Извозване на строителни отпадъци с контейнер. Важни факти

Цени за наем на контейнери за строителни отпадъци. Производство и продажба. Как да поръчаме контейнер?

Строителните отпадъци – това са остатъци от ремонти и реконструкции, които извършваме в жилищните и бизнес имоти. Под строителен отпадък се разбират късове бетон, мазилка, гипс картон и остатъци от други строителни материали. Също така тук се включват старият балатум, парчетата свалени тапети, непотребната дограма и изпочупени мебели. Не може просто така да ги изхвърлим в контейнерите за домакински боклук. Този тип материали отдавна са изведени от състава на битовите отпадъци. Ако ги изхвърлим в контейнерите, поставени пред жилищните сгради, ни грози глоба.

Тогава? Строителните отпадъци трябва да се събират в специални контейнери и да се извозват на предвидените сметища. Ако наемете фирма за къртене, тя непременно ще включи в цената си сума за извозване на отпадъка и таксата, която се дължи на сметището. Ако правите голям ремонт или довършвате ново жилище, по-изгодно ще ви бъде да наемете контейнер за строителни отпадъци.

Цени за извозване на строителни отпадъци с контейнер

Предоставянето на контейнер под наем включва доставка на съда на удобно място пред обекта и неговото извозване до сметище за строителни отпадъци. Обикновено се договаря срок за натоварване на отпадъците, стандартно 5 – 7 дни.

Ето конкретни цени (без ДДС) за извозване на отпадъци с контейнер за София. Те са комплексни за цялостното обслужване, но без използването на кран.

КОНТЕЙНЕРИ ЗА СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ
обем в куб. м. дължина в метри цена в лв
4 2 80 – 100
7 3 120 – 140
8 3.5 140 – 160
10 4 180 – 190
Как да поръчам контейнер?

Повечето фирми приемат заявките по телефона и ги изпълняват безплатно. На посочения адрес в рамките на часове до 1-2 дни пристига и се позиционира исканият съд за отпадъци. По телефона се съгласува големината на контейнера и колко ще струва наема му. Цената винаги се посочва като варираща, защото зависи от разстоянието между обекта и сметището за строителни отпадъци.

Внимание! Непременно споделете какъв ремонт ще правите, какви дейности са предвидени. Често се случва клиентите да поръчват по-големи от необходимото контейнери. Повечето фирми предлагат безплатен оглед и консултация. Ако смятате, че се нуждаете от съвет, възползвайте се.

Има ли безплатни контейнери?

Контейнери за строителни отпадъци се предлагат от специализирани фирми, а в някои градове – и от комуналните фирми за почистване. В Пловдив например ОП „Чистота“ е разположила контейнери тип „лодка“ на 8 места в града. Те са безплатни, предназначени за дребни строителни отпадъци от домакинствата.

Освен че тези съдове бързо се запълват, има и поставен лимит – не повече от 1 куб. м. отпадъци за еднократно изхвърляне. Следователно безплатните контейнери стават за ограничени по обем ремонти, когато трябва да изхвърлим нещо дребно. Те не са особено удобни, защото е необходимо отпадъкът да бъде превозен до контейнера (в примера с Пловдив безплатни съдове са разположени по един на район и три броя в централната част).

За големи количества отпадъци единствената възможност е да се вземе

Контейнер под наем
Демир бозан билки за бъбреци

Той се позиционира от съответната фирма пред обекта, на удобно място, а след това се извозва. Наемният срок е средно 5 до 7 дни.

Производство на контейнери за строителни отпадъци

Този тип контейнери се класифицират по видове и се отличават по своята вместимост. От тях постоянно се нуждаят строителните фирми, които изграждат големи обекти. Те не могат да минат без такива приспособления и за тях е по-изгодно да си закупят, отколкото да вземат под наем.

За строителството се предпочита производството на метални контейнери, които имат здрав корпус. За производството им се използва горещо валцувана неръждаема стомана с дебелина от 2-3 мм. Този материал се справя с големи натоварвания, поддържа стабилна форма и издържа на агресивна среда.

Продажба на контейнери за строителни отпадъци

Металните контейнери са най-търсени за строителни отпадъци. Цените са динамични, но общо казано стойността на най-малката вместимост съдове започва от 1000 лв.

За Гроздан Михайлов

Прочети още

Време за зареждане на акумулатор. Как се зарежда AGM акумулатор?

Зареждане на акумулатор. AGM, тягов, необслужваем, 60AH, 70AH. Колко време?

Време за зареждане на акумулатор. Как се зарежда AGM акумулатор? А тягов? Необслужваем, 70AH и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *