Anton Gicov 600x400

Дипломатът в ООН Антон Гицов: Всички, които мразят Русия, са неизлечимо болни!

Антон Гицов не може да приеме за нормално България да се показва като толкова отявлен противник на Русия, само и само да се хареса на САЩ!

Антон Гицов е сред най-известните български дипломати. Той беше дипломат в ООН, Ню Йорк, но въпреки това не може да приеме това слагачество на САЩ, което правим особено силно през последните 10 години.

Според Гицов България трябва да не прекъсва добрите си взаимоотношения с Русия, защото това е държавата от Великите сили, която е най-близо до нас като култура, език и религия.

„Русофобията е бацил, за който няма лек. Тя е следствие от прехода. Идва от там, че според русофобите социализмът ни е довел доникъде. Удобно се забравя обаче, че случилото се с България е плод на споразумение между Сталин и Чърчил.“ – разкрива Антон Гицов в интервю за в. „Труд„.

Той смята, че правителството на България през последната година и половина е било всички рекорди, и то в цял свят, по гонене на руски дипломати.

„Трябва да си въстановим връзките с Русия. Тя е важна за България и изгарянето на мостовете към нея е голяма грешка. За да се хареса на Америка, Бойко Борисов направи така, че Русия да ни намрази.“, смята дипломатът.

Според него след падането на социализма някои хора са решили, че могат да си сбъднат политическите амбиции, като се отрекат от него и общо взето са направили цялата си кариера на тази база. Такъв е случаят с Иван Костов например, който от преподавател успя да стигне до най-високия пост в държавата.

Гицов намира външната ни политика за тотално грешна, тъй като се съобразяваме с желанията на САЩ, независимо дали потъпкват националните ни интереси или не.

„ЕС до голяма степен е под влиянието на САЩ, но не всички държави. Германия например настоява за „Северен поток“ и не я интересува, че Америка е против. Във Франция също има независимост. Унгария пък си следва само собствената политика и друго не я интересува. Тези, които са най-зависими от САЩ, са малките бивши социалистически страни, в които е насадено от години, че трябва да мразят Русия“ – е мнението на Антон Гицов.

Дипломатът смята, че след идването на Байдън на власт САЩ се опитва да показва мускули с вдигането на санкциите и непрестанното говорене как Русия е агресор. Дори и американците обаче не са толкова луди, че да атакуват Русия, защото са наясно с всичките последствия от това.

„За в бъдеще Китай ще е много по-голяма заплаха за САЩ от Русия, защото китайците се развиха много и във военно отношение. При наличието на три големи мощни военни сили – Китай, Русия и САЩ, ако две се обединят, лошо за третия (САЩ)“, смята бившият дипломат в ООН.

Прочети още

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата:

Премахване на влага в къщата

Ето няколко съвета за премахване на влага в къщата: Редовно проветрявайте – Отваряйте прозорците всеки …

Едино мнение

  1. Ст. Добрева

    Тук не става въпрос за някаква измислена елементарно русофобия !!! Въобще е ЕЛЕМЕНТАРНО такова деление, защото не включва всички нюанси ! И защото не става въпрос за някаква ХИПОТЕТИЧНА омраза, а за справедливост ! В 20 век и двете войни бяха от две тоталитарни , социалистически държави: Германия и СССР ! И Хитлер и Сталин бяха социалисти , но капитала се държеше не от тях, а без капитал войни не стават ! Умишлено се предизвиква жестока инфлация ….и войната е готова ! За дипломати и ръководители трябват човеци със широко съзнание и знаещи, а не тесногръди „умници“ !

  2. Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *