци. По телефона се съгласува големината на контейнера и колко ще струва наема му. Цената винаги се посочва като варираща, защото зависи от разстоянието между обекта и сметището за строителни отпадъци.

Внимание! Непременно споделете какъв ремонт ще правите, какви дейности са предвидени. Често се случва клиентите да поръчват по-големи от необходимото контейнери. Повечето фирми предлагат безплатен оглед и консултация. Ако смятате, че се нуждаете от съвет, възползвайте се.

Има ли безплатни контейнери?

Контейнери за строителни отпадъци се предлагат от специализирани фирми, а в някои градове – и от комуналните фирми за почистване. В Пловдив например ОП „Чистота“ е разположила контейнери тип „лодка“ на 8 места в града. Те са безплатни, предназначени за дребни строителни отпадъци от домакинствата.

Освен че тези съдове бързо се запълват, има и поставен лимит – не повече от 1 куб. м. отпадъци за еднократно изхвърляне. Следователно безплатните контейнери стават за ограничени по обем ремонти, когато трябва да изхвърлим нещо дребно. Те не са особено удобни, защото е необходимо отпадъкът да бъде превозен до контейнера (в примера с Пловдив безплатни съдове са разположени по един на район и три броя в централната част).

За големи количества отпадъци единствената възможност е да се вземе

Контейнер под наем
Демир бозан билки за бъбреци

Той се позиционира от съответната фирма пред обекта, на удобно място, а след това се извозва. Наемният срок е средно 5 до 7 дни.

Производство на контейнери за строителни отпадъци

Този тип контейнери се класифицират по видове и се отличават по своята вместимост. От тях постоянно се нуждаят строителните фирми, които изграждат големи обекти. Те не могат да минат без такива приспособления и за тях е по-изгодно да си закупят, отколкото да вземат под наем.

За строителството се предпочита производството на метални контейнери, които имат здрав корпус. За производството им се използва горещо валцувана неръждаема стомана с дебелина от 2-3 мм. Този материал се справя с големи натоварвания, поддържа стабилна форма и издържа на агресивна среда.

Продажба на контейнери за строителни отпадъци

Металните контейнери са най-търсени за строителни отпадъци. Цените са динамични, но общо казано стойността на най-малката вместимост съдове започва от 1000 лв.

Прочети още

Класация за най-добра машина за понички. Казанлъшки и американски донати. Най-добър домашен уред. Газова машина, автоматична и др. Комбинирани за понички и гофрети.

Най-добрите машини за понички. Уреди, мнения, цена

Класация за най-добра машина за понички. Казанлъшки и американски донати. Най-добър домашен уред. Газова машина, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *